Здравейте д-р Бърди,
имаме малък, но доста неприятен и често срещан проблем с бебето.
детето след навършване му се появи лека червенина на ръба на дястната устна, предположихме както ние така и педиатърката ни, че се е появило от слюнките които винаги бяха насочени към тази буза на бебето. Тогава педиатърката ни каза да мажем с разни кремчета от рода на мустела стелатрия и др.
След около 2-3 седмици започнахме захранване на изключително кърменото ни бебе до тогава, не правих никаква асоциация с храните които захранвах и обрива на детето, явно от непрекъснатото мазане обрива се обостри и обхвана по-голяма част от лицето,около устаната на детето.
Тогава пак по препоръка на педиатърката мазахме с кортикостероиден крем, не съм злоупотребявала мазахме около 2-3 пъти и обрива изчезна, след това се появи пак мазахме отнова 1-2 пъти и отново изчезна, тъкмо си мислех че е било моментно, като 1 месец детето беше с чисто лице и всичко почна наново, този път още по-голямо место и наскоро почна да се появяа и да другата буза.
в момента имаме сухи участъци на дупето и по кръста, които успяхме да успокоим с мазане (мустела стелатопия) и не са зачервени, но с лицето не мога да се справя.
ходихме на дерматолог казаха че детето било със суха кожа, затова по по-влажните места се образували тези петна, но аз съм силно притеснена и не мога да си го обясня това.
искам да ме посъветвате какво да правя, тотално съм объркана, спрях с въвеждането на млечните като сирене, след като обривът се обостри, но не мога да кажа че това е задействало наново обрива.
след като сравних снимките на детето със схемата ни за захранване(пишех си дните на въведени храни и т.н.) забелязах обостряне след круша.
все ми се навърта в главата че може да е някаква алергия, но защо тогава го имаше преди захранването
не е късно 5 м, за да се прояви алергия към белтъка на кравето мляко?
моля ви посъветвайте ни какво да правим с този неприятен и така упорит проблем
прилагам и снимки
тази снимка е от преди 3 дни, сега е леко по-добре място, по розово и не толкова набъбнало/мажем вечер веднъж с бактробан, и разни още хиляди мазила
благодаря ви много предварително