0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #460 -: Януари 27, 2011, 23:01:16 pm »

снимките са от вчера, днес положението е струпване на пъпки на две места- става червено и така почва наново обрива  :(
http://atilaramadan.snimka.bg/baby/atila.560714.22174375

Това не е алергия- това е екзема... .
Другото място изглежда доста добре в сравнение с предишните снимки.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #461 -: Януари 28, 2011, 13:19:43 pm »
Д-р Бърди тук в България сега няма нито Вигантол,нито Деавит.Имаме една приятелка в Германия,и може да ни прати,но каза че там имало капки Вигантол,незнам дали точно така им е името на немски,и таблетки Вигантолетен.Като там изписвали предимно таблетки на бебетата.Кое е по-добре според вас?
питах нашия педиатър,той казва че таблетките не били за бебета,а там в Германия уж тях давали повече.
Казват някой майки ,че и от Гърция си го взимат.По принцип името на Вигантола в другите държави какво е?
една майка беше писала че в Холандия витамин Д се казвал Давитамон
*

Birdie

• 11040
« Отговор #462 -: Януари 28, 2011, 13:41:23 pm »
В Гърция темата с вит Д е неактуална.
Тук има само "Деавит" и "One-Alpha".
Капки се ползват по принцип.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #463 -: Януари 28, 2011, 14:58:02 pm »
и на Деавита ,и на Вигантола пише да не се ползват повече от месец след отваряне на опаковката,трябва ли наистина след месец да се сменя опаковката?тук някой лекари казват да не се ползва,други че можело.
« Отговор #464 -: Януари 28, 2011, 16:09:41 pm »
Мога ли да прилагам мазане с този крем
http://krem-za-men.de31.com/%D0%A2%D0%B0%D0%BB%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%A2%D0%BE%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D0%B2%D0%B0%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%BD-%D1%81-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%81-20%D0%BC%D0%BB-p-3120.html

бебето ми е на 34 дни и е с пъпчици по лицето от претопляне. Педиатърката ни препоръча този крем, но ме притеснява, че е с пчелен восък и прополис.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #465 -: Януари 28, 2011, 16:23:06 pm »
Снимка?
Не е подходящ този крем... .
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #466 -: Януари 28, 2011, 16:23:53 pm »
и на Деавита ,и на Вигантола пише да не се ползват повече от месец след отваряне на опаковката,трябва ли наистина след месец да се сменя опаковката? Тук някой лекари казват да не се ползва,други че можело.
Да, трябва да се смени.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #467 -: Януари 28, 2011, 16:26:31 pm »
и на Деавита ,и на Вигантола пише да не се ползват повече от месец след отваряне на опаковката,трябва ли наистина след месец да се сменя опаковката? Тук някой лекари казват да не се ползва,други че можело.
Да, трябва да се смени.

Това е ново и за мен. Благодаря ви, докторе! А защо правят такива големи опаковки тогава? Защо не ги произвеждат да стигат точно за един месец или за малко повече, или пък да има различни разфасовки? Ех, комерсиална работа са това търговците.

Докторе, а доколко е проблем това, че не биха ваксините на бебето ми този месец заради грипната епидемия? Става дума за Пентаксим и Синфлорикс. Неспазването на схемата за поставянето им отслабва ли действието им?
П.С. Синфлориксът още не сме го започнали. Според педиатърката не е добре да я бият заедно с Пентаксима.
« Последна редакция: Януари 28, 2011, 16:33:16 pm от Раши »

*

Birdie

• 11040
« Отговор #468 -: Януари 28, 2011, 16:29:55 pm »
В Гърция не се дава Вит Д. Изобщо.  Все пак тук е 365 дена почти слънце.
Нямам изобщо представа от форми, опаковки.
Никога не съм ползвал или давал Вит.Д.
Sir Alec Guinness
« Отговор #469 -: Януари 28, 2011, 16:43:05 pm »
Снимка?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #470 -: Януари 28, 2011, 16:55:43 pm »
Здравейте, д-р Бърди!

