0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #620 -: Февруари 28, 2011, 17:00:19 pm »
За moniks_s:погледни на страница 23 в Оценка на моториката.

*
« Отговор #621 -: Февруари 28, 2011, 17:11:31 pm »
Докторе, добре сте се завърнал! Липсвахте много!

moniks_s ето http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.msg780820#msg780820

На малчо главичката е издадена повече от едната страна, да питам има ли шанс да се оправи сама с растежа или трябва ние да правим нещо? Да го заведа на някакъв специалист?  
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 17:18:47 pm от maia_st »

*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #622 -: Февруари 28, 2011, 17:43:17 pm »
А като повръщат бебетата ви после давате ли им още ядене,че аз съм в голяма чуденка какво да правя. Милен и той много повръща и понякога и на фонтан и аз понякога му давам още малко АМ,че ме е страх да не вземе да изпадне в хипогликимия,че при нас това е проблема.Давам му Аптамил ADC.
07.10.2009
*
« Отговор #623 -: Февруари 28, 2011, 17:53:03 pm »
 yahoo_33благодаря за инфото момичета
Пауърче,при нас е по-скоро връщане,само веднъж беше на фонтан и после той си търси храна - дадох му и се успокои.
Почвам да се замислям след това което четох,благодаря д-р Бърди,дали не ми е редка кърмата :?,как да разбера :oops:Направо главата ми е пълна със въпроси :?
  Д-р Бърди
искам да попитам и редно ли е да смесвам АМ Фризолак с кърма?педиатърът каза ,да съм я смесвала,а преди да почна да я смесвам от 1 седмица някъде бебо не връщаше храна-предварително благодаря?
« Последна редакция: Февруари 28, 2011, 18:46:28 pm от moniks_s »

*
« Отговор #624 -: Февруари 28, 2011, 17:58:22 pm »
Моникс и аз си задавам същия въпрос.
И точно затова искам да питам тъй като сме само на кърма, а детето не спира да повръща задължително ли трябва да пробвам АР мляко и ли може с Аптамил 1 просто защото такъв имам наличен  :oops:?
Мисля да запазя и час за УЗ.
*
« Отговор #625 -: Февруари 28, 2011, 22:07:43 pm »
Привет мамита.
На мен ми е още рано да пиша тук, но се записвам да следя темата, че скоро и аз ще съм една мама.
Хубава вечер от мен.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #626 -: Февруари 28, 2011, 22:16:03 pm »
Илейни,не знам какво е Аптамил 1,но ми звучи като обикновенно мляко...АР млеката са спецялни и по-гъсти.Това е идеята,храната да е по-плътна и гъста за да не се връща лесно обратно.

Вив,според мен при вас дилемата е - трябва ли да се мори бактерия която не е активна?? А такава бактерия може просто да присъства без да те разболее изобщо. Мисля и би трябвало да сте ваксинирани срещу пневмококи??

Райс,АМ се разглежда като количество на водата а НЕ като готов разтвор.Не изпадайте в чак такива детайли с единици милилитри. 150мл АМ се прави от 5л+150мл вода.Да,става малко повече,но продължава да се води 150мл,така схемата е ясна.Всяко АМ има различна плътност и тежест - ако с едното от 150мл се "вдига" на 160мл,то с друго може да се вдигне на 155мл.Но това е просто промяна в обема.

Колкото до сладкиша,давай да яде!Щом иска - изма нужда.Тя сама усеща най-добре.Джи джи ти е писала,ама аз ако ти кажа - Боби качи  1ви м - 1900,2рия - 1700 и по средно кг на месец до 7мия месец и до там.От тогава вече сме на 300/500гр,а имаме и месеци в които е и свалил.Ама то шило - спира ли се :lol:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #627 -: Февруари 28, 2011, 22:26:16 pm »
Уф, съвсем се обърках с тези милилитри и води.
Фибо, значи аз слагам 135 мл вода и 3,5 мерителни лъжици мляко. Като количество се води 135 мл АМ, а не колко става накрая, нали? Правилно ли съм разбрала каквото си обяснила на Рая?

