0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
А защо да не може гимнастика преди 4 килограма?
На недносени деца се прави масаж от рехабилитатор в неонатологиите, какво пречи на донсените под 4 килограма?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Тя е написала преди 4 килограма а не месеца ,аз също знам така ;).
оф аз пак бляла нейде и недовидяла.

а и точно недоносените отнасят повече масажи. аз разбрах, че идва рехабилитатор в неонатологията няколко дни преди да изпишат Алекс и от там реших, че ще продължа с масажите и вкъщи. толкова съм била ошашавена, че за 2 месеца, през всичките 4 дневни хранения,  така и не разбрах, а ми каза една майка че е засякла докато "мачкат" нейното дете

п.п. онзи ден идва рехабилитаторката да види Вяра и си говорим за ползата от цялата работа. казвам й как Алекс ми тежи много /над 16кг/, а всъщност изглежда слаб, даже много хора казват че бил слабичък. тя каза, че всички деца подхванати от самото начало с масажи и гимнастика ставали точно такива жилави и набити :lol:
« Последна редакция: Март 05, 2011, 19:59:30 pm от Mary »
*
Писала съм гимнастика, а не масаж. Има огромна разлика между масажа при недоносени и гинмастика при новородени.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
За чувалчетата - евентуално да не се свлекат в тях,чувалчето не трябва да му е голямо.Но има и чувалчета 50ти 56ти номер.Защо да не стават?!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
Ми Мими и гимнастика да е, спомням си че тя правеше масаж, но и гимнастика. Показа ми някакви елементарни упражнения, които правех до 8-9 месеца.
Да не би да има нещо общо с това, ако се прави гимнастика и  има вероятност да се измъкне я ръчичка, я краче, аз съм чувала подобни истории. Точно поради тая причина правех само елементарните упражнения, но си бе чиста гимнастика. Скоро даже поразгледах старите архиви и видях на едно клипче какви са. Ох да живее техниката, много е полезна да такива като мен дет помнят колко една кокошка.
Ти ма хвърли направо в размисъл каква е логиката да не се прави, ей момиче, не ми образувай гънки, че ми пречат да спя. :lol: :lol:
Аз пък вече дори и да искам не мога да направя ни масаж ни гимнастика  :lol: вътри се като шугаФФ :lol:и не се и опитвам вече.Къпя го всяка вечер понеже му е като ритуал-мисля че ако пропусна няма да знае че трябва да си заспи дългия нощен сън  :)И като казвам къпя... плис плис от тук там  :lol: колкото на него да му е кеф а не да го търкам и сапунисвам  :lol: главата мия през ден даже се замислям и за по-рядко че с тази коса после трудно изсъхва.Монго много рядко мажа с нещо след баня почти не даже-и аз мисля че не е нужно ако няма проблем с кожата.Най-често мажа гушката и гънките на памперса.Винаги си спи в чувалче-завивам с одеалце само през деня когато ми е пред очите.
И Крис обича меки материи :D гушка се в одеалца и той-и като го усетих веднага му купих едо като кърпичка мекичко с което е неразделен  :D като му го покажа само и си засмуква устичката гушка си го и заспива  :D


Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*
Мари, спокойно  :lol: На теб рехабилитатор ти е казал какво да правите, а и вие не сте се прирали на 5 дни, а на 40 доколкото си спомням. За всяка възраст са различни упражненията. Започва се от най-елементарни и всеки месец се въвеждат нови според това какво трябва да прави детето на тази възраст (вече не ги помня точно, но имаше около 7ми месец от рода на коремните преси, това не може да се прави на новородено, нали). Моята педиатърка ми беше дала книжка, но аз я дадох след като приключих с нея. Спазват се точно определени действия, а не каквото си наумим, защото вероятността от травма е голяма.
Внимавайте с одеалца и т.н. - меките материи имат пух и вероятността от поглъщане или вдишване е голяма. Отделно се задържа прах и това може да ви създаде пролеми също - от кашлица дошла от никъде до алергия дори. Поради същата причина не се дават на малки деца плюшени играчки.
*
Да, съгласна съм че за всяка възраст си има определени упражнения. След края на първия месец с започа с масаж-размачкване и почукване при доносени и здрави бебета.






