0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #440 -: Януари 22, 2011, 22:41:09 pm »
Е това наистина с памперса е пълна глупост. Ние сме обиколили всички уролози и нефролози в София, такова чудо не съм чувала, а все пак детето е с бъбречен проблем. До 1г.и 7м. си беше с памперс, не сме имали никакви проблеми.

То по тази логика, всички деца с памперси трябва да имат уроинфекции :?
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 23:34:34 pm от StefiZ »
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #441 -: Януари 23, 2011, 00:44:22 am »
Добър вечер...
Пюрета купени - не,готвя му...Давах му обаче (четвъртък и петък) купен сок,Олварит - Летни плодове 4-36м.Съдържа 49% ябълка 1% ягода 1% чреша 1% боровинка и по-малко от 1% малина.От споменатите плодове е консумирал вече,под формата на купен компотин(пюре без сгъстители)всичко без череши.Не е имало никакви реакции!

Днес не съм му давала сок,вечерта нещата изглеждаха доста по-добре.
Пъпчето също беше доста зачервено,но сега е по-спокойно...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #442 -: Януари 23, 2011, 10:02:52 am »
Д- р Бърди нашия обрив отново започва въпреки че редовно се мажем, но имам съмнения този път за алергия, бях спряла да му давам животински продукти освен месо(пилешко, пуешко и заешко),преди 4 дни му дадох мн малко масло, появиха се пъпчици, но не ги свързах с маслото, вчера му дадох извара пак мн малко количество - и днес сутринта освен на едната буза имаме и на другата отново от тезу пъпчици, от които тръгва обрива

много съм нерешителна,дерматологът отрече че е нещо хранително, аз започнах много да се съмнявам.
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 11:44:10 am от nn »
*
« Отговор #443 -: Януари 23, 2011, 10:12:48 am »

снимките са от вчера, днес положението е струпване на пъпки на две места- става червено и така почва наново обрива  :(
http://atilaramadan.snimka.bg/baby/atila.560714.22174375
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 11:43:27 am от nn »
« Отговор #444 -: Януари 23, 2011, 11:44:15 am »
Цитат на: ani2626 в Януари 21, 2011, 20:17:18 pm
здравейте д-р Бърди имам проблем с кожата на бебе на 42 дни появиха се пъпчици ситни червени около устата на брадата и по късно по вратлето на бебето ,педиатърката каза да не ги пипаме но те се разрастват след което каза да ги мажем със спирт 65% без значение какъв само че те го сърбят защото ръката му е постоянно на гушата освен това след баня или промиване с памук се зачервяват.Според вас какво е удачно да се направи в този случай.Също постоянно спи на дясната страна това проблем ли е ? След хранене започва да се гърчи прокашля се  и започва сякаш да дъвчи нещо.Храни се само с АМ Лактана Био и една лъжица Фризовом по препоръка на педиатърката защото често повръща не са правени никакви изследвания освен това има доста силни колики.Въпросите станаха много за което моля да ме извините но както забелязвам отговорите ви са доста обстойни за разлика от тези на педи и ще ви бъда благодарна за мнение.

--------------------------------------------------------------------------------

1.JPG (186.69 KB, 640x480 - видяно 26 пъти.)

д-р Бърди дали ще ме удостоите с отговор?

Нужно е да обсъдите с Педиатъра си следните неща:

* дали са колики, или не. Дали не е рефлукс, и дали няма нужда да смените АМ с Хумана АР. Не е добра идея да слагате Фризовом в нормално АМ, а и Фризовом не е особено добър избор. Дали повръщането не изисква по-обстоен преглед и изследвания?
*да се маже със спирт така е абсурдно. Може да ползвате "Фусикорт" за 2-3 дена, или Синалар ( обикновен). Първото е по-добър избор.

