0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Благодаря ви много д-р Бърди!
Бочко или Судокрем да ползвам като бариерен крем? За колко време с Дактакорт?

*
Момичета с какви биберони давате АР млеката? Аз днес пробвах с Авент - двойка ама миличката 90мл ги дърпа 40 мин   :( Измъчи се детето

Бора ползвай судокрем. Бочкото никаква работа не върши.
« Последна редакция: Март 14, 2011, 19:04:35 pm от ileini »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Благодаря ви много д-р Бърди!
Бочко или Судокрем да ползвам като бариерен крем? За колко време с Дактакорт?
3-4, докато изчезне.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Наистина е малко бебето за КС,пери само с бебешки прах!Не сапун :?.Без омекотители,без Калгон или подобни.Мий по рядко,не вс ден.Може дупето,но не е нужно изцяло къпане.Мустела едва ли ще ви помогне.Др Бърди препоръчва,мисля,Нахтерцен или нещо подобно се казваше.Ний ползвме Лютсин Ксераманс и ни помага...

Eто това съм ти писала по-горе...перете с пералня,плакнете х2,гладете наопъки.По дрешките минимално химия.Обличайте памук.Не претопяйте
*
Да,благодаря за информацията  :wink:,перях с тео бебе в пералня,винаги изплаквам 2 пъти,ама незнам реших че може да е от праха.Ще пробвам да разредя къпането,защото го къпя всеки ден сутрин само дупе.Но вече се убедих че нетрябва да къпя със никакъв сапун,много исушава кожата.Колебая се какъв продукт да купя,чета добри отзиви за СЕБА МЕД пяна за вана и за олиото на АДЕРМА,вие какво ще ми препоръчате?
*
За какво ти е това олио? 
Аз къпя със сапун 1 път седмично и още 2 пъти само с вода. Не кисни детето в коритото със сапунената вода. Аз още къпя на чешмата. Не мажа с нищо тялото, освен бузите. Мия дупе, когато е наакано.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Благодаря ,Камбозолка!
Не е късно,не ееее :lol:
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
За какво ти е това олио?  
Аз къпя със сапун 1 път седмично и още 2 пъти само с вода. Не кисни детето в коритото със сапунената вода. Аз още къпя на чешмата. Не мажа с нищо тялото, освен бузите. Мия дупе, когато е наакано.
Точно така се прави.Ако има екземни петна и по тялото може да мажеш изцяло,след къпане.и аз още къпя на чешмата,само в неделя ни е цъмбуркащ ден в коритото.После плакним под душа.Милия толкова се радва на банята ама няма как за сега...Общо взето,да знаете,екземи могат да се получат от всичко.С времето ще забелязвате само от какво.Но в началото ще е учене...Не бързайте да захранвате.И АД може да се прояви от храна която дори не е известен алерген...При нас най-често обаче се активира от претопляне и дрехи с полар/полиестер :(.

Продукти не мога да препоръчам,не живея в БГ и не знам какво има сносно на пазара...
« Последна редакция: Март 15, 2011, 00:17:44 am от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Уф и аз точно това исках да попитам...какъв крем да купя за лицето на бебето ?
Кожата й е чувствителна, по бузите е суха, на места леко се лющи.
И слънцезащитен ?
*
И слънцезащитен ?

Аз ползвам този за лице. http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=3444&cat=55
Беше тръгнал да се лющи и с няколко намазвания се оправи. Всъщност, цялата ми бебешка козметика е на ХИП и до момента нямам оплаквания от нито един продукт, но все пак включвам уговорката, че си е до дете и тип кожа ;) Разгледай в сайта, има и бебешка БИО-козметика, но като марка не ми е познато на мен.

