0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Добър ден мамита !Честит празник на всички майчета !
Смараиди,Теди няма хрема ,по принцип нослето му се запушва по-често след нощния сън ,док.каза че щяло да отшуми,аз много се замислям дали не е от климатика....
Пауър,ще пробвам Дуфалака

 

Smaraidi, нека поясня - със спринцовката изтеглям малко количество физиологичен разтвор, в случай, че ми трябват няколко капки, но не ги впръсквам в носа на бебето! Капя ги върху клечка за уши, за да почистя някое сополче например.
Мненията, които изразявам в този форум, са мои лични мнения, без претенции да бъдат единствената и неоспорима истина. Понякога си позволявам да цитирам и други хора, което специално упоменавам.

*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Здравейте и честит празник!
Ние от първата нощ вкъщи имахме проблем със запушен нос. След като педиатърката го лекува 10 дни от хрема, която така и не излекува, се сети да пуснем носен секрет излезе стафилококова инфекция, която лекуваме с Бактробан. Контрола така и не сме пускали. Мисълта ми беше за овлажняването на нослето - изписа ни Тетрисал спрей. Вярно че е малко скъпо 6-7лв. (на фона на една банка ФР) но пък е много леко и нежно впръскването, разтвора излиза като мъгла и не е така агресивно към детето, повечето пъти ми се смее малкия когато му го впръсквам. Пробвайте го ако имате възможност. Иначе друг вариант е Маример спрей, но той е с много силна струя, Гого направо се дави от него, но пък ни спаси по времето на една ужасна хрема. Със спринцовка ме е страх.
Мони, Дуфалака и ние го ползваме от както минахме на АМ. Аз съм доволна, давам го само когато усетя че става неспокоен и се напъва, а не изхожда нищо. Но в началото ефекта може да се появи и на втория ден, не очаквай чудеса веднага.
Аз искам да ви питам две неща и ме извинете ако вече е обсъждано, просто нямам възможност да изчета назад - какво ви е мнението за Ротарикс ваксината и вие поставихте ли я на вашето дете?
Има ли някаква официална статистика за това как влияе на кърмачето кърмата когато майката е с Хашимото и приема ежедневно Еутирокс? Увери ме доктора че дневна доза до 100мг еутирокс няма проблем..., но личните ми наблюдения доказват противното.
« Последна редакция: Март 08, 2011, 11:04:04 am от Vickson »
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Виксън,Ротарикс при нас е една от задължителните ваксини.Слага се от 2рия до най-късно 6тия месец.Под формата на сироче е,дават се 2 дози.Тук има и Ротатек,която е в три дози.
Личното ми мнение е,да я сложите.
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Ехо как сте милички :) Раиска имамме същия шезлонг на Фишер Прайс..малкия за 10 мин в него и заспива дълбоко :) Слагам отдолу възглавничка да не е много приседнал-позата искам да е като по-скоро легнал..И се чувства много комфортно..Татко му го взима до него и си гукат и се люшкат :) Абе удобно си е..Иначе новото ни занимание е да спим на сешоар..Не за коликите просто спим! Ужасно много му харесва да му бучи сешоар-а и сега търся такъв звук да тегля за лаптоп-а че иначе ми се струва че скоро ще съм без сешоар..
Относно претоплянето имахте пълно право..снощи при температура от 21 градуса спахме цялата вечер-само се будеше да хапне на 3 часа и половина някъде и след това си заспиваше.. Просто аз с моите 26 съм му разказала играта онази вечер  :?
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #765 -: Март 08, 2011, 14:00:01 pm »
Дъщеря ми от 3-4 дена си намали сама количеството изпито мляко. До сега ядеше АМ 3 пъти на ден по 180-200мл плюс два пъти на ден пюрета и друга храна. От 4 дена обаче изпива не по-вече от 100 мл на ядене и напълно отказва да пие повече. А не пие никакви други течности. Храната не е намалявала, изяжда си каквото и дам. Сокове не съм и давала, а ако и дам вода, само като разбере, че е вода и извърта главата и не иска. Започвам да се притеснявам, че не поема достатъчно течности - 300мл на ден плюс каквото има в пюретата малко ми се струват. Ние от толкова време сме и на антибиотик, та се чудя дали не е от него. Вместо да я хидрирам, че да оздравее по-бързо, аз не мога да я накарам да пие. В интерес на истината изглежда си много добре, жизнена, весела, въобще съвсем нормално. Някакви предложения?

Боби
« Последна редакция: Март 08, 2011, 14:15:35 pm от Bobbie »


  
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Вики,аз пиех еутирокс 50 докато кърмех и не съм видяла да има някакъв ефет върху детето.То не че и кърмих много де....ама сякаш нямаше някакми проблеми от лекарството.Д-р Тодорова ми беше казала,че с дневна доза от 100мг няма проблем да се кърми.Теб какво те тревожи?

