0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #580 -: Февруари 27, 2011, 12:01:42 pm »
Аз всеки път ходех на консултации със свито сърце, а педиатърката като я сложеше на кантара, и се смееше: "Приятелко, повръщай колкото си искаш! Пак си качила 1 кг!" :D
Така, че по-големия проблем е преобличането. Повдигни и матрачето под главичката и като я слагаш в леглото, гледай да е на една страна за да не се задави, ако повърне.
Нашето повръщащо бебе на 6 м. тежи 8650. :D
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #581 -: Февруари 27, 2011, 13:08:50 pm »
И Дара така повръщаше. Само 2-3 пъти е било на фонтан, огромно количество...другото по скоро е плюене/стичане на мляко от устата. Най-ме беше яд като повръща кърма, защото така или иначе ми беше малко. Израсна го ! Сменях по 3-4-5 екипа на ден понеже все и беше мокро по раменете и гърдите. Сега също плюе, но е малко, колкото да изцапа дрехата. Сега със захранването се надявам да спре изцяло.

Смарайди, моето бебе е много лакомо и понеже наддава доста - все се мъча да намалям яденето. Сега трябва да яде 150 мл мляко ( 110 + месеците ) , аз и давам 160 , но разредено. В смисъл не 5 лъжици сух разтвор, а 4 лъжици. Така задържам положението що-годе...
160 мл АМ ми се струва ужасно много за толкова малко бебе...
Но пък ако не повръща и не наддава твърде много може да не е проблем.  :? Не знам...

Вивия,
бързо да оздравява сладкиша !!!
Преди време имах проблем с даването на Панадол, плюеше всичко. Та на финала процедирах така - изтисквам от спринцофката в устата и веднага бутам цицата да я запуша. Бебето като засмуче кърма и си гълташе и лекарството. После вадя цицата, пак изтисквам Панадол и пак бутам да запуша устата. Така ми се получаваше.
*
« Отговор #582 -: Февруари 27, 2011, 13:14:33 pm »
ЕЕЕЕ Райс добра идея ще пробвам това с гърдата мерси миличка !Не се бях сетила !
Иначе мойта съм и давала саб симплекс и панадол с лъжичка или спринцовка ма си ги яде тях,но  това сумамеда явно не и е вкусно щот веднага изкривява физиономия и започва да вади езика милото
[/url]
« Отговор #583 -: Февруари 27, 2011, 13:35:58 pm »
Ами са по всяко време е :).
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #584 -: Февруари 27, 2011, 14:12:50 pm »
Рая, ти 150 мл вода с 5 лъжици АМ ли правиш ( ти в частност 4 лъжици АМ)? Или слагаш първо 5 (4) лъжици АМ и доливаш вода да стане 150 мл мляко?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #585 -: Февруари 27, 2011, 21:02:01 pm »
Ох момичета да ви се оплача па ся .
Днеска мойта беба както си гледаше играчките изведнъж започна зверски да реве. Първо помислих, че се е стреснала нещо ,но тя направо се разкрещя гушнах я, но работата стана много зле. Такъв рев не съм виждала до сега определено нещо я боли .Съблякох я да видя тялото и гледам краката и червени ама много червени огън направо Пищисах се мъжа ми в банята викам излизай веднага не знам какво става -излезе не можем да я успокоим
Обадих се на педиатърът тя вика може да е алергична реакция към АБ да сме дадяли някви противоалергични капки и ако не се оправи да бягаме в спешното Е ние направо в спешното бегахме ,но докато идем с колата муцка се успокои и заспа
Там я прегледа лекарка и вика всичко е на ред може би  са колики  8O
Много се зачудих ,но може би е възможно тя не е имала такива зверски колики до сега даже почти не е имала.После казахме на педиатърът какво е казала оная и тя вика дайте и тая вечер АБ и повече не - тя и без тва взе да и отминава кашлицата .Е дадохме и и сега умирам от страх да не започне пак .Мъжа ми ме успокоява ,че ако било алергична реакция щяло по -рано да се появи още първия ден на прием на АБ (днес е 4 ден )Няма обрив а червеното беше изчезнало докато идем до болницата а ние сме близо Какво беше това не знам .Сега е спокойна и спинка Ох дано няма повече такова нещо ,че направо ме обхваща ужас
[/url]
*
« Отговор #586 -: Февруари 27, 2011, 21:15:11 pm »
Уффф Вив гадна работа е. И аз имах 1 такъв случай и не знам от какво рева толкова това дете. Докато се реша да тръгна за спешното, то се умори милото от рев  и заспа. МН бях спекла де. Дано не се повтаря. Желая ви спокойна вечер  :wink:
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #587 -: Февруари 27, 2011, 22:51:34 pm »
Рая, ти 150 мл вода с 5 лъжици АМ ли правиш ( ти в частност 4 лъжици АМ)? Или слагаш първо 5 (4) лъжици АМ и доливаш вода да стане 150 мл мляко?