Да Ви питам, едното племенниче, на три месеца са, от месец и половина кашля, от време на време.
Личната лекарка е изписала сироп, но вече един месец няма промяна.
Да сменят ли сиропа, прави ли се снимка на толкова малко бебе, необходимо ли е?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #471 -: Януари 28, 2011, 17:38:49 pm »
Снимка?
Намажете с добър хидратантен крем- Еуцерин Аквафор, или А-Дерма, екзомега.
Но първо пробвайте избраният крем зад ушичките... .Изчакайте 10-15 минутки. Погледнете дали има негативна реакция. Чак тогава намажете по-обширно.
Sir Alec Guinness
« Отговор #472 -: Януари 28, 2011, 18:10:41 pm »
Благодаря ви!
« Отговор #473 -: Януари 28, 2011, 19:00:40 pm »
Vandolina, моята бебка като беше на 2 месеца (сега е на 5.5м.) имаше също пъпки от претопляне. Водих я на дерматолог и каза да я пръскам с цинков спрей Jinjira alba. На борола е, но каза, че с него и без него от самосебе си ще минат. Аз пръсках 2 дни и наистина минаха. Не знам дали от спрея или от самосебе си.
« Отговор #474 -: Януари 28, 2011, 19:27:27 pm »
И ние имахме пъпки от претопляне и просто почиствах с преварена вода няколко пъти на ден и слагах по-широки бодита, да е проветриво :lol: Ама бешелято, през зимата не знам как се действа за да не се претопли бебето./
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #475 -: Януари 28, 2011, 21:12:46 pm »
Снимки?
Др Бърди...
Какво ще правим с личицето?

Това е пъпчето от днес...

И един страничен въпрос.Момченцето на моя близка(на 4г) е с подути лимфни възли,възпаление на ушите и уголемени сливици.Посявка на гърлен секрет - чиста.Обаче друго освен Пердолан не ѝ изписват тук...Това вече месеци наред.В момента е отново със същите симптоми,но на специялист ще могат да отидат едва в понеделник.Въпросът ми е - могат ли да дават Суметролим до тогава??
Или ??

Вит Д при нас и Холандия наистина се нарича Девитамон и 4капки съдържат 300IE.Обикновенно на кърмените бебета изписват 5капки на ден до 2г,а на тези на АМ до 6м
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #476 -: Януари 29, 2011, 08:26:37 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Вчера се наложи да идем отново на лекар, тъй като малкият започна да кашля - лека, суха кашлица, която звучи по-скоро като многозначително покашляне, отколкото като да е болен. Все пак реших да не рискувам в разгара на болестния сезон.
Педиатърката го прегледа и каза, че детето е здраво, но въпреки това той продължава да си кашля (вчера кашля 2-3 пъти сутринта, днес - значително повече, явно нещо го дразни).
Освен това, докато го слушаше, ми обясни, че много мърдал, но, според нея, има шум на сърцето.
Може ли да ме посъветвате какво да правя с този шум - истерично ли ще е да направя консултация с кардиолог? Знам, че баща му е бил с такъв проблем като малък, възможно ли е да е наследствено?

Много благодаря! Поздрави!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

« Отговор #477 -: Януари 29, 2011, 12:05:37 pm »
Д-р Бърди тук в България сега няма нито Вигантол,нито Деавит.Имаме една приятелка в Германия,и може да ни прати,но каза че там имало капки Вигантол,незнам дали точно така им е името на немски,и таблетки Вигантолетен.Като там изписвали предимно таблетки на бебетата.Кое е по-добре според вас?
питах нашия педиатър,той казва че таблетките не били за бебета,а там в Германия уж тях давали повече.
Казват някой майки ,че и от Гърция си го взимат.По принцип името на Вигантола в другите държави какво е?
една майка беше писала че в Холандия витамин Д се казвал Давитамон

На мен ми пратиха от Германия витамин Д, казва се D-Fluoretten 500 I.E. Във вид на хапченца които се разтварят е и е комбинирано с флуор за зъбките. Дава се по една таблетка на ден.
« Отговор #478 -: Януари 29, 2011, 13:24:59 pm »
На нас ни донесоха Вигантол от Македония.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #479 -: Януари 29, 2011, 13:47:41 pm »
.... комбинирано с флуор за зъбките. Дава се по една таблетка на ден.

Внимавайте с употребата на флуор! Преди 7 години, когато родих първата си дъщеря, педиатрите масово изписваха капки с флуор, които да се дават на бебетата. Сега, когато никнат постоянните зъбки на детето, се оказа, че има флуороза. А аз по време на първата си бременност пиех доста минерална вода с повишено съдържание на флуор(без да знам, че е опасно и без някой да ме предупреди за това). Сега при второто ми дете  личната стоматоложка каза, че е достатъчно да се пие по 1 чаша минерална вода (Девин или Хисар) на ден по време на бременността и кърменето, за да се покрият нуждите на детския организъм.