0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #160 -: Декември 10, 2010, 14:33:48 pm »
Ние сме на същата схема, урбазон, вентолин и зинат. Не са ли твърде малки на 2 месеца за урбазон и вентолин? Не съм запозната, само питам. И има ли начин да ги предпазя зимния сезон от ново разболяване? А за баткото наистина ще послушам всички.
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 14:36:20 pm от marieta76 »
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #161 -: Декември 10, 2010, 15:41:51 pm »
Ние сме на същата схема, урбазон, вентолин и зинат. Не са ли твърде малки на 2 месеца за урбазон и вентолин? Не съм запозната, само питам. И има ли начин да ги предпазя зимния сезон от ново разболяване? А за баткото наистина ще послушам всички.

Мариета, незнам дали са малки, но вероятно ако имаше друг начин щяха да им го спестят. ПОне така мисля де. Дано д-р Бърди прочете и се включи с мнение.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #162 -: Декември 10, 2010, 16:12:53 pm »
Моя опит е следния, миналата година батко на ясла, бебе у дома!
Три дни на ясла, 10 у дома, а при предното негово разболяване,
тя тогава на 5 месеца направи ужасен бронхит и на ръба оттървахме болницата.
И май месец го спряхме окончателно...април бе ходил само 5 дни!
Още като се роди тя, педиатърката каза, ако имаме възможност да не го пускаме
на ясла, защото бебето е застрашено от агресивните вируси,
които баткото неминуемо ще носи!

Тази година не го приеха на детска, гледам си ги у дома и има разлика.
Края на октомври, началото на ноември за около 10 дни боледуваха
един след друг - малко хрема, малко температура и бърз ентеровирус.
Малко преди това се бяхме прибрали от юг и отдадох тези боледувания на адаптацията.

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
Дали е АБКМ?
« Отговор #163 -: Декември 12, 2010, 02:51:33 am »
Здравейте, моето момченце сега е на 6 месеца и от няколко месеца в акото му има слуз и е доста рядко, че попива в памперса. Дали става дума за АБКМ, дисбактериоза или и аз незнам... Ще започна отначало...
Синът ми се роди по нормален път, 3300 кг. Кърмех го и всичко беше добре до около първия месец, когато постепенно започва да отказва да суче и съм му давала АМ няколко дни. Тогава много идеи ми минаха през ума за отказа му да суче - колики, твърде много мляко, рефлукс (защото повръщаше отначало на фонтан, постепенно намаля количеството и сега е често но по мъничко) или че се отбива, защото сучеше по 1-2 мин и после се извиваше плачейки назад и не искаше повече, а като му предложех шише с вода изпиваше всичко... Спрях да му давам друго каквото и да е като добавка, дори и биберон-залъгалка и го кърмех на поискване - доста често, защото за толкова кратко време почти нищо не изядаше и се налагаше дори на час и по-малко да му предлагам да суче, дори повечето пъти сучеше само когато е в полусънно състояние. Незнаех защо прави така, дори се съмнявах че може да са колики отначало защото не плачеше след хранене, а по време на самото хранене. Като тегло наддава горе долу добре - първия месец 1 кг, втория и третия по 700-800 гр, четвъртия 650, петия малко по-малко 550 и сега е около 7 кг. За колики съм давала почти всичко - инфакол, езпумизан, саб..., био гая... и като чели когато давах био гая имаше известно подобрение. Към третия месец доста често му се появяваше възпаление в ушенцата и затова е пил 2 пъти оспамокс и 1 път оспексин, защото оспамокса и капките за уши не дадоха резултат последня път. От тогава мисля че акото му започна да става доста рядко и се появи слуз (за слузта не съм сигурна дали я е имало и преди антибиотиците). Още когато започна да отказва да суче първия месец споделих с личната ни лекарка за проблемите ми, но тя каза че е нормално да отказва да суче, ако коликите му са много силни, а за рядкото ако ми каза, че на кърма децата така акали, но не е виждала какво му е акото. След като мина и третия месец и симптомите на уж колики не отминаха и реших да направя едни пълни изследвания и му откриха бактерия Клебсиела ортонилитика, която ми обясниха че причинявала много газове и лошо храносмилане. Влязохме в болницата за няколко дни, след това от изследванията наново не я откриха тази бактерия, но слузта си остана,  акото му също си остана така рядко. От болницата ми предложиха да му давам мезим форте и ентерол по 2 прахчета на ден – пак нямаше ефект. Преди месец заведох синът ми при детски гастроенреролог и диагнозата е вторична лактозна недостатъчност и гастроезофагеален рефлукс. Изписа ми лечение – 10 дни Метронидазол, Ентерол 2 пъти по едно, пробиотик Протексин рестор, Мезим форте по 2 на ден според теглото, разделен на брой хранения и за повръщането Омапразол. Каза ми също да започна захранване и да продължавам да го кърмя, като спазвам диета (като за АБКМ). Ако няма да го кърмя ми препоръча да му давам Фризопеп. Сега след малко повече от месец с това лечение няма голямо подобрение – продължавам да го кърмя на поискване, като през деня почти не яде, само нощно време суче по-активно, спазвам диета, дори от няколко дни минах на по-строга диета, започнах захранването с оризова каша (безмлечна, без захар и глутен, като аз добавям изцедена кърма). Съветът сега на гастроентероложката е да повторим още един път метронидазолът още 10 дни и тогава ще видим резултатите.
Въпросът ми е дали може да е някаква алергия от някоя храна, която консумирам. От 3-4 месеца спазвам диета, но няма резултат – акото е рядко и има слуз, като понякога е доста рядко че попива и слузта е повече? До сега обриви не е имал по кожата никакви. Или може би става дума за дисбактериоза от толкова антиботици. Как се диагностицира дали има алергия?
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #164 -: Декември 15, 2010, 10:50:30 am »
Здравейте,