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

    fibo

  • *****
  • 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
ООо,даа,плюшените играчки - всичко съм събрала в една торба и вън от къщи...То с АД-то само те ми трябваха.Ама и без видими причини са за избягване,колкото и сладки да изглеждат...

Ам,имаме балатум под ламината на сигурно 60 и кусурнайсет години...не знам точно,така го купихме апартамента.Дали не е възможно разни бактерийки да ми играят лоши номера от там,а...и една стара гадна миризма се  носи...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
 Възможно е под балатума да има мухал...Не е зле да го проверите...
*

    Raissa777

  • *****
  • 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
За гимнастиката - казаха ми че е излишно, понеже детето прави много движения.
Особено сега като купих бънджи...скача като луда ! :D

И Дара спи с чувал, четох че е добре да ги свикнем от рано, че после не искат да спят така.
А одеалото го ползва точно за игра - смуче го, дърпа го и най-обича да се завива през глава, като в същото време ръмжи и вие  :lol:. Редовно заспива така, после аз я отвивам .

Вчера спах със сладкиша на спалнята, беше много хубаво.  :) Тя вече е голяма и не ме притеснява .
*
Аз също не мисля, че на здраво дете, без никакви проблеми е нужно да се прави гимнастика. Не съм правила на моите деца, ми здрави и палави са, дори повече от нормалното :wink:
*

    Bobbie

  • *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
mimi26 , аз мия дупето с течен сапун ( нейният, за къпане) поне по 3 пъти на ден : когато ака и при баня. След това мажа дупето с кремче. Как да не я измия със сапун, като след почистване с кърпичка като се наведа още усещам да ми мирише на наакано - значи само изглежда чиста, а не е. Да чукам на дърво, до сега дори зачервяване не сме имали. Иначе лосиона при къпане го спрях още на 2рата седмица без да съм чела нещо, а просто защото реших, че кожата и си е достатъчно мекичка, че да има нужда от допълнителни химии.


Боби


  
*
Момичета с какво се третират пъпчици от претопляне или чакам сами да изчезнат?
*
Момичета с какво се третират пъпчици от претопляне или чакам сами да изчезнат?

Илейни, доколкото зная, с нищо. Ако искаш да почистиш може с физиологиен разтвор и памуче.

Раиска, нашият ортопед е много против бънджитата. Каза, че са противопоказни за децата. Твоята сладкишка не е ли малка за бънджи още? Нека се изкаже и някой по-компетентен от мен де ;)
« Последна редакция: Март 06, 2011, 18:18:55 pm от Раши »


Моето дете,ака преди всяко ядене,и задължително му мия дупето и мажа с кремче..то иначее мн гадно ми се струваа,едва ли им е приятно на дупетата с тея кърпички,незнам  :?.Но и също така ако пропусна или сменя крема веднага се подсича,и сега вече се знае миене задължително без пропуск ( освен през ноща ),и после мазане с кремче.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
За миенето на дупетата и аз съм за и със сапун-след всяко акане,че наистина с тези мокри кърпи не си е работа...и мажа с крем винаги,въпреки че не е подсечен
Илейни ,на Тео си изчезват сами пъпчиците до няколко часа,въпреки че гледам да не го претоплям ама понякога се случва :oops:

*
Илейни, Раши, не почиствайте кожата с физ. разтвор,то това не е ли много солено за кожата? Не е ли по-добре преварена вода?






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Смараиди, напротив. Физиологичният разтвор е солен точно, колкото и тялото - 0,9 процента натриев хлорид. Той се използва и за вливане. Така, че е идеален за почистване.



*
Раши, знам че физ разтвор се влива, но не знаех че се почиства с него кожата :).


Сега да ви се оплача. Бебето сумти с носле и по един път на ден вадя малко сополки, малко, но си има. Сутринта се обаждам на ЛЛ да отидем, като ми се иска по-скоро и я питам ще ни вкара ли без да чакаме, защото е понеделнк и има много народ. А народът е предимно баби за лекарства, съвсем рядко има деца, а тя не можело че е понеделник и ще се сърдят.
Предният път като ходихме на консултация в чакалнята 4-5 човека, виждат че сме със съвсем малко бебе и никои не ти предлага реда си. Тогава излезе докторката и ни вкара, но днес не иска. А ми е роднина  :x. :balk_153:
« Последна редакция: Март 07, 2011, 10:17:20 am от Smaraidi »






При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.