0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #520 -: Февруари 05, 2011, 07:24:56 am »
Дидон, според мен ако ще кърмиш, не е приятно да се разхождаш посред нощ. Аз само ставах, взимах я в леглото и дремех седейки, докато тя си сучеше. Но дори и да не кърмиш, това е малко бебе, буди се често, аз лично не бих подтичвала в друга стая. Аз вече не кърмя, но моята щерка още си спи в нашата стая. Ако я преместя в нейната, това означава аз да се разсънвам всеки път, когато тя се размърда нещо. Понякога изплаква през нощта и и трябва само да я вдигнеш за секунда и тя се успокоява и продължава да спи.  ПОнякога сутрин започва да се разсънва и я взимам в моето легло, че да имам още полови-един час сън. Много изморително ми се струва да снова между две стаи. Аз мисля да я държа при нас поне още няколко месеца и после да си отива в нейната стая. Имам камера - ще сложа монитора на нощното шкафче и така ще се наблюдаваме.

Боби
« Последна редакция: Февруари 05, 2011, 07:27:29 am от Bobbie »

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #521 -: Февруари 05, 2011, 07:51:33 am »
 didon в началото малката си спеше в нейната си стая в която и аз спях после и баща й дойде да спи при нас. Това траеше докато имаше нощни хранения някъде 4-5 месеца след това я оставихме сама да спи в стаята но имахме камера със звук и я гледахме на телевизора в хола денонощно звука на макс само да е казала а и вече сме скокнали. Научи се първо да спи сама второ да заспива сама без някой да е до нея сега поради ред причина спим в нейната стая но това ще трае докато е зима. И сега заспива след като излезем от стаята самичка но докато е още малко детето хубаво е мама да е там често се будят ако кърмиш още повече. Но не го научавайте да спи при вас няма отучване ние съм в другата крайност освен в кошарата никъде другаде не заспива правила съм експерименти не и не :))) Ние си имаме вече 2 зъбчета за 3 дни и при нас има редки изхождания но са в жълто и 2 дни вечер имаше темп 37,6 с нищо не съм сваляла. Сега само отстраната където са зъбчетата бузата й е алена като домат и гори мисля че е от зъбите не съм я вадила на студено няма вид да е обрив или екзема :)
« Отговор #522 -: Февруари 05, 2011, 09:36:25 am »
Дидонче, Бобо си спи в стаята от ден 1. С бебефон сме, ставах и го кърмех в хола, след което го оставях в леглото му. Не ми е тежало това, че е в друга стая. За мен е важно баща му да се наспива добре, аз винаги мога да подремна през деня с него.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #523 -: Февруари 05, 2011, 11:56:39 am »
Колко добра женичка е Комбозолка !  :) Голям принц гледаш мари  :P

При нас мъжа така е свикнал, че може Дара да се дере като звяр - няма да се събуди ама изооообщо! Спи при нас в спалнята, научила съм се всичко да правя докато бебето е в състояние на полу-сън. Като я чуя, че се е събудила/стреснала - залюлявам кошарата и тя веднага заспива пак. Като се събуди за манджа - още като се размрънка и слагам шишето. Дори не я вадя от кошарата.

Не знам кога ще я сложа в нейната си стая...хем малко ми е жал, хем не искам да изтървам момента .
На този етап си мисля, че ако отиде да спи в другата стая , докато я чуя че иска да яде тя доста ще се е разсънила. Явно ще трябва нещо да се купи, или пък да изчакам ...
*
« Отговор #524 -: Февруари 05, 2011, 18:56:07 pm »
 Благодаря ви  , момичета!
 И аз си представям ,че ще пробваме бебо да си е в стаята. Най вероятно ще има и някакъв матрак за нощните караули . Моят основен аргумент да не е в спалнята ни е същия като на Камбозолка . На таткото ще му се налага яко да работи ,   а пък работата му е свързнана с хиляди сметки и чертежи, че за съжаление няма как да  да дреме на работното място ;)
 Ще видим ,може пък той да се окаже по-притеснителен от мен и да настоява бебо да е при нас :)
« Отговор #525 -: Февруари 06, 2011, 10:47:10 am »
Колко добра женичка е Комбозолка !  :) Голям принц гледаш мари  :P

Каквото повикало, такова се обадило ;) И той ме гледа като принцеса.

Дидон, виж как ще се чувствате и ще решиш. Ние се бяхме подготвили със сгъваема кошара за спалнята, в случай, че не ми се получи ;)
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #526 -: Февруари 06, 2011, 11:39:27 am »
Каквото повикало, такова се обадило ;) И той ме гледа като принцеса.

