0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Здравейте д-р Бърди,
При моето бебе има едни по сухи, грапави петна - в обастта на кръста и на двете коленца. Петната не се различават на цвят от останалата кожа и не са зачервени, напипват се с ръка, и се виждат само при заглеждане. Бебето не показва да го сърбят. Днес бяхме на педиатър, тя каза че според нея това е просто суха кожа и каза да мажем с някакво олио за след баня Липодерма. Каза да мажем с него и крустите. Вие какво мислите по въпроса и познавате ли този продукт Липодерма? В интернет намерих информация за него, но не пише никъде да е подходящо за бебета. Малко се притеснявам да я мажа с него.
Благодаря!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #881 -: Март 15, 2011, 16:01:40 pm »
Много ми я хвалят, прочетох книжката към нея - чудеса пише. Но доколко е вярно...не знам.
Хе хе -  с думи прости крушка с бяла светлина плюс инфрачервена. Общо взето имат някакви изследвания как помагало на кожата в диапазон 850-890nm ( малко над бялата светлина), като се намаже с крем с витамин С, но иначе не съм видяла друго. Тяхната крушка е в огромен диапазон. Аз лично не вярвам , защото то и радиото е използва тези вълни, в който е тяхната крушка. Ми да се облъчваме тогава с радиото :-).

Боби

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Мони, аз съм взела сироп Дуфалок и го слагам направо в млякото,защато като му го давах с лъжичка и почти всичко изплюваше и общо взето файда нямаше.  :lol:
07.10.2009
*
Фибо, моля те дай схемата отначало до край как се лекуват млечните корички по главата (с какъв препарат, колко седи, реше ли се нещо, за какъв период от време и т.н.) и после как се поддържа. Ние май сме се запътили натам.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Боби,
ние имаме доста продукти на Цептер и съм много доволна. Вакумната система е уникална. Та като фирма им имам доверие, но тази лампа...не знам, ще си покаже.

Аз лично не бих я купила по никакъв повод. Адски скъпо ми се струва.
Попитах, понеже прочетох че се ползва в педиатрията, та ако има отзиви.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
"Цептер" е неизвестно име в Гърция, между другото.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Преди десетина години работих в Цептер. По онова време шефката ми ръсеше много суперлативи за въпросната лампа. След известно време я срещнах и вече беше на мнение, че е "бошлаф" работа. А тя още си работи в Цептер...
Но иначе Вакси програмата наистина е супер. Извинявам се за отклонението.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Фибо, моля те дай схемата отначало до край как се лекуват млечните корички по главата (с какъв препарат, колко седи, реше ли се нещо, за какъв период от време и т.н.) и после как се поддържа. Ние май сме се запътили натам.

Крусите,ги лекувахме със Мустела Стелакер(тубичка с остър накрайник).Нанасяме директно с накрайника върху крусите.Нанасяме вечер,сутрин плакнем с топла водичка.Сресваме внимателно с гребенче,много внимателно!Продължаваме докато всички круси паднат.После поддържаме главичката със Мустела шампоан пяна за круси,1/2 седмично - намокря се главичката,сапунисва се и се оставя за минутка,изплаква се обилно с вода.Това е... :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Мерси Пауър,аз реших проблема с акането като взехме Фризовом и сега си ака по два пъти и не са му твърди изпражненията .От дуфалака отново трудно се изхождаше ,с много напъни и рев,та засега сме добре

ian82, след 6 месеца.
Не съм съгласна. До 6месеца какво? Навън без защитен крем? Ясно е, че детето се вади след 17 и 30, но и тогава са силни слънчевите лъчи лятно време. Аз ползвах Мустела 50 фактор и не съм ги излагала на пряка слънчева светлина.
http://bambibaby.com/mustela-high-protection-sun-lotion-spf-6100
Аз ползвах този, но виждам, че има и нов
http://www.viewsofia.com/article/3749/Mustela-za-liatna-grija

