0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #600 -: Февруари 28, 2011, 10:55:52 am »
Докторе, радвам се, че отново сте сред нас!
Вивия, не прочетохте ли листовката, че Сумамед не се дава на деца под 2 год? Моите направиха алергична реакция към Сумамеда, точно по начина по който описваш. Не го изключвай като вариант.
Раиса, доктора ти е писал, но да ти кажа и аз - давай си мляко както трябва на детето. Все пак, ако се кърмите няма как да отределиш колко ще изсуче, нали?
За да те успокоя, моите се родиха по 2850 и 3050 и на 2 месеца бяха по 5400 - само на кърма. На вашата възраст бяха над 7500  :wink:
*
« Отговор #601 -: Февруари 28, 2011, 11:26:05 am »
Жбрули,и Теди е така  а аз мислех ,че му е рано ама при някои деца започват  по -рано  ,да ти кажа от капките се успокои...Огъва се ,свива и т.н Май няма точно определен период за начало на коликите
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 11:29:36 am от moniks_s »

*
« Отговор #602 -: Февруари 28, 2011, 12:01:00 pm »
Мерси Мони. И аз знам, че не са "по график" коликите, ама като ме заубеждавали педиатрите, че му било рано, че след 15-я ден можело чак, та дори след първия месец  :x Те, че са идиоти - ясно и не ги слушам за нищо, ама все пак да се консултирам още веднъж...
Дадох капки вече, да видим дали ще го облекчи малко.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

« Отговор #603 -: Февруари 28, 2011, 12:55:32 pm »
Докторе, добре сте се завърнал! Много се радвам, че отново сте сред нас. Липсвахте ми!

Jbrul, при нас коликите бяха от 8-мия ден.
*
« Отговор #604 -: Февруари 28, 2011, 12:56:43 pm »
Д-р Бърди  :bighug: Ама наистина мн ни липсвахте. Как само живна темата като отново сте сред нас  :D
Жбрули и на мен мила ми звучи като колики, дано се успокои Дани от капките  :?

Рая пусни моля те линкче на тая таблица за наддаването
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 13:03:40 pm от ileini »
« Отговор #605 -: Февруари 28, 2011, 13:18:59 pm »
Jbrul, девойката започна да страда от колики веднага след като се прибрахме в къщи, тоест 11-12 ден и сравнително по-леко минаха при нея. При младежа по-късно с няколко дни се появиха, но много се мъчи милия и беше точно както го описваш. Кротне се и изведнъж се разпищи.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #606 -: Февруари 28, 2011, 13:36:38 pm »
Илейни, тя таблицата е в една книга...също педиатърката ми показваше някаква таблица. Ако те интересува нещо конкретно - пиши на лични, ще ти я препиша.

Д-р Бърди, на бебето му излиза един обрив на лицето. Ту се появява, ту изчезва . В началото беше само около устата и мислех че е от лигавенето. Сега обаче има и към очите...Педиатърката нищо не казва. По тялото няма нищо.
Мисля че не е от млякото, понеже преди беше само на кърма и пак имаше такъв обрив.
Лицето мия само с вода, нищо не мажа.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #607 -: Февруари 28, 2011, 13:37:08 pm »
Jbrul, девойката започна да страда от колики веднага след като се прибрахме в къщи, тоест 11-12 ден и сравнително по-леко минаха при нея. При младежа по-късно с няколко дни се появиха, но много се мъчи милия и беше точно както го описваш. Кротне се и изведнъж се разпищи.
Рефлукс е това. Не са колики. Решава се лесно... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #608 -: Февруари 28, 2011, 13:45:49 pm »

Докторе, как се решава лесно? Ако може да споделите... :D Моето бебе, освен това хълца много, но пък не е повръщало храна, освен веднъж когато откровено го прехраних де  :oops:

*

Birdie

• 11040
« Отговор #609 -: Февруари 28, 2011, 13:48:02 pm »
Зависи от възрастта на детето- или даваме Хумана АР ( най-доброто от анти-рефлуксните млека) или сгъстяваме с БЕБЕШКО оризово брашно- 1/2 до 2 мезурки.

