0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #80 -: Ноември 22, 2010, 22:35:14 pm »
Благодаря ви!
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #81 -: Ноември 23, 2010, 01:43:29 am »
Случва се да ака по 2 пъти след кърмене, като акото и е много воднисто. Понякога е зелено на цвят.

Нормално е да е зелено понякога вече,т.к. бъбреците започват да отделят сол.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #82 -: Ноември 23, 2010, 12:55:25 pm »
Нищо не е нужно да правите, освен да изваждате секретите от нослето с помпичка, и да следите ушите за отит ( на бебето).
Плюс да следите за температура... .
В бебешкото носле не слагайте нищо освен капки физиологичен разтвор преди да аспирирате.
д-р Бърди вчера след като имаше темп.37.1 малката (на 20 дни) спадна сама.Днес има пак 37.-има ли причина да се притеснявам ,защото аз си се притеснявам,но от лекарска гледна точка питам?
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #83 -: Ноември 23, 2010, 13:46:15 pm »
Детето е малко-нищо без преглед не може да се каже.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #84 -: Ноември 23, 2010, 22:13:01 pm »
37.0 градуса не е ли нормална темпуратура за новородено?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #85 -: Ноември 24, 2010, 09:34:27 am »
Зависи как я мериш, сигурна ли си в точността на термометъра! Всичко до 36,9 С е нормална температура, 37 и над 37С е над нормата! Цитирам ти Бърди! Това ако се мери под лява мишница! За всеки случай следи температурата, ако детенце е неспокойно, най-добре е все пак да го види лекар!
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #86 -: Ноември 24, 2010, 10:22:07 am »
Момичета, да ви питам.

На сестра ми едното момченце, на един месец са, от една седмица отказва да ака, напъва се, стене, плаче, но не може само да си свърши работата.Но пък акитата са меки, предполагам не е запек.На смесено хранене са, кърма и фризолак.
Първия път му помогнаха с термометър, след като три дни не беше акал и вече ревеше непрекъснато, изкара доста количество и после се успокои.И сега пак трети ден не успява само, мрънка, плаче, неспокойно е.

Какво да правим?
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*
« Отговор #87 -: Ноември 24, 2010, 10:27:43 am »
Бяхме при педиатъра снощи-преслуша я,гърлото й погледна,ушите,корема й слуша и опипва -каза че всичко е добре.Не ми даде обяснение за температурата,каза че можело да е претопляне,но все пак тя не е напълно здрава,защото има секрети в носа все още,слагам физиологичен разтвор и изсмуквам,но вече 5 ден има секрети,така или иначе има вирус в къщи защото първо се разболя баткото,после тя,аз,мъжа ми,майка ми ,баща ми,който имаше контакт с малкия се разболява.
днес темп.е 37,меря я на която се падне мишница,с живачен термометър,който е точен,иначе на електронните не вярвам,все показват по-малко
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #88 -: Ноември 24, 2010, 10:44:59 am »
Според мен му е тежко на коремчето и затова е неспокоен! Опитайте да го накарате сам да ака, щото с термометъра ще свикне лесно! Масажче на коремчето, вдигане на краченца към коремче, майката да хапва повече плодове, фибри. Дано бързо се оправи малчо! А какво стана с подутия тестис?
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #89 -: Ноември 24, 2010, 10:55:11 am »
Вече е по-мек, но задължително ще го види специалист.Вчера са го завели пак при педиатърката, прегледала го е, и казала, да изчакат с пътуването до София, не е спешно.

Какво да правят с изакването, не е запек, но се мъчи детето и не иска само да се справи.

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #90 -: Ноември 24, 2010, 11:39:23 am »
Силванче, има един мехлем - Бейбинос, мехлемче за коремче. Той е с анасон и ненам си какво. Масаж с него много помага. Но майката да яде круши - поне три на ден, сини сливи още има, фибри и нищо запичащо.
[/url][/url]
*

fibo

• 2168
« Отговор #91 -: Ноември 24, 2010, 12:13:47 pm »
Запек не означава непременно твърдо акане!Констипация означава трудно изхождане,не твърдо!Така,че - да,точно си е запек Силванче.И ние бяхме така,сменихме АМа (бяхме с Нутрилон) сега е с НАН транзит.Сестра ти да наблегне на жито и плодове,ако може да намали хляба.
Борко Бърборко
*

silvanchence

• 1971
« Отговор #92 -: Ноември 24, 2010, 13:42:05 pm »
 :balk_104: .

