0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #500 -: Януари 31, 2011, 17:47:40 pm »
Велина и при мен ги има същите жълтеникави точици. Не всеки път, но ги има и също ми беше обяснено, че е от кърмата.
« Отговор #501 -: Февруари 02, 2011, 10:11:21 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Вчера се наложи да идем отново на лекар, тъй като малкият започна да кашля - лека, суха кашлица, която звучи по-скоро като многозначително покашляне, отколкото като да е болен. Все пак реших да не рискувам в разгара на болестния сезон.
Педиатърката го прегледа и каза, че детето е здраво, но въпреки това той продължава да си кашля (вчера кашля 2-3 пъти сутринта, днес - значително повече, явно нещо го дразни).
Освен това, докато го слушаше, ми обясни, че много мърдал, но, според нея, има шум на сърцето.
Може ли да ме посъветвате какво да правя с този шум - истерично ли ще е да направя консултация с кардиолог? Знам, че баща му е бил с такъв проблем като малък, възможно ли е да е наследствено?

Много благодаря! Поздрави!
Пак аз с въпрос - утре ще го водя на кардиолог, но проблемът е, че тази кашлица или по-скоро прокашляне продължава. Струва ми се, че е в моментите, когато току-що се е нахранил и притиска коремчето примерно. Допреди 10-тина дни в такива моменти връщаше малко храна, но сега вече почти не повръща, а се прокашля. Възможно ли е примерно от оригването да го дразни на гърлото и затова така да го "прочиства"? Предполагам кардиологът ще чуе, ако има проблем с гърдичките, но се чудя какво може да е обяснението...
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #502 -: Февруари 02, 2011, 16:25:00 pm »
Здравей cambozzola,
Позволявам си да се включа с коментар, надявайки се да е това което аз предполагам :). Бебетата на тази възраст откриват с всеки изминал ден нови неща за себе си. Например моята дъщеря като откри че има силен глас и започна да крещи внезапно все едно се е опарила, като това продължи около седмица. Чувала съм пък за бебета които в един момент откриват така нареченото покашляне и започват да го използват когато искат да привлекат внимание. Това са временни явления и се надявам вашия случай да е такъв, в предвид че и на лекар си водила детето и са те успокоили че е добре. За кардиолога стискам палци всичко да е наред с малчо.

« Отговор #503 -: Февруари 02, 2011, 16:40:38 pm »
kydravoto, мерси за отговора! И на мен ми мина през главата, че може да е това, защото наистина звучи, като нарочно да го прави. Въпросът е, че аз от самото начало (тъй като не ми се струваше, че е кашлица) много се стараех да не се издавам, че проявявам интерес.
А и ме е страх да не пренебрегна нещо, което е симптом... Дано наистина просто да ме пробва.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #504 -: Февруари 02, 2011, 21:02:06 pm »
 8O Това за пръв път го чувам...
Малки хитри лисунгери !  :lol:
« Отговор #505 -: Февруари 02, 2011, 21:47:19 pm »
Да така е!Моят син преди около две седмици ми прави тези номера с прокашлянето...и докато го усетя че го прави нарочно и аз се попритесних  :D и като се хранеше го правеше и аз си мислех че не иска да яде  :lol: После нарочно и аз го имитирах ,за да видя дали ще реагира и познайте  :lol: последва и от него  :lol:

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #506 -: Февруари 03, 2011, 00:16:09 am »
Бобо пищи като изтърван по цял ден от една седмица.Голям смях пада,че и примигва с клепачи :lol:

Кободзола,не мисля за правилно да пренепрегваш този "знак".Щом го прави значи иска внимание и игра,щом иска - значи има нужда...Напротив,обръщай му внимание,нека види че той е инересен на мама,че е важен. :wink:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #507 -: Февруари 03, 2011, 08:05:42 am »
Май повечето бебета "пробват" мама с покашляне. Моята девойка започна да го прави някъде на 5 месеца. Сега започва да се покашля, когато реши, че е яла достатъчно и не иска повече. Ако не спра да давам започва да стиска устни и да върти глава. Пищенето и при нас го има. Особено когато се целуваме и глезим. Така пищи, че се чудя какво си мислят съседите  :lol:.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #508 -: Февруари 03, 2011, 08:10:22 am »
И нашата девойка кашляше нарочно. Дори беше шашнала мъжа ми, който си помислил, че се е задавила. Като престанахме да и обръщаме внимание и тя загуби интерес. От времем на време пак се пробва, но ние като я игнорираме и тя престава.

Боби

« Отговор #509 -: Февруари 03, 2011, 08:48:47 am »
fibo, не става въпрос да игнорирам детето си, само тази му проява ;) Просто бих предпочела да съм спокойна, че е здрав, вместо само да се чудя какво му е...

