0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не мога да дам мнение без преглед.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Да,ше го заведа при личния,но това ше е чак утре,а дотогава сигурно ще се побъркам да го мисля,затова исках да чуя вашето мнение,какво мислите,какво може да е?

има бутон - проверка правопис - моля, използвай го.
пъпка се пише с "Ъ".
*
Да Сарич много ситни,и точно между крачетата на мекото са му...Нашият Судокрем ни го дадоха от родилно

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #923 -: Март 17, 2011, 12:09:23 pm »
ian82,моето бебе също е с такава топка зад ухото,даже се появи втора зад другото ухо.Всичките лекари,които са го гледали не обръщат внимание на това,казват,че като се изчисти главичката и обривите по бузките,топчетата ще се скрият(лимфните възли).
« Последна редакция: Март 17, 2011, 12:14:28 pm от една_мама »
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Да Сарич много ситни,и точно между крачетата на мекото са му...Нашият Судокрем ни го дадоха от родилно

На сгъвките на крачетата има и малко на ръчичките..Обаче сега се рових из нет-а и май стигам до извода че съм го претоплила..Вчера бяхме на разходка до парка и той облечен с боди с къси крака и ръкавчета и отгоре друго с дълги такива..и за капак отгоре сложих и една жилетка с гугличка..Тънка но все пак трети чифт дреха..  :? И до парка леко бях дръпнала одеялцето уж да го топли слънцето..Беше към 22 градуса..И ето докъде съм се докарала..За всеки случай ще спра и олиото за бебе и ще взема подходящ крем  :? леле... направо луднах
*
една_мама ,малко ме поуспокои,какви ли не мисли вече ми се въртят в главата,все пак ми се струва че може да е нещо сериозно  :(.От колко време са ви топчетата,растат ли или така си стоят?
*
Ами май и аз доста го обличам навън ....знам ли...с боди с дълъг ръкав,с ританки ,с гащеризонче отгоре и с дебело гащеризонче и яке отгоре,а в количката с одеало дебело....май е множко, а ?А у дома  е с боди и ританки и отгоре гащеризонче/памучно /

*
moniks_s ,май наистина си го претоплила,то тия дни си беше направо лято.Аз го извеждам така както си е облечен вътре,отгоре едно по-тънко одеалце,шапка не слагам.Ей сега го изведох на вън,гледам че напече,само добавих шапка и смених одеалцето с по-дебело.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #928 -: Март 17, 2011, 13:03:37 pm »
Д-р Бърди, дъщеря ми беше 10 дена на антибиотици ( амоксициклин), които приключихме преди 3 дена. Сега има разстройство и цвета на изпражненията и стана жълтеникъв и също така се промениха в смисъл, че изглеждат както бебешките изпражнения, които имаше, когато беше още на кърма първите месеци. Това нормално ли е? Това го нямаше докато взимаше антибиотика.Да не забравя да спомена, че детето разви жестока сезонна алергия и сега сутрин и вечер и давам Benadryl ( първоначално предписаха Zyrtec, но не подейства) по половината от дозата, която и е предписана, защото иначе носа и тече като вода и се дави от секрети.

Също имам и друг въпрос - имаме две хранения с нормалан храна и три с АМ на ден( общо 550-600мл и се събират). Тя освен АМ не пие никакви други течности на ден - отказва вода или сок разреден с вода. До сега не съм смятала, че е проблем, но сега се притеснявам да не се обезводни. Дали е добра идея да и заменя временно едното хранене ( или поне половината) с АМ, защото това поне пие?

Боби

П.П. По-долу Мини ме подсети, че опитах да и дам краве мляко преди 2 дена. Разстройството си го имаше, но май след това се промени цвета. Дала съм само 10мл. Възможно ли е от това да е?
« Последна редакция: Март 17, 2011, 13:26:52 pm от Bobbie »

*
Боби, нали въвеждаш сега прясно мляко? Напълно е възможно да е от него разстройството.
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #930 -: Март 17, 2011, 13:21:01 pm »
Ами май и аз доста го обличам навън ....знам ли...с боди с дълъг ръкав,с ританки ,с гащеризонче отгоре и с дебело гащеризонче и яке отгоре,а в количката с одеало дебело....май е множко, а ?А у дома  е с боди и ританки и отгоре гащеризонче/памучно /
Ами облечи се ти така и ще си отговориш на въпроса дали е много. Не знам защо мислите, че бебетата като са малки и значи им е по-студено. От старание да не ги простудите, буквално ги тормозите. То не е към теб лично, това е към едно 90% от българските майки. Тук при нас на една майка детето станало летаргично и неадекватно. Завели го в спешното отделение и там им казали, че са го претоплили. Докато ми го разказваше това, бяхме в един парк и температурата отвън беше 25 градуса и същото това ( което вече не претопляла) беше тотално навлечено и за капак с едни дебели вълнени чорапи, че чак ми стана жал за него. Не смея да си помисля как са го обличали, когато е бил претоплен, щом това му беше лекичкото. Аз в същия ден Ивана я разнасях с боди с къси ръкави и крачоли и нищо друго.