09.04.2009 г.
« Отговор #93 -: Ноември 27, 2010, 10:14:41 am »
Момичета ,здравейте!
Помагайте!
Синът ми е с постоянен рев :?,ако не яде и не спи -реве.Повръща почти след всяко ядене,на фонтан и на струйки,а последните 3 дена вечер и през ноща  като го слагам на рамото да се оригне,  стиска се ,пищи ,рита и ..след малко повръща солидна порция мляко, успокоява се за известно време ,но,след малко това  се  повтаря  :?.
Заспива само на ръцете ми,като го слагам в кошарата или на спалнята се събужда на 5 минута и пак -стискане ,ритане и рев. Взимам го пак на ръце и така заспива и си спи,а аз вече не издържам...През деня спи по около 40 мин,някой път и по 2 часа,не повръща много,и се оригва нормално,но реве.В момента пак реве и това след ядене и смяна на памперс,5-10 мин будува и рев.Мерих темп.-та сутрин под лявата подмишница-36.9.
Ясно ми е , че това поведение е от газове..Но може ли да са денонощно,а и давам хапчета,хомеопатични,донякъде помагат,защото след тях си заспива,като се събуди пак се стиска както при колики..Пълним памперсите иначе ,по 4-5 наакани  и напикани .На първата консултация качи за месец 800 гр.Споделих с педиатърката за повръщането ,но ,според нея няма проблем щом е наддал нормално. искам да отида на лекар ,но не знам при кой точно ,гастро?образна диагностика?
Извинявам се за малко объркан пост ,но едва се държа от притеснение и умора.
« Последна редакция: Ноември 27, 2010, 10:17:07 am от Велина »

*

fibo

• 2168
« Отговор #94 -: Ноември 27, 2010, 11:04:00 am »
Възможно е да са колики,има бебчета които доста си изпатват.С капки за колики опита ли?А,твоя хр. режим да не би да има нещо което го дразни.Нали знаеш - люто,кисело,зеле,без.напитки,силни подправки...пълнозърнест хляб,такива работи.Аа и кис. и прясното мляко ограничи до минимум.Това се сещам...Дано се оправите скоро :)
Борко Бърборко
« Отговор #95 -: Ноември 27, 2010, 14:18:31 pm »
Велина, при нас беше абсолютно същото. Йоана имаше колики до средата на 2-рия месец. Заспиваше единствено в ръцете ни и ако я оставим в креватчето, плачеше много. Мислехме, че повръщането има връзка с коликите. Но тя повръщаше и тогава, и сега. Спрях всякакви млечни продукти, тъй като я кърмя. Случва се да повърне 5-6 пъти след хранене, въпреки че е оригнала. Педиатърката каза, че щом наддава няма страшно. Тя качва по 1 кг на месец и не спира да повръща. По цял ден сме на плота и се преобличаме. Не смогвам с пране и гладене. Всички лекари казват едно и също - ще спре когато я захраня и да не се притеснявам. Прочетох за някакви прахчета и сироп MOTILIUM. Ако има мами, които са ги ползвали, нека споделят.

*

fibo

• 2168
« Отговор #96 -: Ноември 27, 2010, 18:29:03 pm »
А детето преглеждано ли е за Рефлукс?
Борко Бърборко
« Отговор #97 -: Ноември 27, 2010, 20:04:17 pm »
Ходихме в Токуда при д-р Денева, прави профилактичен преглед. Каза, че ако има рефлукс, няма да наддава така. Деца с рефлукс спадали с по 600-700 г. А Йоана просто преяждала и да я кърмя само по 5 мин. Пробвах, но тя продължи да повръща. Говорих с консултант по кърмене, каза че е доста силна струята на кърмата ми и бебето  като суче толкова лакомо, така се получава.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #98 -: Ноември 27, 2010, 20:06:07 pm »
В "Оценка на моториката", в началото, съм писал страници по вашия проблем... .
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #99 -: Ноември 29, 2010, 13:23:12 pm »
Д-р Бърди  преди няколко дни  ви писах за бебка,която е вече на 30 дни,че имаше сополки,секрети в очите,и лека температура,двама педиатри я преглеждаха,казаха че е добре,за температурата ми казаха,че може да е от прегряване,понеже е ниска,беше все около 37-36.9-37.1 .Пуснахме обаче секрети от очите и носа за изследване,понеже баткото в момента го лекуваме от стафилококи,и резултата е че и тя има стафилококи и в носа,и в очите.
Първо да ви питам възможно ли е за 3 дни контакт между баткото и нея ,тя да се зарази от него с бактериите?защото след раждането той беше 14 дни при баба си,дойде след това при нас и след 3 дни очето й почна да секретира,а след още една седмица и носа й протече???
 Според вас с какво да се лекува,имаме антибиограма,но хич не ми се иска да пие антибиотик толкова малка?досега слагахме в очите Тобрадекс,но стафилококите са резистентни към него вече.