0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
А до колко дни не е притеснително да се изхожда бебето? 3 дни,5дни? А за храненето- може ли да дадете тази таблица за месеците и общото количество храна на ден? Аз бях чела някъде,че до годинка не трябва да се превишава 1 л общо.Вярно ли е това?

Мила не казвам че съм експерт ама по принцип аз след като бяха минали 2 дена и нямахме ако реших с термометъра да пробвам..Поне малко помогнах на милото да се изходи..Иначе мисля че до 2/3 дена не е чак такъв проблем..И все пак като се има предвид че сега ака на всеки 3/4 хранения(по малко) мисля че на 2 дена ако не стане-предизвикай го.. Или с лекар се консултирай..с каква храна го храниш?
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Абе то и аз не го оставям повече от 2 дни,но искам да знам дали може и повече да го оставям или на третия ден да пъхам термометъра. :? Храня го с Аптамил ADC.
07.10.2009
*
Този проблем с изхождането и мен ме вълнува -Теди ака ,но много трудно,свива се и от 2 дни ака твърдо като пластелин.
Кажете как се прави таз манипулация с термометъра?А по-принцип се надявам да не стигаме до нея,от днес сменихме АМ и вече пиеме такова на ХИП розовото с пробиотици-някой има ли мнение за него?

*
Докторе, благодаря за корекциите!

На мене ми е казвано че до 3 дни е нормално,лично з амене ползването на Термометъра е крайна мярка,ако до 3 дни не се изходи то на 4 тия ще го използвам,не ми се вижда редно да му бъркам на детето в дупето .....но ако няма друг варянт ок.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Докторе, благодаря за корекциите!
Внимателно претеглете и премерете ръстта на детето.
Ако по отношение на ръстта има проблем, внимателно и последователно изследвайте причината. Или възможните причини за ставащото.
Не говорете неща за "гени" и т.н.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
На 25 перцентил е. Не е под нормата. Благодаря за насоките!

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Блу Скай благодаря !  :)

Жаси, може да не го изписвам правилно...бяха някакви ампули. Бебето имаше обрив по лицето и ги даде тези ампули против алергия .
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Кажете как се прави таз манипулация с термометъра?А по-принцип се надявам да не стигаме до нея,
АКо не ака по-дълго време защо просто не му купиш бебешки свещички с глицерин. Не е лекарство, не се абсорбира от организма, а само раздразва и те кара да се изходиш.  Това с термометъра освен, че кофти ми изглежда, според мен може дори да е опасно, ако детето да речем реши да са раздвижи точно тогава. Не знам - ти си знаеш, но по мое мнение свещичките са по-добрият вариант.

Боби
« Последна редакция: Март 04, 2011, 06:43:16 am от Bobbie »

*
Е то и аз не смея да го барникам по дупето,днес ще звънна на док .да видим какво ще каже ,ако не свещичките са най-добрия вариант май :ask:Благодаря Боби

*

saraapl

• 2009
Е то и аз не смея да го барникам по дупето,днес ще звънна на док .да видим какво ще каже ,ако не свещичките са най-добрия вариант май :ask:Благодаря Боби

Монка на мен само веднъж ми се наложи да ползвам термометъра.. имам един много тъничък и е гумен( т.е мек).потопих го в бебешко олио на Джонсън и лекичко с края само "барниках"..Не съм вкарвала целия термометър.. Но 10 мин след това се изходи малкия.И засега не ми се е налагало да ползвам отново.. Но не се знае..
Аз имам питанка-акото ни е жълто но ми изглежда много течно..  :ask:
Сякаш е като разтройство.. какви мерки да взема-ние сме само на кърма.Днес сме на док-ще питам и там..но ако имате мнение.. Благодаря
*
Саричка,благодаря мила,в краен случай ьще минеме и на тежката артилерия.
За цвета ,че е жълт мисля да е нормално,ама за консистенцията нямам идея с тези изхождания вече съвсем се омотах....
Моето педи каза"че за толкова малки бебета се препоръчва вода от овесени ядки"а сега ,де?  [/u]

Абсолютно забранено е да давате отвари от овесени ядки!

