0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #320 -: Януари 16, 2011, 00:23:44 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Дъщеря ми е на 5 месеца  и последния месец акаше по 1-2 пъти, най-много 3 на ден. От една седмица ака по 8-10 пъти, зелено, воднисто и със слуз. Случва се през 15-20 мин. да ака. Днес има 4 наакани памперса до обяд и 5 следобяд. Няма температура, весела е. Занесохме един изцапан памперс на педиатърката да види акото и тя изписа Биогайа по 5 капки, Ентерол 3 пъти по 1/3 и оризова вода. Резултатът е силно подсечено дупе засега. Него лекуваме с дефламол и клотримазол сутрин и вечер, през останалото време редуваме крем Здраве и Бебе Тан. Няма подобрение засега, затова Ви моля за съвет! Детето е само на кърма.
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 00:25:57 am от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #321 -: Януари 16, 2011, 00:24:22 am »
Като изключим религиозните предпоставки,все пак мисля че това не е наш орган и не би трябвало да предрешаваме по този начин съдбата му.Все пак и аз като майка на момче.леля на племенник и още три които съм отгледала до 2-3г възраст се притеснявам,но и вярвам че пенисът си е на синът ми и той когато порастне сам ще прецени "дали или".Това с хигиената е доста преувеличено,щом там има кожа - то там ѝ е мястото,още повече че кожата на пениса си има и своите свойства!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #322 -: Януари 16, 2011, 00:31:02 am »
Фибо , аз никого не агитирам, че това е правилното решение на въпроса ;) Това е моето решение. Така съм преценила, от моя гледна точка плюсовете са повече от минусите, мненията на медицинските лица са, че няма вреди от медицинска гледна точка, което ЛИЧНО за мен е достатъчно.
Въобще не смятам да споря и да налагам мнения, само споделих своето по този въпрос.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

fibo

• 2168
« Отговор #323 -: Януари 16, 2011, 00:33:42 am »
Няма проблем бе,и аз споделих моето...
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #324 -: Януари 16, 2011, 00:43:44 am »
Моето скромно, лично мнение... .

От социална гледна точка:

*Обрязването  е свързано с определени религии, и по принцип трябва да е доброволен и осъзнан избор на всеки, искащ да изповядва някоя от тях. Кръщаването в една религия е едно нещо, а това дали човек духовно принадлежи там - друго. Следователно, всеки акт ( извън кръщенето) поставящ човек завинаги в "брак" с една религия трябва да става винаги съзнателно, и да е лично решение. Ако обрежете, автоматично поставяте детето в "рамките" на една, две религии.
*лично аз не мога някак си да свържа изповядването на една религия с намеса върху част от тялото. По тази логика би трябвало ние всички християни да си отрежем  кутрето, а католиците- малкия пръст.
* всякаква промяна в част от тялото на дете, без това да е свързано с корекция на реален медицински проблем, трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се оставя за след навършване на пълнолетие на детето, когато ТО само, и в пълно съзнание и ясност на интелектуалните му способности, може да се разпорежда с тялото си както пожелае. Мисля като родители имаме достатъчно други тежки отговорности че да се занимаваме с "ефимерни" неща.

От медицинска гледна точка:

* обрязването на малки деца и бебета без упойка и подходяща подготовка ( а и изобщо, в тази малка възраст) е варварски акт.
* за да има там от природата кожичка, значи има защо там да я има. Всякакви опити да се "коригира" природата, що се отнася до Медицината, ВИНАГИ са завършвали в исторически аспект с пълно фиаско. Само и единствено дълбоко обоснования подход ПРИ НАЛИЧНИ проблеми, е вярното решение. Всякакви "масови" "корекции" на някои неща ( поголовни обрязвания, махане на сливици, апендектомии), са завършвали с пълно фиаско.

Третирайте детето като реален и пълноправен субект.
Ограничете намесата си само що се отнася до отглеждането и израстването му ( няма "правилно" тук! "Правилното" за един е "неправилно" за друг) съобразно Вашите лични разбирания как трябва да стане това.

