0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #240 -: Декември 29, 2010, 20:43:10 pm »
Здравейте Доктор Бърди,

Честита Коледа! Бъдете здрав и вие и цялото ви семейство и весело посрещане на Новата Година.

Бебчето ми, което е на 10 месеца прави в период от две седмици за втори път спазми на ларингса. Първият път беше през нощта и разбира се много се уплашихме, отидохме бързо в болница, където й поставиха инжекция урбазон. След ден нещата се усложниха, започна много да кашля и дежурната тогава лекарка ни предписа АБ Зинат. Давахме го 5 дена и нещата отшумяха. Сега обаче, около 5 дена по-късно отново направи ларингоспазъм. Лекарката ни предписа да даваме само Ериус /1 път дн. по 2,5 мл./ и тъй-като гърлото е зачервено да мажем с Тантум Верде. Проблемът е, че е невъзможно да бъркаме в гърлото на бебка и да я мажем. А явно докато не излекуваме гърлото нещата няма да се оправят. Моля ви посъветвайте ме, с какво да лекувам. Благодаря Ви.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #241 -: Декември 29, 2010, 21:02:27 pm »
И как мазането с Тантум ще лекува ларингит? това не е сериозно изобщо.
Това вероятно са или вирусни ларингити, или бактериална инфекция, или има нужда от посявки... . Носни и фарингеални.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #242 -: Декември 30, 2010, 06:26:41 am »
Доктор Бърди на нас червените ни сливици ги лекуват тукашните лекари с каларгол капки за нос и на мен ми се струва че е малко абсурдно но до тук никой не е изписвал на детето нещо конкретно за гърлото ако почне да кашля тогава изписват АБ......
*

Birdie

• 11040
« Отговор #243 -: Декември 30, 2010, 10:06:02 am »
Лекува се в зависимост от Дг. Вирусни фарингити се оправят сами, по принцип.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #244 -: Декември 31, 2010, 11:58:04 am »
Д-р Бърди, момичета, помагайте  :(
Малката е с ужасен обрив по лицто /червени пъпчици с връхче/. Ходих понеделник на консултация и педиатърката каза, че е нормално. Да мажа пъпчиците по лицето със Судорем и да й давам 3дни х 1мл Калциев глюконат. Ефект никакъв освен, че днес пъпките са още повече и не зная какво да правя. Моля Ви ако вашите деца са били с подобен обрив пишете  :(
Прилагам снимки http://ileini.snimka.bg/other/az-i-tia.526979.21916246
*
« Отговор #245 -: Декември 31, 2010, 12:07:21 pm »
Илейни, мила, моето бебе е със същите пъпки. Ту изчезват, ту пак се появяват. педиатърът  каза, че са нормални - от хормоните, и не се мажат с нищо, да не се чоплят и т.н. Просто не ги пипай.

Бях чела тук, че д-р Бърди препоръчва лицето на бебето да се мие само с бебешки сапун и вода и също така беше казал да не се пипат пъпките.

Аз лично внимавам много да не пипам беби с неизмити ръце и да не се докосва до вълнени пуловери, полари и т.н.

Чувала съм, че кърменето помага пъпките да се разсеят по-бързо.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #246 -: Декември 31, 2010, 12:10:32 pm »
Калций не се дава на толкова малко дете!
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #247 -: Декември 31, 2010, 12:14:19 pm »
Илейни, да не би да сте я претоплили? Моето момиченце също имаше такива пъпки на вашата възраст, но се появиха след претопляне. Беше юни-юли и аз все още не знаех как точно да я обличам. Изчезнаха за около 10 дни, но не съм ги пипала. Само измивах лицето с преварена вода. За калция и аз си спомням, че Бърди е писал, че не се дава на бебе.

*

Birdie

• 11040
« Отговор #248 -: Декември 31, 2010, 12:15:20 pm »
Д-р Бърди, момичета, помагайте  :(
Малката е с ужасен обрив по лицто /червени пъпчици с връхче/. Ходих понеделник на консултация и педиатърката каза, че е нормално. Да мажа пъпчиците по лицето със Судорем и да й давам 3дни х 1мл Калциев глюконат. Ефект никакъв освен, че днес пъпките са още повече и не зная какво да правя. Моля Ви ако вашите деца са били с подобен обрив пишете  :(
Прилагам снимки http://ileini.snimka.bg/other/az-i-tia.526979.21916246
По тялото има? Обривът слиза надолу по тялото?
Естествено Калциев глюконат не даваме!
Sir Alec Guinness
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #249 -: Декември 31, 2010, 12:35:11 pm »
Ние имахме подобни пъпчици и се оказа, че е или от козметиката (Себамед) или от препарата за пране. Едновременно смених и двете и пъпчиците постепенно изчезнаха. Сега я мия само със сапунче (по съвет на д-р Бърди) и я мажа само с лосион за тяло.

