0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
снимка
Това е изява на АД. Нужно е да намажете с Фусикорт зад ушичките 2-3 дена.
По главата е инфектирана себорейна екзема (Cradle cap). Само мястото, което "сълзи" ще е нужно да намажете с Бактробан за 3-4 дена. За останалото може да ползвате Мустела  Стелакер в комбинация с Фунгорал, шампоан.
« Последна редакция: Март 11, 2011, 22:54:43 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Здравейте доктор Бърди!Благодаря за отговора!Кожен лекар ми беше предписал Елеком,но след като спрях да го мажа отново се появиха петната.Значи все пак е АД!Ами,защо тогава не се повлиява от храната?Обривите по бузите един ден се появяват после изчезват,а той до скоро беше само на мляко.Според Вас има ли връзка между повръщането от зеленчуково пюре и раните по главата?Благодаря Ви и лека вечер!Още утре започвам лечението.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Раничката ви по главичката е явно разресана.И ние бяхме така,уж ги накиснахме,после уж ги ресах много внимателно.Мястото се зачерви,след час беше една огрома рана.Сълзяща,лепкава,а на сутринта се образува коричка.Неописуемата ми глупост ми костваше почти месец мазане със Стелакер.Оправи се,ама... :oops: :x
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #823 -: Март 12, 2011, 08:53:07 am »
Здравей fibo!По-скоро от чешане,защото той непрекъснато го прави.Слагам шапка с връзки,но той я маха и пак се наранява.Иначе и при нас е така.Мажа го непрекъснато с бадемово масло,зехтин,Мустела и на сутринта кожата му е по-суха от всякога.Лечението на личната,кожен и алерголог, беше-мазане и задушаване с шапка плюс някой друг антибиотик.Вие само с тази паста ли се излекувахте?
« Последна редакция: Март 12, 2011, 09:00:05 am от една_мама »
Здр. Д-ре  :D.
 Явно е при нас че е рефлукс,но сега ме притеснява друго,той не поема никакви други течности освен млякото на ден,това няма ли да му навреди на бъбречетата или изобщо не е ли вредно.....с това гъсто мляко  :?,взех да се притеснявам,вие какво мислите по въпроса ?
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Здравйте доктор Бърди!Прочетох по-стари Ваши публикации относно отлагането на ваксини при АД.Ние на 6 месеца имаме само 1 за хепатит и 1 пентаксин,даже последната в момента я няма при личните,до кога незнам.А Вие пишете ,че не би трябвало да се отлага ваксина заради АД.Вече тотално се обърках.Ходихме в Александровска болница при един новоизлюпен д-р,който,заедно с Аугментин,ми даде брошури на Мустела и А-дерма,избра няколко мазила и каза-хайде да виддим дали наистина са толкова добри колкото ги хвалят.Сякаш бяхме опитни зайчета.Според него не беше АД.А защо беше този антибиотик не разбрах.В същия ден ходих на алерголог-АД 100%.Изписа Елеком и каза да махна АБ.Ходих и при трети,той каза проблеми с черен дроб.Вече се отчаях!Защо лекарите,на които имам доверие са само в интернет????Пастата за главата Бактробан,която ми изписахте ще спре ли сърбежите,защото това мисля е основният ни проблем,за да не се излекува толкова време детето.Да сте жив и здрав!
*

Birdie

• 11040
Бактробан е САМО за мястото, което "сълзи" ( вижда се на снимката), а не за цялата глава.
След като се справите с инфекцията, може да приложите за останалото Мустела Стелакер. Добър избор е.
Sir Alec Guinness
Благодаря!!!
*

Birdie

• 11040
Здр. Д-ре  :D.
 Явно е при нас че е рефлукс,но сега ме притеснява друго,той не поема никакви други течности освен млякото на ден,това няма ли да му навреди на бъбречетата или изобщо не е ли вредно.....с това гъсто мляко  :?,взех да се притеснявам,вие какво мислите по въпроса ?

Хм...
Това мляко е специално за тези случаи, и специално за тази възрастова група. Не са "импровизации" всичко това... .
Да спрем с Бг параноя  и маниакална подозрителност? нищо от Вас като човек няма да остане, ако продължавате така и в други сфери на живота... .
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #829 -: Март 12, 2011, 13:29:02 pm »
Здравей fibo!По-скоро от чешане,защото той непрекъснато го прави.Слагам шапка с връзки,но той я маха и пак се наранява.Иначе и при нас е така.Мажа го непрекъснато с бадемово масло,зехтин,Мустела и на сутринта кожата му е по-суха от всякога.Лечението на личната,кожен и алерголог, беше-мазане и задушаване с шапка плюс някой друг антибиотик.Вие само с тази паста ли се излекувахте?

