0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #280 -: Януари 10, 2011, 14:05:42 pm »
Това е инфектирана екзема... доста тежка. Посявка от там може ли да направите? и за гъбички, вкл. ?
Ако можете- по-добре да започнете след излизане на резултатите... .
Ако не- ще е нужно да намажете посменно с Фусидин/Певарил (САМО ТОВА място!) посменно, с втриване, 3 пъти от едното, три пъти от другото/ дневно. На ТЪНЪК слой мажем, с втриване. НЕ мажете с нищо друго там! Фусидин е по-добър от Бактробан по принцип... .

Пишете след два дена!!и дайте пак снимка... .

Ръцете Ви предварително измивате, обработвате със спирт и тогава,след като изсъхне спирта от ръцете Ви, намазвате само петната, които виждаме на снимката.
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 15:47:02 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #281 -: Януари 10, 2011, 14:36:00 pm »
 с какво трябва да изчистя мястото преди изследванията ? много ми е мътно това с кожните проблеми

ще изследвам и секрет от носа според вас може ли да има нещо общо, той е постоянно със сух секрет - майка ми примерно е със стафилокок

много ви благодаря за бързия отговор
« Последна редакция: Януари 10, 2011, 14:41:25 pm от nn »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #282 -: Януари 10, 2011, 14:59:57 pm »
Да, ще се наложи и посявка носен секрет- може би да има хронично Стафилококово носителство... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #283 -: Януари 10, 2011, 15:29:42 pm »
Здравейте Докторе :)
Искам и аз да попитам за кожни проблеми.
На лицето на Ники от време на време се появява по някоя пъпка и като завехне остава червенина и мястото става грапаво. Лошото е, че не се маха тази грапавина стои си там и всяка следваща пъпка се превръща в грапава кожа. Досега мажехме с Мустела, но спря да действа и кожата си седи зачервена. В случая А-Дерма Екзомега ще ни свърши ли работа или да потърся нещо друго?
Прилагам снимки.На тази е с новопоявили се пъпки, вече завехнали:

А ето такава става кожата на мястото на пъпките, когато се скрият:
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
« Отговор #284 -: Януари 10, 2011, 15:33:39 pm »
Може да ползвате А-Дерма.
Sir Alec Guinness
« Отговор #285 -: Януари 10, 2011, 15:43:03 pm »
Благодаря Докторе. Вчера го гледах в една аптека за лице и тяло, но реших преди да го закупя да се посъветвам с Вас :)
[/url][/url]
« Отговор #286 -: Януари 10, 2011, 16:32:24 pm »
Следете за т-ра... .

Здравейте д-р Бърди,
Т-ра няма (около 36,8; 36.9 е). Искам само да Ви попитам нормално ли е едномесечно бебе да се плюнчи толкова обилно? Все едно ще вади зъби. И започва едно давене кашляне позиви да и се повръща, някой път и повръща кърма и така докато отиде този секрет на някъде. Успокоява се чак като заспи дълбоко, я то става трудно защото неможе да диша хубаво. Не съм предлагала вода до сега, знам че на кърмените бебета не е необходимо, но ако с това ще и помогна да отмие тази слюнка да давам?!?!?!?
Моля за съвет!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #287 -: Януари 10, 2011, 16:36:02 pm »
Това са симптоми на рефлукс...

"...И започва едно давене кашляне позиви да и се повръща, някой път и повръща кърма и така докато отиде този секрет на някъде. Успокоява се чак като заспи дълбоко, я то става трудно защото неможе да диша хубаво."

Макар че има и други възможности.
Педиатърът Ви е на мнение?
Sir Alec Guinness
« Отговор #288 -: Януари 10, 2011, 16:41:12 pm »
Това са симптоми на рефлукс...

"...И започва едно давене кашляне позиви да и се повръща, някой път и повръща кърма и така докато отиде този секрет на някъде. Успокоява се чак като заспи дълбоко, я то става трудно защото неможе да диша хубаво."

Макар че има и други възможности.
Педиатърът Ви е на мнение?

Утре сутрин имаме час за консултация и ще я прегледа. Ако искам преглед сега трябва да я водя при дежурен лекар, който не е нашия педиатър :(  Та остава да изкарам и тази нощ будна и притеснена, но какво да се прави все пак живея в БГ.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #289 -: Януари 10, 2011, 17:45:02 pm »
При изключително кърмени деца е проблем - описал съм варианти на решения в "Оценка на моториката".
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #290 -: Януари 10, 2011, 18:31:02 pm »
Да, ще се наложи и посявка носен секрет- може би да има хронично Стафилококово носителство... .

днес успяхме да вземем носен секрет, утре ще отидем за посявка на екземата, ще ви пиша отново след като излезнат резултатите, за сега да продължа ли с бактробан, изписаха ни го от 7-10 дни днес става 1 седмица от както го използваме,
преди малко го снимах и мога да приложа снимки, за да кажете дали според вас има някакво подобрение, на мен все ми се струва лошо положението

лека и спокойна вечер

*

Birdie

• 11040
« Отговор #291 -: Януари 10, 2011, 19:12:42 pm »
Фусидин е с по-добър ефект от Бактробан що се отнася до Стафилокок.
Но тук има и гъбички и затова ще е нужен и Певарил успоредно с Фусидин-а.

