0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #400 -: Януари 19, 2011, 18:43:30 pm »
Здравейте, доктор Бърди!
Бебето ми е на 1седмица, мислех дя започна да му давам Био гая за засилване на имунитета, защото е изцяло на АМ. Но четох назад в темите и останах с впечатление че сте против тези капки.  Така ли е? Стават ли за профлактика на колики, тъй като ние още нямаме?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #401 -: Януари 19, 2011, 22:39:39 pm »
Ами , по-добре е в сравнение с предишните дни.
Оставете Дактарин само 1 път, а Фусидин- 3 пъти.
Ок...Да,по-добре е от преди,просто след Фусидина кожата при петното е с почти нормален цвят,а след Дкатарин - отново червена.Остава още един ден - утре,във петък пак ще снимам.
Благодаря
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #402 -: Януари 19, 2011, 23:05:43 pm »
Здравейте, доктор Бърди!
Бебето ми е на 1седмица, мислех дя започна да му давам Био гая за засилване на имунитета, защото е изцяло на АМ. Но четох назад в темите и останах с впечатление че сте против тези капки.  Така ли е? Стават ли за профлактика на колики, тъй като ние още нямаме?
Samaraidi, надявам се и д-р Бърди да ти отговори, но кой те посъветва да засилваш имунитета на едноседмично бебе, та било то и на АМ? В АМ има всичко необходимо за него (дори да не е като кърма). И за каква профилактика на колики говориш при положение, че може да не разбереш какво е колики, което аз ти пожелавам.
« Отговор #403 -: Януари 20, 2011, 00:18:42 am »
Добро утро д-р Бърди,
Бързам да Ви споделя развитието на нашата сага с бебе Емилия. След събуждане за хранене и протекло такова много за кратко се започна пак едно слюнкоотделяне, кашляне давене и така един час неможе да се успокои и всичко това с много странно ръмжене. Накрая заспа за час два и се събуди в 6.30ч. След сутрешен тоалет я сложих на гърда, сучеше много вяло с почивки, храни се малко и уж заспа на гърдата. Вдигнах я за оригване и се започна пак цялата сага, която след час мъки да се изкашля или отхрачи се почна едно повръщане. До сега не беше повръщала на фонтан, а само леко при оригване. В началото повърна прясно питото мляко, но след като я преоблякох започна да изригва като гейзер вече съсирана кърма, слюнка и т.н.
Главоблъсканицата ми е дали от рефлукса се отделя толкова слюнка от която се дави и повръща и от там запушване на нослето, или от хрема и кашлица и опит да отхрачи повръща като фонтан?!?!?!?  Даже за да олесня джипито, защото никой не ми вярва как ръмжи, опитвайки се да си прочисти гърлото ли и аз незнам, съм направила клипче. Ако мога да Ви го пратя по някакъв начин да го видите, сигурна съм че би представлявало интерес за вас, ако не Ви се случвало в практиката разбира се.
Ако може някакъв коментар. А аз ще пиша пак след прегледа на педиатърката ни.
Какво стана с прегледа?