Млякото, което аз полвам - 1 лъжица е за 30 мл вода. Готвия ратвор става малко повече, например 90 мл вода + 3 лъжици става около 100 мл готов р-р.
Аз 4 лъжци + 120 вода става към 130-140 мл готов р-р, аз го разреждам до 160 мл.

Вив много кофти суация...възможно ли е да сте претоплили ?
*
« Отговор #588 -: Февруари 27, 2011, 23:00:35 pm »

В какъв смисъл дали не я навличам ли ?
Ми в къщи я държа отдолу боди и отгоре блуза и ританки или пак цяло някво така ми казаха в болницата да я обличам а иначе в къщи държа 21 ,22 градуса увеличавам само като къпя .Това ли имаш в предвид ?
[/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #589 -: Февруари 27, 2011, 23:40:29 pm »
Да не би да е попаднало нещо в ританките Вив? Да са ѝ бучкали или нещо такова? Иначе ми се струвате идеално облечени :)

Райс,ти защо разреждаш? Наддавате прекалено? Мляко се разрежда/сгъстява само по лекарско предписание!

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #590 -: Февруари 27, 2011, 23:59:05 pm »

Млякото, което аз полвам - 1 лъжица е за 30 мл вода. Готвия ратвор става малко повече, например 90 мл вода + 3 лъжици става около 100 мл готов р-р.
Аз 4 лъжци + 120 вода става към 130-140 мл готов р-р, аз го разреждам до 160 мл.

Това, което правите, е абсолютно забранено.
Надявам се под "лъжици" имаме пред вид "мезурки".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #591 -: Февруари 28, 2011, 00:01:46 am »

В какъв смисъл дали не я навличам ли ?
Ми в къщи я държа отдолу боди и отгоре блуза и ританки или пак цяло някво така ми казаха в болницата да я обличам а иначе в къщи държа 21 ,22 градуса увеличавам само като къпя .Това ли имаш в предвид ?
За 17 години работа, на бебе на 3м възраст съм давал само 2 пъти антибиотик.
Изводите за Вас... .
Sir Alec Guinness
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #592 -: Февруари 28, 2011, 00:17:32 am »

Първо да кажа - Добре сте се завърнал ! Много ни липсвахте !  :)

Не знаех че е забранено...защо ?
И да, под лъжици имам предвид мерителните.

Разреждам млякото, защото бебето плаче след хранене, иска още...
Дори така, започва да е нервна около 30 мин преди следващото хранене. А ако не сме си вкъщи - със сигурност я храня по-рано, защото иначе не спира да реве.
В същото време педиатърката  каза да я храня по-малко, понеже много качва. След като оставих бебето за няколко часа тя да го гледа - спря да говори. Закъснели с 30 мин за храненето и е станала лудница - писъци, рев, чудо.

Сега започна да наддава по-умерено и мислех от следващия месец ( 5 м ) да започна да й давам 170 мл готов р-р, 5 мерителни, както си е по опаковка.
Бебето е 7200 гр. , 65 - 66 см., 4 1/2 месеца. Роди се 3100 гр.

Какво ще ме посъветвате ?
Благодаря предварително !

Вив, точно това имах предвид, но и на мен ми се струва добре облеклото.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 00:22:49 am от Raissa777 »
« Отговор #593 -: Февруари 28, 2011, 00:27:12 am »
Раиса, според мен си наддава напълно нормално детето...