http://www.spirig.bg/microsun-baby.php - това за слънцезащита. Ползвам техни продукти за нас и съм изключително доволна. Смятам и за малкия да ползвам същата марка, когато му дойде времето за такива мазила де..., че нещо много спорен се оказа този въпрос  :lol:

ileini Аз до днес давах ХуманаАР с единичка на Авент  :lol:, но си беше страшна мъка наистина. Детето смуче 40мин., зачервява се чак до носа от смукане... Самонавивах се, че АР млеката освен всичко друго, може би и като се поемат по-бавно е по-добре, ама чак толкова бавно и на гърда не съм го хранила. Сложих тази вечер една биберона двойка - доста по-добре беше положението. Ако на госпожицата й е тегаво и с двойката, пробвай с една тройка да видиш как ще е, нищо не ти коства.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*
И слънцезащитен ?
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=26&prodid=43&type=bebe
Охо, радвам се, че вече сте засегнали темата за слънцезащитните кремчета, че точно се бях замислила по тоя въпрос ;) Макар че моят претенциозен син не понася да му свети в очите и слънце трудно го огрява по лицето, а останалата част от тялото все още не е открита.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
А слънцезащитен за АД??? :?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Raissa777

• 1672
 :) Благодарско !
Мисля да пробвам с Клоран, много съм доволна от фирмата, а и Невена прави чудеса.
Пък да видим...
На мен всичко ми е на Себамед, но с тези обриви по лицето ме е страх да я мажа.

Жбрул, беше се загубила нещо... :D

И да попитам още нещо,
Д-р Бърди, подариха ми лампа на Цептер :
http://bizines.dir.bg/zepter/bioptron.htm
с идеята да я ползвам за детето.
Имате ли мнение по този въпрос ?

Много ми я хвалят, прочетох книжката към нея - чудеса пише. Но доколко е вярно...не знам.
« Последна редакция: Март 15, 2011, 11:37:38 am от Raissa777 »
*
Аз да се похваля,два дена мазане с кремчето на Мустела и днес вече бузките са по-добре,обривчето още го има,но кожата не е така възпалена и налющена както беше,видимо е по-гладка,ще послушам съветите ви за къпането,дано се разделим скоро и с обрива по телцето  :balk_81:  А относно слънцезащитните кремове от каква възраст могат да се използват,имам предвид за бебенца на 1,2 месеца не са ли противопоказни?А за кожа склонна към АД  :ask:    
« Последна редакция: Март 15, 2011, 11:47:16 am от ian82 »
ian82, след 6 месеца.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
И слънцезащитен ?
http://www.klorane.bg/product_info.php?catid=26&prodid=43&type=bebe
Подкрепям-кремчето е страхотно.

*
ian82, след 6 месеца.
Не съм съгласна. До 6месеца какво? Навън без защитен крем? Ясно е, че детето се вади след 17 и 30, но и тогава са силни слънчевите лъчи лятно време. Аз ползвах Мустела 50 фактор и не съм ги излагала на пряка слънчева светлина.
http://bambibaby.com/mustela-high-protection-sun-lotion-spf-6100
Аз ползвах този, но виждам, че има и нов
http://www.viewsofia.com/article/3749/Mustela-za-liatna-grija
« Последна редакция: Март 15, 2011, 12:51:25 pm от mimi26 »
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
:) Благодарско !
Мисля да пробвам с Клоран, много съм доволна от фирмата, а и Невена прави чудеса.
Пък да видим...
На мен всичко ми е на Себамед, но с тези обриви по лицето ме е страх да я мажа.

Жбрул, беше се загубила нещо... :D

И да попитам още нещо,
Д-р Бърди, подариха ми лампа на Цептер :
http://bizines.dir.bg/zepter/bioptron.htm
с идеята да я ползвам за детето.
Имате ли мнение по този въпрос ?

Много ми я хвалят, прочетох книжката към нея - чудеса пише. Но доколко е вярно...не знам.
Не се занимавайте с "лампи". Не е сериозно това.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Raissa777

• 1672

Не се занимавайте с "лампи". Не е сериозно това.
[/quote]

Бях 99% сигурна в отговоря Ви, но все пак да питам.

Ще се "светя" аз, от чист интерес, действа ли наистина при белези.
В книгата основно са доклади от болници,при какви проблеми как са протекли леченията и какви подобрения са настъпили . Принципно изобщо не съм склонна да вярвам на подобни писания, но пък има и много неща, които хората отричат, само защото не разбират ( поне на този етап ). Като Мулдашев, например.