0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #380 -: Януари 18, 2011, 22:04:24 pm »
Благодаря Ви.

Имам още няколко въпроса:

- суха кашлица от зачервено гърло /изтрих по погрешка/, без секрети?

- Стреп-тест какво означава и кога се налага
и - как се измерва кислородната сатурация?, да знам аз да ги искам тези неща като се стигне до там.

- И още един въпрос - Фликсотайд какво количество се ползва за дете на 11 м / 1 год, тежащо 9,200 кг., може ли в инхалатор, не в небулайзер и колко пъти на ден?

- при ларингоспасъм даваме Дексаметазон 1 доза - колко е една доза?

« Последна редакция: Януари 18, 2011, 22:17:01 pm от denito »

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #381 -: Януари 18, 2011, 22:15:15 pm »
Много рядко може да имате толкова тежка кашлица от фарингит. Болка, дискомфорт- да. Последното се овладява с антипиретици, които са и обезболяващи. За по-големи деца- може да се даде нещо за смучене от нещата, с които разполагаме. Тук ползваме "Трахизан". Следователно, силна и тежка кашлица САМО от фарингит, и то при толкова малки деца- едва ли.  Нещата вероятно са другаде.

Кислородна сатурация се мери с това:

За бебета, дизайнът е по-друг, но уреда е същия. Това по-горе е преносим, и за по-големи деца. Това са много скъпи уреди, по принцип, но са незаменими. Мери се с поставяне на пръстче ( показалец ) или голям пръст на краче на бебета ( има варианти, в зависимост от школата тук).

Стреп-тест е тест за наличие на Стрептокок.
http://en.wikipedia.org/wiki/Rapid_strep_test

Не мога да Ви дам дози по Интернет за тези състояния- това е дело на лекуващия.
Дексамтеазон се дава една, до две, дози. По принцип е много резултатен и повече от две дози по принцип не се налагат.
« Последна редакция: Януари 18, 2011, 23:37:33 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #382 -: Януари 18, 2011, 22:20:28 pm »
Благодаря Ви още веднъж за бързите и изчерпателни отговори.

Желая Ви прекрасна вечер.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #383 -: Януари 18, 2011, 23:39:41 pm »
Съжалявам че не мога да помогна с нещо повече, но  детето е много малко, и без преглед не е възможно.
Разбирам притесненията Ви, но аз не мога да заместя липсата на Педиатър "на място".
Sir Alec Guinness
« Отговор #384 -: Януари 19, 2011, 08:47:34 am »
Ами, такива са изпражненията на изключително кърменото кърмаче.
Понякога може да има повече, или по-малко слуз, което е във връзка с:

* достатъчност на кърмата
* неща, които сте консумирали Вие.

От диарията се различава по:

* при диария се увеличава честотата на изхожданията.
* често са под необичайно налягане, и много, много воднисти, с неприятна миризма и цвят и без субстанция изпражненията.
* детето се обезводнява, и има клинични белези на това.
* има съпътстващи клинични симптоми на диария.
* понякога уроинфекции или отит при деца могат да се съпровождат с феномени на диария.

Фактът на газове, за които споменавате, е повече феномен на проблеми около кърменето или от консумирана от Вас храна.
Имаше известно увеличаване честотата на изхожданията (при обичаен брой 2-3 дневно вчера имаше 3 само следобяд, но бяха по-скоро зацапване на памперса, отколкото истинско изхождане). След първата смекта, тази сутрин има разлика в консистенцията, газове не са го мъчили през нощта и сутринта, така че се надявам да е приключила неприятната част.

Последен въпрос все пак - възможно ли е това да е било реакция към нещата, които обичайно консумирам още от раждането му или е по-скоро реакция към нещо ново, което съм приела като храна / напитка?

Благодаря за помощта още веднъж, желая лек и слънчев ден!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #385 -: Януари 19, 2011, 08:54:56 am »
Извинявам се, че и тук ще се намеся, но като майка на изключително злоядо дете /Преслава/, изкарало почти на кърма до около година и два три месеца имах същите терзания относно изхожданията- неприятна миризма, слуз обилно, 5-6 пъти редки изхождания, попиващи в памперса. Мислех да правим изследвания, какво ли не ми е минавало през главата. В момента в който Преслава прояде човешка храна и я отбих /година и половина/ започна да редуцира изхожданията и да придобиват нормален за възрастта й вид. Дори в началото имаше пък периоди на запек и затруднено изхождане. Сега всичко е наред, ходи 1-2 дневно без притеснителни за мен визуализации.  :D
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #386 -: Януари 19, 2011, 09:25:50 am »
Благодаря, mini! Звучи успокоително!
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #387 -: Януари 19, 2011, 12:32:05 pm »
Да, може да е във връзка с храната Ви, НО НЕ повод за обширни диети от Ваша страна. И не изключване на "всичко млечно", разбира се.

