0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Здравейте! Искам да попитам нещо за хранителния режим на моя син. На 8 месеца е.  Роден е 3,200 кг, в момента тежи 8 кг,  ръст - 70 см.  Храним се по часове приблизително така:
   7,00  - АМ /180 г /
   10,00 - 10,30 - АМ / 180 г /
   13, 30- 14, 00 през ден - зеленч. пюре с 1/4 жълтък или месно пюре / 180 - 190 г /
   17,30 - 18, 00 плод или каша с плод и АМ / 190 г /
   21, 00- АМ /180 г/
   Започнах захранването на 5,5 месеца. Зеленчуковите и плодови пюрета приготвям аз, ползвам готови за това, което не е в сезона. От месото съм въвела пиле, пуйка и заек. Д-р Бърди препоръчва да се премине на четирикратно хранене след 4 - 5 месец. Чудя се да променям ли нещо в режима или не. Какво е вашето мнение?

« Последна редакция: Март 18, 2011, 11:37:25 am от shokolad_7 »
*
Нека и доктора да каже, но според мен режима е чудесен. Кой препоръчва да се мине на 4-ри хранения? Моята голямата дъщеря освен 4-те основни хранения до 3.5г. още два пъти пиеше АМ по 240 мл. - сутрин рано и вечер преди лягане. Сега е на 4.5г. и тежи 17.500 кг и е висока 113 см., не е затлъстяла от многото хранене :wink:
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
   Здравейте! Искам да попитам нещо за хранителния режим на моя син. На 8 месеца е.  Роден е 3,200 кг, в момента тежи 8 кг,  ръст - 70 см.  Храним се по часове приблизително така:
   7,00  - АМ /180 г /
   10,00 - 10,30 - АМ / 180 г /
   13, 30- 14, 00 през ден - зеленч. пюре с 1/4 жълтък или месно пюре / 180 - 190 г /
   17,30 - 18, 00 плод или каша с плод и АМ / 190 г /
   21, 00- АМ /180 г/
   Започнах захранването на 5,5 месеца. Зеленчуковите и плодови пюрета приготвям аз, ползвам готови за това, което не е в сезона. От месото съм въвела пиле, пуйка и заек. Д-р Бърди препоръчва да се премине на четирикратно хранене след 4 - 5 месец. Чудя се да променям ли нещо в режима или не. Какво е вашето мнение?

Оставете детето на спокойствие.
Няма "изисквания" да минавате на 4 кратно хранене задължително.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Цитат
Ами, има отит детето ( от това, което описвате). Нормално е да има такава т-ра.
За АБ по-добре Цефуроксим (Зинат, Зинадол).

Всичко останало е коректно и добре направено.
Това не е в Бг, или?
Благодаря докторе. Успокоихте ме като казахте, че е нормално да има такава температура. Да, не е в България - в САЩ. Ние сме в Хюстън и аз отидох до детската болница в медицинският център, защото би трябвало да е най-добрата за деца. Това, което описах ни отне над 4 часа чакане в болницата, но поне направиха каквото трябва.

Аз се чудех какво ли още ще и открият. Цяла нощ я държах да спи саммо по помперс и температурата и беше около 38. Сега сложих едно съвсем тъничко боди, че да не е съвсем гола. Имаме обаче други новости. През нощта започна да и избива обрив на бузите и се зачервиха жестоко. Обадих се на сестрата, която отговаря на спешните обжадания и след обстоен разпит ми каза, че вероятно е парво вирус ( те тук го нарекоха Fifth disease , но аз открих, че е парво вирус). Сега бузите и са много розови и не изглежа да я притеснява. До колкото разбирам обаче това е добра новина за нея и много лоша за мен, защото ако аз съм го хванал убива 5% от зародишите, а аз съм бременна в момента. До колкото разбирам веднъж появи  ли де обрива вече не е заразна  т.е. вече не е необходимо да се пазя и само мога да се надявам да няма ефект върху нероденото бебче.
Още веднъж благодаря.

Боби

*

Birdie

• 11040
М..да. Личи си школата.
Но... следете да падне т-та. Това с Роцефин е много, много добро.

Ах... бедна и нещастна България. Аз си помислих че е в Бг това, и побързах малко да се позарадвам.
Sir Alec Guinness
Леле Боби, дано по-бързо ти минава това от главата и ти и бебчетата да сте добре, стискам ви палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

За обличането. Ники е по боди с къс ръкав и блузка с дълъг отгоре и някакво долнище+чорапки. От два дни е само по боди с дълъг ръкав и долнище. За навън слагам тънки дънки върху долнището, суичър и елек ако застудеее+одеалце ако заспи. Дъждобрани не ползвам, космонавта го прибрах. Защо да го мъча и да го претоплям, като очевидно му е добре така.

shokolad_7  Ники има почти същия режим, обаче има АМ в 7 и до 12 не иска друга храна, иска само вода.
Следобедното пюре му е плод+бисквита за чесане на зъби.
Вечеря в 19 лека вечеря и в 21 изпива 180-240мл. АМ.
Обаче през нощта се буди за мляко поне веднъж :(

Аз искам да попитам нещо друго. Ники започна да си дърпа ушите и да клати глава наляво-надясно без причина. Може ли да е от зъби, че в момента избиват 4 и много го мъчат или да отида до педиатъра и да търсим какво може да става?
[/url][/url]
*
Боби,това ,което описваш като клинична картина при Ивана,много ми прилича на Розеола(или тридневна треска,шеста болест).Тони я изкара на 11 месеца,имаше над 40 градуса Т три поредни дни,после изби ситен обрив,който изчезна за 2 дни.Аз също бях бременна по него време,но ме успокоиха,че не би повлияло на плода.