Здравейте д-р Бърди,
Сигурно се чудите къде се изгубихме. Ами след прегледа на джипито диагнозата беше Бронхиолит, и ни изпрати в спешното за хоспитализиране в детско отделение. Приеха ни. След снимка се потвърди и диагнозата "Остър бронхоилит". Започна се лечение веднага с венозен АБ "Уназин" и орбазон. На втори ден ни взеха носен и гърлен секрет. Резултата много се забави, излезе чак вчера 8-ми ден. Изолира се Кандида, и тъй като е с високо микробно число ни назначиха Нистатин прахче 3х1 на ден. След двудневно лечение с Уназин ни включиха и Амикацин, спряха орбазона на 4-ти ден. Днес ни изписаха. Не кашля вече, но все още се отделя гъст секрет който я затруднява да диша докато го глътне или повърне.
За лечение ни оставиха Нистатина и ни изписаха Синекод капки 3х5 дневно. Тъй като знам покрай голямата ми дъщеря синекод е за постискане на кашлица. Ползвали сме го като сироп. Тъй като мисля че не е основателно ползването на тези капки не й ги давам.
Какво е мнението ви за развитието на нашия случай, медикаментите и най-вече за синекод к-ки и тяхната употреба?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #404 -: Януари 20, 2011, 00:23:52 am »
Синекод при бронхиолит? не се дава.
Има нужда от инхалаторно лечение за известно време у дома. По принцип, и за пълно възстановяване. Но това по преценка и след преглед.
« Последна редакция: Януари 20, 2011, 00:28:55 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #405 -: Януари 20, 2011, 00:24:55 am »
Lisko, исках да храня с AM с пробиотици, но в родилното хранят с H.A. формула. От него бебето се чувства добре и ми препоръчаха да не сменям млякото и да давам Био гая. Иска ми се да пропуснем коликите

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #406 -: Януари 20, 2011, 00:28:23 am »
Lisko, исках да храня с AM с пробиотици, но в родилното хранят с H.A. формула. От него бебето се чувства добре и ми препоръчаха да не сменям млякото и да давам Био гая. Иска ми се да пропуснем коликите
Не е практика рутинно, и всички новородени, да се хранят  с хипоалергични формули АМ.
Не е практика да се дава на децата до 5,5 м каквото и да е било друго освен АМ/кърма и малки количества вода в особено топли дни.
Sir Alec Guinness
« Отговор #407 -: Януари 20, 2011, 09:58:25 am »
Синекод при бронхиолит? не се дава.
Има нужда от инхалаторно лечение за известно време у дома. По принцип, и за пълно възстановяване. Но това по преценка и след преглед.

Значи няма да давам Синекод. Инхалации не и бяха назначени в болницата, на детенцето в нашата стая му правиха с Вентолин, но то беше с двустранна пневмония. Лекарката ни беше резервирана към инхалациите с Вентолин, а и каза че ние нямаме нужда. Значи остава само приема на Нистатин. Според Вас от къде може да се е появила тази Кандида. От гърдите ми при кърмене ли? Трябва ли да ги мажа допълнително и тях? Странно ми е, защото не е имала налепи, а леко бяло езиче. При каката млечицата беше силно изразена с налепи като оризови зърна и я мажех с дактарин.
*
« Отговор #408 -: Януари 20, 2011, 18:02:31 pm »
Здр. момичета! Ще споделя нашия проблем с надежда за съвет от ваша страна.
Накратко през първия месец след раждането малката качи 1,200 което според доки е добре, но проблема беше че постоянно повръща. Затова назначи котрола след 10 дни. Днес ходиме и се оказа че за 10 дни е качила само 100гр. Изписа ми Фризовом, като идеята е да й давам преди всяко кърмене за да спре повръщането.
Е да, но шанса да я откажа от кърменето така е прекалено голям  :( та се чудя сега да започвам ли или да изчакам поне още 10 дни за да видя дали нещата няма да се променят от самосебе си... Как смятате 100гр за 10 дни прекалено зле ли е?
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #409 -: Януари 20, 2011, 19:09:26 pm »
Кърмачетата на изключително кърмене наддават скокообразно. Може и нищо да не качи за 10 дни, а за следващите 10 да качи 500 грама. От значение е вида и количеството на повръщаното.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

Birdie

• 11040
« Отговор #410 -: Януари 20, 2011, 19:13:45 pm »
Цитат
"...Според Вас от къде може да се е появила тази Кандида."

Взели са "посявка" от бялото езиче (където нормално и често има Кандида, защото "засъхва" мляко). После са "заключили" че има Кандида... "изобщо". Но Как ще има Кандида от посявка ( реално), щом няма никаква "млечница" в устата.

