0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #60 -: Ноември 18, 2010, 10:03:31 am »
Мая, ако кърмиш пробвай да не ядеш много разхлабващи храни - хапни ориз, моркови, картофи нещо такова днес! Дано бързо решите проблема!
*
Re: Помагаме си взаимно: Деца от 1 до 7 години. Част III
« Отговор #61 -: Ноември 18, 2010, 23:00:07 pm »
Здравейте докторе!

Моето бебе е на 26 дни. Вчера по лицето и гърдичките и излязоха много ситни пъпчици, които имат нещо като връхчета. Има пъпки и по ушите, но най-много са по бузите.
Раши, и ние бяхме така на един месец. Казах ни, че може да е от прегряване, защото на едната бебка имаше и малко по тялото, но можело и да се изчистват още. Постепено отшумяха и се изчистиха.
« Отговор #62 -: Ноември 20, 2010, 17:56:04 pm »
Здравейте, с някои момичета се познаваме от другите теми.Та да попитам и аз нещо - изписаха ни от родилното с гуреливи очички - казаха ми с преварена вода да ги промивам, но аз варих лайка и с отварата промивам.Та правилно ли е, и има ли още нещо, което мога да направя за да се оправи по-бързо.Предполагам, че е конюктивит, в понеделник ще имаме  консултация с педиатъра, а до тогава ми се иска да направя каквото мога.Благодаря ви предвалително за съветите!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #63 -: Ноември 20, 2010, 19:12:30 pm »
Раде,не мисля че правиш нещо нередно с лайката.Според нашето педи,лайката е единствената билка която не може да навреди на тази възраст.Иначе,при нас очичките се промиват с физиологичен разтвор.С тампонче за грим,от външното ъгълче навътре...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #64 -: Ноември 21, 2010, 12:04:07 pm »
За очичките аз съм пробвала да капвам и по малко кърма. Може да е било случайно, но наистина се оправи малкия :)

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #65 -: Ноември 21, 2010, 15:33:43 pm »
За очичките аз съм пробвала да капвам и по малко кърма. Може да е било случайно, но наистина се оправи малкия :)
Важи и са синузити. Не се шегувам... но да се препоръча официално е хм... как да кажа... неортодоксално.
Това е много стар прийом още от 18 -19 век. И познат, исторически погледнато.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #66 -: Ноември 21, 2010, 16:47:27 pm »
кърмата предполага развитието на микрорганизми, чието място не е в и около очите на децата ви
иначе, и ние сме го чували това
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #67 -: Ноември 21, 2010, 18:40:16 pm »
За очичките: аз капвам физиологичен разтвор. Струва ми се по-малко опасно. :)

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #68 -: Ноември 21, 2010, 22:29:08 pm »
Раше,не се капе в очичките,а се почиства с напоено тампонче :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #69 -: Ноември 22, 2010, 06:43:29 am »
И нас ни изписаха от родилното с проблем с оченцето,който се прехвърляше ту на едното ту на другото оченце.Смених два вида капки от които ефект никакъв.Почиствах по 1000 пъти на ден оченцата с преварена вода.След това по съвет на приятелка започнах да почиствам с преварена лайка и да правя масажчета-и се оправиха оченцата.Като споделих с педиатърката ни за лайката,тя ми каза че принципно лайката е възможно да предизвика някаква алергична реакция,но щом досега не е реагирало значи няма проблем.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #70 -: Ноември 22, 2010, 10:56:30 am »
Здравейте,

Моето бебче е на 21 дни. Искам да поставя въпроса за нощното хранене - ЗА или ПРОТИВ сте? Педиатърът ни настоява да премахнем нощното хранене, защото ако бебка наддава много има опасност да развие рахит. Да вметна, че сме изцяло на кърма.

*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #71 -: Ноември 22, 2010, 12:58:01 pm »
Кърми си детето и си свиркай колкото може повече! От това по-хубаво няма! Детето само ще си покаже кога и как ще махне нощното хранене!
В седмичната тема на дълогоочаквана .... се дискутираше до вчера този въпрос! Може да погледнеш!
« Отговор #72 -: Ноември 22, 2010, 14:19:33 pm »
От лайката се пооправиха нещата с очите, няма вече слепвания и са чистички.Явно по-рано трябваше да започна с нея.Като споменахте за рахита - каква профилактика правите - капки Вигантол няма на пазара, Диавит - също. Какво следва от тук нататък?Пита ви защото повечето от вас живеят и посещават педиатри от София и големите градове, то "у наше село" може би не е по-различно, но все пак вашето мнение е важно за мен.Благодаря ви за бързите отговори!
*
« Отговор #73 -: Ноември 22, 2010, 16:10:26 pm »
д-р Бърди здравейте,
ситуацията при нас е следната-голямото ми момче донесе вирусче в къщи и бебка,която  е на 20 дена също се разболя-почна със секрети от окото,промивах с лайка,но временно се оправи ,после пак почна и после се появиха и сополки.За тях слагам в нослето физиологичен разтвор,сребърна вода,едни капки с лайка,изсмуквам с аспиратор,понамалят,за очичките педиатъра изписа Тобрадекс-започнах ги от вчера.значи първия ден като й се появиха сополките имаше темп.към 36.9,това беше в Събота,после не е имала,или не съм я усетила,но сега има 37.1-не е висока,но все пак има.Притеснява ме да не слезне надолу,и дали ще разбера навреме.
Иначе баткото и аз кашляме.
Няма да давам нищо засега,но се притеснявам и се чудя какво да правя.Според педиатъра няма нищо притеснително,но той не я преглеждал,само по телефона сме се чували,утре следобед имаме час чак.
« Последна редакция: Ноември 22, 2010, 17:41:43 pm от Birdie »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #74 -: Ноември 22, 2010, 17:43:31 pm »
Нищо не е нужно да правите, освен да изваждате секретите от нослето с помпичка, и да следите ушите за отит ( на бебето).
Плюс да следите за температура... .
В бебешкото носле не слагайте нищо освен капки физиологичен разтвор преди да аспирирате.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #75 -: Ноември 22, 2010, 17:56:57 pm »
благодаря ви за бързия отговор,
а при евентуален отит какви симптоми да очаквам,все пак тя не може да каже-температура ли?
« Отговор #76 -: Ноември 22, 2010, 19:09:47 pm »
Здравейте д-р Бърди,
дъщеричката ми е с разстройство от една седмица. На 3 месеца е и е само на кърма. Педиатърката каза да и давам оризова вода, но тя  изобщо не пие вода. Нито от шише, нито с лъжичка. Пробвах и със спринцовката от Панадола, но тя пак плюе. Има ли нещо друго, което мога да и дам?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #77 -: Ноември 22, 2010, 19:56:46 pm »
Какво разбирате под "разстройство"?
Sir Alec Guinness
« Отговор #78 -: Ноември 22, 2010, 21:26:13 pm »
Случва се да ака по 2 пъти след кърмене, като акото и е много воднисто. Понякога е зелено на цвят.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #79 -: Ноември 22, 2010, 21:29:26 pm »
Ами, това не е разстройство- това са нормалните изхождания на изключително кърмено дете.
Sir Alec Guinness