Раиска,
гушкай си бебето!
Сега е моментът!
Като стане 6-7 ...10, че и повече години и да искаш да го гушнеш, то няма да ти дава!
Гушкай си бебето, докато е бебе! Аз през първата година си гледам децата "на ръце" и в кенгуру. Да, това сигурно са колики, но коликите се облекчават най-вече от топлината на тялото на МАМА. Няма понятие "разглезено бебе"
, виж за разглезено дете ще говорим след 2 години
.
Зори,
и аз като теб се кося за правилното говорене. От гледна точка на това, че тук се говори с ужасен акцент (спомнете си за Шопови от Биг брадър). Уверявам ви, че не говоря по този начин! И когато Михаела си общува само с мен, говори правилно. Но ако прекара ден-два при баба си, след това казва еднЪ, вместо еднА. Когато срещу нас се задава кола, казва пази сааааа, вместо пази сеее. Поправям я веднага, като натъртвам на пази сЕЕЕ. Или пък казва, че тати си бръсне брадЪта и т.н. Давам си сметка, че като тръгна на ДГ, ще стане още по-зле.
Другото, което с баща и не одобряваме е това, че и говорят на бебешки (папка, спинка, чипка се и т.н.) А ние винаги и казваме, че се храни, яде, хапва, спи, къпе се. Правя им забележки на бабите да не и говорят по този начин и да не я имитират, тъй като тя много от звуците не може да ги изговаря и е глупаво, когато я имитират. Например, не може да изговаря Ш и Ж и ги замества или ги изпуска. Вместо "може" казва "моне", а баба и я имитира и се забавлява с тази и с други нейни думи.