Ами, начини има: аз се справих, без да мажа Бобо, а той е роден на 12-ти август - с помощта на плътен сенник от гъста черна мрежа, който покриваше цялата количка (с UV защита); памучно боди с къс ръкав като облекло и пелена от по-плътен тензух, 100% памук, с която покривах откритите части, ако има такива (когато сенникът е вдигнат), дори и да сме на сянка. Бродила съм по улици и паркове с часове - не е имал и минимално зачервяване.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
Аз също не съм мазала с нищо миналото лято. Теди се роди на 14.06 и от началото на юли сме по пътища и градинки. След баня също не мажа с нищо тялото и. Единствено за лицето ползвам колд крем на Авен. За това лято може би ще взема нещо, тъй като трудно ще я удържам на сянка постоянно.

*
Никой ли не е чувал за това масло Липодерма?

Ооо, за това лято няма начин - шапки, мазила, пълен комплект! Миналото лято главно са спали в количките, но сега няма да е такъв случаят. Също и мама ще трябва бая да се маже, да не изгори, докато го гони по градинките ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

Раши, нищо не ми говори този продукт Липодерма. Моят син също има подобни петънца на тези, които описваш ти, само че по външната част на бедрата и ръцете. Не се виждат, нито са зачервени, мисля, че не го дразнят. На пипане са грапави, приличат на ситен обрив. Не съм ги мазала с нищо специално, след баня ползвам лосиона на Мустела, но не винаги.  Дори не съм разбрала кога са се появили тези петна. Мисля си, че е от допира с някои дрешки, въпреки че всичко му е памучно. 
*
   Раши, нищо не ми говори този продукт Липодерма. Моят син също има подобни петънца на тези, които описваш ти, само че по външната част на бедрата и ръцете. Не се виждат, нито са зачервени, мисля, че не го дразнят. На пипане са грапави, приличат на ситен обрив. Не съм ги мазала с нищо специално, след баня ползвам лосиона на Мустела, но не винаги.  Дори не съм разбрала кога са се появили тези петна. Мисля си, че е от допира с някои дрешки, въпреки че всичко му е памучно. 

Да точно такива са петната,  Шоколад! :) Ще те държа в течение как върви! Мерси!

*
Фибо,  :bighug:!
С Мустела стелакер мажа всяка вечердо изчезването на крустите, нали?

Доктор Бърди, докторката ни изписа за АД Адвартан за мазане. Каза че сдържа КС подходящ за бебета. Дали е така?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Къде ще мажете с Адвантан?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Фибо,  :bighug:!
С Мустела стелакер мажа всяка вечердо изчезването на крустите, нали?

Да,Смарайди,имай в предвид че е възможно да остане една която няма да се разпространява ако поддъжате с шампоан след това... :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Ами, начини има: аз се справих, без да мажа Бобо, а той е роден на 12-ти август - с помощта на плътен сенник от гъста черна мрежа, който покриваше цялата количка (с UV защита); памучно боди с къс ръкав като облекло и пелена от по-плътен тензух, 100% памук, с която покривах откритите части, ако има такива (когато сенникът е вдигнат), дори и да сме на сянка. Бродила съм по улици и паркове с часове - не е имал и минимално зачервяване.
Браво на теб. Аз съм съгласна, че така е по-добре, от колкото да се маже толкова мъничко бебе.  АЗ живея в субтропичен климат и Ивана е родена през Юни, пък веднъж не съм я намазала с подобно нещо. Просто си седеше на сянка и толкова. Но аз по принцип не съм излизала за дълго навън с нея през лятото, защото е такава ужасна жега, че не се диша. Само вечер сме ходили няколко пъти в парка и през останалото време е все вътре на климатик. Най-много по паркинга да съм я разходила и иначе не повече от няколко минути. Обаче тук слънцето е толкова силно, че възрастен човек започва да изгаря след 20тина минути, така че всички се пазим.

Боби