Мони,аз вчера на обяд дадох Дуфалака и вечерта вече имаше резултат,но нали знаеш че при всеки си е различно.  :wink:
07.10.2009
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Пауърче, тревожи ме това че детето е изключително неспокойно и превъзбудено, почти не спи през деня, нощем е неспокоен, щом го нахраня през нощта место да се успокои и да заспи, той се активира още повече, по 2 часа се опитвам да го приспя. А през деня ръкомаха нон-стоп, удря се по лицето, рита много с крачета, докато яде то си беше борба да му задържа шишето в устата от цялото въртене на главата... и няма спане. С две думи е като наелектризиран.  8O така я карахме до преди 2 седмици, започнах да му давам АМ имаше подобрение, но малко. Постепенно намалих дажбата кърма и мина от няколко дни само на АМ - все едно не е моето дете. Спокойно,храни се спокойно, спи си и през деня и през нощта.
Много е странно, и знам че не би трябвало да влияе, така ми каза и д-р Начев, но въпреки всичко аз съм 100% сигурна че от кърмата беше проблема. Спазвах много стриктен хранителен режим и не може да е от моята храна, явно беше хормонално. То вярно че аз изпих тонове лекарства през бременността и на стимулацията, той и в корема ми беше като на кик-бокс мач, но не съм мислела че с кърмата ще го тормозя толкова. Та за това питах, искам да знам дали има някой подобен случай - да знам че не си въобразявам. А той изкара 2 месеца само на кърма... колкото толкова, яд ме е само че съм натъпкала фризера с кърма... и май ще я изхвърля всичката.
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Вики, ами при мен не е имало такива изпълнения.При мен кърмата се оказа,че не е достатъчно калорична,за да му задържа кръвната захар в нормалните стойности,но това според мен е от моето хранене,а не от еутирокса.Дано се включи и някой друг по въпроса.
07.10.2009
*

    niki78

  • *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
Здравейте и честит празник!Бъдете обичани и много щастливи!
 
Искам да попитам дали приемането на калциеви препарати от кърмачка е опасно за бебето? Някъде във форума бях чела, че д-р Бърди е против даването на калциеви препарати на бебета, но се чудех дали ако се приемат от майката също има риск.


*
Виксън, чела съм назад че доктор Бърди не прилага Ротарикс, защото според него не е изпитана достатъчно дълго във времето. Аз лично няма да слагам.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    saraapl

  • *****
  • 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Виксън, чела съм назад че доктор Бърди не прилага Ротарикс, защото според него не е изпитана достатъчно дълго във времето. Аз лично няма да слагам.

и ние се отказахме да слагаме ..дано не грешим  :?
*

    Vickson

  • *****
  • 1201
  • "Е, нема начин да нема начин!"
Виксън, чела съм назад че доктор Бърди не прилага Ротарикс, защото според него не е изпитана достатъчно дълго във времето. Аз лично няма да слагам.
Знам, намерих го това мнение, но ако не се лъжа е от преди няколко години, за това се надявах на малко по-актуална информация сега... и ние вървим към отказване.
здравейте д-р Бърди преди време ви писах относно проблем с храненето на моето бебе.Сега имаме друг проблем ако може да ми дадете мнение или съвет ще ви бъда благодарна.Днес ходихме на консултация и за ваксина Пентаксим ваксина нямаше при прегледа се установи че за 20 дни бебето е наддало само 400 гр което според педи е малко освен това при опипване на главата откри че фонтанелата още е доста голяма и каза че може да развие рахит.Той е на 3 навършени месеца и се храни с фризовом сега каза да даваме фризо.освен това през няколко дни има разстройство без видиа причина.има и олисяване на тила .това което тя каза е да се увеличат разходките макар че е доста студено и от две капки вит.д да даваме 4.интересуваме за какво трябва да следя за да не се влоши положението и какво бихте препоръчали вие.иначе като цяло е доста активен когато не спи постоянно рита с крачетата и се подмята на някъде,поставен по корем си държи продължително време главата.яде по 5-6 пъти на ден по 120гр.
*
Боби,не се тревожи за приема на течности.Все пак ако едно дете е жадно като му предложиш няма как да не пие.Значи му е достатъчно.Аз като се замисля и моето е на около 300грама.Вечер млякото е 220гр. и през деня пие около стотина вода не повече.Да ти кажа като му седи шишето на видно място и си го взима като му се пие не съм обърнала и внимание на изпитото количество.Ти ме накара да се замисля... :)
« Последна редакция: Март 08, 2011, 19:55:53 pm от parsi »

*
ани 26, относно олесяването на тила го има при доста бебета. Това специално мисля не е проблем. Нека и другите майки с бебета кажат как е при тях.

Вики, Сара, аз мисля че, ако не се водят бебета на море не е толкова вероятно да развият ентероколит. Пък и Ротариксът предпазва само от някои щамове ротавирус. А от другите?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Парси, аз си мсилех същото, ама понеже изведнъж стана, та се зачудих.

Ние бихме ваксината за ротавируса и не сме имали проблеми. Тук е от задължителните.



  
*

    power

  • *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
А Биогайя до кога се дава? Аз го давах допреди няколко дни и сега почнах да се чуда дали да продължавам....  :ask:
07.10.2009
*

    Birdie

  • *****
  • 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Не се дават такива неща. Изобщо!
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
***
Mistakes are the secret of my success.
*
А, какво може да се дава на бебета на АМ за засилване на имунитета или не е нужно нищо?

Чета как майки от форума на деца 1-2-3 години дават хапове коластра от новозенладски крави. За това какво ще кажете, доктор Бърди?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.