*

Bobbie

• *
  • 5701
М..да. Личи си школата.
Но... следете да падне т-та. Това с Роцефин е много, много добро.

А, РОцефина беше от нейната педиатърка, дадоха го в лекарският кабинет. Тя е от Египет.
Сгеа видях, че т вчера е предписала cefdinir, но от болницата казаха да давам Аугментин. Сега не знам кое да дам.Знам, че казахтре друго, но тук няма как да си купя антибиотик без рецепта, така че трябва каквото те ми дадат да взимам.

Боби

*
Бебе започна от вчера да си смуче езика, обръща се на една страна главата и си смучеш блузката. На какво може да се дължи? Само знам че със сигурност не е гладен.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Сами, Дария много рядко смуче биберон, но за сметка на това си дърпа блузата и смуче нея...както и одеалото или каквото и попадне пред очите. Мисля че това е нормално, или поне според Фройд.
*

Birdie

• 11040
Леле Боби, дано по-бързо ти минава това от главата и ти и бебчетата да сте добре, стискам ви палци :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:

За обличането. Ники е по боди с къс ръкав и блузка с дълъг отгоре и някакво долнище+чорапки. От два дни е само по боди с дълъг ръкав и долнище. За навън слагам тънки дънки върху долнището, суичър и елек ако застудеее+одеалце ако заспи. Дъждобрани не ползвам, космонавта го прибрах. Защо да го мъча и да го претоплям, като очевидно му е добре така.

shokolad_7  Ники има почти същия режим, обаче има АМ в 7 и до 12 не иска друга храна, иска само вода.

Аз искам да попитам нещо друго. Ники започна да си дърпа ушите и да клати глава наляво-надясно без причина. Може ли да е от зъби, че в момента избиват 4 и много го мъчат или да отида до педиатъра и да търсим какво може да става?

Простете, "суичър" <<< това е?
Sir Alec Guinness
*

shokolad_7  Ники има почти същия режим, обаче има АМ в 7 и до 12 не иска друга храна, иска само вода.

Простете, "суичър" <<< това е?

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BD%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BA
*
Д-р Birdie, ако може ми дайте съвет какво да правя.Бебето ми е на 19 дни и откакто сме изписани от болницата непрекъснато връща кърма, ам, вода или чай.И така е на всяко хранене или пиене.Сигурна съм, че не преяжда.Аз имам много малко кърма около 20 най-много 30мл на хранене и додавам по 60мл ам.След хранене го държа под ъгъл 45 градуса още 20 минутки за да се оригне.Но и това не помага.Педиатъра ни изписа ам фризовам и положението малко се нормализира.Но пък възникна друг проблем- появи ни се запек и е много трудно изхождането.Бебето е неспокойно и почти винаги плаче като се изхожда и много се напъва.Ако може ме посъветвайте какво да правя.
Също искам да ви попитам дали мога да смесвам фризовама с аптамил имунофортис в равни пропорции и дали е удачна комбинацията между двете млека в нашия случай?
Благодаря ви предварително!
*

Birdie

• 11040
Изключете възможността за пилорна стеноза първо.
На "Фризовом" не би трябвало да има повръщания.
Или опитайте Аптамил АР, или смесвайте Фризовом, както пишете. Аз съм против "смесите" обаче- един продукт  антирефлуксно АМ би трябевало да е годен без други "манипулации".
Sir Alec Guinness
*
Извинявайте, че се намесвам Докторе, но според вас нормално ли е количество от 90млл за 19 дневно бебе? и чай? Питам просто за да си сверя часовника и да знам, ако имам следващо  :wink:
*
Рая, мерси за отговора :bighug:.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
tanj74 от този Фризовом масово се оплакват мами, че запича, затова и не ползвам такова АМ.
На Аптамил Ар е малката и нямаме такива проблеми.

Smaraidi и аз мисля, че е нормално това. Никол смуче всичко ръкави, одеала, лигавник, а за ръцете няма да коментирам, чак й се повдига ама не се отказва в опитите да ги изяде  :lol:
*

Bobbie

• *
  • 5701
Извинявайте, че се намесвам Докторе, но според вас нормално ли е количество от 90млл за 19 дневно бебе? и чай? Питам просто за да си сверя часовника и да знам, ако имам следващо  :wink:
И на мен ми се струва множичко за такова малко бебче.Ивана по това време не си спомням да е изяждала повече от 60мл. Аз кърмех повечето време, но понеже съм и помпала и знам колко ядеше. А и води и чайове не съм давала - само кърма или АМ.  Сигурно зависи колко чесоо се храни.

Б.

*
tanj74 Теди също се запече,но от Фризолака,също и връщаше доста храна,но от Фризовома запека и връщането вече ги няма-аз лично съм доволна.Него го давах само докато имаше запек,даже го редувах с розовия Хип/тъй като сме на него по -принцип/
Относно чая и водата аз също му давам вече чай, а преди само вода,въпреки че кърмех!А относно количеството на АМ пише - 2 седмици-90млвода

*
Доктор Бърди,какви са симптомите при алергия от калциев глюконат даван през устата?