*
« Отговор #250 -: Декември 31, 2010, 12:44:02 pm »
По тялото няма пъпчици. Само на лицето, главичката и ушенцата.
Почиствам лицето с преварена вода. Лицето го мия с Мустела.
До сега не бях мазала лицето с нищо. Струва ми се, че откакто започнах да го мажа по препоръка на педиатърката пъпките започнаха да се разнасят.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #251 -: Декември 31, 2010, 12:52:38 pm »
Изберете форма по-свободна, да не се трие в гушката.
Измийте с обикновен бебешки сапун. Сложете на много тънък слой пудра.

Следобед огледайте- ако са позавяхнали, не се разпространяват, детето е добре, не е нужно нещо да се прави, освен обикновените грижи за кожата. Във всички случаи и с оглед възрастта на детето, уведомете Педиатър.
Ако не са, активни са, разпространяват се, слизат надолу по тялото, или настрани по гушката и лицето, ще е нужно да говорите с Педиатър за локално приложение на Фусидин.
Внимание! Ако това е Стафилокок/Стрептокок, и се разпространяват, ще са нужни освен локално Фусидин И действени мерки, вкл. и подходящ орален ( венозен, по преценка)  АБ!
« Последна редакция: Декември 31, 2010, 12:55:36 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #252 -: Декември 31, 2010, 13:03:34 pm »
Благодаря д-р Бърди!
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #253 -: Януари 01, 2011, 22:20:57 pm »
Честита Нова 2011 Година Доктор Бърди. Здраве и късмет!

Благодаря Ви за отговора. И аз така казах на педиатърката, че искам посявки, но тъй-като беше точно преди 31-ви, отложихме за след празниците .... е, в понеделник отивам и дава, не дава направление ги правя, защото и аз вярвам, че
Правилното лечение е възможно само след Правилно поставена диагноза.
Ще пиша отново, когато излезнат резултатите.

Хубава вечер  :)

« Отговор #254 -: Януари 02, 2011, 19:02:36 pm »
Здравейте Д-р Бърди,
Желая на Вас и всички Ваши близки много здраве и късмет през новата година.

За съжаление за нас  ховата година не започна добре.
Дъщеря ми донесе от ДГ някакъв отвратителен вирус, от който всички в къщи се заеазихме, всеки с различна тежест.
За съжаление и бебето не можахме да опазим. Започна да кашля. На 30.12 го заведох при педиатъра 0 диагноза  обструктивен бронхит предизвикан от вирус.
Получихме апарат за инхалации с физиологичен разтвор, препоръка ако нещата се влошат да отиваме директно в болница, ако не, на следващия ден контрола при следващия дежурен лекар /тук е така по празниците, има по един дежурен лекар за цялата околност/.
На 30.12  детето имаше Т 37.5 сутринта, пиеще мляко почти нормално. Кащлиcата не беше много честа

На 31.12 отидохме при другия лекар, който добави към физиолог. Разтвор Salbutamol,  3 капки по 3 на ден инхалации. Даде му инякаква кортизонова свещичка, Prednisoloncetat,  която поставихме в лекарския кабинет и една за вечерта
Отново направление за контрола на следващия ден и при влошаване – в болница.
Детето междувременно спря да се храни, едвам изпива по 70 – 80 мл и то не на всяко хранене, / по принцип е ящен, изпиваше от 120 до 160 мл преди да се разболее/
На 31.12 вечерта Т се вдигна до 39.1, свалихме с парацетамол до 38.5
Вчера, 01.01 отново при следващия ппедиатър, от който получихме и АБ,  Cefixim,  5мл един път на ден, Бебето тежи около 4800.
Днес Т е по ниска, сутринта 37, 6, след свещичка, следобяд 37,1.
Снощи си хапна повечко, аз реших, че вече настъпва подобрение, но уви. Днес отново е без апетит, едвам по 80 гра 3  хранения до 17 ч
Кащлицата не затихва. Има и храчки които му се спират някъде явно и го дразнят.
Аз от инхалациите, които правим постоянно през деня, като 3 от тях със Salbutamol, не виждам някаква голяма полза и подо брение.
Моля посъветвайте ме в тази връзка.
1.   Адекватно ли е според вас лечението и какво може оше да се направи. Къса ми се сърцето като гледам това малко бебе да се мъчи.
2.   Кога може да се очква подобрение, Нормално ли е вече 4ти ден да няма подобрение.
3.   Всички лекари казаха, ако не пие добре бебето за заминаваме в болница. Не разбрах обаче колко точно се разбира под недобре. Той поема все пак количество ок 80 гр на ядене. Памперсите са пълни с урина, по 1 път на ден ака обилно. Чудя се при това положение да ходим ли в болница. Вие какво ще ме посъветвате?
4.   Можем ли да го извеждаме навън при това положение. Едни казват, подобре е да не диша студен въздух, други – чистия въздух действал добре??? А можем ли да го къпем??? Понеже няколко дена вече не сме.
5.   Обмислям да си закупим някакъв уред за пречистване на въздуха в къщи и убиване на вирусите., с оглед на това, че дъщеря ми ще тръгне отново по някое време на ДГ и ще мъкне отново Гледах из интернет, има такива – йонизатори, УВ лампи, които могат да се използват в домашни условия за тази цел. Вие на какво мнение сте, има ли смисъл от такова нещо
6.   Значи ли това боледуване, че ще имаме проблеми и за вбъдеще с дробчетата,  един вид, че това ще му е слабото място??? Защото с дъщеря ми не сме имали поне досега болести от този род, с долните дихателни пътища.