И пак нещата не се "вързват".
Sir Alec Guinness
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #411 -: Януари 21, 2011, 06:51:13 am »
Цитат

Взели са "посявка" от бялото езиче (където нормално и често има Кандида, защото "засъхва" мляко). После са "заключили" че има Кандида... "изобщо". Но Как ще има Кандида от посявка ( реално), щом няма никаква "млечница" в устата.

Докторе, въобще практика ли е в България да се диагностицира "млечница" с посявка? Какъв е смисълът на тази посявка, като Кандида може да се очаква да намерят и при здрави деца? Почти всеки човек има Кандида в устата си и в червата си.

Аз също не разбирам защо лекуват микроорганизъм, който е част от нормалната флора, след като не прави проблем т.е. няма "млечница". Прави ми впечатление, че това е някаква обща практика в България, защото из форумите много момичета споделят, че им правят микробиологии и  ги лекуват от разни неща, които аз със сигурност знам, че са нормална флора, при положение, че нямат никакви оплаквания. Почвам да се чудя тези хора стерилни ли смятат, че трябва да са?
 Дори вече съм се отказала да пиша по въпроса, защото като им надуят главите, че са болни и трябва да се лекуват ( от нормална флора?)и нищо друго не вярват. На сума ти момичета тук съм ( задочно)свидетел  как им разбиват флората и им редят антибиотик след антибиотик и всеки път нещо ново им илиза. Пълни абсурди.

Боби
« Последна редакция: Януари 21, 2011, 06:56:12 am от Bobbie »

*
« Отговор #412 -: Януари 21, 2011, 09:27:27 am »
Д-р Бърди,
пак ви притесняваме заради този обрив на лицето- все още е розово мястото където беше обрива, изглеждаше засъхнало до  тази сутрин, забелязах пак натрупване на ситни пъпчици около ъгъла на устата
Пъпките мисля че не са от тези, които образуваха обрива- тези са много ситни близко разположени един до друг пъпки- от няколко дни се плюнчи много, избиват ни първите зъби- дали е заради това.

Чудя се дали да не го мажа днес с нищо и да отида в лабораторията да му направим посявка на мястото? Дали ще има смисъл сега като обрива е засъхнал?

по-късно ще ви пратя и снимки- ако мога да го снимам, че много се дърпа :oops:
« Отговор #413 -: Януари 21, 2011, 10:37:06 am »
Д-р Бърди,
След като преболедува грип с тепмература и накрая пи и АБ аугментин, малкия ми син, който е на 9 месеца сега има проблем с акането. Още докато пиеше антибиотика започна някъде по средата на лечението да ака по-начесто до 3,4 изхождания на ден. На 12 сутринта дадох последната доза-10 ден от приема на антибиотик. Когато започна да се изхожда по-често педиатърката каза да давам и биогайа. Като спрях антибиотика спрях и биогайа да давам. По принцип е на Аптамил. От неделята, 16-ти вече имаше 5 изхождания, от които имаше зацапвания със слуз. В понеделник вече изхожданията бяха 7 и тогава занесох изпражнения за изследване. От сряда започнах да давам лечебна хумана като от понеделник педиатърката ми каза да давам и ентерол 3х1. Знам, че сте против тези неща, но тя не ми назначи никакво друго лечение в началото. Каза ми само да давам на обяд запичащо пюре с морков и картоф, каша с ориз и банан на Милупа и неговото си мляко.. Във вторник и показах сутринта памперса и тя видя, че има слуз и ми каза, ако има още едно такова изхождане да спра Аптамила и да започна лечебна хумана. От 19-ти сме вече на лечебна хумана. Вчера имаше общо 5 изхождания, от които 2 зацапвания съвсем малко и вече нямаше слуз. От 19 давам и оризова безмлечна каша като я приготвям с лечебна хумана, а на обяд пюре на Хип моркови с картоф. Вчера излезе резултата от изследването- оскъдна колонизация с...Candida albicans(133). Обадих се на педиатърката и и съобщих резултата. Каза ми да продължавам с ентерола и да давам биогайа и линекс бейби 2х1. Днес сутринта имаше едно изхождане по-рядка каша и след около час зацапване. Въпросът ми е правилно ли е това лечение? Наистина ли тези гъбички могат да се лекуват с ентерол 3х1, биогайа, линекс бейби 2х1 и диетата с лечебна хумана, оризова каша и зеленчуково пюре от морков и картоф?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #414 -: Януари 21, 2011, 11:02:18 am »
По принцип само лечебната Хумана е достатъчна.
Възстановете нормалното хранене на детето, без "широки диети".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #415 -: Януари 21, 2011, 11:04:14 am »
Цитат