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #594 -: Февруари 28, 2011, 00:36:26 am »
Джиджи, сега да ... сега по таблиците е в средата. Но когато беше на 2 м беше около 5.5 кг. ( тоест наддаваше с повече от кг на месец ) и започнаха да ме шашкат . Аз уж се успокоявам че върви висока, но все ми стоеше като удивителна въпроса с храненето.
Редовно слушах че на 1 год трябва да утрои теглото си...а за 2 месеца почти го е удвоила.
« Отговор #595 -: Февруари 28, 2011, 00:43:53 am »
Раиса, в началото е така. Моят син се роди 3150 и първия месец наддаде 1200, като следващите качи 1100 и 1000. След това започна да наддава доста по-малко и всичко се нормализира за няколко месеца. Сега даже вървим дребнички :)
П.С: До 6-тия месец бяхме изключително на кърма. След това започнах да захранвам и до сега кърмя. АМ почти не съм давала. А казват, че кърмените деца наддавали по-малко :)

*

Birdie

• 11040
« Отговор #596 -: Февруари 28, 2011, 00:45:35 am »

Първо да кажа - Добре сте се завърнал ! Много ни липсвахте !  :)

Не знаех че е забранено...защо ?
И да, под лъжици имам предвид мерителните.

Разреждам млякото, защото бебето плаче след хранене, иска още...
Дори така, започва да е нервна около 30 мин преди следващото хранене. А ако не сме си вкъщи - със сигурност я храня по-рано, защото иначе не спира да реве.
В същото време педиатърката  каза да я храня по-малко, понеже много качва. След като оставих бебето за няколко часа тя да го гледа - спря да говори. Закъснели с 30 мин за храненето и е станала лудница - писъци, рев, чудо.

Сега започна да наддава по-умерено и мислех от следващия месец ( 5 м ) да започна да й давам 170 мл готов р-р, 5 мерителни, както си е по опаковка.
Бебето е 7200 гр. , 65 - 66 см., 4 1/2 месеца. Роди се 3100 гр.

Какво ще ме посъветвате ?
Благодаря предварително !

Вив, точно това имах предвид, но и на мен ми се струва добре облеклото.
Разреждайте точно според правилата. Грешните разреждания причиняват тежки електролитни и бъбречни нарушения.
Оставете детето да изяжда толкова, колкото иска.
Ако не може да се "съберете" в сумарните дневни количества под 1л, може да сгъстите някои от АМ с БЕБЕШКО оризово брашно- 1/2 до 1 мезурка.

Ако детето е по-високо, е нормално да е и по-тежко.
Поставете в кривите ръст/тегло ( съотношението).
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #597 -: Февруари 28, 2011, 07:09:02 am »
Децата са "по- умни" от нас и знаят кога колко за изядат. Д-р Бърди, изненадах си приятно тази сутрин, че сте тук отново.
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 07:11:17 am от ЕVIQ »

[/url]
*
« Отговор #598 -: Февруари 28, 2011, 09:03:38 am »
Хайде и аз да се запиша в темата....
За връщането и ние така правим,само веднъж беше на фонтан и аз доста се шашнах,но почти след всяко хранене връща по-малко,по-скоро е като плюене....
Вивия,този внезапен плач или писък Тео го прави от няколко дни ,както е спокоен и отведнъж изпищява,свива се изчервява се целия,и тъй като док.каза само масажи за коликите аз реших да му взема Инфакол и засега положението и по-спокойно,че иначе не се търпи
Раиска,за 30 минути преди хранене и ние сме така

*
« Отговор #599 -: Февруари 28, 2011, 10:42:23 am »
Момичета, извинявам се за въпроса предварително, сигурно е обсъждано милион пъти, но просто нямам технологичното време в момента да чета, че дребното човече пищи тука...
По кое време е нормално/очаква се да започнат коликите? Цяла нощ се напъва, мрънка, скимтя... На пристъпи. Гъне се, гъне се, отпусне се за няколко минути, задреме и после пак. Нямам спомен вече как изглеждат коликите при бебе, за последно отдавна съм виждала "на живо".
Просто да знам колики ли са, или да търся лекар... Благодаря предварително.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!