Е ясно де, нали е принц  :)

И ние сме с една дървена кошара в детската и една сгъваема в спалнята . Но на този етап не мога да я оставя сама. А и детенце спи кротичко  :)
*
« Отговор #527 -: Февруари 07, 2011, 15:34:50 pm »
Здравейте! Ето ме и мен в темата :)
Пред голяма дилема съм и отново имам нужда от вашата помощ. Нощес на малката и падна пъпчето и съм решила да я къпя във ваничката и, обаче умувам има ли нужда от лепенка пъпа или не!? Да уточня, че има само малка коричка, от която НЕ излизат никакви секрети...
Благодарности!

*
« Отговор #528 -: Февруари 07, 2011, 16:36:44 pm »
Адито аз не ползвах лепенки като падна пъпчето. Направо си я къпех във ваната, а след това почиствах със спирт и поръсвах с топоцин. Не съм имала никакви проблеми.
*
« Отговор #529 -: Февруари 07, 2011, 17:08:13 pm »
Адито, и ние не сме слагали лепенки.

*

Raissa777

• 1672
« Отговор #530 -: Февруари 07, 2011, 20:38:27 pm »
Аз процедирах точно като Илейни.
*
« Отговор #531 -: Февруари 07, 2011, 22:00:32 pm »
Благодаря! Не сложих лепенка, ама преди да питам и вас ми беше малко притеснено ;)

*
« Отговор #532 -: Февруари 08, 2011, 12:20:39 pm »
Момичета ако на някоя от вас й се е случвало да пише.
На  едната гърдичка на Ники зрънцето й стои като гнойна пъпка. Имам чувството, че всеки момент ще се пукне  8O
Звънях на доки, че в този грип да не разкарвам малката и тя ми вика "Ами нормално е, не е нужно да го третираш с нищо или пък с риванол компресчета може да й правиш".
И сега се чудя какво да правя. Ако се е случвало на някоя от вас ще се радвам да споделите.
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #533 -: Февруари 08, 2011, 13:14:21 pm »
Илейни, най-добре снимай и сложи снимката в темата на Д-р Бърди и го попитай него - веднага ще ти отговори . 
*
« Отговор #534 -: Февруари 08, 2011, 13:43:01 pm »
момичета, какво количество деавит давате на малките бебоци? по 1 капка като вигантола или според упътването - от 3 до 6?
« Отговор #535 -: Февруари 08, 2011, 16:26:19 pm »
Момичета,привет : :wink:
Днес като стиснах леко едното зърно на малкия изтече съвсем малко кръв 8O,след прегледа ни назначиха компреси с реванол.Аз обаче съм много притеснена:чувала съм за белезникав секрет ,но кръв..? :?Според педиатъра това на хормонална основа.
Имахте ли такива проблеми и как се лекувахте?

Д-р Бърди какво ще кажете..?

viketo  ние даваме по 1 капка Деавит всеки ден.
« Последна редакция: Февруари 08, 2011, 16:27:51 pm от Велина »

*
« Отговор #536 -: Февруари 08, 2011, 16:30:21 pm »
Викето, аз давам по 2 капки Вигантол, но за Деавита доки каза по 1 капка.

*
« Отговор #537 -: Февруари 08, 2011, 17:13:03 pm »
ок, благодаря, продължавам по 1 капка.
за гуреливо оче, освен промивки с лайка, какво можете да ме посъветвате? от тази сутрин едното око секретира обилно и след сън предимно е почти слепнало  :?
*

Raissa777

• 1672
« Отговор #538 -: Февруари 08, 2011, 17:23:12 pm »
Ние имахме подобен проблем с очето - предписаха ни капки Тобрекс.
Но ни ги предписа лекар ! Помогнаха много бързо.
*
« Отговор #539 -: Февруари 08, 2011, 20:18:18 pm »
Момичета ако на някоя от вас й се е случвало да пише.
На  едната гърдичка на Ники зрънцето й стои като гнойна пъпка. Имам чувството, че всеки момент ще се пукне  8O
Звънях на доки, че в този грип да не разкарвам малката и тя ми вика "Ами нормално е, не е нужно да го третираш с нищо или пък с риванол компресчета може да й правиш".
И сега се чудя какво да правя. Ако се е случвало на някоя от вас ще се радвам да споделите.

ileini, при нас на едната девойка беше излезнала такава пъпчица. Не я пипах и не съм я третирала с нищо, до няколко дни си изчезна сама.