За да не съм писал, значи мисля по въпроса, или няма какво да кажа. Че съм прочел е сигурно. И ако искам нещо да отговоря, сигурно ще го направя, когато съм готов.
Мисля повече търпение и дискретност биха били  добър подход от Ваша страна. Простете

Здравейти отново д-р бърди проблема с кожата мина и пъпчиците почти изчезнаха но бебето повръща след всяко ядене не на фонтан но по много водихме го на лекар снимаха му корема/суха снимка няма според хирурга проблем изакаха го принудително и уж се успокои но през ноща и малко преди това започна един рев който ставаше неистов чак се засиняваше и абсолютно нищо не помагаше пак отидохме до спешно сложиха му сонда в дупето за да изкара газовете след това яде и спа почти 6 часа сега го нахраних и отново повърча мисля че цялото количество  и заспа .моля ви посъветвайте ме какво да правя защото вече ще полудеем.снощи в спешен кабинет казаха че това са колики но аз се страхувам че той реално от снощи каквото яде го повръща и може да се обезводни.Това е в общи линии.Благодаря.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #445 -: Януари 23, 2011, 11:48:59 am »
Нищо не мога да кажа. Нужно е да заведете детето за обстойни изследвания и вероятно хоспитализация.
Особено внимание с оглед възрастта ( 42 дни) обърнете на възможността за пилорна стеноза- Дг се поставя с УЗ изследване на коремче.
Но това е само една от многото възможности... .
« Последна редакция: Януари 23, 2011, 12:05:26 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #446 -: Януари 23, 2011, 12:02:09 pm »
благодаря много за бързия отговор.
*

fibo

• 2168
« Отговор #447 -: Януари 24, 2011, 22:21:35 pm »
Д-р Бърди,Фусикорт няма начин да набавя...Само с рецепта е,се оказва...
Остава вариянта с правения КС крем,съдържанието му е вече затрито,но си спомням че е с Преднизолон по-малко от 1гр/мг или някаква подобна единица беше...

Днес му изби зъб,въможно ли е влошаването на екземите да се е дължало на това.Днес вече нищичко му няма,не сме ходили на доктор.
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 16:33:48 pm от Birdie »
Борко Бърборко
« Отговор #448 -: Януари 25, 2011, 02:04:55 am »
Здравейте!!В момента ви пиша много притеснена и не знам дали ще мога да се изразя правилно по точно да мога да опиша как стоят нещата при нас:(
Бебето ми е на 4 м и 20 дена и е с кашлица от 1 месец долу горе. Към края на декември  кашляше на ден 2 или 3 пъти и през нощта така, нямаше Т, не беше отпаднало но реших да я заведа че да я преглеждат тогава ни каза педи че има хрипове и зачервено гърло, изписани Аб цевзил 2.2мл вентолин 3.5мл фламодотин за кашлица 2.2мл както и фенистил по 6 капки + направление за болница понеже беше точно по Коледа.
Пихме ги кашлицата спря! След 1 седмица пробвах да я захраня с пюре от тиква 2 или 3 дена по 10 лъжички и кашлицата пак започна(все си мисля че от захранването започна да кашля)пак я водих на преглед при друг доктор.. имахме малко зачервено гърло, езика й беше бял, имаше секрет в ушите този път ни изписа хустагил за кашлица 3.2,5мл капки за уши, седакс дърпах спринцовката до 6 и тантум верде на 6 часа по 2 впръскания. Таман щях да ги спра пак започна кашлицата прегледа я имало още малко за отхрачване сменихме седакса със суметролин 2.5мл свършихме го почти но кашлицата продължи.Педи ни каза да пуснем кръвна картина всичко беше ок само хемоглобина ни беше 110 сега пием от 3 дена микоплант 3.5мл и вит Ц през деня е кашляла около 10 пати и ето че преди 1 час пак се закашля малката госпожица 2 пати докато спи( 3-4 нощи не е кашляла)веднага включих овлажнителя за въздух понеже се топлим с климатик и радиатор изключа го за малко около 2-3 часа. Та до днешна дата не сме спрели да кашляме не мога да си обясня защо? Имам чувството,че не мога да се грижа за нея както трябва!!Нямаме болни хора у дома, кърмя на поискане, в къщи е около 25 градуса, пуснах секрет на носа и чакам резултатите, кашлицата е суха май.Днес почти след всяко кашляне повърна по малко и ми се видяха като храчки..бели секрети.Днес започнах да и дам чай от подбел около 100 грама!НЕ е дигнала Т никога и си беше жизнена.
Моля, моля за съвет!!! Благодаря предварително!
« Отговор #449 -: Януари 27, 2011, 01:48:34 am »
Чест и почитания, д-р Бърди!
Аз също съм от онези, които ви четат често и тук, и в другата тема (та и в блога). :)