С нищо друго,според мен не мажи освен с това което ти е казал др Бърди.Забрави за зехтини,олиота и тем подобни.Има си медикаменти спецялно подбрани за целта. :) Стига с бабешки лекове :wink:
Да,само със Стелакер сме мазали и се оправи.Ползвам и шампоанче за коса на Мустела също срещу корички,профилактично веднъж на една/две седмици.Ето снимка да видиш в какво състояние беше/това е повреме на лечението/...

А на вас АБ за какво ви изпсаха?За АД??Глупости са това....
Борко Бърборко
Благодаря за Изчерпателния отговор.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
 Благодаря,момичета!
 А тези от вас,които сте с летни бебоци,на кой ден ги изведохте навън.Аз съм виждала и бебчета на 10 дни да ги разхождат,но съм чувала и за такива,които до 40тия ден не излизат  8O ?
*
Благодаря др Бърди.АД,атопичен дерматит ли е?Как да постъпя в такъв случай,наложително ли е да се обърна към дерматолог,а с какво да третирам,че не съм много запозната?А има ли връзка с храната,която поемам,трябва ли да спазвам някакъв хранителен режим?Вчера намазах с крем здраве и днес забелязвам че пъпките стоят като погорели,но червените петна си стоят.
*
Пауър а как му даваш Дуфалака?Аз взех от сашетата и незнам с храна ли да го смеся или така?

*
Атопична екзема и атопичен дерматит едно и също заболяване ли е или различни?
Атопичната еизема и АД в остра форма противопоказания ли са за имунизации?
И аз се интересувам, като ian82 с какво се лекува АД.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Дидон, като ще раждаш през лятото, няма ли да ти е жал времето да е хубаво, а ти да го държиш затворено детето? За мен беше грехота. Няма да излизаш по големите жеги. Иначе аз бях на 6-ия ден навън.

« Отговор #836 -: Март 12, 2011, 19:09:45 pm »

С нищо друго,според мен не мажи освен с това което ти е казал др Бърди.Забрави за зехтини,олиота и тем подобни.Има си медикаменти спецялно подбрани за целта. :) Стига с бабешки лекове :wink:
Да,само със Стелакер сме мазали и се оправи.Ползвам и шампоанче за коса на Мустела също срещу корички,профилактично веднъж на една/две седмици.Ето снимка да видиш в какво състояние беше/това е повреме на лечението/...

А на вас АБ за какво ви изпсаха?За АД??Глупости са това....
Боже сякаш гледам главата на моето бебе.Вече започнах да го лекувам по начина ,по който д-р Бърди каза.Дано по-скоро има резултат.Аз също използвам шампоана и олиото на Мустела но на нас просто не ни действа.Да АБ изписаха за АД,но не съм го давала ,защото не бях убедена,че това е правилното лечение на сина ми.
*
 Ми да, Блускайче,представям си ,че ще сме навън...  :)

*

fibo

• 2168
Една мама какво олио?На Мустела против корички?Не съм чувала за такова...
Шампоана е по-скоро профилактичен,не чакай на него в такъв тежък случай.Ще се оправи детето,не се тревожи.Но ще отнеме време,знай,не е за ден два.... :( Много е кофти,знам...

Смарайди,доколкото аз знам,АД не е противопоказно за имунизации.Ние сме с АД и са ни бити всички ваксини по схема.
Атопична екзема е резултатът от Атопичен дерматит.Това е формата в която се проявява.
Лекува се най-често с КС/кортикостероиди/.Но в по-крайни вариянти,иначе често минават с подходящ хидратантен крем.Минимални/кратки бани,поддържане кожата суха,памучни дрехи/леки,не се претопля,избягва се потене... :)

Дидон,Борко беше навън на 5тия ден.Всеки ден сме излизали като в началото за кратко 20тина мин. и постепенно увеличавах.Избягва се мъгливо време,но то важи за малки деца също,не само за бебета..
« Последна редакция: Март 12, 2011, 23:46:38 pm от fibo »
Борко Бърборко
*
Фибо има шампоан-пяна на Мустула за предотвратяване появата на крусти, предполагам него е имала предвид една_мама.

Ние от днес вече официално сме с ГЕР  :( Тъй като не бил мн изявен педиатърата ни изписа някакви хомеопатични хапченца Nux vomica. И аз като удавник за сламка се хващам за тях  :lol: Дано пък окажат някакъв ефект въпреки че съм малко предубедена.
Ако не - другата седмица минаваме на НАН АР  :( Щеше ми се да я кърмя по-дълго , но вкрайна сметка каквото - такова.

Момичета днес ми пуснаха една муха в главата. Имало високи стойности на радиация в БГ  8O Наивна ли съм да вярвам на слухове не зная ама днес ще пропусна разходката  :(