Ще Ви бъда благодарна ако ми отговорите.
Още един път всичко хубаво през новата 2011

*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #255 -: Януари 03, 2011, 00:04:30 am »
Честита Нова Година Д-р Бърди !
Здраве щастие и по-малко пациенти  !
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #256 -: Януари 03, 2011, 00:33:59 am »
Др Бърди,Честита Нова Година - здраве и много усмивки!

Албенка,дано малката душица се оправи!Много ми е мъчно да чуя,че е толкова зле...
Моя приятелка също нямаше никакви проблеми с каката като бебе,но сега с второто и каката от ДГ,мине не мине все е болничък :( С тези градини,какви ли вируси не мъкнат децата...Та и те бяха с вирусен бронхит веднъж,също на аерозол и други лекарства...лоша работа...Дано кашлицата вече да е отхрачваща...Щом сте на АБ сигурно към вирус.инфекция е лепнал и бактериялна,знам ли...Дано оздравее бързо! :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Birdie

• 11040
« Отговор #257 -: Януари 03, 2011, 00:55:30 am »
@albenanedelcheva

1. Аз бих направил рентгенография и изследвания- CBC, CRP, СУЕ. Липсата на подобрение говори или за грешна диагноза ( пневмония е например), или за нужда от болнично лечение, ако е бронхиолит. Все пак детето е много малко и е наивно да го оставят за домашно лечение. Каквато и да е диагнозата, ще е по-лесно за тази възраст да се лекува в болнична обстановка. Това май за Германия говори...или Австрия? Защо? защото с диагнозите всичко е ок, само че са много "смели"- все пак детето е само на 1 месец. Не знам.. .  :?
3. Над 750мл/ дневно е добро количестов. Под- не е. Макар че при бронхиолити  може да е намален апетита, но пак е за болница с оглед възрастта на детето.
4. Може, но въпросът е тук в Диагнозата. Не може да давате АБ един път дневно- това за Азитромицин може да работи ( в което аз от опит се съмнявам), но за другите АБ абсолютно не работи.
5. Никаква полза от това, ако имате друго дете на ДГ.
6.Зависи от диагнозата- обсъдете да направите потен тест на детето, след като всичко се оправи.
« Последна редакция: Януари 03, 2011, 01:00:32 am от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #258 -: Януари 04, 2011, 13:35:46 pm »
Здравейте д-р Birdie,
Пожелания за здраве и хубава и успешна 2011г. !
Споделих с Вас за проблемите с нашето детенце, което беше прието в болница вчера - 03.01.2011г. След лечението, което приложихме с многото лекарства / "замисъла" на което Ви озадачи / сменихме Зинаг с Терцеф - инжекции в крачето за дните 30.01 - 02.01. На 03.01.2011г. след преглед при педиатъра детенцето постъпи в болница. Доколкото разбрах от майката прилагат лекарства, аналози на Перцеф и Урбазон. Прави и инхалации с Вентолин. Днес при опит да поставят авокад са спукали вената... Диагнозата е бронхиолит. От прочетеното разбирам, че това е заболяване, което рецидивира често и многократно. Кашлицата продължава дълго - не знам колко е нормално и как ще разберем след изписването дали е още болна и трябва да лекуваме или това е "изчистване"? Бих искала да Ви запитам след изписване от болницата какво би било полезно да даваме на детенцето: 1. за доизлекуване /евентуално/, за да сме сигуерни, че лечението е прилкючило и може да се приеме, че детето е здраво /изписването от болница при на става след изтичане на броя дни по здравна пътека... / 2. за профилактика срещу повторно заболяване и засягане на дробчетата 3. за повишаване на имунитета и по-голяма резистентност. Детенцето ни е на 3 месеца и 10 дни, при последно теглене /преди заболяването/ беше 5 830гр.
Обсъждаме закупуване на инхалатор за използване вкъщи. Бихте ли препоръчали добър такъв и с какво е добре, колко често и в какви дозировки да се правят инхалации.

Поздрави,
« Последна редакция: Януари 04, 2011, 15:03:30 pm от meet »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #259 -: Януари 04, 2011, 15:39:23 pm »
Не, не е обезателно да рецидивират бронхиолитите.
Дозата на лекарствата е в зависимост обстоятелствата.
Добър небулайзер за деца е този на Медел "Клени"- много добро качество.
Sir Alec Guinness