0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #420 -: Януари 21, 2011, 15:13:34 pm »
Не може да правите БЦЖ без преди това да сте направили Манту. От това правило има само едно, две изключения.
Ще е нужно мазане за още дълго време- може би 5-6 дена още.
Сега след като намазвате с Дактарин зачервява ли се?
Фусикорт може ли да намерите?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #421 -: Януари 21, 2011, 17:09:05 pm »
Да,зачервява се с Дактарин.Фусикорт мога да намеря,той с КС ли е?Защото имам КС крем,правен и е много добър.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #422 -: Януари 21, 2011, 18:00:26 pm »
По-добре Фусикорт/Фусидин/Дактарин/Фусикорт. Ако можете да намерите "Певарил" вместо "Дактарин" би било доста по-добре.
Пишете след още три дена... .
Но на поправяне вървят нещата... . Но ще трае ДЪЛГО лечението... това е от месеци така.
Sir Alec Guinness
« Отговор #423 -: Януари 21, 2011, 19:56:22 pm »
Бих Ви посъветвал да готвите домашна храна, и да не давате бурканчета.

Днес сготвих и на обяд дадох пюре от картофи, моркови и ориз. Следобяда дадох оризова каша и преди малко имаше отново рядко изхождане. Размазано е по памперса-беше седнал на столчето за хранене. Не знам вече какво да правя друго. Вчера имаше доста по-гъсти изхождания. Дали мога да дам смекта и колко? Нормално ли е това състояние? Днес има до момента 4 изхождания. След колко време мога да очаквам някакъв резултат? С баткото съм имала такива проблеми, но той беше по-голям и се справяше по-бързо.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #424 -: Януари 21, 2011, 20:00:58 pm »
Ако посявките Ви са отрицателни, оставете детето на спокойствие.
"Хидрасек" би бил по-добър избор, но това,което описвате не е диария а по скоро последствия и "остатъци". Може би и вторичен лактазен дефицит... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #425 -: Януари 21, 2011, 20:11:48 pm »
Ако посявките Ви са отрицателни, оставете детето на спокойствие.
"Хидрасек" би бил по-добър избор, но това,което описвате не е диария а по скоро последствия и "остатъци". Може би и вторичен лактазен дефицит... .
Аз по-горе писах, че има Candida albicans(133). Значи бих могла да дам "Хидрасек" 10мг или 30мг/не знам/ или да изчакам просто да се нормализира.
« Отговор #426 -: Януари 21, 2011, 20:17:18 pm »
здравейте д-р Бърди имам проблем с кожата на бебе на 42 дни появиха се пъпчици ситни червени около устата на брадата и по късно по вратлето на бебето ,педиатърката каза да не ги пипаме но те се разрастват след което каза да ги мажем със спирт 65% без значение какъв само че те го сърбят защото ръката му е постоянно на гушата освен това след баня или промиване с памук се зачервяват.Според вас какво е удачно да се направи в този случай.Също постоянно спи на дясната страна това проблем ли е ? След хранене започва да се гърчи прокашля се  и започва сякаш да дъвчи нещо.Храни се само с АМ Лактана Био и една лъжица Фризовом по препоръка на педиатърката защото често повръща не са правени никакви изследвания освен това има доста силни колики.Въпросите станаха много за което моля да ме извините но както забелязвам отговорите ви са доста обстойни за разлика от тези на педи и ще ви бъда благодарна за мнение.

--------------------------------------------------------------------------------

1.JPG (186.69 KB, 640x480 - видяно 26 пъти.)

д-р Бърди дали ще ме удостоите с отговор?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #427 -: Януари 21, 2011, 20:18:51 pm »
@Tutto_bene

Хидрасек от 10мг по-добре, но за ден,два. Не повече. Убедете се от добра лаборатория че детето няма чревна инфекция.
Отстранете лупите от очите си, и оставете детето на спокойствие с нормалното му хранене- домашно, НЕ от бурканчета.
Може разбира се да продължите с лечебната хумана, да му давате ябълково свежо пюре и не много сладки плодове.

Тези реакции на една или две храни, непосредствено след храненето ( диария) са по принцип вид колит. Обикновено минават за седмица, две.

