0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Имам един въпрос към вас мами , бебето ми е на 19 дена и пъпчето не спира да кърви по малко , падна още в родилния дом , но все кърви , колкото да ме шашка , случвало ли ви се е подобно нещо?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
@Smaraidi
Моля да не ме ползвате като "жива Енциклопедия" :)
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
Имам един въпрос към вас мами , бебето ми е на 19 дена и пъпчето не спира да кърви по малко , падна още в родилния дом , но все кърви , колкото да ме шашка , случвало ли ви се е подобно нещо?
МОЛЯ обсъдете с Педиатър!!
Обадете се при първа възможност, и обсъдете какви изследвания трябва да се направят!!!!
Sir Alec Guinness
*
Момичета,на моя бебо след баня му изпръхва кожата на главата,т.е започва да се "бели" все едно е пърхот/не казвам че е такова ,де/,но си мисля че кожата му се изсушава или нещо такова.Така му беше и кожата по телцето преди ,но сега му е гладка и мека.Кажете с нещо трябва ли да го мажа по главичката отгоре и по лицето?По лицето почти не го мажа с бебешкото олио,/ползвам Бюбхен /трябва ли да мажа след всяка баня?Благодаря предварително  :D

*
@Smaraidi

Какво лошо има да питам защо Ca gluconici прави алергични реакции приеман per os?
Искам да получа адекватно обяснение (симптоми), а не да приемам изложен факт. Мисля няма да Ви затрудни да напишете ред по въпроса, ако желаете разбира се :).
Жив и здрав да сте!

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
tanj74А относно количеството на АМ пише - 2 седмици-90млвода
Точно същото прочетох и аз на кутията.Дадена е цяла таблица по дни и седмици колко да се дава на детето.
Извинявайте, че се намесвам Докторе, но според вас нормално ли е количество от 90млл за 19 дневно бебе? и чай?
И на мен ми се струва множичко за такова малко бебче.Ивана по това време не си спомням да е изяждала повече от 60мл. А и води и чайове не съм давала - само кърма или АМ.
]
mimi26 на нас още в болницата преди да ни изпишат ни даваха по 60мл АМ.От тогава минаха 2 седмици, логично е храната да се увеличава нали?А пък чая и водата ги давам отделно между две хранения и то по съвсем малко.И от двете по 5 до 10 глътки.Това ми го каза нашия педиатър.
Аз не мисля, че бебето ми преяжда.Притеснява ме друго, че ако не е на Фризовам то връща всякакви течности.Но съм забелязала, че по-често го прави когато се напъва да се изходи или се захълца.Най-вече бих искала да си решим проблема със запека.Затова питах дали може да се смесват Фризовом с аптамил.А за връщането на храната е ясно, че пак ще посетим педиатър.
*
В болницата до изписването общо 5 дни на Никол й даваха х 20мл това с 60 и на мен ми се видя много.
Чай също съм предлагала на ХИП, но малката така и не го пропи както и вода де.
Smaraidi защо сте давали Калц. глюконат?
*
ilini, на бебето не съм давала, но на недоносени при клонични потрепвания се дава. Затова искам да знам при възможна алергия какви са симптомите.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Taнж,ние също сме на Фризовом и определено не сме се запекли а точно обратното,моя блиска също децата и са на Фризовом и също не са се запекли.Опитай с Аптамил АР (ние от него се запичаме ).Мони от Фризолак се запичат да,но тя пише за Фризовом.
Даваш ли капки за колики,попринцип те запичат.
 Сперанса миличка,определено трябва да се посъветваш с педиатър.
Мони ако съм аз ще го мажа,преди в началото мажех с преварен зехтин,после минах на олиото на Хип но той се орина и смених с Джонсъм и сега няма проблеми.Вече се мажем мн рядко само ако забележа изпръхване иначе не.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Простете, "суичър" <<< това е?

А, да, паразитен израз, анорак е на български.
http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=7416&cat=96 Това е суичър, моя много любима дреха, на Ники също. Имам ги в къс ръкав и само с качулка, дебели, тънки...за сметка на това якета и ватирани неща нямам, само един космонафт и едно яке. В момента в който Т станаха над 5 градуса Ники започна да се поти в якето и космонафта и ги махнах :))))))))
@Smaraidi

Какво лошо има да питам защо Ca gluconici прави алергични реакции приеман per os?
Искам да получа адекватно обяснение (симптоми), а не да приемам изложен факт. Мисля няма да Ви затрудни да напишете ред по въпроса, ако желаете разбира се :).
Жив и здрав да сте!

Смарайди, мисля, че Докторът има предвид, че ако пуснеш търсачка ще видиш как и защо се отрича Калциевия Глюконат. Виж в "Мненията на Бърди", аз от там си извадих най-важните моменти за мен.
[/url][/url]
*
Ааа, чета ги аз и пиша в една тетрадка. Стигнала съм до някъде, има доста още.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted

когато искаш помощ, трябва да си готов да я приемеш
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
Значи мога да мажа лицето и главичката отгоре с бебешкото олио?

Значи мога да мажа лицето и главичката отгоре с бебешкото олио?

Не виждам защо да не можеш ... :P
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Birdie

• 11040
Извинявайте, че се намесвам Докторе, но според вас нормално ли е количество от 90млл за 19 дневно бебе? и чай? Питам просто за да си сверя часовника и да знам, ако имам следващо  :wink:
Зависи от детето. Нещата са малко относителни тук... .
Sir Alec Guinness
*
Привет момичета!Аз пък се появявам :lol: да питам как чистите ушите на бебоците?
Извинявам се за глупавите въпроси ,но около мен получавам все спорни мнения-като въпроса за рязането на ноктите

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
За ноктите пък какво може да се спори ?
За ушите и аз се чудих, аз чистя с бебешки клечки, леко, гледам да не бъркам навътре.

Моя личен лекар ми е казвал, че в ушите не се бърка с клечки, понеже набутваш мръсотия навътре и може да стане проблем. Гледах някакви реклами на спрейове...
Та и аз бих се радвала на мнения по въпроса.
*
В предаването на Гала тази седмица коментираха за ноктите че не трябва да се режат отдъно че можело да се закачат кожичките и от там да се стиге до инфекции или нещо от този сорт беше. Ама и аз как обяснявам  :lol:

Ушите съм чела с тампонче от памук - не с клечка, ама на Никол все са й мръсни ушите и затова отпадна варианта с памука и минах на клечки иначе нищо не мога да почистя.
*
Здравейте,

Аз чистя ушите на Никол веднъж в седмицата - с клечки с ограничител, като почиствам само мидата на ухото не бъркам навътре.

За количеството мляко. В болницата на Никол и даваха на втория ден 20 мл, на третия 30 мл, на четвъртия 40 мл и така. Тя започна да суче почти веднага, та не знам по колко е яла след това. Доколкото зная до 10тия ден се дава по тази схема т.е. съвсем нормално си е на 5-6 ден детето да изяжда по 60 мл на хранене.

*
Извинявайте, че се намесвам Докторе, но според вас нормално ли е количество от 90млл за 19 дневно бебе? и чай? Питам просто за да си сверя часовника и да знам, ако имам следващо  :wink:
Зависи от детето. Нещата са малко относителни тук... .
Благодаря!