Искам да ви помоля да споделите опита си за профилактиката с Деавит и по точно за дозировката. При изписването ни от болницата ни казаха след 20-ти ден да започнем да даваме по 2 капки, но личната лекарка каза да даваме по 1 капка, за да не се получи пренасищане с витамин А и Д. Сега сме в лека дилема. Спазваме препотъките на личната лекарка, но доста ме притеснява рискът от рахит, който е значително по-голям при зимните бебчета.

« Отговор #165 -: Декември 15, 2010, 11:31:52 am »
На нас също ни изписаха по 2 капки, би трябвало да е правилно, даже доктора каза следното:Ако случайно капне трета - не е проблем!Сега през зимата не може много за се излиза на слънце, така че как да си набавят децата вит.Д по сруг начин?
*

niki78

• *
  • 26
« Отговор #166 -: Декември 15, 2010, 11:39:03 am »
На нас също ни изписаха по 2 капки, би трябвало да е правилно, даже доктора каза следното:Ако случайно капне трета - не е проблем!Сега през зимата не може много за се излиза на слънце, така че как да си набавят децата вит.Д по сруг начин?

И на мен ми се струва малко само една капка. При каката, която също беше зимно бебче давахме по 2 капки, но бяхме на Вигантол.
 А вие на ортопед ходихте ли? Ние бяхме. Всичко е наред. Изписаха ни ортопедични гащички профилактично, които според мен са доста неудобни и се чудя дали да подлагам бебка на подобно мъчение.

« Отговор #167 -: Декември 15, 2010, 11:53:04 am »
А аз искам да попитам, нямаше ли проблем с купуването на Деавит. Опитвам се да го намеря по аптеките от около седмица без резултат. Отговарят ми, че го няма в складовете и да проверя към края на месеца 8O

*
« Отговор #168 -: Декември 15, 2010, 12:08:25 pm »
При нас Вигантол беше по 2 капки, но сега Деавит е по една. Това е предписанието на педиатъра. Джиджи, скоро питах за нови партиди Вигантол и ми казаха, че няма още, но Деавит вече имало. Това за Стара Загора. Ники78, щом при прегледа не е установен проблем, защо носи ортопедични гащички детето? Много ми е странно това.

*
« Отговор #169 -: Декември 15, 2010, 12:53:51 pm »
Много бях притеснена за тоя Деавит, че го нямаше никъде, а на опаковката пише да се използва след отваряне 1 месец. А ние вече 2 месеца и нещо използваме едно и също шишенце...
Последно преди 2 седмици проверявах, пак нямаше зареждане. От аптеката ми казаха, че няма проблем да се дава, само да не се държи на топло.
Педиатърката ми каза, че мога да го давам докато свърши количеството ... :? Това за употребата в рамките на 1 месец го пишело навсякъде, да не съм се притеснявала.
Тя ни каза да редувам количеството на капките Деавит - един ден една, на другия две, после пак една и т.н.
Ще проверя пак, дано вече са го заредили и ще купя нова опаковка  :)
Благодаря Дани за информацията  :)
« Отговор #170 -: Декември 15, 2010, 12:54:02 pm »
Деа вит купих от София, но се оказа че и "у наше село " вече го има в аптеките.Не са ме изпращали на ортопед - не знам трябва ли или не, ако няма някаква конкретна причина.Като изпъна крачетата сравних "гривничките" му - успоредно са от двете страни - което е добре.А доктора ни каза, че вит.Д според последните проучвания е един от най-важните и за млади и за стари, така че било много полезно да излизаме на слънце винаги когато можем, а за дозата на Деа вит - едната капчица понякога остава само върху устните му! :D
*
« Отговор #171 -: Декември 15, 2010, 14:24:10 pm »
Ние сме на две капки Вигантол още от изписването от болницата. След като го изтеглиха го спрях за две три седмици. Чудех се дали да почвам Деавит заради вит А в него. Но на следващия преглед педиатърката каза да го почваме и даже едната девойка е на 4 капки. Тези дни питах за вигантол, но все още няма, а Деавит също трудно се намира.
*

niki78

• *
  • 26
« Отговор #172 -: Декември 15, 2010, 14:38:38 pm »
Ники78, щом при прегледа не е установен проблем, защо носи ортопедични гащички детето? Много ми е странно това.