Не "набутвайте" детето във Вашата "религиозна" и "предразсъдъчна" виртуална реалност- може да се молите и посещавате църква, или да отговаряте на въпросите на детето, що се отнася до това, но не може да го накарате да почувства нещата, насилвайки го да спазва вашата "виртуална реалност".
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 00:53:37 am от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #325 -: Януари 16, 2011, 00:58:41 am »
Здравейте, д-р Бърди!
Дъщеря ми е на 5 месеца  и последния месец акаше по 1-2 пъти, най-много 3 на ден. От една седмица ака по 8-10 пъти, зелено, воднисто и със слуз. Случва се през 15-20 мин. да ака. Днес има 4 наакани памперса до обяд и 5 следобяд. Няма температура, весела е. Занесохме един изцапан памперс на педиатърката да види акото и тя изписа Биогайа по 5 капки, Ентерол 3 пъти по 1/3 и оризова вода. Резултатът е силно подсечено дупе засега. Него лекуваме с дефламол и клотримазол сутрин и вечер, през останалото време редуваме крем Здраве и Бебе Тан. Няма подобрение засега, затова Ви моля за съвет! Детето е само на кърма.
Не знам какво е това... може би да са нужни посявки? ако сте давали храни извън кърма.
На този етап, в никакъв случай не спирайте кърменето и не си "играйте" с АМ.  Може да се наложи безлактозно мляко, но мислете много преди да променяте нещо.
Имайте пред вид че това може да е реакция към неща, които сте консумирали Вие! спрете ядки, овесени ядки, орехи, ексцесивни количества прясно мляко и бира.

Вземете "Судокрем" за подсичането. Мάжете с МНОГО неща. Не е нужно.
Може да ползвате Судокрем и за много раздразнените места или Кенакомб, или " Дактодор" ( Дактакор - Дактарин + КС препарат).
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 01:00:12 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #326 -: Януари 16, 2011, 01:53:12 am »
Докторе, моето още по-скромно лично мнение, при все че не съм медицинско лице.
Принципно - съгласна с всичките ви аргументи.

Не по-малко варварски акт за мен е, деца в осъзната възраст с проблеми във въпросната зона, да попадат при родните хирурзи, където играе скалпела /без упйка естествено/, понеже било "за малко" и "какво толкова"...предполагам не ви изненадвам с тази "новина" за местните подходи в областта. :? Предпочитам детето ми да не стига дотам и да се бия и псувам с докторите по кабинетите, какво и защо правят на сина ми и да рискувам това да се случи неведнъж.
Това наклони везните за решението ми, плюс очакването ми такъв проблем да има, щом го е имало при всички мъже в семейството и по двете линии, независимо със забелвани, или незабелвани пениси. Не съм религиозна, та хич не ми дреме по този въпрос точно. Нямам и морално-етични задръжки от друго естество, нито синът ми ще има - все пак ще го отглеждам аз, не филанкишията. ;)

Но, моето си мнение пак казвам - не е непременно вярното. То си е само моето и се отнася за моето си дете, на което искам да спестя даден проблем евентуално. Далеч по-важни неща в живота му искам не искам - ще се наложи да решавам аз докато е малък, че това специално - никак не е от най-важните и значими за бъдещия му живот и развитие. С кожа без кожа на пениса, по-важно е да го оставя да си избира сам приоритетеите, да си развива интересите, да учи каквото той иска, да си избира сам път и посока в живота и за тези неща да не му се меся, а да го подкрепям в начинанията му.

Ще поема риска да ми се сърди за пустата кожа. Предпочитам го пред писъци и сълзи в някой кабинет и безсилния си бяс в такава ситуация.

Може би, ако не живеехме точно тук, нямаше да съм на тази позиция, но при сегашното положение на нещата... И ако за Бога намеря двама педиатри, които да са на едно мнение за пустата му пишка на това бебе - банкет ще направя, ама нъц, както се сещате по въпроса.

Както и да е, благодаря ви за споделеното професионално мнение, редовно ви чета и гледам да запомня каквото мога, че да не ви засипвам с тъпи питания нон стоп като родя.

Жив и здрав да сте!  :D
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #327 -: Януари 16, 2011, 06:17:08 am »
Ние не сме мюсюлмани, но сме решили, че въпросът с пениса на бъдещия ни син ще го решим по този начин. Мненията на педиатрите и хирурзите, кога най-рано може да се отстрани въпросната кожичка варират между 6м. възраст и 9м. възраст, но докато навърши годинката - все ще го направим. Надявам се дотогава да не възникне някой проблем с органа, не смятам да забелвам де, просто ще го мием както съветва педиатърката и това е.
Жбрул, къде живееш? Защото ако живееш в България детето е много вероятно да има проблеми след пубертета, от гледна точка на отношението на връстници и по-специално от жени. А тогава вече връщане назад няма да има. Не можете ли да го направите, ако се появи проблем, вместо превантивно, въпреки че не знаете. Това си е ваше решение де, аз просто посочвам психологичните проблеми, които може да има (ако живее в България).

