Д-р Бърди,
След като преболедува грип с тепмература и накрая пи и АБ аугментин, малкия ми син, който е на 9 месеца сега има проблем с акането. Още докато пиеше антибиотика започна някъде по средата на лечението да ака по-начесто до 3,4 изхождания на ден. На 12 сутринта дадох последната доза-10 ден от приема на антибиотик. Когато започна да се изхожда по-често педиатърката каза да давам и биогайа. Като спрях антибиотика спрях и биогайа да давам. По принцип е на Аптамил. От неделята, 16-ти вече имаше 5 изхождания, от които имаше зацапвания със слуз. В понеделник вече изхожданията бяха 7 и тогава занесох изпражнения за изследване. От сряда започнах да давам лечебна хумана като от понеделник педиатърката ми каза да давам и ентерол 3х1. Знам, че сте против тези неща, но тя не ми назначи никакво друго лечение в началото. Каза ми само да давам на обяд запичащо пюре с морков и картоф, каша с ориз и банан на Милупа и неговото си мляко.. Във вторник и показах сутринта памперса и тя видя, че има слуз и ми каза, ако има още едно такова изхождане да спра Аптамила и да започна лечебна хумана. От 19-ти сме вече на лечебна хумана. Вчера имаше общо 5 изхождания, от които 2 зацапвания съвсем малко и вече нямаше слуз. От 19 давам и оризова безмлечна каша като я приготвям с лечебна хумана, а на обяд пюре на Хип моркови с картоф. Вчера излезе резултата от изследването- оскъдна колонизация с...Candida albicans(133). Обадих се на педиатърката и и съобщих резултата. Каза ми да продължавам с ентерола и да давам биогайа и линекс бейби 2х1. Днес сутринта имаше едно изхождане по-рядка каша и след около час зацапване. Въпросът ми е правилно ли е това лечение? Наистина ли тези гъбички могат да се лекуват с ентерол 3х1, биогайа, линекс бейби 2х1 и диетата с лечебна хумана, оризова каша и зеленчуково пюре от морков и картоф?