Здравейте! Майка съм на недоносено бебче на 3,5 месеца календарна възраст и 2 коригирана. Преди 3, 4 седмици бебчето ми получи конюктивит на едното оченце, който отзвуча много бързо с капки Тобрекс. Преди седмица започна и другото оченце- първо видях, че вътре има малко кръвоизливче и реших, че детето си е самонаранило оченцето. Последва зачервяване, гноевидно сълзене и слепване. Тобрекса не помогна и заведохме детето на лекар. Започнахме капки Вигамокс. Ефект никакъв- още по-зле е оченцето. /разбира се всичко правим след старателно почистване на оченцето/
Днес пак посетихме лекаря- според него става въпрос за стрептококова инфекция, защото в окото се образували мембранки. Каза механично да ги почистваме, да продължаваме с Вигамокса и мехлемче Тобрекс.Можело да се получат срастванию в окото! Детето е толкова стресирано от това бъркане в очичките, щом го пипна и подскача. Някой сблъсквал ли се е с толкова тежък конюктивит!? А дали не е нещо друго- нараняване на окото, чуждо тяло....знам ли!? Може ли хич пък да не се повлияе толкова време!? Друг лекар ли да търся....измъчих си детенцето! Знам, че не сте гадатели, но се нуждая от малко окуражаване, мнение....