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*

fibo

• 2168
« Отговор #628 -: Февруари 28, 2011, 22:32:16 pm »
Да,така се разглежда.Правилно си разбрала.
А,защо правиш 135мл? И как? Доколкото знам Европейските схеми са на 30мл - 1л.Т.е. можеш да измериш 120мл или 150мл,но 135мл ???
Подозирам го правиш за по-икономично,вместо да изхвърляш? :) Но др.Бърди също писа - млякото се прави строго по схема. :)
Борко Бърборко
*

iv_pif

• **
  • 55
  • Бог да пази България
« Отговор #629 -: Февруари 28, 2011, 22:33:40 pm »
Илейни, тя таблицата е в една книга...също педиатърката ми показваше някаква таблица. Ако те интересува нещо конкретно - пиши на лични, ще ти я препиша.

Д-р Бърди, на бебето му излиза един обрив на лицето. Ту се появява, ту изчезва . В началото беше само около устата и мислех че е от лигавенето. Сега обаче има и към очите...Педиатърката нищо не казва. По тялото няма нищо.
Мисля че не е от млякото, понеже преди беше само на кърма и пак имаше такъв обрив.
Лицето мия само с вода, нищо не мажа.

Доктор Birdie, привет!
Да посея ли семето на съмнението за Мораксела?!?
Моята Вселена се казва Дани

*
« Отговор #630 -: Февруари 28, 2011, 22:59:37 pm »
Фибо, правя 135 мл вода с 4 и половина мерителни лъжици и става 160 мл готова смес.
1 мерителна лъжица = 30 мл вода
4 мерителни  лъжици=120 мл вода
половин мерителна лъжица=15 мл вода.  Така го изчислявам.

А иначе да за икономия не правя 5 лъжици с 150 мл вода.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #631 -: Февруари 28, 2011, 23:10:29 pm »

Вив,според мен при вас дилемата е - трябва ли да се мори бактерия която не е активна?? А такава бактерия може просто да присъства без да те разболее изобщо. Мисля и би трябвало да сте ваксинирани срещу пневмококи??

Да Фибс и аз това размишлявам дали трябва да се мори тая гадина
А ваксина за пневмококи имаме ,но само първата дето се бие 2 м ,после има още една в 3 м ,но нея я нямаме още ,та в този случай сега като имаме тази бактерия трябва ли да се бия ваксината се чудя
Трябва да кажа на нащо педи ,че я имаме преди да ни бият ваксината да видим какво ще каже (изследването го пусна друг педиатър )
[/url]
*
« Отговор #632 -: Февруари 28, 2011, 23:21:48 pm »
Докторе, добре сте се завърнал! Липсвахте много!

moniks_s ето http://www.zachatie.org/index.php?option=com_smf&Itemid=40&topic=22516.msg780820#msg780820

На малчо главичката е издадена повече от едната страна, да питам има ли шанс да се оправи сама с растежа или трябва ние да правим нещо? Да го заведа на някакъв специалист?  
Майче като го салагаш да лежи, го слагай на тази страна по-често. Например 1 хранене - ляво, 2ро хранене - дясно, 3то хранене - дясно, 4то пак ляво и пак така (това ако е изпъкнато в дясно повече). Като видиш, че се изравнят редуваш пропорционално ( но дотогава надали ще подлежи на контрол  :lol: )
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #633 -: Февруари 28, 2011, 23:54:49 pm »
yahoo_33благодаря за инфото момичета
Пауърче,при нас е по-скоро връщане,само веднъж беше на фонтан и после той си търси храна - дадох му и се успокои.
Почвам да се замислям след това което четох,благодаря д-р Бърди,дали не ми е редка кърмата :?,как да разбера :oops:Направо главата ми е пълна със въпроси :?
  Д-р Бърди
искам да попитам и редно ли е да смесвам АМ Фризолак с кърма?педиатърът каза ,да съм я смесвала,а преди да почна да я смесвам от 1 седмица някъде бебо не връщаше храна-предварително благодаря?

