Здравейте д-р Бърди.лекувам гъбичките както казахте,езичето се изчисти общо взето,но ми е трудно да преценя кога точно са излекувани и оттам да мажа още 3 дни!видимия бял налеп го няма,но все си има един лек бял слой по езика.През нощта не я мажа,само през деня,като не след всяко ядене,защото тя яде някой път на 2 часа.
преди време бях ви писала че от секрети от очичките и нослето беше изолиран стафилокок ауреус,по антибиограма слагах Офтакуикс и очите и в носа,Очите се оправиха,нослето уж също.Но още последните дни ,в които слагах Офтакуикса пак почна да се запушва,и от тогава насам,т.е. вече 20 дни все има сополки,слагам физиологичен р-р,пръскам Марплюс,слагам клеева тинктура,дърпам с помпичката,намаляват и после пак се увеличават.някой път са по зелени,повечето пъти са прозрачни и бели.Възможно ли очите да се излекуваха ,а в носа да не е излекуван стафилокока?
Как се предава стафилокока от човек на човек,от близък контакт ли?
на баткото скоро лекувахме стафилококи с антибиотик и Бактробан в носа,но май още ги има.Аз лично не съм се изследвала,защото и да е + резултата как ще пия АБ като кърмя???
Началото на януари трябва да й слагат първи прием на Пентаксим и Синфлорикс,сополите ще са проблем ли?четох ваше мнение,че ако има бактерии ня трябва да се слагат ваксини,защо???
Тази ваксина Синфлорикс според вас ефективна ли е ?на баткото не е слагана такава ваксина и не сме имали проблеми,тя за какво е по-точно?нашия педиатър ги слага двете ваксини в един ден
Малката имаше и един упорит обрив на дупето ,който мазах с какви ли не кремчета против подсичане,но не минаваше,и накрая педиатъра изписа Тридерм ,като каза че му прилича на смесена инфекция-гъбички и друго,и от него се излекува,но пак се опитват да се появяват някоя и друга пъпчица.Намажа ги 1,2 пъти с тридерма и изчезнат.
Направо в чудо се видях-гъбички,бактерии още от малка