Боби
« Последна редакция: Март 17, 2011, 13:28:32 pm от Bobbie »

*

Bobbie

• *
  • 5701
Боби, нали въвеждаш сега прясно мляко? Напълно е възможно да е от него разстройството.
О не, отказах се. Освен тези 10 мл не съм дала друго, защото се сетих,че имаше разстройство ( тя го имаше преди това). В интерес на истината, може да си права обаче за цвета. Цвета се промени след млякото. Възможно ли е от някави си 10мл само?

Боби

ian82, мисля,че въобще не е успокоително и не е нормално,но защо докторите не обръщат внимание незная.Обясняват подутите лимфни възли с възпалителния процес,който протича в тялото(обривите).При нас проблема се появи след престой в болница,тогава се появиха и обривите по бузките,сгъвките на ръчичките и краченцата.Един фармацефт ни предложи Лимфомиозот,хомеопатични капки за подути лимфни възли,топката малко намаля,но пък се появи нова.Според мен трябва да се лекуват успоредно и обривите и лимфния възел,защото мисля,че са свързани.Но това разбира се е само мое мнение.
Ще чакам включването ти след прегледа,дано наистина не е опасно!Успех!
*
Доктор Бърди, да започвам ли мазането на бузките на бебето с Адвантан? Или какво друго? Досега мажа с Нахткерцен, но няма ефект върху АД на бузите.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Абе,Мони и на мен ми се струва ,че доста го обличаш.Ние като сме вкъщи го обличам само с боди с дълъг ръкав и ританки,а като изличаме навън му слагам и гащеризон отгоре.В количката го завивам с едно дебело одеало за сега.Може пък и аз нещо да бъркам....не знам.
07.10.2009
*
Ами и аз незнам.....струва ми се студено да е на босо краче под гащеризончето.... :lol:Де да знам,а  на пъпчиците му се показа и бяло връхче  и на следващото сменяване  на памперса  изчезнаха  :ask:
Значи го слагаш в количката само с одеало без космонавтче върху гащеризончето :oops:?Май аз прекалено го навличам ама като гледам и другите бебоци около мен са така....Една дружка даже слага и камизолка под бодито 8O и шапка на главичката за спане и се учуди че аз не го правя а е толкова малък Теди :lol:Май наистина всеки си шета на акъла :lol:Мен все ме е страх да не го простудя навън :oops: :oops: :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #936 -: Март 18, 2011, 08:25:09 am »
Д-Р Бърди, имаме много по-сериозен проблем и много ви моля да отговорите какво е вашето мнение по въпроса.
Днес ми се обадиха от детската градина, че Ивана има 39 градуса температура. Докато отида да я взема и заведа на лекар, температурата и вече беше 39.5. Там ни дадоха парацетамол и и биха една ижекция росефин.Направиха ПКК, има повишени бели кръвни клетки ( 20 при норма до 17) и тест за инфлуенца и оше някакъв друг вирус в носа и - и двата отрицателни. Оказа се обаче, че има инфекция в едното ухо.  От там ни пратиха в детската болница. 
Температурата падна преди да тръгнем от лекарката, но като отидохме в болницата и докато чакахме се качи, този път до 40.3 градуса. Направо ми се изправиха косите. Дадоха и ибупрофен да я смъкнат и изследваха стерилна урина и и напраивха рентгенова сминка. И двете бяха отрицателни, а температурата падна. Обаче въпреки че няма пневмония , пределено дробовете и не звучат добре - звучи все едно има търкане на нещо ( не знам как се описва този звук). Освен това носът и продъжава да тече от алергията, макар и да не е толква зле. В крайна сметка не можаха да открият какво е довело до толкова висока температура, изтеглиха и кръвни култури и ни пратиха в къщи. Казаха, че инфекция на кръвта е което може да е станало и ако е така ще ми звъннат като излезнат резултатите да ме викнат за приемане, а междувременно росефинът бил започнат, така че вече била покрита за това. Казаха, че за неврологична инфекция не се съмянват, защото си е адекватна и не повръща. Преписаха ми аугментин ( което е комбинация от амоксициклин и нещо друго, което забравих) въпреки изричните ми настоявания да дадат нещо друго, защото тя вече 10 дена беше само на амоксициклин. Беше ми обяснено, че в тази комбинация действала срешу разни други микроби. Обаче аз се притесних, че ако има вече резистенстност към амоксициклина, все едно и дават само другото лекарство и няма да е достатъчно. Много ме е страх да не е кръвна инфекция. Вие какво мислите- нормално ли е от енда ушна инфекция да вдигне такава висока тепмература? Между другото температурата и пак е повишена - 37,8 и те я премериха преди да ме пратят да си ходя и казаха да давам лекарство над 38.5.
Моле ви, кажете ми вашето мниени по въпроса, че вече ще се побъркам от притеснения.