От друга страна е важно точно да интерпретирате ставащото се, и да не се "кръщават" нормални за изключително кърмено дете изпражнения, като "диария", каквато всъщност в случая едва ли има. Това между впрочем в Бг е много честа грешка и повод за даване на НЕНУЖНИ лекарства. Не давайте тези Гаи, Ентерол. Смекта може, но едва ли в този случай помага, освен да успокои от газовете. Но те си имат причина, и това са проблеми около захващането на гърдата и вероятно хранене от празна гърда в НЯКОИ часове.
Sir Alec Guinness
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #388 -: Януари 19, 2011, 14:23:46 pm »
Да ви питам докторе, може ли кърмеща мама да вземе някакво обезболяващо лекарство при нетърпимо главоболие?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #389 -: Януари 19, 2011, 14:29:54 pm »
Да. Стига да е от общо познатите.
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #390 -: Януари 19, 2011, 14:49:46 pm »
Др Бърди,нашето лечение(вече ден и половина) 2х Фусидин 2х Дактарин...
Какво забелязвам - след намазване с Фусидин,кожата добива по-нормален цвят-"успокоява се".След намазване с Дактарин ,обаче,кожата около пъпчето силно се зачервява,като че "гори".Не става веднага след намазване,по-късно,защото го забелязах когато реших да намажа 2рия път с Фусидин!

Това нормална реакция на кожата ли е?

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #391 -: Януари 19, 2011, 14:51:11 pm »
Снимка?
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #392 -: Януари 19, 2011, 15:03:30 pm »
Снимка?
Преди малко намазах с Дактарин,сега спи...следобяд ще снимам.Съжалявам.

Друг въпрос.Току що говорих с Организацията по туберкулоза - Белгия.Ваксината вече не се продава тук и не се слага!Препоръчва се само на–

1.Деца под 5г които дефинитивно заминават в страна която туберколозата е често заболяване.
2.Когато тези редовно и повторяемо се връщат в страна която туберколозата е често заболяване.

Предупредиха ме,че
1 Ваксината води до фалшиф THT test
2 Че преди ваксината се прави THT test,ако е положителен - не се ваксинира.
3 Че ваксината не дава 100% превенция,но намалява риска от усложнения като възпаление на мозъчната лигавица(минингити)

С две думи коментар? :)
« Последна редакция: Януари 19, 2011, 15:25:59 pm от Birdie »
Борко Бърборко
« Отговор #393 -: Януари 19, 2011, 15:04:32 pm »
Хм, за газовете след хранене от празна гърда не бях чувала, но става заподозрян номер 1 (предвид липсата на промени в храненето ми преди тези "инциденти"). Ще бъда по-внимателна в това отношение.

Иначе, диетата, която ми предписаха, трудно може да се нарече "обширна", щото се заключава в ядене на пилешко, пуешко, заешко, картофи и ориз най-грубо ;)

Много благодаря за вниманието и разясненията! Поздрави!

*

Birdie

• 11040
« Отговор #394 -: Януари 19, 2011, 15:26:40 pm »
Снимка?
Преди малко намазах с Дактарин,сега спи...следобяд ще снимам.Съжалявам.

Друг въпрос.Току що говорих с Организацията по туберкулоза - Белгия.Ваксината вече не се продава тук и не се слага!Препоръчва се само на–

1.Деца под 5г които дефинитивно заминават в страна която туберколозата е често заболяване.
2.Когато тези редовно и повторяемо се връщат в страна която туберколозата е често заболяване.

Предупредиха ме,че
1 Ваксината води до фалшиф THT test
2 Че преди ваксината се прави THT test,ако е положителен - не се ваксинира.
3 Че ваксината не дава 100% превенция,но намалява риска от усложнения като възпаление на мозъчната лигавица(минингити)

С две думи коментар? :)

Да, така е. Много пъти съм писал същото - погледнете в "Оценка на Моториката".
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #395 -: Януари 19, 2011, 15:27:47 pm »
Хм, за газовете след хранене от празна гърда не бях чувала, но става заподозрян номер 1 (предвид липсата на промени в храненето ми преди тези "инциденти"). Ще бъда по-внимателна в това отношение.

Иначе, диетата, която ми предписаха, трудно може да се нарече "обширна", щото се заключава в ядене на пилешко, пуешко, заешко, картофи и ориз най-грубо ;)

НЕ правете диети. Убедете се че следобедните хранения от гърда са добри, и детето не гладува.
Sir Alec Guinness
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #396 -: Януари 19, 2011, 16:04:07 pm »
Да. Стига да е от общо познатите.

Какво например, парацетамол, аналгин?И трябва ли да мине време преди да ги накърми?

Благодаря Ви!
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #397 -: Януари 19, 2011, 16:22:37 pm »

НЕ правете диети. Убедете се че следобедните хранения от гърда са добри, и детето не гладува.
О, нямах намерение да правя диетата. Мисля, че проблемът не е в гладуване, а по-скоро в любов към сукането - понякога просто се гушка и суче малко, за да заспи, примерно, или за да се погушкаме, и понеже си има предпочитана гърда... вероятно суче "на сухо".

*

fibo

• 2168
« Отговор #398 -: Януари 19, 2011, 17:26:42 pm »

Ето снимка.Зачервяването е една идея по-ярко...
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #399 -: Януари 19, 2011, 17:37:18 pm »
Ами , по-добре е в сравнение с предишните дни.
Оставете Дактарин само 1 път, а Фусидин- 3 пъти.
Sir Alec Guinness