За дете под месец се мъчим да решим нещата с традиционни методи.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #610 -: Февруари 28, 2011, 13:57:43 pm »
Ами той е на 11 дни и е само на кърма  :?, какво бихте ми прпоръчали да направя в случая? Бих питала педиатъра му, ако имах такъв без видими психични отклонения, понеже последното "наставление" от педиатърът беше да съм давала по 200мл. глюкоза на 24 часа, което естествено не направих...споделям само, за да добиете представа, ако не сте вие на кого трябва да "разчитам" :(

« Отговор #611 -: Февруари 28, 2011, 13:58:32 pm »
... при нас нямаше кой да го разпознае и макар да не се повлияваше от никакви капки против колики. Подобри се значително от смяната на адаптираното мляко с хипоалерегнно такова.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #612 -: Февруари 28, 2011, 14:08:29 pm »
... при нас нямаше кой да го разпознае и макар да не се повлияваше от никакви капки против колики. Подобри се значително от смяната на адаптираното мляко с хипоалерегнно такова.

Да, понякога е и вид АБКМ, но смяната на нормално АМ с особено е тежка задача и след много мислене.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #613 -: Февруари 28, 2011, 14:09:12 pm »
Ами той е на 11 дни и е само на кърма  :?, какво бихте ми прпоръчали да направя в случая? Бих питала педиатъра му, ако имах такъв без видими психични отклонения, понеже последното "наставление" от педиатърът беше да съм давала по 200мл. глюкоза на 24 часа, което естествено не направих...споделям само, за да добиете представа, ако не сте вие на кого трябва да "разчитам" :(
Писал съм много по темата в "Оценка на моториката" << поста за повръщането при бебетата.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #614 -: Февруари 28, 2011, 14:10:43 pm »
Доктор, Бърди, бебето ми изяжда по 160 мл готова смес АМ на хранене, а е на 1,5 месец. Яде на 3-4 часа, като прави нощни почивки сам по около 6-7-8 часа. Много ли яде на хранене?
По колко сумарно трябва да яде за денонощие?
Може ли да му давам към млякото бебешко оризово брашно, по колко мезурки? И на колко хранения мога да добавям?

Изписано е 2670, за месец наддаде 1000 грама.
Така по 160 мл яде от 2-3 дни. Преди ядеше по 140 мл.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #615 -: Февруари 28, 2011, 14:11:38 pm »
Писал съм много по темата в "Оценка на моториката" << поста за повръщането при бебетата.

Благодаря много! Отивам да чета.

*
« Отговор #616 -: Февруари 28, 2011, 15:13:02 pm »

Вив много кофти суация...възможно ли е да сте претоплили ?
В какъв смисъл дали не я навличам ли ?
Ми в къщи я държа отдолу боди и отгоре блуза и ританки или пак цяло някво така ми казаха в болницата да я обличам а иначе в къщи държа 21 ,22 градуса увеличавам само като къпя .Това ли имаш в предвид ?
За 17 години работа, на бебе на 3м възраст съм давал само 2 пъти антибиотик.
Изводите за Вас... .
Доктор Бърди а как да я уморим тая бактерия ако не с АБ ?
И опасна ли е ?
[/url]
*
« Отговор #617 -: Февруари 28, 2011, 16:30:29 pm »
:oops:Аз нещо не можах да намеря поста за повръщане при бебета д-р Бърди :?Бебо се храни смесено с кърма и Фризолак!Смесвам ,защото кърмата не ми е достатъчна
А пък Тео от 2 дни се изхожда твърдо,като пластелин му е акото,дайте съвет ?Казаха ми водата от овесени ядки да използвам за приготвянето на АМ?Някой има ли инфо по този въпрос?

*
« Отговор #618 -: Февруари 28, 2011, 16:32:25 pm »
там има глутен
*
« Отговор #619 -: Февруари 28, 2011, 16:45:19 pm »

Вивия, не прочетохте ли листовката, че Сумамед не се дава на деца под 2 год? Моите направиха алергична реакция към Сумамеда, точно по начина по който описваш. Не го изключвай като вариант.

Да Мими прочетохме листовката не видях никъде за възраст напротив пише на колко кг каква доза се дава , ама нали все пак не сме лекари не можем да си назначаваме сами лечение на бебето-  тя е лекаря и трябва да знае какво изписва в крайна сметка
Вече не знам какво да правя спряхме АБ ще изчакам известно време и пак ще пуснем назален секрет да видим дали я има още тая бактерия s pneumoniae.

« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 17:46:03 pm от viviq »
[/url]