0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #540 -: Февруари 09, 2011, 02:14:30 am »
Ние имахме подобна пъпчица на чурката обаче. Педиатърката в родилното ми обясни, че е нормално и да не я пипаме. След няколко дни или седмица две /не помня вече/ сама си изчезна

*
« Отговор #541 -: Февруари 09, 2011, 06:38:14 am »
прилагам снимки http://ileini.snimka.bg/baby/niki.569624
Ще съм благодарна и ако д-р Бърди се включи с коментар.
Проблема при нас е че е вече така повече от 2 седмици.
В началоо мислих че просто едното зрънце е по-различно,
но с времето се изду повече.

Раиска в темата на Бърди (поне на която попаднах аз е писано последно 2009  8O).
Ако аз съм в грешка ще ви помоля за линкче където мога да задавам въпросите си ако тук не е удачно.
Благодаря ви предварително  :)

Опааа пропуск, още явно спинкам  :lol: парола 1234
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #542 -: Февруари 09, 2011, 17:20:44 pm »
Илейни не знам  :?
Ей сега си разгледах стари мнения - точно в тази тема съм питала Д-р Бърди и той ми е отговарял . Не знам сега защо го няма...
« Отговор #543 -: Февруари 12, 2011, 11:58:33 am »
Здравейте майчета,
Бих искала да попитам дали е вярно, че ако акото стане зеленикаво значи че детето е изстинало? Преди три дни се реших, използвайки топлото време, да изведа бебка за първи път след боледуването ни и от два дни акото и стана зелено с малко слуз. Такова беше като бяхме в болницата за бронхоилит. До преди това беше като съсиран жълтък, а сега...Вчера имапше малко сополки,но ги изчистих и капя лайка в нослето и е добре. Няма някакви други признаци за разболяване. Споделете вашия опит. Въпреки че ми е трето дете все има неща които ми се случват за първи път :)
« Отговор #544 -: Февруари 12, 2011, 18:19:37 pm »
happymery, по този критерий моето бебе е настинало непрекъснато. Зеленото ако може да е заради колики също, слузта е нормална. Сополките не са нещо ненормално, ако няма температура, не кашля и няма хрема, значи всичко е ок.

Лайката е алерген, между другото.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #545 -: Февруари 12, 2011, 20:43:49 pm »
Йоана беше със зелено ако и слуз почти месец. Преди това имаше доста сополки.( капех и кърма и пръсках Риномер). Водихме я в Токуда при д-р Масларска и тя изписа Биогайа 2*5 капки 10 дни, след това 15 дни 1*5 капки. И другото, което изписа е Protexin Restore. Каза също да спра продуктите от краве мляко, тък като я кърмя. 3-4 дни след това нещата се нормализираха и...се показа 1-вото зъбче. :D 5 дни след него се показа и 2-рото. Не знам дали има връзка, но сега ака само по 1 път, жълто, без слуз.
« Последна редакция: Февруари 12, 2011, 20:45:45 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #546 -: Февруари 15, 2011, 12:22:29 pm »
Момичета, трябва да започнем да даваме вит.Д, а Педиатърката не ни препоръчва българския вариант. Някоя купувала ли е от Гърция или от Турция вит.Д и с какво търговско наименование?

*
« Отговор #547 -: Февруари 15, 2011, 14:51:25 pm »
Аблой, аз давам гръцкото Аквасол. Съставът му е като на Деавит.

*
« Отговор #548 -: Февруари 17, 2011, 18:48:48 pm »
Момичета ако на някоя от вас й се е случвало да пише.
На  едната гърдичка на Ники зрънцето й стои като гнойна пъпка. Имам чувството, че всеки момент ще се пукне  8O
Звънях на доки, че в този грип да не разкарвам малката и тя ми вика "Ами нормално е, не е нужно да го третираш с нищо или пък с риванол компресчета може да й правиш".
И сега се чудя какво да правя. Ако се е случвало на някоя от вас ще се радвам да споделите.

