0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Откъде да закупя Вигантол?
« -: Октомври 17, 2010, 17:15:37 pm »
Момичета, питам вместо една позната. Били спряли вноса на Вигантол (витамин Д). Някой знае ли къде може да се закупи?
Мерси

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Откъде да закупя Вигантол?
« Отговор #1 -: Октомври 17, 2010, 17:46:25 pm »
в момента няма откъде. изтеглен е от търговската мрежа по искане на производителя.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #2 -: Октомври 17, 2010, 18:57:01 pm »
Мерси Джам!

« Отговор #3 -: Октомври 19, 2010, 19:08:48 pm »
Не е отговор на въпроса ти, но може да е евентуално успокоение - ако бебето е на АМ и изпива повече от 500 мл на ден, допълнително даване на вит. Д не е необходимо, защото се съдържа в достатъчно количество в адаптираното мляко. (Поне това си спомням от постове на д-р Birdie.)
« Отговор #4 -: Декември 03, 2010, 11:38:01 am »
Нашия педиатър изписа Деавит/ или Диавит/ - доколкото знам това е български заместител на ВИГАНТОЛ и се намира в аптечната мрежа.Успех!
« Отговор #5 -: Декември 27, 2010, 14:28:19 pm »
По въпроса за Деавит-а. Нашето джипи, не ни го препоръча много заради съдържанието на витамин"А", който давал нежелани странични реакции. Каза ако можем от чужбина някой да ни закупи и изпрати Вигантол ще е най-добре.
« Отговор #6 -: Февруари 01, 2011, 12:40:19 pm »
Да повдигна малко темата!
От Бургас съм и тук не мога да намеря нито Вигантол, нито Деавит!
Знаете ли дали въобще се намира някъде?
Нашата педиатърка каза да го приемаме още, докато е студено и не ходим навън много.
« Отговор #7 -: Февруари 01, 2011, 13:16:51 pm »
Доколкото разбрах, СоФарма е произвела вече.Новините са от 31.01.2011 и в следващите дни ще го има по аптеките. И аз търсих и не намерих никъде в София.От всяка аптека казваха, че ще го има Февруари, само че, някъде в началото, на други места пък в края - зависи кой , кога си прави поръчките.
А какви странични реакции дава вит А?
« Отговор #8 -: Февруари 01, 2011, 14:01:12 pm »
Благодаря, Виолет! Аз имам още малко, тъй че ще изчакам!
« Отговор #9 -: Февруари 01, 2011, 14:03:30 pm »
И аз незнам какви странични реакции дава вит.А, но джипито ни така се изказа, че Деавит не било хубаво и за препоръчване е Вигантол.
« Отговор #10 -: Февруари 01, 2011, 19:19:34 pm »
Малко инфо за вит. А
http://translate.google.bg/translate?hl=bg&langpair=en%7Cbg&u=http://www.stjohnprovidence.org/HealthInfoLib/swArticle.aspx%3F19,vitamina

Моето скромно мнение е че когато става въпрос за профилактика т.е. по капка на ден Деавит не е проблем, друго е при лечение на деца с рахит които трябва да вземат по-голямо количество капки.

*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #11 -: Февруари 01, 2011, 23:19:29 pm »
Барбаронче, във Варна в една аптека има Деавит. Ако не успееш да го намериш в Бургас ще ти изпратим:)
Поздрави:)
« Отговор #12 -: Февруари 01, 2011, 23:37:53 pm »
Хей, Лис, я кажи къде е аптеката - да пратя племенницата ми /тя живее във Варна/ да ми го купи!
Благодаря!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #13 -: Февруари 02, 2011, 00:01:38 am »
Хей, Лис, я кажи къде е аптеката - да пратя племенницата ми /тя живее във Варна/ да ми го купи!
Благодаря!
Заповядай:)
http://spravochnik.framar.bg/%D0%B0%D0%BF%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B8/183/%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D1%8F-%D0%B4%D0%B5%D1%87%D0%B5%D0%B2%D0%B0

Поне допреди седмица нямаше проблем със закупуването му:)
« Отговор #14 -: Февруари 02, 2011, 00:19:52 am »
Днес купихме Витамин Д от кварталната аптека, където преди два дни го нямаше. Заредили са вече, което означава, че скоро ще го има навсякъде :)
*
« Отговор #15 -: Февруари 02, 2011, 10:10:55 am »
Витамин Д какъв? Вигантол или Деавит?

« Отговор #16 -: Февруари 02, 2011, 21:30:31 pm »
Деавит. Вигантол едва ли ще може да се намери...май вече няма да го има.
« Отговор #17 -: Март 10, 2011, 20:59:59 pm »
...Каза ако можем от чужбина някой да ни закупи и изпрати Вигантол ще е най-добре.

А някой знае ли дали може да се поръча онлайн от някоя аптека в ЕС. Уж го имало в Румъния, но във всички онлайн аптеки ми изписва, че го няма в наличност. :( Не съм против Деавит-а и аз го давам на дъщеря си, но мисля че Вигантол е по-добре, ама като няма човек роднини в чужбина...
Обещах на Ganka:)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #18 -: Март 10, 2011, 22:11:36 pm »
Цвети, детето нали пие АМ, защо давате и вит. Д
а пък и не е малка вече
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #19 -: Март 11, 2011, 09:23:09 am »
Копирам от една друга тема, става въпрос за Олеовит, това е вит. D3 в Австрия

"Здравей,
ето сайта:
http://www.kaiserkrone.at/oleovit-d3-tropfen-39841.html

Комуникираме си на английски. Мъжът ми току-що поръча 3 опаковки, каза че по пощата ще ги доставят. Може да се поръча през сайта или по мейл. Плаща се с кредитна карта.

0888 555 385 - национален телефон на Ла Лече Лига