Засега следете само без паника, много лекарства- трябва бавно да се подобряват нещата.
Не знам колко достоверна е посявката, за да коментирам нещо по нея.
Sir Alec Guinness
« Отговор #428 -: Януари 21, 2011, 20:27:11 pm »
@Tutto_bene

Хидрасек от 10мг по-добре, но за ден,два. Не повече. Убедете се от добра лаборатория че детето няма чревна инфекция.
Отстранете лупите от очите си, и оставете детето на спокойствие с нормалното му хранене- домашно, НЕ от бурканчета.
Може разбира се да продължите с лечебната хумана, да му давате ябълково свежо пюре и не много сладки плодове.

Тези реакции на една или две храни, непосредствено след храненето ( диария) са по принцип вид колит. Обикновено минават за седмица, две.

Засега следете само без паника, много лекарства- трябва бавно да се подобряват нещата.
Не знам колко достоверна е посявката, за да коментирам нещо по нея.

Прочетох листовката и доколкото разбрах мога да дам по 3 сашета на ден, нали така?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #429 -: Януари 21, 2011, 20:30:27 pm »
2 на ден.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #430 -: Януари 21, 2011, 20:36:04 pm »
здравейте д-р Бърди имам проблем с кожата на бебе на 42 дни появиха се пъпчици ситни червени около устата на брадата и по късно по вратлето на бебето ,педиатърката каза да не ги пипаме но те се разрастват след което каза да ги мажем със спирт 65% без значение какъв само че те го сърбят защото ръката му е постоянно на гушата освен това след баня или промиване с памук се зачервяват.Според вас какво е удачно да се направи в този случай.Също постоянно спи на дясната страна това проблем ли е ? След хранене започва да се гърчи прокашля се  и започва сякаш да дъвчи нещо.Храни се само с АМ Лактана Био и една лъжица Фризовом по препоръка на педиатърката защото често повръща не са правени никакви изследвания освен това има доста силни колики.Въпросите станаха много за което моля да ме извините но както забелязвам отговорите ви са доста обстойни за разлика от тези на педи и ще ви бъда благодарна за мнение.

--------------------------------------------------------------------------------

1.JPG (186.69 KB, 640x480 - видяно 26 пъти.)

д-р Бърди дали ще ме удостоите с отговор?

Нужно е да обсъдите с Педиатъра си следните неща:

* дали са колики, или не. Дали не е рефлукс, и дали няма нужда да смените АМ с Хумана АР. Не е добра идея да слагате Фризовом в нормално АМ, а и Фризовом не е особено добър избор. Дали повръщането не изисква по-обстоен преглед и изследвания?
*да се маже със спирт така е абсурдно. Може да ползвате "Фусикорт" за 2-3 дена, или Синалар ( обикновен). Първото е по-добър избор.

За да не съм писал, значи мисля по въпроса, или няма какво да кажа. Че съм прочел е сигурно. И ако искам нещо да отговоря, сигурно ще го направя, когато съм готов.
Мисля повече търпение и дискретност биха били  добър подход от Ваша страна. Простете.
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 20:41:46 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #431 -: Януари 21, 2011, 20:40:41 pm »
2 на ден.

Благодаря за отделеното внимание! :bighug:
« Отговор #432 -: Януари 21, 2011, 20:44:03 pm »
Благодаря д-р Бърди наистина малко избързах но съм притеснена и се чудех дали да започна мазането със спирт.Още веднъж се извинявам.Приятна вечер.
« Отговор #433 -: Януари 22, 2011, 00:03:27 am »
Синекод при бронхиолит? не се дава.
Има нужда от инхалаторно лечение за известно време у дома. По принцип, и за пълно възстановяване. Но това по преценка и след преглед.

Значи няма да давам Синекод. Инхалации не и бяха назначени в болницата, на детенцето в нашата стая му правиха с Вентолин, но то беше с двустранна пневмония. Лекарката ни беше резервирана към инхалациите с Вентолин, а и каза че ние нямаме нужда. Значи остава само приема на Нистатин. Според Вас от къде може да се е появила тази Кандида. От гърдите ми при кърмене ли? Трябва ли да ги мажа допълнително и тях? Странно ми е, защото не е имала налепи, а леко бяло езиче. При каката млечицата беше силно изразена с налепи като оризови зърна и я мажех с дактарин.

Сина ми, беще със същата диагноза преди около 15 дена. Писах на д-р Бърди за това с молба за мнение за лечението му. Ние също бяхме приети в болница, но още на първия преглед, в кабинета на домашния ни педиатър получихме инхалационен уред и физиологичен разтвор. Нищо друго....
АБ беше назначен от третата поредна педиатърка /по стечение на обстоятелствата се случи по време на празниците, та обикаляхме околните села при съответния дежурен лекар/, но той беше по скоро за предпазване от усложнения доколкото разбрах.
В болницата подаваха само кислород и правихме често инхалации. Лекарите бяха категорични, че могат да ликуват само симптоматично, защото е вирус.

