0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #300 -: Януари 13, 2011, 02:14:58 am »
Моля някой да ми даде съвет ако може! Ще се радвам д-р Бърди да пише...

Става въпрос за чурката. Тук съм чела мненията на д-р Бърди, че не трябва да се пипа. Всяка вечер, по време на баня отваряме чурката до там до където позволява за да я измием. Не напъваме и не натискаме. От два дни обаче забелязвам, че е доста надута в основата до тялото. От единия край дори се вижда нещо като твърдо продълговато топче, но на пипане не изглежда твърдо. Мислех си че за детето е болезнено, но най-вероятно не е, защото пробвах да го стисна по-силно за да видя дали ще реагира и нямаше реакция. Утре мисля да го заведем на педиатър, но се опасявам, че веднага ще го натиснат да му отварят чурката. Според вас това нормално ли е и какво трябва да предприема?
П.С: Не съм сигурна дали има връзка, но от няколко дни сменихме сапуна с който го къпем....

« Отговор #301 -: Януари 13, 2011, 11:18:28 am »
Здравейте Д-р Бърди!!
Бихте ли погледнали снимката
http://media.snimka.bg/7907/022069731.jpg?r=0
Какво да правя с тези пъпчици?От какво се появяват?Само да вметна че сина ми(3 месеца)последно време постоянно си смуче ръцете и с мокра брадичка заради лигите и връшането на мляко.. ,може би от кърпички сме раздразнили кожичката му :( ?
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 11:20:01 am от Велина »

« Отговор #302 -: Януари 14, 2011, 00:01:10 am »
Съжалявам, че никой не е писал....
Днес се обадих на личната и тя каза, че е по-добре да не водим детето в кабинета, защото има много болни деца. По телефона и обясних каквото можах и според нея не е нещо сериозно, щом подуването е в основата на чурката. Ако имало възпаление нямало да е по този начин и най-вероятно се е раздразнила нещо от памперса. Каза да правим баня с калиев пермнганат, да мажем с Гентамицин и да правим компреси с Реванол. Тази вечер  обаче по време на баня опитахме да отворим леко чурката и отвътре излезе бяла течност. Това ме притеснява. Изглежда сякаш отвътре е пълно още с тази течност. Какво се прави в този случай? Трябва ли да заведем детето да му забелят чурката в такъв случай?

*
« Отговор #303 -: Януари 14, 2011, 00:09:45 am »
Днес се обадих на личната и тя каза, че е по-добре да не водим детето в кабинета, защото има много болни деца. По телефона и обясних каквото можах и според нея не е нещо сериозно, щом подуването е в основата на чурката. Ако имало възпаление нямало да е по този начин и най-вероятно се е раздразнила нещо от памперса. Каза да правим баня с калиев пермнганат, да мажем с Гентамицин и да правим компреси с Реванол. Тази вечер  обаче по време на баня опитахме да отворим леко чурката и отвътре излезе бяла течност. Това ме притеснява. Изглежда сякаш отвътре е пълно още с тази течност. Какво се прави в този случай? Трябва ли да заведем детето да му забелят чурката в такъв случай?

Извинявам се, че взимам отношение преди все още да съм станала мама, но при тази ситуация - просто детето трябва да го види лекар. Да го види . Не да назначава лечения по телефона  :? Може и да не е нищо сериозно, може и да е...при всички случаи течности излизащи от чурката на детето не са "по реда си". Ако на татко му му излезе секрет от члена с неясен произход - ще отиде на лекар, за детето - не е по-различна ситуацията.
Дано не е нещо сериозно и бързо да минава.
НЯМА НАЧИН, ДА НЯМА НАЧИН!

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #304 -: Януари 14, 2011, 00:22:43 am »
Здравейте Д-р Бърди!!
Какво да правя с тези пъпчици?От какво се появяват?Само да вметна че сина ми(3 месеца)последно време постоянно си смуче ръцете и с мокра брадичка заради лигите и връшането на мляко.. ,може би от кърпички сме раздразнили кожичката му :( ?
Може да ползвате А-Дерма екзомега ИЛИ Еуцерин Аквафор. Най-лесно минава с хидратантен крем това.
Само с вода измивайте, и не ползвайте сапуни често в тази област.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #305 -: Януари 14, 2011, 00:23:49 am »
Благодаря! Утре ще търсим пак някой по-читав педиатър. Омръзна ми да не мога да разчитам на нашия :(