Благодаря за мненията! Силно се надявам да е проява на малък манипулатор  :lol:

*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #510 -: Февруари 03, 2011, 09:45:37 am »
Камбозолка, то си личи, когато го понаблюдаваш повечко време. Ти казваш, че така ти звучи. Все пак,ако не си сигурна, отидете на лекар, за да се упокоиш.

*
« Отговор #511 -: Февруари 03, 2011, 10:10:42 am »
Камбозола,при нас също имаше това "артистично" покашляне,но имаше  и едно от плюнчене и лигавене горе-долу на вашата възраст,което идваше от подготовка за никнене на зъбки.Аз също водих детето на лекар,но всичко беше ок.Докато не се увериш наистина,че е  здрав,едва ли ще се успокоиш.

« Отговор #512 -: Февруари 03, 2011, 13:23:22 pm »
Йоана също крещеше около седмица, когато откри че този силен глас е нейния. :D
А това кашляне го прави и тя. Аз всеки път тичам да я видя дали не се е задавила(защото точно така звучи) и щом се наведа над креватчето, тя се хили и протяга ръчички да я взема. :D Даже я водихме при педиатърката да я прегледа. :D
Да се похваля, че си имаме зъбче! Беше 3 седмици със зелено ако и слуз, а сега е жълто, без слуз и от три дни си имаме зъбче.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Bobbie

• *
  • 5701
« Отговор #513 -: Февруари 03, 2011, 15:15:14 pm »
Честито зъбче! Ние още нямаме нито едно и се усмихваме като беззъба бабка.

Боби

*

fibo

• 2168
« Отговор #514 -: Февруари 03, 2011, 22:25:44 pm »
Комбодзолка,аз съм далееч от мисълта че си пренебрегваш детето.Просто смятам,че това е вид комуникация и трябва да му се обърне внимание.Като не може да те извика с "мамо" - се прокашля.

Пък,зъбките....ние сме с едва три,четвъртия е напът и ни тормози вече 10тина дни...
Борко Бърборко
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #515 -: Февруари 03, 2011, 23:40:26 pm »
Просто смятам,че това е вид комуникация и трябва да му се обърне внимание.Като не може да те извика с "мамо" - се прокашля.

:lol: :lol: :lol:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #516 -: Февруари 04, 2011, 08:55:19 am »
Повярвай ми, fibo, той вика "мамо" по всевъзможни начини  :lol: Разбрахме се - обръщам му внимание, въпросът за мен беше дали това е закачка, експеримент с гласа и т.н. или болестно състояние. Явно е закачка от някакъв вид ;)
Пак благодаря на всички за мненията! Прегледът при кардиолог също мина ок - ЕКГ и ехокардиографията показаха, че няма проблем, шумът явно е функционален и не е симптом за сериозен проблем.

*
« Отговор #517 -: Февруари 04, 2011, 10:11:18 am »
Докторе, ще съм благодарна на мнението ви относно лечението на сина ми /2м.и 24 дни/
Бебето от вчера след обяд кашля, снощи в 4ч имаше лека Т - 37,2 и понякога /не непрекъснато/ нослето хърка, но не мога да изкарам никакъв секрет с аспиратора. Сутринта го водихме на преглед, педиатъра каза, че гърлото и дробчетата са чисти. Изписа капки синекод 3*10, изопринозин по половин табл. и да мажа с пулмекс бебе 2 пъти на ден.

*

fibo

• 2168
« Отговор #518 -: Февруари 04, 2011, 14:43:37 pm »
Просто смятам,че това е вид комуникация и трябва да му се обърне внимание.Като не може да те извика с "мамо" - се прокашля.

:lol: :lol: :lol:

Радвам се,че успях да те разсмея.Смехът е здраве.Ако имаш мнение по темата,би ми било интересно да го споделиш. :)

Повярвай ми, fibo, той вика "мамо" по всевъзможни начини  :lol: Разбрахме се - обръщам му внимание, въпросът за мен беше дали това е закачка, експеримент с гласа и т.н. или болестно състояние. Явно е закачка от някакъв вид ;)
Пак благодаря на всички за мненията! Прегледът при кардиолог също мина ок - ЕКГ и ехокардиографията показаха, че няма проблем, шумът явно е функционален и не е симптом за сериозен проблем.

Поясних се,понеже останах с впечетление,че не ме разбра правилно.Разбира се че има много други начини.И разбира се,че обръщаш внимание на детето си!
Поздравления за добрите изследвания!
Борко Бърборко
*
« Отговор #519 -: Февруари 04, 2011, 22:11:18 pm »
 Момичета, въпросът ми не е медицински , но ме вълнува и със сигурност ще ми е полезно вашето мнение:
       Къде спи / спеше / първите месеци вашето бебче / бебчета :) / Имам предвид при вас в спалнята или в отделна стая?
  Аз все си го представям да си е в стаята и най-вероятно аз да съм при него често, често , но все пак ще ми е полезно да разбера вие как сте решили този въпрос