Докторе, въобще практика ли е в България да се диагностицира "млечница" с посявка? Какъв е смисълът на тази посявка, като Кандида може да се очаква да намерят и при здрави деца? Почти всеки човек има Кандида в устата си и в червата си.

Аз също не разбирам защо лекуват микроорганизъм, който е част от нормалната флора, след като не прави проблем т.е. няма "млечница". Прави ми впечатление, че това е някаква обща практика в България, защото из форумите много момичета споделят, че им правят микробиологии и  ги лекуват от разни неща, които аз със сигурност знам, че са нормална флора, при положение, че нямат никакви оплаквания. Почвам да се чудя тези хора стерилни ли смятат, че трябва да са?
 Дори вече съм се отказала да пиша по въпроса, защото като им надуят главите, че са болни и трябва да се лекуват ( от нормална флора?)и нищо друго не вярват. На сума ти момичета тук съм ( задочно)свидетел  как им разбиват флората и им редят антибиотик след антибиотик и всеки път нещо ново им илиза. Пълни абсурди.

Боби
http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=22516.460

Прочетете моля пост 479.
Sir Alec Guinness
« Отговор #416 -: Януари 21, 2011, 11:15:57 am »
По принцип само лечебната Хумана е достатъчна.
Възстановете нормалното хранене на детето, без "широки диети".

Мога да давам и други пюрета, така ли- с пилешко, пуешко, заешко месо.. Направи ми впечатление, че след като дам млечна каша и следва рядко изхождане. Като дам пюрето от морков и картоф вечерта го изхожда в нормална консистенция. Предполагам, че трябва да продължа известно време с оризовата безмлечна каша и лечебната Хумана.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #417 -: Януари 21, 2011, 11:41:57 am »
Бих Ви посъветвал да готвите домашна храна, и да не давате бурканчета.
Sir Alec Guinness
« Отговор #418 -: Януари 21, 2011, 13:22:26 pm »
здравейте д-р Бърди имам проблем с кожата на бебе на 42 дни появиха се пъпчици ситни червени около устата на брадата и по късно по вратлето на бебето ,педиатърката каза да не ги пипаме но те се разрастват след което каза да ги мажем със спирт 65% без значение какъв само че те го сърбят защото ръката му е постоянно на гушата освен това след баня или промиване с памук се зачервяват.Според вас какво е удачно да се направи в този случай.Също постоянно спи на дясната страна това проблем ли е ? След хранене започва да се гърчи прокашля се  и започва сякаш да дъвчи нещо.Храни се само с АМ Лактана Био и една лъжица Фризовом по препоръка на педиатърката защото често повръща не са правени никакви изследвания освен това има доста силни колики.Въпросите станаха много за което моля да ме извините но както забелязвам отговорите ви са доста обстойни за разлика от тези на педи и ще ви бъда благодарна за мнение.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #419 -: Януари 21, 2011, 14:55:19 pm »
Ето ни и нас след 3дни лечение

Какво следва от тук нататък?

И по въпроса с БЦЖ-то,ваксината ще бъде сложена от л.лекар,но според него няма нужда от Манту преди това?Това според вас проблем ли е...?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!