*

Birdie

• 11040
« Отговор #306 -: Януари 14, 2011, 00:24:05 am »
Днес се обадих на личната и тя каза, че е по-добре да не водим детето в кабинета, защото има много болни деца. По телефона и обясних каквото можах и според нея не е нещо сериозно, щом подуването е в основата на чурката. Ако имало възпаление нямало да е по този начин и най-вероятно се е раздразнила нещо от памперса. Каза да правим баня с калиев пермнганат, да мажем с Гентамицин и да правим компреси с Реванол. Тази вечер  обаче по време на баня опитахме да отворим леко чурката и отвътре излезе бяла течност. Това ме притеснява. Изглежда сякаш отвътре е пълно още с тази течност. Какво се прави в този случай? Трябва ли да заведем детето да му забелят чурката в такъв случай?

Извинявам се, че взимам отношение преди все още да съм станала мама, но при тази ситуация - просто детето трябва да го види лекар. Да го види . Не да назначава лечения по телефона  :? Може и да не е нищо сериозно, може и да е...при всички случаи течности излизащи от чурката на детето не са "по реда си". Ако на татко му му излезе секрет от члена с неясен произход - ще отиде на лекар, за детето - не е по-различна ситуацията.
Дано не е нещо сериозно и бързо да минава.
Ами да, съгласен съм.
Затова и не писах...  .
Sir Alec Guinness
« Отговор #307 -: Януари 14, 2011, 00:36:35 am »
Прави сте за това, че трябва да го види лекар, но мен ме притеснява и това че със сигурност ще го натиснат да му забелват чурката, а нали уж не бива. Има ли случаи в които се налага да се прави това. На мъжа ми майка му не му я е забелвала, не за друго, а защото не е знаела че трябва /нали тук педиатрите по принцип това съветват/ и по-късно е имал проблеми и се е наложило да го водят на хирург.

*
« Отговор #308 -: Януари 14, 2011, 00:50:49 am »
Джиджи, не можеш да знаеш дали и какво ще решат да правят лекарите, особено като не е ясно /явно/ какъв и откъде е проблемът. Ти го заведи на преглед първо, а ако не одобряваш предлаганото лечение - никой не може насила, да прави нещо на детето ти без твое съгласие все пак. Ако не си убедена при един лекар в поставената диагноза и предлагано лечение - потърси второ и трето мнение, ако трябва.
Относно забелените и незабелени пишки...какво да ти кажа. В моето семейство и в това на мъжа ми всички са били със забелвани пишки и всичките са опирали до хирург, някои и по 2-3 пъти. 4-годишният син на братовчед ми беше гледан по сегашните "моди" - да не се пипа и пак опря до хирург два пъти преди да навърши 3г. Та не знам вече до колко това има значение и отношение за възникване на бъдещи проблеми с този явно мнооого капризен орган.
Вместо да се вторачваш в забелване и незабелване, заведи детето да го види специалист, че ако се обзаведе с някоя хубава инфекция, последния ти дерт ще е дали ще му забелва някой пишката. Има лошо, има и по-лошо както се казва...

« Отговор #309 -: Януари 14, 2011, 12:07:29 pm »
Здравейте Д-р Бърди!!
Може да ползвате А-Дерма екзомега ИЛИ Еуцерин Аквафор. Най-лесно минава с хидратантен крем това.
Само с вода измивайте, и не ползвайте сапуни често в тази област.
Д-р Бърди,благодаря Ви.Не полвам никакви сапуни.
Майка ми (която е в бившите съюзни републики)казва ,че това е "диатез" и че в повечето случаи става от сладки  храни?Вие какво мислите?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #310 -: Януари 14, 2011, 12:20:19 pm »
Детето хапва сладки храни? на 3 месечна възраст?
« Последна редакция: Януари 14, 2011, 12:24:06 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #311 -: Януари 14, 2011, 12:29:36 pm »
Детето хапва сладки храни? на 3 месечна възраст?
Съжалявам ,не се изразих правилно.
Аз обичам сладко :)

*

Birdie

• 11040
« Отговор #312 -: Януари 14, 2011, 12:31:47 pm »
И това каква връзка има с детето? дори и да кърмите? това в Русия го говорят? ...
Sir Alec Guinness
« Отговор #313 -: Януари 14, 2011, 13:04:30 pm »
И това каква връзка има с детето? дори и да кърмите? това в Русия го говорят? ...
Да  ..
Цитат
ДИАТЕЗ (diathesis; греч. склонность к чему-либо, предрасположение) - аномалия конституции, характеризующаяся предрасположенностью к некоторым болезням или неадекватным реакциям на обычные раздражители

*

Birdie

• 11040
« Отговор #314 -: Януари 14, 2011, 13:15:21 pm »
М...дааа. Не се занимавайте с тези неща. По принцип се говори за атопия. Но това е друго  нещо.
Това,което сте дали, е глупост пълна.