Аз живея в САЩ и тук по-голямата част от момченцата са обрязани и няма връзка с религията. Не знам защо ти казват 6м до 9м, но тук се прави в болницата, още преди да е изписано бебето. Навремето са започнали да го препоръчват като начин да се намали рискът от рак на пениса. 20-30 ( не помня точно колко) години по-късно излезнаха с изледванията си, че всъщност нямало ефект и рискът не намалял. И сега цяло поколение американци са обрязани безсмислено. При мен проблема, ако имаме момче ще е точно обратния - ако не го обрежа е вероятно да има проблеми сред връстничките си, но пък тогава, ако толкова му е зор, да прави каквото си реши.

Боби
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 06:18:46 am от Bobbie »

*
« Отговор #328 -: Януари 16, 2011, 08:48:03 am »
:) Извинявайте за притесненията, които съм внесла в тази тема - не съм искала да внеса смут и недоразумение точно по тази така деликатна тема.

Мисля че всеки има право да направи най-добрия избор за своето дете. Желанието ни да обрежем кожата на нашия син е колкото религиозен, токова и от хигиенна гледна точка. Но това пак казвам е въпрос на светоусещане.

не виждам защо да имат проблеми момчетата ни с бъдещите се сексуални партньори.Това са твърде индивидуални предпочитания, може пък и да се хареса повече  :lol: това в кръга на шегата.
В днешно време не играе вече никакъв скалпел, има лазерно и безкръвно отстраняване на въпросната част от пениса, поне ние мислим така да процедираме.
НО не споря в никакъв начин, че наистина в страната ни това се прави без упойка и в повечето случай от "суннетчии", когато става въпрос за мюсюлманите.

Отстраняването може да се извърше още преди изписването на бебето от родилното, няма определена възраст за това. Моя съпруг не помни нищо от този толкова жесток за много хора ден  :D

Приятен ден на всички

« Последна редакция: Януари 16, 2011, 08:51:18 am от nn »
*
« Отговор #329 -: Януари 16, 2011, 08:50:08 am »
Д-р Бърди много сме ви благодарни за бързата реакция, според вас с какво да продължа да поддържам кожата на лицето на бебето
« Отговор #330 -: Януари 16, 2011, 11:34:18 am »
Благодаря Ви, докторе!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
« Отговор #331 -: Януари 16, 2011, 12:18:48 pm »
Докторе,имам въпрос на който предполагам отговора Ви,и все пак,понеже вече едва си опазвам детето от роднини...
Т.к. сме с лека форма на АД,и в момента има леки екземи по личицето(от близо месец са),всички напират да го мажат с крем Здраве.Аз съм абсолютно против,но вече едва ги удържам :? Та съм на границата да го намажа само и само да видят,че няма полза...Страхувам се само,че може да се влошат нещата...Вие какво мислите?Да рискувам ли? И още нещо,скоро попаднах на инфо,че 80% от децата с АД развиват Астма в по-късна възраст.Вярно ли е? Според личния ни лекар обаче,това не е точно изразено,а всъщност - 80% от децата с Астма страдат от АД...

пп По повдигнатата тема,прекрасно сте облекли в думи моите мисли...
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #332 -: Януари 16, 2011, 12:52:24 pm »
Д-р Бърди много сме ви благодарни за бързата реакция, според вас с какво да продължа да поддържам кожата на лицето на бебето
Нужно е още няколко дни да продължите с лечебните кремове- писах Ви малко по-нагоре... :)
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #333 -: Януари 16, 2011, 12:55:12 pm »
Докторе,имам въпрос на който предполагам отговора Ви,и все пак,понеже вече едва си опазвам детето от роднини...
Т.к. сме с лека форма на АД,и в момента има леки екземи по личицето(от близо месец са),всички напират да го мажат с крем Здраве.Аз съм абсолютно против,но вече едва ги удържам :? Та съм на границата да го намажа само и само да видят,че няма полза...Страхувам се само,че може да се влошат нещата...Вие какво мислите?Да рискувам ли? И още нещо,скоро попаднах на инфо,че 80% от децата с АД развиват Астма в по-късна възраст.Вярно ли е? Според личния ни лекар обаче,това не е точно изразено,а всъщност - 80% от децата с Астма страдат от АД...