За щастие, засега се радвам на здрави деца.
Имам въпрос относно захранването и по-конкретно въвеждането на сирене. Ако не се лъжа, Вие препоръчвахте да се започне не с краве сирене, а с козе или овче? Та, въпросът ми е, с кое именно сирене и на каква възраст да започна? Бебето в момента е на 9 месеца и смятам да му добавям по малко сирене към зеленчуковото пюре.

И още, от какви съображения сте противника на изварата?

Дано не ви звучат глупаво въпросите.
Благодаря Ви предварително. :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

Birdie

• 11040
« Отговор #450 -: Януари 27, 2011, 10:53:23 am »
Краве сирене е соц. феномен. Или екзотичен продукт... . Единственото сирене е овче ( и козе, но то се избягва при деца). Сирене обикновено препоръчвам след 11-12 м възраст. Овче, по принцип, но тук и друго няма ( освен козе и екзотични други видове).

Изварата не е подходяща преди да сте въвели краве мляко. А това става след 12м възраст.
Затова и извара се дава след като сте въвели прясно мляко първо.
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 16:35:47 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #451 -: Януари 27, 2011, 14:43:38 pm »
Благодаря Ви.  :)
Ще изчакам още два месеца поне за сиренето.

Но да не Ви говоря, че тук масово деца на 7-8 месечна възраст (да не казвам, че и по-рано) се тъпчат с попари!

Ето, миналия месец в детската консултация ми казват да давам вече попара със сирене. Формално се съгласих, че не ми се влизаше в полемика.
Та, аз нито глутен съм въвела, нито сирене, нито пък краве масло! Е, каква попара  тогава?!

Хубав ден, докторе! :)

Бъдете добри и не губете кураж! :)
« Отговор #452 -: Януари 27, 2011, 15:55:09 pm »
Краве сирене е соц. феномен. Или екзотичен продукт... . Единственото сирене е овче ( и козе). Сирене обикновено препоръчвам след 11-12 м възраст. Овче, по принцип, но тук и друго няма ( освен козе и екзотични други видове).

Изварата не е подходяща преди да сте въвели краве мляко. А това става след 12м възраст.
Затова и извара се дава след като сте въвели прясно мляко първо.

Извинете защо кравето сирене е соц.феномен? овчето не е ли много мазно, а козето много миризливо? Не се заяждам, но ми стана любопитно. Аз не понасям друго сирене освен краве. Или ми мирише или ми е мазно.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #453 -: Януари 27, 2011, 16:15:12 pm »
Кравето сирене е вид сурогат. От краве мляко се прави масло, по принцип. В мизерните и нещастни соц времена правеха краве сирене след като от млякото бяха извадили всичко полезно. И затова и вкусът на това "сирене"  бе ужасен. И си е ужасен. И защото "пазеха" мъничкото овче мляко за да правят чудното Бг овче сирене само за износ, пускайки по някоя малка тенекиена кутийка от 250 гр на плебеите за Нова Година или 9-ти Септември. Не знам дали сте във възраст, за да си спомняте тези времена... . А и от краве мляко се прави кисело мляко, като равностоен продукт на овчето и биволското кисели млека. Не знам дали са Ви говорили родителите Ви, но в Бг преди 1944, киселото мляко се е продавало режейки го с нож, от тепсия, покрита с тензух . А не в "буркани" като руски компот.

