0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #480 -: Януари 29, 2011, 14:01:45 pm »
Д-р Бърди на бебето от 5-6 дни се появиха ето тези петънца ,които съм показала на снимките по-долу.На пипане са като сухи и неравни ,съвсем леко червени,разположени са на различни места ,има по 2,3 на крачетата,по коремчето 2,3,по ръчичката на лакътя,и на китките.На едното краче на працеса е по-голямо но по не се вижда,а се усеща на пипане като сухо и неравно.Едното на снимката пък има като пъпка в средата

какво може да е?
*
« Отговор #481 -: Януари 29, 2011, 15:48:07 pm »
Камбозолка, не е истерично да заведеш детето на кардиолог, мила. Даже е задължително. Аз имам проблеми със сърцето и ми правиха операция и много ме е страх да не би бебка да ги е наследила. Кардиологът ми каза, ако има нещо веднага да заведа бебето. В родилния дом и чуха шум, който после изчезна. Та кардиологът каза, че много малките деца не могат сами да си кажат какво им е и затова по-трудно се диагностицират. Каза да заведа детето на преглед след като навърши година за всеки случай. Ако решиш да заведеш сина си най-добре отидете в детското отделение на Националната кардиологична болница. Стискам палци да няма проблем!

*
« Отговор #482 -: Януари 29, 2011, 17:40:59 pm »
 Здравейте , момичета !
 Живот и здраве ще давам и аз съвети , като стана мама с опит , но сега искам да ви питам нещо , за което се сетих.
 В книгите са посочени температурите на стаята , при които е подходящо бебчето да спи и съответно преди къпане да се затопля . Ще кажете ли обаче лятото , когато е горещо какво правим ? Имам предвид ако температурите са високи , охлаждате ли стаята ?
 Може да ви прозвучи глупаво , но все пак ще съм благодарна да ми споделите
« Отговор #483 -: Януари 29, 2011, 18:32:45 pm »
Didon, моят опит:

лято: охлаждах стаята, преди да сложа бебето да спи. Не съм оставяла отворен прозорец, спеше по боди с къс ръкав и отгоре една тънка пелена, вместо одеалце - в най-големите жеги. Не знам как ще процедирам това лято... вероятно ще оставям отворено (но нашите прозорци могат да се отварят малко от горната страна, не знам дали го обясних добре). До голяма степен се водех по мъжа ми, защото на мен все ми беше много по-топло, отколкото на него, предполагам заради хормоните.

зима: пускам парно само вечер, да затопля до 18-19 градуса, на толкова спи младежа. За след баня пускам духалка в момента, в който започна да го събличам (т.е. духа 10-тина минути, преди да влезем в стаята отново). Не затоплям банята, както съветват, нито затоплям стаята там с не помня колко градуса беше... Просто гледам духалката да духа към бебето, като го обличам и да не му е студено. До сега не е настивал.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #484 -: Януари 29, 2011, 19:19:02 pm »
Дидон цяло лято не съм затваряла вратата към балкона до края на септември. Добре завито дете и отворен прозорец, това беше.
[/url][/url]
*
« Отговор #485 -: Януари 29, 2011, 19:25:12 pm »
 Благодаря , момичета!
 Камбозолка  и нашите прозорци се отварят и отгоре . И аз си представях нещо подобно с охлаждане , защото като знам колко горещо става лятото . Ние за нас си пускаме всички щори в най-големите жеги да не напича и затваряме прозорците...Пускаме си климатика . Явно и за бебончо ще е нещо такова...

