Докторе, моето още по-скромно
лично мнение, при все че не съм медицинско лице.
Принципно - съгласна с всичките ви аргументи.
Не по-малко варварски акт за мен е, деца в осъзната възраст с проблеми във въпросната зона, да попадат при родните хирурзи, където играе скалпела /без упйка естествено/, понеже било "за малко" и "какво толкова"...предполагам не ви изненадвам с тази "новина" за местните подходи в областта.
Предпочитам детето ми да не стига дотам и да се бия и псувам с докторите по кабинетите, какво и защо правят на сина ми и да рискувам това да се случи неведнъж.
Това наклони везните за решението ми, плюс очакването ми такъв проблем да има, щом го е имало при всички мъже в семейството и по двете линии, независимо със забелвани, или незабелвани пениси. Не съм религиозна, та хич не ми дреме по този въпрос точно. Нямам и морално-етични задръжки от друго естество, нито синът ми ще има - все пак ще го отглеждам аз, не филанкишията.
Но, моето си мнение пак казвам - не е непременно вярното. То си е само моето и се отнася за моето си дете, на което искам да спестя даден проблем евентуално. Далеч по-важни неща в живота му искам не искам - ще се наложи да решавам аз докато е малък, че това специално - никак не е от най-важните и значими за бъдещия му живот и развитие. С кожа без кожа на пениса, по-важно е да го оставя да си избира сам приоритетеите, да си развива интересите, да учи каквото той иска, да си избира сам път и посока в живота и за тези неща да не му се меся, а да го подкрепям в начинанията му.
Ще поема риска да ми се сърди за пустата кожа. Предпочитам го пред писъци и сълзи в някой кабинет и безсилния си бяс в такава ситуация.
Може би, ако не живеехме точно тук, нямаше да съм на тази позиция, но при сегашното положение на нещата... И ако за Бога намеря двама педиатри, които да са на едно мнение за пустата му пишка на това бебе - банкет ще направя, ама нъц, както се сещате по въпроса.
Както и да е, благодаря ви за споделеното професионално мнение, редовно ви чета и гледам да запомня каквото мога, че да не ви засипвам с тъпи питания нон стоп като родя.
Жив и здрав да сте!