Д-р Бърди
« Последна редакция: Март 04, 2011, 18:10:33 pm от Birdie »

*

saraapl

• 2009
Ами ние бяхме на доки..Всичко е наред-бебко е вече 4 кг без 20 грама :) И е 54,3 см..Абе голям мъж си имам аз!!! И за акото че е жълто няма проблем-каза това е нормално все пак сте само на кърма..И за кърмата каза че е добре-щом бебко наддава подобаващо.Даже си мисля дали не е наддал много за 3 седмици само..Близо 800 грама при нормите им тука от 930 грама за месец.Не знам.Аз го виждам добре и не повръща..Само коликите да преборим че милото така се мъчи...  :?
*
 Момичета,искам да ви питам,на няколко места чета,че новородените се къпят един,два пъти седмично.Така ли е ? И ако е така , през останалите дни мажете ли бебчето с лосиони за тяло.Аз имах някаква представа,че се мажат след къпане,което се прави всеки ден.Ако обаче не се къпе всеки ден, какво се случва с мазането.
 Другото,което се сещам...новородените в каква поза за спане ги оставяте,по гръбче с главичката на страни ли?
*

saraapl

• 2009
Момичета,искам да ви питам,на няколко места чета,че новородените се къпят един,два пъти седмично.Така ли е ? И ако е така , през останалите дни мажете ли бебчето с лосиони за тяло.Аз имах някаква представа,че се мажат след къпане,което се прави всеки ден.Ако обаче не се къпе всеки ден, какво се случва с мазането.
 Другото,което се сещам...новородените в каква поза за спане ги оставяте,по гръбче с главичката на страни ли?

Аз лично къпя малкия всеки ден..Поти се понякога и затова..Пък и така знам от майка ми.Иначе главичката не всеки ден с шампоан.Само през ден я мия нея.Задължително масаж правя след банята с лосион на Джонсън.. така да раздвижа кръвта и да му разтрия гръбчето..
За позата-по принцип настрани като редуваш страните( да се избегне задавяне ако повърне),но аз след кърмене го чакам да се оригне и след това го слагам някой път настрани или просто легнало нормално по гръбче..Той си заема поза която му харесва.По принцип не повръща което ме улеснява но задължително чакам оригването. :)

Не вреди, но е излишно. Ако това е съпроводено с "гимнастики" на крайниците, това води до крайно изнервяне на бебето- особено деца под 2 м възраст.
От десетилетие вече е прието бебетата след баня ДА НЕ СЕ мажат ( изцяло) с каквото и да е било.
Третират се само проблемни участъци. И според случая.

Д-р Бърди

« Последна редакция: Март 04, 2011, 18:15:43 pm от Birdie »
Аз къпя всеки ден,даже и главата с шампоан всеки ден,така знам и така праввя,незнам редно ли е ....за спането наблягам да редувам ляво дясно,защото мн повръщаме и да не се задави,рядко е по гръбче и то тогава когато сам се е изместил и обърнал... :D.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
Къпя през ден, мажа само при нужда: дупето - преди лягане или дълга разходка (т.е. ако е възможно да престои по-дълго с памперса); крачетата - след баня, там имаше едни сухи петънца, които се оправиха с Нахткерцен. Дупето го мия на всяка смяна на памперс. Не съм имала проблем с подсичане. Ако случайно забележа зачервяване (имаше такъв момент, след като започнах захранването и изхожданията се промениха) - третирам по-често със Судокрем, на всяка смяна на памперса, докато червенината изчезне.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

didon, ние къпем Божидар всеки ден с гел за коса и тяло на Мустела. Сега е студено и главичката не я мием ежедневно - през ден - два. За след баня ползвам лосион за тяло - пак Мустела, но не винаги. Понякога накрая поливам с много разредена запарка от лайка или тетра - редувам. Обясниха ми как се приготвя в билкова аптека. За дупето при нужда ползвам витаминен защитен крем. За спането - като беше по-малък - спеше винаги настрани, подпрян с одеяло на руло. Сменях положението -  главата ту нагоре, ту надолу, но винаги с лице към мен.
А, да, за спането - слагах го по гръб, като внимателно обръщах главичката на една страна, гледах да ги редувам. Скоро след това обаче се научи сам да си я върти, на където му е удобно. Четох (д-р Бърди може да ме поправи, ако бъркам), че при доносените бебета позата при сън не е толкова важна, тъй като вече имат изграден рефлекс и не биха се задавили, дори да повърнат на сън. Разбира се, не ми е и хрумнало да пробвам така ли е ;) Не смеех да го слагам настрани, защото ме беше страх да не се обърне по корем без да иска и да забие лице в матрака (може да е глупаво, но това си беше в моята глава).
« Последна редакция: Март 04, 2011, 18:09:53 pm от cambozzola »
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*
И аз като шоколадчето къпя всеки ден с разликата, че аз мия и главичката ежедневно (то и да е студено навън ние поддържаме в стаята опеделена темп така че не виждам проблем)  :wink: Мажа с олио на мустела след бана защото и масажчето го правя тогава
Дидон къде го чете това веднъж в седмицата  8O
Момичета аз имам следния въпрос кога започват да хващат предмети бебчетата. Аз на моята все й бутам нещо из ръцета ама нъц  :lol: