0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Фибо,  :bighug:!
С Мустела стелакер мажа всяка вечердо изчезването на крустите, нали?

Доктор Бърди, докторката ни изписа за АД Адвартан за мазане. Каза че сдържа КС подходящ за бебета. Дали е така?
Къде ще мажете с Адвантан?

Бузите на бебето.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Много ме заинтригувахте с темата за мазането.Не се бях сетила за това,а все си представям ,че ще бъдем от скитащите тандеми.Даже  си представям как тръгваме сутрин пеш към Борисовата градина и се прибираме по залез  :lol: .Хихихихи , доста самонадеяно от моя страна
 :D Изтрих си въпроса,не беше за тук :oops:
« Последна редакция: Март 16, 2011, 17:48:16 pm от Велина »

Здравейте д-р Бърди!Искам да се похваля,че главата на бебчо започна да се оправя от пастата която изписахте!!!
Днес ходихме в клиника по детска ентерология,по повод повръщането от зеленчуково пюре.Д-р Янева видя обривите по бузите и мнението й беше, че е алергия към млякото.
Изписа Зиртек,мляко Фризопепи козметика на Себамед.Също каза да забавя ваксините.Козметиката мисля да сменя с тази на Мустела,тъй като и Вие и мамите я препоръчват.Но бихте ли ми казали какво е Вашето мнение за Зиртек.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Какво "зеленчуково пюре"  давате? бурканче? или?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Да,бурканче.В началото на 4 ти месец започнах захранването и тогава нямаше проблем.Но след като започнаха проблемите с главичката спрях захранването.Преди 15 дни се опитах отново да започна да му давам,но той от дори една лъжичка повръща,като повръщането е 2 часа след хранене и го прави 5-6 пъти.Накрая остават само спазмите.Като марка съм пробвала Ганчев,Хип,Малечко.
*

Birdie

• 11040
Моля, опитайте домашно направено 1 морков, 1/4 до 1/2 картоф. Сварени, с 1/2 чл. добър зехтин.
Сега, да слагате Фризопеп/ или давате Зиртек? на толкова малко дете? не знам... не намирам основание. Естествено за никакъв Фризопеп и реч не може да става (имайки пред вид това, за което смятате да го давате, както го описвате).
Не прехранвайте.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 20:12:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #907 -: Март 16, 2011, 20:12:58 pm »
Аз правих веднъж и домашно-морков,картоф и ябълка,но всъщност тогава беше първото повръщане. Давала съм фризопеп на своя глава 10 дни,но обривите не се повлияха.
« Последна редакция: Март 16, 2011, 20:21:09 pm от една_мама »
« Отговор #908 -: Март 16, 2011, 20:14:26 pm »
Благодаря за отговора!Точно затова искам и Вашето мнение,защото хич не ми се иска да го тровя безпричинно!А с какво мога да спра сърбежите?
« Последна редакция: Март 16, 2011, 20:27:35 pm от една_мама »
една_мама само да вметна, че не сме доволни от Мустелата в БГ, явно е побългарена. Имай едно наум. И да знаеш, че Ники ми направи страшна реакция от пюре на ХИП, от Ганчев повръща, Малечко не съм пробвала. Купувам само Семпер - плодови,Бебевита -плодови, зеленчукови, месни и Гербер - супите и менюто за след 8 месеца.
От Себамед, Саносан измиващи средства и А Дерма Екзомега за лице и тяло сме най-доволни.

Докторе, извинете за въпроса, глупавичък е, но аз слагам зехтин след като направя пюрето. Така съм разбрала. Да разбирам ли, че е неправилно и зехтин се слага във водата за варене. И още, аз слагам само 1-2 капки, 1/2 ч.л. ми се струва много.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
За зехтина- няма значение. 1/2-1 ч.л. слагате в готовото пюре, имам пред вид.
Тук не се слага зехтин във вряла вода за варене на нещата... .
Бурканчета в Гърция никой не купува. Нито ползва, нито дава на деца. Лоша практика са бурканчетата... предвестник за чести посещения при фамозния  Софийски алерголог и търсене на "под вола теле", ако мога да се изразя така, малко грубичко.