Ами докторът каза да ги носим за профилактика до петия месец, когато отново трябва да се направи преглед. Но на мен ми се струва истинско изтезание за бебето и мисля да не ги слагам. Все пак интересно ми беше да чуя и други мнения по въпроса.

*
« Отговор #173 -: Декември 15, 2010, 15:23:05 pm »
Ники, изобщо не съм компетентна, но носенето гащите профилактично, без установен проблем, за мен е инквизиция спрямо детето. Аз бих се консултирала с поне още един специалист. Да не би доктора да е дистрибутор на гащичките  :?. Следващият преглед, доколкото знам, е на 6 месеца.
Радка, първият преглед при ортопед е на 2 месеца и затова все още не са ви изпратили.

*
« Отговор #174 -: Декември 15, 2010, 21:36:32 pm »
Момичета, този преглед при ортопед задължителен ли е? Диляна вдругиден става на 6 месеца, досега не са ни пращали при такъв ... :?
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #175 -: Декември 15, 2010, 22:02:17 pm »
Ели,не ви ли посъветва А-ва да я заведете още като беше съвсем малка-на 2 месеца ?По принцип е хубав този преглед,за да се знае ,че всичко е наред-води се профилактичен.Аз не я заведох н автория-6м.,защото ортопедът каза,че всичко е ок.
« Последна редакция: Декември 15, 2010, 22:15:44 pm от TINI78 »

*
« Отговор #176 -: Декември 15, 2010, 22:11:45 pm »
Ели, нас ни изпрати педиатъра, когато Теди стана на 2 месеца. Ортопеда каза, че не е лошо да отидем профилактично и когато стане на 6, т.е. сега. Все още се чудя дали да ходим. Вие може да отидете направо сега.

*
« Отговор #177 -: Декември 15, 2010, 22:19:53 pm »
Нас пък не ни пратиха. Казаха ми, че прегледа не е от  задължителните. Когато сама си поисках направление, ме изгледаха къде учудено, къде ядосано, че смея да си искам такова. :x  Ние отидохме на 6 месеца.
Според мен е добре да се отиде на какъвто и да е профилактичен, най-вече за успокоение на майката.
« Отговор #178 -: Декември 16, 2010, 07:53:16 am »
Ели и нас никой не ни е пращал  :wink: Прегледа наистина не е от задължителните даже и направление мисля че не дават(на приятелка не са и дали)Аз заведох Крис когато беше на 3месеца.Преглеждащата тогава каза че всичко изглежда наред и принципно на втори преглед е желателно да се отиде ако има съмнения за нещо при първия.Според мен няма за какво да се притесняваш и спокойно ако решиш можеш да заведеш Дилянка и сега.
За Деавита  и аз давам ден-1 другия-2 капки.Наистина постоянно го няма в аптеките но в кварталните аптеки винаги съм намирала и го сменям всеки месец.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
« Отговор #179 -: Декември 16, 2010, 11:24:47 am »
Ели,не ви ли посъветва А-ва да я заведете още като беше съвсем малка-на 2 месеца ?По принцип е хубав този преглед,за да се знае ,че всичко е наред-води се профилактичен.Аз не я заведох н автория-6м.,защото ортопедът каза,че всичко е ок.

Тини, не ни посъветва, въобще не е ставало и въпрос, сега разбирам оттук,  снощи ти обясних ...
Трябваше и от приятелка, визирам Елина, да разбера, че капките Деавит трябва да се дават по схемата един ден 1, на следващия 2 и т.н., а предишния ден, преди да говорим с Ели, бяхме на консултация ... Педиатърката само видя гърлото, сестрата си свърши нейната работа по теглене, мерене, ваксина и ми даде един лист за захранването и това беше. След като й прегледа гърлото, лекарката излезе да преглежда в коридора .. защото отвън имаше няколко майки с деца, без час ... Нищо не можахме да говорим, нито да я питам. След като говорихме с Ели й звъннах и тя вика - а да, давай ги по тази схема, голяма й е фонтанелата ... 8O Е ако не й бях се обадила ...
Ама трябва ли винаги да съм изчела информация в нета, да съм говорила с приятелки, да съм подготвена по това какво трябва да се прави и какво е препоръчително за бебетата в дадена възраст ... и да питам аз ... Нали за това са лекари ... Аз  гледам дете за първи път все пак...
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 11:27:32 am от Eли :) »