А изнасяха "поголовно" САМО и единствено овче сирене, ако си спомняте. Защо го правеха, а не изнасяха краве сирене? защото кравето саламурено сирене навън няма толкова търсене. И защото във всякакъв вид тестени изделия ( "рогчета", банички и подобни) в Бг ползваха само остатъчно краве саламурено бяло сирене, на парчета, което навън се продава по принцип на най-ниски цени ( защото е вид "отпадък", от обрязване на формите, от "дъното" на съда парчета, и т.н.) за да не ползват с "пъти" по качественото овче сирене. И това краве сирене на парчета, в състава на баници, банички, "рогчета", и други тестени изделия,  прави тези изделия на вкус с "пъти" по лош, отколкото ако там поставяте овче сирене.
Не "изнежваха" народа мошениците червени... .

Във всички страни ,където съм бил, единственото сирене е овче, козе и разни видове екзотични сирена ( рокфор...). Говорим за пресни саламурени сирена, не за кашкавали, моцарелла, сирена за намазване и т.н. или друго.

Вижте тук:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_cheeses
Само две страни ползват краве мляко за сирене (саламурено сирене)... .

Нямам пред вид тук да се използва краве мляко за кашкавал, или в смес с други млека за изработване на кашкавал или сирена.
Имам пред вид да се прави сирене (саламурено сирене, бяло) изцяло от краве мляко.
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 16:37:50 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #454 -: Януари 27, 2011, 16:20:46 pm »
Кравето сирене е вид сурогат. От краве мляко се прави масло, по принцип. В мизерните и нещастни соц времена правеха краве сирене след като от млякото бяха извадили всичко полезно. И затова и вкусът на това "сирене"  бе ужасен. И си е ужасен.

А изнасяха "поголовно" САМО и единствено овче сирене, ако си спомняте.

Ами ... ъъъ...не си спомням :oops: Отраснала съм с кравето сирене (верно, че домашно, правено от баба) и сигурно затова не мога да ям овче и козе.
Щом козето е полезно за бебето - козе ще яде. Може и аз да проям :lol:

Вижте колко трайно се формират вкусовете. Това което съм яла като дете, това ям и сега. Това, което не съм понасяла и до днес не мога да го гледам, дори в детски пюрета и ястия (спанак :?)
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #455 -: Януари 27, 2011, 16:29:07 pm »
Кози продукти ( мляко, сирена) НЕ се дават на малки деца!

Иначе, въпрос на вкус е, но ако опитате наистина качествени саламурени сирена, бързо ще забравите бг жълто краве сирене.
Например Бг овче сирене, полято със зехтин и малко риган отгоре.... .

Попарата пък може да е национално ястие, но не е за деца сигурно храна.
« Последна редакция: Януари 27, 2011, 16:35:10 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #456 -: Януари 27, 2011, 16:33:11 pm »
Д-р Бърди,Фусикорт няма начин да набавя...Само с рецепта е,се оказва...
Остава вариянта с правения КС крем,съдържанието му е вече затрито,но си спомням че е с Преднизолон по-малко от 1гр/мг или някаква подобна единица беше...

Днес му изби зъб,въможно ли е влошаването на екземите да се е дължало на това.Днес вече нищичко му няма,не сме ходили на доктор.

Пак "зъбки"...
Как е пъпчето?
Sir Alec Guinness
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #457 -: Януари 27, 2011, 16:38:42 pm »
Попарата пък може да е национално ястие, но не е за деца сигурно храна.

и за това моите деца не го ядат  :D
Стефи се е чудила на градината какво й дават да яде, отказва я категорично
заради скапаната храна в детската кухня водят детето злоядо, а тя толкова добре си хапва ... вкъщи
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

fibo

• 2168
« Отговор #458 -: Януари 27, 2011, 22:13:39 pm »
Здравейте,
пъпчето е много добре.Няма вече и следи от зачервяване,кожата е почти заздравяла...
Т.к. Фусикорт не ми дадоха,и като че ли вас ви нямаше тези дни...Реших да ползвам този КС който имам,и редувах както ми казахте.Вече е трети ден откак ползваме КС,колко още?Ден - два??

А,колкото до онова влошаване,след като се оправи изчаках още ден и пак дадох същото сокче - нямаше никаква реакция...За това заподозрях зъбките...
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #459 -: Януари 27, 2011, 22:19:38 pm »
Снимки?
Sir Alec Guinness