Боби

П.П. Забравих да спомена, че всички ваксини са и направени както си трябва  по разписание. Това е по американският календар -
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/0-6yrs-schedule-bw.pdf
« Последна редакция: Март 18, 2011, 08:40:59 am от Bobbie »

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Ами и аз незнам.....струва ми се студено да е на босо краче под гащеризончето.... :lol:Де да знам,а  на пъпчиците му се показа и бяло връхче  и на следващото сменяване  на памперса  изчезнаха  :ask:
Значи го слагаш в количката само с одеало без космонавтче върху гащеризончето :oops:?Май аз прекалено го навличам ама като гледам и другите бебоци около мен са така....Една дружка даже слага и камизолка под бодито 8O и шапка на главичката за спане и се учуди че аз не го правя а е толкова малък Теди :lol:Май наистина всеки си шета на акъла :lol:Мен все ме е страх да не го простудя навън :oops: :oops: :lol:

Мони аз слагам боди с късо ръкавче и без крачета... И отгоре слагам боди с дълъг ръкав и крачета.. И ръкавички слагам тънки.Шапка не слагам защото според мен се запарва.Времето е 22/23 градуса тук и наистина главата му се запарва и се мокри.иначе краката му са студенички ама те май и няма как да са друго яче засега поне  :? Нашите пъпки се скриха почти..т.е. обрива( пъпки не са били със сигурност),обаче сега не знам дали е от памперса или от олиото за след баня  :oops: Че и двете ги смених от вчера. Ще изчакам и днес да видя каква ще е реакцията на тялото. И все пак наистина май се престараваме с това обличане..Аз започнах да го пипам по гърба.Ако е много горещ значи му е топло..Пипам и носа ама по него се ориентирам че му е студено а то май обратното..Не мисля че носа може да каже винаги и без грешка че му е студено на детето..То на моменти пипам и моя нос-студен е а на мен ми е добре.. странна работа
*
Хихих това за носа и ръцете наистина незнам да ли е ефективен ориентир за студеното...Аз като казвам боди отдолу,бодито е без крачолчета и затова слагам ританки ....Май аз не обясних много добре за облеклото ама....карай,не го навличам а неясно обяснявам  :lol:.
И да се престараваме ще свикнем ,то и ние се учим по децата
сега...

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Д-Р Бърди, имаме много по-сериозен проблем и много ви моля да отговорите какво е вашето мнение по въпроса.
Днес ми се обадиха от детската градина, че Ивана има 39 градуса температура. Докато отида да я взема и заведа на лекар, температурата и вече беше 39.5. Там ни дадоха парацетамол и и биха една ижекция росефин.Направиха ПКК, има повишени бели кръвни клетки ( 20 при норма до 17) и тест за инфлуенца и оше някакъв друг вирус в носа и - и двата отрицателни.Оказа се обаче, че има инфекция в едното ухо. От там ни пратиха в детската болница.  
Температурата падна преди да тръгнем от лекарката, но като отидохме в болницата и докато чакахме се качи, този път до 40.3 градуса. Направо ми се изправиха косите. Дадоха и ибупрофен да я смъкнат и изследваха стерилна урина и и напраивха рентгенова сминка. И двете бяха отрицателни, а температурата падна. Обаче въпреки че няма пневмония , пределено дробовете и не звучат добре - звучи все едно има търкане на нещо ( не знам как се описва този звук). Освен това носът и продъжава да тече от алергията, макар и да не е толква зле. В крайна сметка не можаха да открият какво е довело до толкова висока температура, изтеглиха и кръвни култури и ни пратиха в къщи. Казаха, че инфекция на кръвта е което може да е станало и ако е така ще ми звъннат като излезнат резултатите да ме викнат за приемане, а междувременно росефинът бил започнат, така че вече била покрита за това. Казаха, че за неврологична инфекция не се съмянват, защото си е адекватна и не повръща. Преписаха ми аугментин ( което е комбинация от амоксициклин и нещо друго, което забравих) въпреки изричните ми настоявания да дадат нещо друго, защото тя вече 10 дена беше само на амоксициклин. Беше ми обяснено, че в тази комбинация действала срешу разни други микроби. Обаче аз се притесних, че ако има вече резистенстност към амоксициклина, все едно и дават само другото лекарство и няма да е достатъчно. Много ме е страх да не е кръвна инфекция. Вие какво мислите- нормално ли е от енда ушна инфекция да вдигне такава висока тепмература? Между другото температурата и пак е повишена - 37,8 и те я премериха преди да ме пратят да си ходя и казаха да давам лекарство над 38.5.
Моле ви, кажете ми вашето мниени по въпроса, че вече ще се побъркам от притеснения.

Боби

П.П. Забравих да спомена, че всички ваксини са и направени както си трябва  по разписание. Това е по американският календар -
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/0-6yrs-schedule-bw.pdf
Ами, има отит детето ( от това, което описвате). Нормално е да има такава т-ра.
За АБ по-добре Цефуроксим (Зинат, Зинадол).

Всичко останало е коректно и добре направено.
Това не е в Бг, или?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.