Д-р Бърди е прав, явно има доста разлика в методите на лечение в Бг и Германия
« Последна редакция: Януари 22, 2011, 00:05:16 am от albenanedelcheva »

« Отговор #434 -: Януари 22, 2011, 18:00:31 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
Дъщеря ми е на 5 месеца  и последния месец акаше по 1-2 пъти, най-много 3 на ден. От една седмица ака по 8-10 пъти, зелено, воднисто и със слуз. Случва се през 15-20 мин. да ака. Днес има 4 наакани памперса до обяд и 5 следобяд. Няма температура, весела е. Занесохме един изцапан памперс на педиатърката да види акото и тя изписа Биогайа по 5 капки, Ентерол 3 пъти по 1/3 и оризова вода. Резултатът е силно подсечено дупе засега. Него лекуваме с дефламол и клотримазол сутрин и вечер, през останалото време редуваме крем Здраве и Бебе Тан. Няма подобрение засега, затова Ви моля за съвет! Детето е само на кърма.
Не знам какво е това... може би да са нужни посявки? ако сте давали храни извън кърма.
На този етап, в никакъв случай не спирайте кърменето и не си "играйте" с АМ.  Може да се наложи безлактозно мляко, но мислете много преди да променяте нещо.
Имайте пред вид че това може да е реакция към неща, които сте консумирали Вие! спрете ядки, овесени ядки, орехи, ексцесивни количества прясно мляко и бира.

Вземете "Судокрем" за подсичането. Мάжете с МНОГО неща. Не е нужно.
Може да ползвате Судокрем и за много раздразнените места или Кенакомб, или " Дактодор" ( Дактакор - Дактарин + КС препарат).

Здравейте отново, докторе!При нас положението е същото, само слузта понамаля, понякога няма изобщо. Иначе изцапаните памперси са 7-8 на ден. Резултатът от посявката е отрицателен. Спрях Биогайата и ентерола. Педиатърката каза, че ако продължи още 2 седмици, ще ни изпрати на детски гастроентеролог в София.
Въпросът ми към Вас е дали е подходящо захранване в този момент и дали ако започнем с оризова безмлечна каша е добър избор?
Благодаря Ви за отделеното време!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #435 -: Януари 22, 2011, 18:12:59 pm »
Др Бърди,здравейте...
Личицето зазля изведнъж...по гръбчето илязоха множество петна,онова зад мищичката се влоши.В понеделник направо ще го заведа на доктор.Проблем ли е ако спрем лечението до тогава?В аптеката и без това не успяха да ми доставят Фусикорт преди края на раб,ден в петък... :? Пфу...предполагам,че това ще забави нещата...не съм сигурна ,но предполагам е реакция към някоя храна...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #436 -: Януари 22, 2011, 20:43:59 pm »
Пъпчето? по-добре още?
Храним с бурканчета?
Да си спомним какво точно сме давали в деня на обрива... .
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #437 -: Януари 22, 2011, 22:09:23 pm »
Здравейте Д-р Бърди!Онзи ден в урината на сина ми,който е на 1г.и 7м. се изолираха ешерихия коли.Педиатърката предписа Цефзил на 12ч. по 5мл. за 10 дни.Притеснява ме факта обаче,че препоръча изцяло махане на памперса.Той през деня е без,но през нощта слагам,защото сутринта е пълен.Тя обаче каза да го издържам през 2 часа или да сменям памперс през толкова.Не съм съгласна,защото за мен това означава напълно да разбия съня на детето.Много бих се радвала на вашето мнение.Благодаря ви предварително!
П.П. Вместила съм поста не където трябва.Моля за извинение и ако счетат за нужно модераторите да го преместят. :oops:

*

Birdie

• 11040
« Отговор #438 -: Януари 22, 2011, 22:17:51 pm »
НЯМА такава препоръка за махане на памперс, и никога не е имало!
Това е връх на ... .

Игнорирайте тази абсолютна глупост.
За Бога, как е възможно това?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #439 -: Януари 22, 2011, 22:32:29 pm »
Благодаря ви,Докторе!Поздрави и спокойна нощ!Благодарение на вас и нашата ще е такава :).