Става и с отворен отгоре прозорец , обаче като знам , че съседа отдолу много обича да си пуши на балкона и колко пъти съм ставала посред нощите да затварям прозореца, защото ни дразни / ние и двамата не пушим и като спим ни е ужасно гадно да ни мирише на цигари / ... представям си тогава как ще му се нервирам

« Последна редакция: Януари 29, 2011, 19:31:35 pm от didon »
« Отговор #486 -: Януари 29, 2011, 23:55:32 pm »
Здравейте майчета нова съм в този форум , но за съжаление не за приятни моменти а с питане към вас и д-р Birdie , дъщеря ми е на 9 месеца и още има колики,червата и къркорят постоянно почти през целия ден.от бебе повръща(сега вече почти не) и често има запек , незнам на какво се дължът тези колики голяма е вече а има.на някои от вашите деца имали ли са колики до толкова късно :?
Д-р Birdie какво да правя на какво ли се дължи този стомашен дискомфорт исками се да я заведа на детски гастроентеролог но съм от Ямбол и тук няма такъв най-близкия град Стара Загора има но на никой лекар нямам кординати :dontknow: моля помогнете с каквото можете.
*
« Отговор #487 -: Януари 30, 2011, 14:19:48 pm »
Д-р Бърди на бебето от 5-6 дни се появиха ето тези петънца ,които съм показала на снимките по-долу.На пипане са като сухи и неравни ,съвсем леко червени,разположени са на различни места ,има по 2,3 на крачетата,по коремчето 2,3,по ръчичката на лакътя,и на китките.На едното краче на працеса е по-голямо но по не се вижда,а се усеща на пипане като сухо и неравно.Едното на снимката пък има като пъпка в средата

какво може да е?

Д-р Бърди надявам се скоро да се включите и да ми кажете вашето мнение,Незнам дали на снимките се вижда добре,някой от петната имат малки пъпчици ,днес се появи и на крачето долу малки ситни пъпчици,ръчичките понеже ги лапа ,и те са целите в малки пъпчици.В някои моменти се зачервяват повече,в други избледняват.ето още някой снимки:

« Последна редакция: Януари 30, 2011, 14:26:08 pm от vavka »
« Отговор #488 -: Януари 30, 2011, 19:49:42 pm »
Д-р Бърди, ще ми се да ви попитам още нещо  :) Бебето ми е на 38 дни и е на адаптирано мляко Фризовом. Даваме го, защото преди това имахме адски запек от НАН1. Пробвахме и с Милумил, но най-добре на стомахчето ни понесе Фризовома. Сега акаме често почти след всяко хранене, но забелязвам, че нещо не я засища така както в началото. Огладнява на 2-2.5 часа, буди се вечер, а почти беше изключила нощното хранене. Давам 120 мл. на хранене. Педиатърката ни посъветва да смесваме с Фризолак, но аз четейки мненията на други мами съм се насочила към розовия Хип с пробиотици. Вие какво ще ве посъветвате дали да започна на Фризовом+Фризолак или да сменя с ХИП? И ако реша да сменям как да въведа новото мляко? Да смесвам ли с Фризовома или да премина веднага? Благодаря предварително!
И извинявам се за глупавия въпрос, но нали се съмнявам във всичко  :) 120мл. се дава готово мляко, нали?Т.е меря 110 мл. вода и бъркам с 3 и 2/3 мерителни лъжички мляко или?
« Последна редакция: Януари 30, 2011, 19:57:09 pm от vandolina »
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #489 -: Януари 30, 2011, 20:43:13 pm »
120 мл АМ се прави от 120мл вода + 4 мерителни лъжички.Всяка мерителна лъжичка се отнася към 30мл вода! Прочети упътването на кутията АМ!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #490 -: Януари 30, 2011, 23:16:53 pm »
На всяка кутия АМ има упътване на съответното количество вода, колко мерителни лъжички се прибавят

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #491 -: Януари 30, 2011, 23:52:41 pm »
Нашите тук са лъжочка на 60 мл. Явно има разлика във видовете АМ.

