0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
Д-р Бърди,какво ще препоръчате за дете с хипогликимии?Храни се на 3 ч с Аптамил ADC.
07.10.2009
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Бебето се храни 6 пъти в денонощие, като прави пауза от 8 часа през нощта.
Вече я храня стриктно по опаковката. 150 мл вода с 5 равни мерителни .

Блу Скай, аз твоята таблица си я копнах, но нещо не се ориентирам добре по нея...не е обяснено линийте какво означават.

Оффф за педиатърката много добре знам  :(
Чела съм сумати мнения на майки, че децата едни месеци наддават много, други малко и всичко е в реда на нещата. Това че този месец е качила 1.5 кг не означава че за 10 месеца ще качи 15...Това ми е ясно, но при нон стоп дуднене в един момент започвам да се притеснявам.
Няма как да сменя педиатърът...за жалост  :( Тя е леля на мъжа ми ... и веднъж направих намек на последния, че искам да я сменя...настана чудо на чудесата.
А друго...от 40 години практикува, ако видите как й треперят ръцете като слага ваксините на бебето - аз ще я сложа по-добре ! Разбирам че се притеснява за "нашето", но на мен тези вълнения ми идват в повече. Дара е единственото дете и в двете ни семейства...та ясно ми е че ще бера ядове.

Честита Баба Марта на всички !
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Д-р Бърди,
четох доста ваши мнения за бактерии и т.н. Четох и за моракселата.

Тази сутрин бебето имаше секрет в едното око, също така засъхнал по миглите.

В първия месец имахме подобни проблеми. Обрива по лицето изчезна сам, а за очите ползвах капки Тобрекс . За 2-3 дни се изчистиха секретите от очите.

Въпроса ми е - трябва ли да пускам някакви изследвания ? ( Предпочитам да отида в частна лаборатория а не при педи в поликлиниката ).
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Посявки- носни и фарингеални.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
Докторе, добре сте се завърнал! Липсвахте много!

moniks_s ето http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.msg780820#msg780820

На малчо главичката е издадена повече от едната страна, да питам има ли шанс да се оправи сама с растежа или трябва ние да правим нещо? Да го заведа на някакъв специалист?  
Майче като го салагаш да лежи, го слагай на тази страна по-често. Например 1 хранене - ляво, 2ро хранене - дясно, 3то хранене - дясно, 4то пак ляво и пак така (това ако е изпъкнато в дясно повече). Като видиш, че се изравнят редуваш пропорционално ( но дотогава надали ще подлежи на контрол  :lol: )

Мими, той и сега не подлежи на контрол, вече се обърна и изобщо не спира да се върти, застава както сам си реши. Опитах да подпра с една пелена плътно до главата, ми той ще се задуши в нея, обаче пак обръща глава. Обнадеждава ме единствено, че сам започна по-често да спи на ляво, че доскоро изобщо не го правеше.

*
Честита баба Марта  :)!

Момичета, по колко мл за 24 часа трябва да яде бебе на 1,5 месеца?
И мога ли и по колко да добавям към млякото бебешко оризово брашно?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Илейни,не знам какво е Аптамил 1,но ми звучи като обикновенно мляко...АР млеката са спецялни и по-гъсти.Това е идеята,храната да е по-плътна и гъста за да не се връща лесно обратно.
Фибо идеята ми беше ако ми е рядка кърмата, че АМ ще спре поврщане ли връщане ли и аз незнам вече какво е обърках се съвсем. Прилича на приливане на чаша с вода не знам като какво се определя. Е днес съм на Аптамил значително по-малко е само 3 пъти до сега от сутринта и то не след ядене ами час-два след това и то при смяна на памперса като й свивам крачетата или тя като вземе да се напъва, че не иска изобщо да стои в легнало положение.
*
Д-р Бърди ,благдаря за мнението!То и на мен не ми се видя много правилно,но щом док каза,реших да го послушам,но...
Сарич,тук в БГ е доста студено и нашето излизане дотук е само до колата и до поликлиниката за жалост,и на терасата за 1-2 мин. и то веднъж,а много ми се иска да почнем да излизаме вече...За обличането у дома е само по боди, ританки и чорапки и отгоре гащеризонче или блузка-зависи,и това при Т 23-24градуса до 25.Само за къпането го увеличаваме климатика на 30.Тя майка ми се ми повтаря че било слабо облечено ,ама той пък топло много не търпи-изчервява се и става неспокоен докато не го открия или охладя стаята малко