Не е редно да смесвате кърма. Изобщо това е най-големият бисер, който съм чувал от доста време. :)
Гледайте при кърмене да спазвате добри техники и детето да не гълта много въздух >> писал съм за това в "Оценка на моториката".
Масаж на гърдата също може да помогне.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
Това, което правите, е абсолютно забранено.
Надявам се под "лъжици" имаме пред вид "мезурки".

Първо да кажа - Добре сте се завърнал ! Много ни липсвахте !  :)

Не знаех че е забранено...защо ?
И да, под лъжици имам предвид мерителните.

Разреждам млякото, защото бебето плаче след хранене, иска още...
Дори така, започва да е нервна около 30 мин преди следващото хранене. А ако не сме си вкъщи - със сигурност я храня по-рано, защото иначе не спира да реве.
В същото време педиатърката  каза да я храня по-малко, понеже много качва. След като оставих бебето за няколко часа тя да го гледа - спря да говори. Закъснели с 30 мин за храненето и е станала лудница - писъци, рев, чудо.

Сега започна да наддава по-умерено и мислех от следващия месец ( 5 м ) да започна да й давам 170 мл готов р-р, 5 мерителни, както си е по опаковка.
Бебето е 7200 гр. , 65 - 66 см., 4 1/2 месеца. Роди се 3100 гр.

Какво ще ме посъветвате ?
Благодаря предварително !

Вив, точно това имах предвид, но и на мен ми се струва добре облеклото.

Раиса, сина ми на 3м 1 седмица тежеше 6900 гр. Изяжда отдавана по около 150 / 160 гр. стигал е и до 240гр. Храни се по 5 - 6 пъти на ден. Т. е. за 24 часа му се събират ок. 850 гр.

Последните 2 месеца наддава по 1400 гр за месец.

Колко пъти в денонощието се храни бебето ти? Това за 110 гр плюс месеците важи ако яде по 7 - 8 пъти в деннонощието.
На кутиите АМ пише 160 гр  по 5 хранения за 3 -4 месечни бебета.

И изобщо според мен е правилно да се изчисли какво е общото количество изядено за денонощие, а не по колко на ядене.
Да ме поправи някой. ако греша
« Последна редакция: Март 01, 2011, 00:16:05 am от albenanedelcheva »

*
Раиса, извинявай, но според мен си намери педиатър, който не ти е роднина. Не помня къде бях пускала графиката с перцентилите, за да видиш, че детето ти не е дебело.

*

fibo

• 2168
 :lol: - това по повод последното...Райс,слушай Блу и си свиркай :lol:

Бенка,и аз мисля като теб.Аз също гледам общото количество за денонощие. :)

И много ми е непонятно,откъде идва това смятане и изчисляване при вас със милилитрите и общи количества и т.н. :)
Борко Бърборко
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Не е редно да смесвате кърма. Изобщо това е най-големият бисер, който съм чувал от доста време. :)
Д-р Бърди, аз съм в САЩ и тук също казват, че нямало проблем да се смесва. Аз така и не го направих за всеки случай, но наистина това препоръчват.

Боби

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Те и затова имат един от най-ниските проценти дългосрочно кърмене. Та от там и "Лигата" произхожда.

Не е редно да смесвате кърма с АМ. Това само ускорява края на кърменето.
Основното при кърменето е да се избягва по всякакъв начин хранене с биберон.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*

saraapl

• 2009
  • Нашата мечта... Обичаме те много
Честита Баба Марта  Да сте живи и здрави и много много щастливи..Нека новия месец се напълни с дългочаканите бебета,и по-следващия и по-следващия... да не спира появата на нови и нови бебчета 
Ние започнахме малко по малко да излизаме на разходки..Моля майки да споделят в началото по колко време излизате и при каква температура как обличате малчовците...Аз мисля че се престаравам нещо... Все имам чувството че милото буквално ври като излезем..Тук температурите варират от 18 до към 25 градуса тези дни.. Благодаря ви и успешен ден милички  Дано студа в България свърши скоро...Пазете се много( започнала е втора вълна на грип)