Боби

« Отговор #492 -: Януари 31, 2011, 09:48:44 am »
На всяка кутия АМ има упътване на съответното количество вода, колко мерителни лъжички се прибавят
Съгласна съм. На всяка пише на 30мл. вода 1 мерителна лъжичка, но отдолу на НАН примерно пише, че 90мл. вода + 3 лъжички дават 100мл. готово мляко. Та за това аз питам ако сега датето ми трябва да изяжда 120 мл. да правя 120 мл. вода+4 лъжички или 110 мл. вода +3 и 2/3 лъжички мляко?!?
*

fibo

• 2168
« Отговор #493 -: Януари 31, 2011, 11:45:52 am »
Съгласна съм. На всяка пише на 30мл. вода 1 мерителна лъжичка, но отдолу на НАН примерно пише, че 90мл. вода + 3 лъжички дават 100мл. готово мляко. Та за това аз питам ако сега датето ми трябва да изяжда 120 мл. да правя 120 мл. вода+4 лъжички или 110 мл. вода +3 и 2/3 лъжички мляко?!?
И ние сме с НАН,но на нашия такова нещо не пише.
Борко Бърборко
« Отговор #494 -: Януари 31, 2011, 12:03:20 pm »
И ние сме с НАН,но на нашия такова нещо не пише.
Цитирам надпис от кутията на НАН1:
Размер на мерителната лъжичка 4.3 гр. 100мл.= 12.9гр. прахообразна субстанция +90мл. вода
*

fibo

• 2168
« Отговор #495 -: Януари 31, 2011, 13:46:31 pm »
Не виждам в цитираното да пише 100мл НАН = на....Не се заяждам,не ме разбирай така.По нагоре на кутията има ясно начертана таблица по която много лесно можеш да се ориентираш.
Борко Бърборко
*
« Отговор #496 -: Януари 31, 2011, 13:53:07 pm »
защо така д-р Бърди го няма 3 дни,при педиатъра не мога да я заведа малката ,защото още има грипна епидемия,и не приемат здрави деца,а пък и не ми се иска да лепнем грипа
« Отговор #497 -: Януари 31, 2011, 14:16:29 pm »
Не виждам в цитираното да пише 100мл НАН = на....Не се заяждам,не ме разбирай така.По нагоре на кутията има ясно начертана таблица по която много лесно можеш да се ориентираш.
Знам, че не се заяждаш  :) За мен е важно да се изясни този въпрос, че да не се окаже, че системно недохранвам или прехранвам бебето си.
*

fibo

• 2168
« Отговор #498 -: Януари 31, 2011, 14:46:13 pm »
Въобще как ти дойде на ум,че си недохранваш детенцето :) Следвай таблицата и си свиркай спокойна,че не бъркаш.Нека детето си хапва колкото му се иска.Аз лично винаги му правя 30мл в повече.Понякога ги хапва и тях,понякога само половината,друг път направо ги хвърлям.Но знам,че ако е по-гладен,нещо което не мога да знам,винаги има достатъчно в шишето.Ако,не,здраве да е...
Пробвала съм и да гледам дали ще продължи да дърпа от празното шише,което си е ясно че търси още,но пък той е чишит и веднъж взема ли шишето,вече не го иска обратно... :lol: Та така...

Колкото до прехранването,как ще стане,то яде колкото си му е нужно.Другото не можеш да го пробуташ насила.Най-много да е лакомо и да му идва в повече,ама и то излиза :lol:

Не се шашкай,всичко ви е наред :wink:

ПП Ние сме с НАН Транзит,сменихме го също заради запек и съм много доволна.
Борко Бърборко
« Отговор #499 -: Януари 31, 2011, 15:16:32 pm »
Здравейте Д-р Бърди!
Синът ми ,който е на 3 месеца и 15 дни в последно време(от около 5 дни) е много
неспокоен ,след сън плаче,след ядене пак плаче,като постоянно се стиска ,пъшка,все едно е колики.След като повърне ,става по-спокоен.Но днес забелязох жълт секрет и жълти жилки в повърнатото мляко, а и на ръкавчето му беше останало няколко жълти петна.
Звъннах на педиатъра-отговора беше "Това е от твоята кърма",след като казах ,че сина ми на естественно хранене.И утре  да отидем на преглед.
Какво мислите Д-р Бърди? Защо повръша жлъчен сок?
Момичета ,помагайте и вие,ако ви се е случвало и на вашите деца,моля ви.