Илейни,не знам какво е Аптамил 1,но ми звучи като обикновенно мляко...АР млеката са спецялни и по-гъсти.Това е идеята,храната да е по-плътна и гъста за да не се връща лесно обратно.
Фибо идеята ми беше ако ми е рядка кърмата, че АМ ще спре поврщане ли връщане ли и аз незнам вече какво е обърках се съвсем. Прилича на приливане на чаша с вода не знам като какво се определя. Е днес съм на Аптамил значително по-малко е само 3 пъти до сега от сутринта и то не след ядене ами час-два след това и то при смяна на памперса като й свивам крачетата или тя като вземе да се напъва, че не иска изобщо да стои в легнало положение.
Повръщане час-два след хранене прилича на рефлукс. При рефлукс се дава АР мляко или както др. Бърди съветва се добавя мизурка бебешко оризово брашно. Не се слага бебето по корем, не му се натиска коремчето, надига се матрачето от към главатаа. Дъщеря ми имаше силен рефлукс до годинката. Всичко изброено съм го прилагала.
Фибо, правя 135 мл вода с 4 и половина мерителни лъжици и става 160 мл готова смес.
1 мерителна лъжица = 30 мл вода
4 мерителни  лъжици=120 мл вода
половин мерителна лъжица=15 мл вода.  Така го изчислявам.

А иначе да за икономия не правя 5 лъжици с 150 мл вода.
АМ се приготвя  1 гладка(равна) лъжичка/мизурка на 30мл вода. На всяка кутия има подробно описание и картинки. Не се приготвя АМ с половин лъжички.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
Честно казано и на мен на рефлукс ми звучи,но той се остановява от доктор...Нужен ѝ е сериозен педиатър,какъвто в БГ(ако е там) трудно се намира... :?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Те и затова имат един от най-ниските проценти дългосрочно кърмене. Та от там и "Лигата" произхожда.

Не е редно да смесвате кърма с АМ. Това само ускорява края на кърменето.
Основното при кърменето е да се избягва по всякакъв начин хранене с биберон.
Имат, защото нямат начин да си седят в къщи като у нас, а трябва да тръгнат на работа. Мисля, че имат предвид бебета като моето, което и без това си ядеше кърмата с биберон през деня, а вечер и сутрин сучеше, защото аз трябваще да ходя на работа. 

Аз обаче пак не ги смесвах, за да няма нещо в АМто, което да действа зле на антителата ( нямам представа дали има, ама за всеки случай).

Боби

Момичета,привет : :wink:
Днес като стиснах леко едното зърно на малкия изтече съвсем малко кръв 8O,след прегледа ни назначиха компреси с реванол.Аз обаче съм много притеснена:чувала съм за белезникав секрет ,но кръв..? :?Според педиатъра това на хормонална основа.
Имахте ли такива проблеми и как се лекувахте?
Д-р Бърди какво ще кажете..?
Здравейте!! :)Д-р Бърди радвам се, че отново сте тук!!
При нас пак същия проблем :(След компресите с реванол,днес пак забелязвам на бодито капчица засъхнала кръв :?Тревожно ми е,какво да правя ?Пак компреси?
« Последна редакция: Март 02, 2011, 09:40:55 am от Велина »

Ох ми ние имаме установен рефлукс и сме на АР Фризовом,обаче да си призная ефект кой знае какъв няма,пак си повръща и връща детето,даже идава време за следващо хранени и при смяна на памперса ( в която аз мн леко действам ) почва да връща  8O,сеедно коремчето не е обработило млякото....вече съм се побъркала..вчера след четене в моториката,тръгнах да търся Хумана Ар ,ами никъде не намерих  :(. Не знам какво да правя вече ,отделно детето ми постоянно плаче повреме на хранене истеричнооо,много трудно се храним (аз лично изтръпвам когато дойде време за ядене),а през останалото време се се свива,пъшка,ръмжии,плачеее,и от всички напъни почва да връща и то става едно мазалоо. Д-р Бърди ако можете да ми дадете съвет какво да направяя,ще съм ви безкрайно благодарна .
« Последна редакция: Март 02, 2011, 11:58:46 am от Birdie »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Birdie

• 11040
Може би да се касае за:

*АБКМ
*пилорна стеноза?