Кои с тези "обычные раздражители" и кои са "необичайните"? Кой определя? Професорът от Москва?
Това са Руски глупости, простете.
Направо се взривявам като чета тези глупости... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #315 -: Януари 15, 2011, 07:21:12 am »
Джиджи преди време като придърпвах чурката на Крис също излезе нещо бяло....Аз незнам дали забелвам....придърпвам леко за да измия  :wink: Като отидохме при педиатърката аз започнах с думите.."Като дръпнах чурката и излезе нещо..." и тя ме прекъсна и каза.."Бял секрет ли..нормално е".Незнам колко беше нормално  :? но нали тя е доктора та и се доверих.Не се е повтаряло повече.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #316 -: Януари 15, 2011, 13:48:53 pm »
Прави сте за това, че трябва да го види лекар, но мен ме притеснява и това че със сигурност ще го натиснат да му забелват чурката, а нали уж не бива. Има ли случаи в които се налага да се прави това. На мъжа ми майка му не му я е забелвала, не за друго, а защото не е знаела че трябва /нали тук педиатрите по принцип това съветват/ и по-късно е имал проблеми и се е наложило да го водят на хирург.

Бялата течност която е излезнала най-вероятно е натрупване на смегма и кръсотия, когато веднъж си отворила пениса на детето значи си го обелила малко или много, трябва или въобще да не се пипа, за да не се направи отворче през което да влизат кремчетата с които го мажеш по дупето и свичко друго което може да попадне там.
или трябва да не го пипаш както е правила свекърва ти и моята свекърва и детето само да си го обели когато порасне, често се случва при игра(опознаване)  :D,или по препоръка на много глупави педиатри вкл. и моята - трябва да обелиш забелиж докрай, за да изчистваш редовно, това от моя малък опит с отглеждането на деца.
Моята педиатърка беше така нелюбезна без да ме попита, демонстративно да забели пишлето на сина ми, като ме остави през свършен факт. Аз нямам нужда и не желаех това забелване, тъй като сме мюсюлмани и др пролет това щеше да го извърши хирург

но е редно да отидеш и да ви види лекар, за да не гадаеш, най добре е да се отиде при специалист, а не при педиатърката. 
*
« Отговор #317 -: Януари 15, 2011, 13:53:15 pm »
Фусидин е с по-добър ефект от Бактробан що се отнася до Стафилокок.
Но тук има и гъбички и затова ще е нужен и Певарил успоредно с Фусидин-а.

Мисля Ви писах подробно всичко няколко поста по-горе... .

Здравейте д-р Бърди прилагам няколко снимки
изследването за стафилококи излезе отрицателно, посявка на мястото не сме прзвили, казаха ни че заради антибиотика микробиологията ще е непоказателна.

Благодаря ви за отделенето време
*

Birdie

• 11040
« Отговор #318 -: Януари 15, 2011, 14:59:06 pm »
Ами... добре.
Доволни, надявам се :)
Но ще е нужно да намажете със същите неща още 3 дена.
Пишете.
« Последна редакция: Януари 15, 2011, 20:24:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #319 -: Януари 15, 2011, 19:16:14 pm »

...Аз нямам нужда и не желаех това забелване, тъй като сме мюсюлмани и др пролет това щеше да го извърши хирург

но е редно да отидеш и да ви види лекар, за да не гадаеш, най добре е да се отиде при специалист, а не при педиатърката. 

Ние не сме мюсюлмани, но сме решили, че въпросът с пениса на бъдещия ни син ще го решим по този начин. Мненията на педиатрите и хирурзите, кога най-рано може да се отстрани въпросната кожичка варират между 6м. възраст и 9м. възраст, но докато навърши годинката - все ще го направим. Надявам се дотогава да не възникне някой проблем с органа, не смятам да забелвам де, просто ще го мием както съветва педиатърката и това е.

Джиджи, надявам се, че вече сте ходили на преглед и няма нищо сериозно.