Моята щерка имаше същата пъпчица като беше на месец и половина. Педиатърката каза, че е фиброзна тъкан и ще мине сама. Така и стана, но отне повече от месец.
*
« Отговор #549 -: Февруари 18, 2011, 11:34:45 am »
egena благодаря за отговора. И при малката изчезна за около месец  :D
« Отговор #550 -: Февруари 18, 2011, 18:29:56 pm »
Момичета, имам един въпрос-бебка е на 6 м. и има нещо като уплътнение (или малка бучица) точно под дясната и гърдичка.
Четох в нета, че при бебета, особено при момиченцата се получава понякога така - хормонална криза и после уж  изчезвало само.Но тя го има от около 2 месежа и не е изчезнало все още.
Вие знаете ли нещо по въпроса?
« Отговор #551 -: Февруари 23, 2011, 13:28:05 pm »
Здравейте момичета,
Моята бебка почти откакто се е родила е със странно хъркане в носа. Всеки ден почиствам и почти няма секрет, но хъркането не изчезва. Откакто боледувахме от бронхиолит все имам чуството че има нещо в този нос. Интересното е, че не при всяко вдишване хърка носа, а при определени положения на главата, най-вече като е легнала и сучи биберон. Немога да разбера от какво е това хъркане. Казаха ми, че имала тесни канали,и/или можела да има изкривена носна преграда. А аз все си мисля че има сополки. Секрета който вадя в повечето случаи е бял или леко жълтеникав и много лепкав. Тъй като повръща може и да е кърма. Може ли с често почистване да се нарани нослето?
Моля Ви за Вашето мнение, ако сте се сблъсквали с това.
*
« Отговор #552 -: Февруари 23, 2011, 14:26:57 pm »
happymery, Илияна е с тесни носни канали, при първия преглед след раждането го откриха. Хърка точно по описания от теб начин.
Педиатърката ми обясни, че обикновено се израства и единственото, което може да се направи на този етап е да се чисти носа.
Не съм наясно, обаче дали това постоянно чистене може да има някакви последици и на мен ще ми е от полза ако някой сподели.

« Отговор #553 -: Февруари 23, 2011, 15:49:06 pm »
happymery и ние имахме такова хъркане,откакто се е родил до 2,5 месеца  някъде.При всяка консултация напомнях за това хъркане и всеки път педиатърката ми казваше че това е физиологично и ще изчезне след време,че много бебета така хъркат(изписа ни тогава Тетрисал).Естественно винаги преглеждаше детето и слушаше гърдичките, и ние бяхме с постоянна хрема...изчезна това хъркане ,даже не съм и усетила кога,така помня ,че към 2 мес и пол.,началото на 3-ия ..
Да..пускахме и секрет от нослето за стафилококи,също и гърлен -нямаше нищо..чисти бяха секретите.
« Последна редакция: Февруари 23, 2011, 15:53:31 pm от Велина »

*
« Отговор #554 -: Февруари 23, 2011, 15:52:02 pm »
Относно хъркането при бебетата, пуска се секрет. Много често са носители на стафилококи. Изследва се и обкръжението.

[/url]
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #555 -: Февруари 23, 2011, 19:43:48 pm »
И ние имахме подобно хъркане - вечер като легне да спи. Първо помислих че е от въздуха - купих овлажнител, но нищо не стана. Пуснахме секрет - чист.
И аз чистих нослето с помпата на Маример, много е добър.
Но почти нямаше секрет...И аз не разбрах кога го израсна. Май точно около 2рия месец.

http://apteka.framar.bg/30016236/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BC%D0%B5%D1%80-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8-%D0%B0%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B7%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D1%81
« Отговор #556 -: Февруари 24, 2011, 08:53:56 am »
Благодаря Ви момичета за споделеното!
И аз използвм помпичката на "Маример", и също съм много доволна. Но честото почистване на носа, не го ли наранява. Някой път има малко кръвчица в сополките.
На консултацията нашето джипи каза, че има тесни канали и да почиствам ежедневно и това и правя. Още веднъж Благодаря!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #557 -: Февруари 24, 2011, 12:23:10 pm »
По принцип нослето е редно да се почиства редовно,дори когато детенцето е здраво.Сутрин и вечер.И всеки път когато се излиза навън,за да могат влкънцата в нослето да предпазват от вируси.Ако има сополки,то вируса полепва по тях и лесно достига кр.с-ма. Според докторите тук,това въжи с пълна сила и заа големите деца,а и за възрастни.Носа да се издухва редовно!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #558 -: Февруари 24, 2011, 12:32:39 pm »
Относно хъркането при бебетата, пуска се секрет. Много често са носители на стафилококи. Изследва се и обкръжението.

Точно за това ме бяха предупредили още преди да родя. Казаха ми ако хърка да го изследвам задължително.
А за почистването и нашата педиатърка каза да почиствам редовно, но задължително преди това да се капне физиологичен разтвор за да се втечни секрета. Тогава с фитилче от памук се почиства.  Аспиратора ми каза да го ползвам само ако има сополки, иначе може да нарани лигавицата.

*
« Отговор #559 -: Февруари 24, 2011, 14:06:52 pm »
Здравейте, гърдичките на Никол са леко подути. Зная, че това е нормално за новородено бебе, но дали е нормално за 4-месечно?