Не разбирам защо не готвите на децата. Изобщо не го разбирам това... .
« Последна редакция: Март 16, 2011, 23:35:24 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
И аз да се присъединя към недоволните от Мустела, както каза jasmin_veni побългарена. Бяхме купили и гел за измиване и крем за лице, но синът ми се изприщи веднага от тях. От Екзомега и аз съм много доволна.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Момичета имаме проблем ...От вчера насам Влади има червени много малки точки по коремчето и много малко по крачетата и то само горе до памперса..По принцип след баня мажа не всеки ден обаче с Джонсън масло.. Странно е че аз това го правя от самото начало а едва снощи видях пъпчиците..Да уточня-не са пъпки с връхче,не се напипват, просто се виждат..И са много близко една до друга..Майка ми се притесни да не е дребна шарка..Някой има ли идея възможно ли на бебе на 1 месец да се появи дребна шарка???
Ще се опитам днес да взема час за педиатър обаче като знам как се действа тук..Мисля до бърза помощ да прескоча..
Очаквам вашите мнения-всичко ще ми е в полза,всяко мнение...Мерси милички
*
Може да са от претопляне, смяна на марката на памперсите(ако имат гел може да не му понася), да е постоял повече време напишан...
« Отговор #914 -: Март 17, 2011, 09:38:39 am »
Благодаря Ви момичета,Благодаря и на Вас д-р Бърди!Явно грешно съм разбрала за Мустела,тогава взимам Себамед.
С първата ми дъщеря изцяло сама приготваях храната,но напоследък все по-често ни плашат с храната,която консумираме,затова незная кои зеленчуци са качествени и кои не.И тайничко се надявах контрола при бебешките пюрета да е засилен.
Днес ще направя домашно пюре пък да видим :D.

saraapl,вече лекарите масово НЕ препоръчват Джонсън.Много бебета дават алергии от него.
Дъщеря ми пък беше алергична от алоето в памперсите на памперс,тъй че наистина,както каза mimi26, е хубаво да смениш козметиката и памперсите и да видиш,ще има ли ефект.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 11:10:19 am от една_мама »
*
Сарич и аз днес забелязах същото при Тео!Измих го и намазах със Судокрем  :ask:Помислих да не е,че при смяната на памперса  не го намазах с кремче...Ползвам козметика на Бюбхен!

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Сарич и аз днес забелязах същото при Тео!Измих го и намазах със Судокрем  :ask:Помислих да не е,че при смяната на памперса  не го намазах с кремче...Ползвам козметика на Бюбхен!

Сега го погледнах и са по-малко..Не знам и аз си мислех че е от Джонсън ..Спирам да го ползвам и ще видим друга козметика за бебета..Судокрем тук няма!!! И не знам откъде да си купя...мисля да поръчам през нет-а..да видим.
Мони те са толкова ситнички че направо сякаш е с блузка на точки..Просто се вижда че е като нашарен..И друго да попитам има ли вероятност детето на един месец да се шари?
*
Доктор Бърди,преди време ви писах заради едни пъпки по лицето на бебо,за който вие казахте че е АД,пъпките вече се изчистиха,но днес забелязах едно топче зад ушенцето,незнам дали има връзка с обрива.Не е непосредствено зад ухото,на един сантиметър от началото му по посока на тила,не е кръгло по скоро е елипсовидно,малко по голямо от грахово зърно.Много съм притеснена,какво може да е това,дано не е нещо сериозно.Бебето е на 40 дена.
« Последна редакция: Март 17, 2011, 12:45:46 pm от ian82 »
*

Birdie

• 11040
Заведете да го видят... .
Sir Alec Guinness
*
Да,ше го заведа при личния,но това ше е чак утре,а дотогава сигурно ще се побъркам да го мисля,затова исках да чуя вашето мнение,какво мислите,какво може да е?