Д-Р Бърди, имаме много по-сериозен проблем и много ви моля да отговорите какво е вашето мнение по въпроса.
Днес ми се обадиха от детската градина, че Ивана има 39 градуса температура. Докато отида да я взема и заведа на лекар, температурата и вече беше 39.5. Там ни дадоха парацетамол и и биха една ижекция росефин.Направиха ПКК, има повишени бели кръвни клетки ( 20 при норма до 17) и тест за инфлуенца и оше някакъв друг вирус в носа и - и двата отрицателни. Оказа се обаче, че има инфекция в едното ухо. От там ни пратиха в детската болница.
Температурата падна преди да тръгнем от лекарката, но като отидохме в болницата и докато чакахме се качи, този път до 40.3 градуса. Направо ми се изправиха косите. Дадоха и ибупрофен да я смъкнат и изследваха стерилна урина и и напраивха рентгенова сминка. И двете бяха отрицателни, а температурата падна. Обаче въпреки че няма пневмония , пределено дробовете и не звучат добре - звучи все едно има търкане на нещо ( не знам как се описва този звук). Освен това носът и продъжава да тече от алергията, макар и да не е толква зле. В крайна сметка не можаха да открият какво е довело до толкова висока температура, изтеглиха и кръвни култури и ни пратиха в къщи. Казаха, че инфекция на кръвта е което може да е станало и ако е така ще ми звъннат като излезнат резултатите да ме викнат за приемане, а междувременно росефинът бил започнат, така че вече била покрита за това. Казаха, че за неврологична инфекция не се съмянват, защото си е адекватна и не повръща. Преписаха ми аугментин ( което е комбинация от амоксициклин и нещо друго, което забравих) въпреки изричните ми настоявания да дадат нещо друго, защото тя вече 10 дена беше само на амоксициклин. Беше ми обяснено, че в тази комбинация действала срешу разни други микроби. Обаче аз се притесних, че ако има вече резистенстност към амоксициклина, все едно и дават само другото лекарство и няма да е достатъчно. Много ме е страх да не е кръвна инфекция. Вие какво мислите- нормално ли е от енда ушна инфекция да вдигне такава висока тепмература? Между другото температурата и пак е повишена - 37,8 и те я премериха преди да ме пратят да си ходя и казаха да давам лекарство над 38.5.
Моле ви, кажете ми вашето мниени по въпроса, че вече ще се побъркам от притеснения.
Боби
П.П. Забравих да спомена, че всички ваксини са и направени както си трябва по разписание. Това е по американският календар -
http://www.cdc.gov/vaccines/recs/schedules/downloads/child/0-6yrs-schedule-bw.pdf