пп По повдигнатата тема,прекрасно сте облекли в думи моите мисли...
Снимка?
Много правилно Ви е отговорил личният лекар... .
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #334 -: Януари 16, 2011, 22:37:52 pm »
Ето снимки,в момента е в добро състояние.
По препоръка на личния доктор
1.Ограничихме ваните до една на седмица.Стои не по-дълго от 5-6мин.
2.Водата е с Т около 38 гадуса.
3.Всяка вечер мием под душа с течен сапун за бебе,посушаваме добре и мажем с Лютсин Ксераманс.Ако петната са по-изявени мажем по 2-3 пъти на ден.
4.При влошаване на екземите мажем с КС до 5дни сутрин и вечер,на тънък слой.
5.Обличаме се леко,избягваме потене и претопляне.

В болницата при раждането не е мазан с нищо.Така и ми казаха,че не е нужно.Седмици по-късно по "препоръка" на приятелки започнах с Мустела бейби лоушън и всичко се започна.Веднъж останахме без Лютсин и пак намазах с Мустела,резултата беше ужасяващ - екземни петна по цялото тяло които лекувахме повече от месец.Двама педиятри са на мнение,че не е нужно мазане - щял да го израсте.Но екземите по сгъвките на ръчичките и крачетата започнаха да сълзят и кървят.Сърце не ми даде - започнахме с КС.По принцип не съм привърженик на застояването у дома и излизаме всеки ден.Дори при - 3/4 градуса(добре облечени и с покривало)сме излизали.Възможно ли е студът да влошава екземите по лицето?
Благодаря за реакцията

http://fibo.snimka.bg/daily/ekz.564179.22103784
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #335 -: Януари 16, 2011, 22:39:30 pm »
Иска парола... .
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #336 -: Януари 16, 2011, 22:42:23 pm »
Иска парола... .
Да,снимките са доста големи като размер - за това така ги пуснах.Пратих ви паролата на лично съобщение
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #337 -: Януари 16, 2011, 22:44:22 pm »
Това е АД. НО...
Това кръглото,като мъниста, подредени в кръг , на дясната бузка, знаете ли какво е? виждате ли го / на снимка 022103808.jpg е)? и на другите снимки има същото такова, но е като "бразда" от нослето надолу ( пак дясна бузка- на детето)

Как е останалото тяло? обриви? суха кожа? сгъвките на ръцете и крачката?
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 22:47:55 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*

fibo

• 2168
« Отговор #338 -: Януари 16, 2011, 23:03:18 pm »
Ако ви разбирам добре,имате в предвид "ситните точици" около централното петно?Или?
Да,виждам го на снимката,не е като бразда - пак си е обло така да кажа,може би от самата светкавица на фотоапарата е преусветено и изглежда така.Иначе - това на снимките са двете ръчички около раменцата,гъбчето към мишничките,лицето и пъпчето.Най-вече има по гръбчето(около 5-6 са),но не са червени(вече) а по-скоро белезникави - жълти,цвят тон по-светъл от кожичката му,като че ли заздравяват.
Сгъвките са в идеално състояние.
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 23:08:13 pm от Birdie »
Борко Бърборко
*

Birdie

• 11040
« Отговор #339 -: Януари 16, 2011, 23:08:01 pm »
На дясната буза, леко назад, кръгло, като периферията изглежда като мъниста, наредени едно до друго... . На тази снимка >> 022103818.jpg е кръглото по-тъмно петно горе... .

Това на снимката 022103849.jpg има ли го още?

Това са гъбички, микроспориум, вероятно.
Това на снимка 022103849.jpg е гъбичкова инфекция ( Върху екзема?). Не е АД това на тази снимка >> 022103849.jpg
Това около пъпчето е чиста гъбичкова инфекция с добавъчна (стафилококова? стрептококова?). Това там също НЕ Е АД.

> 022103864.jpg гъбичкова инфекция с дребно като трици лющене по краищата. Но може и да е смесена с други патогени. НЕ Е АД това, или поне преди да излекувате кожната инфекция, нищо не мога да кажа.
« Последна редакция: Януари 16, 2011, 23:16:58 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness