0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #560 -: Февруари 24, 2011, 17:59:30 pm »
И на Дария са и така, около зърната...шегувам се че се е метнала на майка си   :)
Мисля че е нормално, понеже нашата педиатърка често и оглежда гърдите и нищо не е казала.
« Отговор #561 -: Февруари 25, 2011, 10:03:33 am »
Момичета, трябва да започнем да даваме вит.Д, а Педиатърката не ни препоръчва българския вариант. Някоя купувала ли е от Гърция или от Турция вит.Д и с какво търговско наименование?

Здравейте,

В Турция до 4 м на бебето давахме витамин - А , Д и С витамини в комбинация на турска фирма производител. Понеже не запазихме опаковката не мога да Ви напиша името на производителя, а името на самите капки е АСД, като дозата е по 10 капки дневно (в тези 10 капки Вит. Д е 400 единици)
След 4 месец - Витамини (Суправит за бебета и деца на Байер), течни с мерителна лъжичка. Дава се по една мерителна лъжичка дневно, като количеството на Вит. Д е също 400 единици на доза.
Предполагам,че има и други витамини за бебета на други фирми в Турция, но това е, което ни е изписано.
*
« Отговор #562 -: Февруари 26, 2011, 14:14:17 pm »
Моят змей изяжда по 160 мл АМ на хранене от днес. Ядеше до вчера по 140 мл. Виждам не му стига. Като се нахрани отваря си устата, хапе си ръцете, смуче жадно залъгалката, нервничи.

Това 160 много ли е? На 1 месец тежеше 3700 и е наддал за месец 1 килограм.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Ч
« Отговор #563 -: Февруари 26, 2011, 15:29:34 pm »
Смарайди,наддаването на бебето за първия месец с 1 кг е нормално,моята дъщеря качи също толкова.Обаче това количество АМ 8O тя го пиеше на 6-7 месечна възраст,а и такава е нормалната дажба за 6 месечно бебе.
« Последна редакция: Февруари 26, 2011, 16:06:05 pm от TINI78 »

*
« Отговор #564 -: Февруари 26, 2011, 16:04:37 pm »
Съгласна съм с Тини.На вашата възраст трябва да изяжда 100-110мл.

*
« Отговор #565 -: Февруари 26, 2011, 18:46:32 pm »
Смараиди, според мен не е задължително бебето да яде точно, колкото е по норма. Щом е гладно, нека си хапва. Пък и това може да е само период - нещо като криза на растежа и да спре скоро. Успех!

*
« Отговор #566 -: Февруари 26, 2011, 21:20:54 pm »
Мерси, момичета! Ще докладвам следващите дни какво е положението.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
*
« Отговор #567 -: Февруари 26, 2011, 21:42:42 pm »
Момичета моето бебче все повръща. Не е на фонтани или огромни количества, но кажи речи по всяко време. Мислех си в началото, че е лакома и яде повече и затова връща, ама сега като я наблюдавам и след час или два след хранене пак си връща. Може да е само водичка или пресечено мляко, но връща  :( Та въпроса ми е имала ли някоя от вас сходен проблем и какви мерки е предприела?
*
« Отговор #568 -: Февруари 26, 2011, 22:12:39 pm »
ileini, на всяко хранене ли връща? А като количество повече или по-малко от мъжка длан е върнатото?
Сложи под матрака по-дебело сгънато одеало или книга, за да се повдигне.
Оригвай, ако може по средата на храненето и хубаво след хранене, и я дръж изправена 20-тина минути.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #569 -: Февруари 26, 2011, 22:44:45 pm »
ileini, на всяко хранене ли връща? А като количество повече или по-малко от мъжка длан е върнатото?
Сложи под матрака по-дебело сгънато одеало или книга, за да се повдигне.
Оригвай, ако може по средата на храненето и хубаво след хранене, и я дръж изправена 20-тина минути.

Съгласна,а и трябва да разграничим повръщането от връщането.Различни неща са.Може да сте и с Рефлукс.Какво казва педиатъра ви?Пробвай с по-гъсто мляко ако сте на АМ.Ако сте на кърма,освен да повдигаш,както са казали, друго не знам...Но се израства,рядко се налага някаква интервенция....

Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #570 -: Февруари 26, 2011, 23:18:59 pm »
Имам предвид повръща. Ами не е толкова много Smaraidi , но е на всяко ядене. Оригвам я, не всеки път се получава, но в почти всички случаи. На кърма е. Педиатърката предложи да й давам х30мл Фризовом преди всяко хранене, но се притеснявам, че така ще се отбие и не смея  :( Чудя се да я водя ли при специалист или...
Пробвала съм след като я оригна да я сложа на шезлонга надигната, е пак си връща детето  :( Иначе наддава добре. Роди се 3кг, вече е 5.
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #571 -: Февруари 26, 2011, 23:39:22 pm »
Повръщането е съпроводено обикновенно от спазъм и фонтан.Това ли се случва?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #572 -: Февруари 26, 2011, 23:46:14 pm »
Здравейте момичета !
Искам да се оплача и да потърся съвет ако някой се е сблъсквал с това !
Моята бебка в началото на 3 м започна много плюнки да бълва и покрай това все се дави с тях .По едно време обаче взе много често да кашля и се дави от всичко и аз реших да идем при док да я погледне - гледа гърлото чисто е добре е ,слуша гърдичките спокойни са .
И аз се поуспокоих ,но за известно време - кашлянето продължава и на последък много зачести пак .Тогава реших да потърся второ мнение - другата педиатърка също слуша гърдите и гледа гърлото всичко било на ред ,но пусна назален секрет - резултата е бактерия  s pneumoniae педиатърът каза трябва да се лекува изписа АБ сумамед 100 и за 7 дена и каза като свършим лечението пак да идем
Само че ми се струва ,че няма да стане така работата първо ,защото този АБ е като гъстотата на панадола ,но Теди не иска да го яде от лъжицата плюе го защото явно и горчи и не знам колко успявам да натъпча по друг начин не мога да и го дам защото тя признава само на мама гърдите не желае никакви шишета и биберони
И второ не съм сигурна дали сме за АБ ,но го давам за сега какво да правя
Моля някой ако се е сблъсквал с подобна бактерия да даде съвет
Благодаря предварително
[/url]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #573 -: Февруари 27, 2011, 00:07:07 am »
Бактерия се лекува ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с Аб, но по антибиограма
почти съм сигурна, че Сумамед няма да свърши работа, но вече сте го почнали, АБ се дава със спринцовка, в устичката допряна до бузката и натискаш бавно да можеш да дадеш време да преглъща
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #574 -: Февруари 27, 2011, 00:23:52 am »
Мини да със спринцовка го даваме то самото лекарство си има вътре, но пак го плюе и го връщам с лъжичка за това споменах лъжицата , антибиограма имаме направена
Ще видим дано да помогне ,какво ли следва ако не помогне сигурно друг AB
Благодаря все пак Мини
« Последна редакция: Февруари 27, 2011, 00:36:51 am от viviq »
[/url]
« Отговор #575 -: Февруари 27, 2011, 09:50:09 am »
Илейни,и ние сме така ,на всяко ядене си връщаме,заради това сме на Фризовом ,но пак си връща детето доста често.При нас казват че имаме рефлукс....водих го и на гастроендокринолог,според не пък е понеже ядял много за възрастта си  8O и се било натрупвало и затова,но хич не съм съгласна,ние си ядеме по 120,имахме периот в който само вечер след банята изяждаше 150 мл.но той отшумя.аз оригвам ако детето позволи посредатат на ядене,после го държа изправен колкото мога....но има и нещо друго,връщането при нас става понякога в следствие на много свиване и пънкане от коликите  :(,та положението е мани мани.Дано се оправите,но ако се притесняваш заведи я на специалист ви погледне :).А при нас даже на няколко пъти става и на фонтан.
 Вивкааа,ако не си сигурна за АБ то защо го даваш преди да си потърсила още мнения и опций?Докато ти самата не си сигурна за АБ не го давай,това е моя съвет.
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
« Отговор #576 -: Февруари 27, 2011, 10:29:35 am »
Ами то и при нас има от врме на време фонтани. Мята на 5-10см разстояние. Ама тая сутрин пак доста повръща. Понякога си мисля, че връща на порции всичко което е изяла. Най-добре да я заведа на специалист.
Мънки при вас как диагностицираха рефлукс? И при вас връщането веднага след като се нахрани ли е, щото при нас е по всяко време  :(
*
« Отговор #577 -: Февруари 27, 2011, 10:37:11 am »
Исе вече съм сигурна попрочетох някои материали из нета и явно само така се лекува бактерията ,така че няма начин ще я лекуваме
Само едно ми е интересно сега ще пускаме и ние с таткото секрети Та се чудя ,ако излезе, че и аз имам как ще пия АБ като кърмя ?
Не че не е възможно ,но ще видим какво ще каже док .
[/url]
« Отговор #578 -: Февруари 27, 2011, 11:51:58 am »
Илейни, Йоана започна да повръща още преди на навърши 1 месец. Толкова много повръщаше, че се чудех остава ли нещо в стомахчето и. Тя също е на кърма. Водихме я на преглед и консултация в Токуда. Детето беше наддало 1200 за 40 дни. Д-рката каза, че щом наддава няма място за притеснение. Лошо е когато не качва кг или спада теглото и. Тя и сега, 6-тия месец качи 900 г, като не е спирала да повръща. Случвало се е на фонтан и през носа, видяхме се в чудо. След всяко кърмене се почваше и почти до следващото. Постоянно бяхме върху плота да сменяме повърнати гащеризони и бодита. Не смогвах на пране и гладене. Накрая и омотавахме пелена около врата, лигавниците не вършеха работа вече. Този месец я захраних и повръщането намаля. Страх ме е да се похваля, но вече не повръща. Така, че не спирай да си кърмиш детето, не давай адаптирано мляко, ако имаш достатъчно кърма. Всичко си идва на мястото след захранването.
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
*
« Отговор #579 -: Февруари 27, 2011, 11:55:34 am »
Кремче  :bighug: Благодаря ти за успокоението. Малката наддава добре. И ние сме с тензухени пелени около вратлето, че то иначе е чудо  :? Имам кърма и не ми се иска да заменям с каквито и да било АМ. И мен ме успокоява това, че наддава и се моля да си го израсте това чудо.