Мисля Ви писах подробно всичко няколко поста по-горе... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #292 -: Януари 11, 2011, 08:47:48 am »
Добро утро д-р Бърди,
Бързам да Ви споделя развитието на нашата сага с бебе Емилия. След събуждане за хранене и протекло такова много за кратко се започна пак едно слюнкоотделяне, кашляне давене и така един час неможе да се успокои и всичко това с много странно ръмжене. Накрая заспа за час два и се събуди в 6.30ч. След сутрешен тоалет я сложих на гърда, сучеше много вяло с почивки, храни се малко и уж заспа на гърдата. Вдигнах я за оригване и се започна пак цялата сага, която след час мъки да се изкашля или отхрачи се почна едно повръщане. До сега не беше повръщала на фонтан, а само леко при оригване. В началото повърна прясно питото мляко, но след като я преоблякох започна да изригва като гейзер вече съсирана кърма, слюнка и т.н.
Главоблъсканицата ми е дали от рефлукса се отделя толкова слюнка от която се дави и повръща и от там запушване на нослето, или от хрема и кашлица и опит да отхрачи повръща като фонтан?!?!?!?  Даже за да олесня джипито, защото никой не ми вярва как ръмжи, опитвайки се да си прочисти гърлото ли и аз незнам, съм направила клипче. Ако мога да Ви го пратя по някакъв начин да го видите, сигурна съм че би представлявало интерес за вас, ако не Ви се случвало в практиката разбира се.
Ако може някакъв коментар. А аз ще пиша пак след прегледа на педиатърката ни.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #293 -: Януари 12, 2011, 18:14:26 pm »
Добро утро д-р Бърди,
Бързам да Ви споделя развитието на нашата сага с бебе Емилия. След събуждане за хранене и протекло такова много за кратко се започна пак едно слюнкоотделяне, кашляне давене и така един час неможе да се успокои и всичко това с много странно ръмжене. Накрая заспа за час два и се събуди в 6.30ч. След сутрешен тоалет я сложих на гърда, сучеше много вяло с почивки, храни се малко и уж заспа на гърдата. Вдигнах я за оригване и се започна пак цялата сага, която след час мъки да се изкашля или отхрачи се почна едно повръщане. До сега не беше повръщала на фонтан, а само леко при оригване. В началото повърна прясно питото мляко, но след като я преоблякох започна да изригва като гейзер вече съсирана кърма, слюнка и т.н.
Главоблъсканицата ми е дали от рефлукса се отделя толкова слюнка от която се дави и повръща и от там запушване на нослето, или от хрема и кашлица и опит да отхрачи повръща като фонтан?!?!?!?  Даже за да олесня джипито, защото никой не ми вярва как ръмжи, опитвайки се да си прочисти гърлото ли и аз незнам, съм направила клипче. Ако мога да Ви го пратя по някакъв начин да го видите, сигурна съм че би представлявало интерес за вас, ако не Ви се случвало в практиката разбира се.
Ако може някакъв коментар. А аз ще пиша пак след прегледа на педиатърката ни.
Какво стана с прегледа?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #294 -: Януари 12, 2011, 23:55:33 pm »
Д-р Бърди на бебчето ми ,която е на 2 месец вчера й сложиха първия Пентаксим.Температура не е вдигала поне когато съм я мерила,не е нервна,само на мястото на убождането се зачерви днес и е твърдо напипане,Това нормално ли е за тази ваксина?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #295 -: Януари 12, 2011, 23:58:19 pm »
Да. Вие какво мислите?
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #296 -: Януари 13, 2011, 00:07:27 am »
Ами питам,защото на големия ми син преди 4 години му слагаха ДТК и полио отделно и само един път се е втвърдявало така,и се разнесе бавно после тогава.
да правя ли компрес с риванол на мястото?ако има Температура колко часа след ваксинацията се вдига ?

*

Birdie

• 11040
« Отговор #297 -: Януари 13, 2011, 00:10:55 am »
Не пипайте там. Добро е развитието за сега. Така се получава понякога на мястото на поставяне. След 2-3 дена, правете масаж през дрешките на крачето (леко!) и ще се разнесе бързо.
Особено щом досега няма т-ра. Но може да вдигне в следващите 18-24 часа.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #298 -: Януари 13, 2011, 00:21:38 am »
Първо ви Благодаря за отговорите в този късен час :)
някой педиатри тук съветват майките да дават Панадол още след поставянето на ваксината превантивно.Аз не съм давала ,но при покачване трябва ли да се дава температуропонижаващо?значи въпреки че досега няма все пак трябва да я следя ,днес й е втория ден
« Последна редакция: Януари 13, 2011, 00:23:19 am от vavka »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #299 -: Януари 13, 2011, 00:35:36 am »
Има данни че Нурофен след ваксинации понижава ефекта на ваксинацията. Давайте температуро-понижаващи при болка и т-ра след ваксинация, а не рутинно. И не много дози без нужда, дни наред.
Sir Alec Guinness