Може да опитате друго АР мляко ( Милупа, НАН). Фризовом  не е най-добрият избор според мен ( и от опит).
Sir Alec Guinness
*
Мънки, само Фризовом ли яде, без кърма?

Как е установен рефлукса? Ехография, рентгенография правена ли е?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
Сега ще обясня през какво сме минали ,какво сме опитали и кой как е поставял диагнозите си  :x.
 В началото бяхме само на кърма,но дететпо плачеше,не му стигаше и с допитване на наща педиатърка решихме да дохранваме с Лактана,започнахме,детето продължаваше да си реве при хранене ,да пищи,да блъска шишето,и най гадното да повръща,понякога на фонтан,понякога просто си връщаше по няколко пъти.След поредното повръщане на фонтан вечерта,се обадихме на педиатърката,по телефона тя реши че имаме рефлукс и каза,да вземем Аптамил АР и да даваме и ако повръща пак да и се обадим.Почнахме ние,имаше подобрение от към повръщането за около няколко дни,но не и в поведението на детето повреме на ядене (рев,писъци,гърчове и т.н.),нейното твърдене е че са колики,да даваме капки  и да сме търпеливи.Минахме всички капки с идеята че са колики,е да ама не  ( аз все още смятам че това не са колики ),решихме че може би аптамила не му харесва или у действа гадно,обадих се и попитах дали може да смениме млякото,да каза няма проблем щом искате сменяйте....тогава взехме фризовома АР,но за съжаление и от него никакво подобрение.На своя глава записахме час за гастроентеролог,отидохме,без да го гледа на ехограх и т.н ,само го преслуша и опипа коремчето заяви че има рефлукс,колики и най вероятно чревна инфекция.Пуснахме фекалий за изследване,ами да ама е чисто,няма бактерия.зЗвъннах да кажа резултатите,беше ми казано,да пусна ПКК + диференциално преброяване (май така се казваше),пуснахме....ии вчера бяхме пак на преглед.Погледна изледването,и каза че било наред,освен завишение левкоцити,но да пуснем другата седмица пак (това е гастрото) за всеки случай,иначе каза няма бактерия в фекалия...изписа някакви прахчета за повръщането и каза да смесваме фризовом+фризопеп ок обачее,след първата дадена доза детето се съдра да повръща,според мене му беше рядко....и на моя глава му давам сега само гризовом (като искаш да намеря хумана ,но нямаше никъде АР).Сега ако трябва ще пробвам всяко едно мляко АР но незнам дали проблема е в млеката :? :? :?  а да ги сменям като кърпички  :?.Та така,това е до момента което сме направили,по горе забравих да кажа че кърмата свърши,само Ам сме.
 Ако имам грешки извинете,но детето плаче и пиша на пресекулки и бързам  :oops:
« Последна редакция: Март 02, 2011, 13:22:26 pm от Birdie »
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

Birdie

• 11040
*Ултразвук за изключване на пилорна стеноза.
*Обсъждане на вариант за АБКМ като причина за повръщанията ако пилорната стеноза се изключи.

Обикновено от АР млеката децата се повлияват бързо. Ако не, причината се търси другаде.
Мъжкият пол е рисков фактор за пилорна стеноза, макар и възрастта на детето да е малко над обичайната за изява на заболяването. Но нищо не е изключено, ако не е.

За УЗ действайте крайно експедитивно.
Ако е АБКМ, НАН "Алфаре"  е може би най-добрият избор.
Sir Alec Guinness
Благодаря ви докторе :).
 Сега ще проуча докторите и записваме възможно най скорошния час за УЗ.
*
Раиса, припомни ми точно колко е високо и колко тежи детето и ще ти обясня за графиката!
За другото - ти си знаеш мъжа и колко може да понесе или ти колко можеш да понесеш, но все пак помисли и за здравето на детето или я дръж постоянно под око, за да не направи нещо, което не искаш. Аз лично бих я сменила, дори и да ми дуднат или да ми вдигнат скандал. Ще му мине. Но, както казах, ти си знаеш мъжа най-добре.

Smaraidi, защо искаш да му добавяш оризово брашно към млякото?