0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #220 -: Декември 27, 2010, 16:02:00 pm »
Здравейте,
Много се радвам, че имам отново удоволствието да се включа в тази тема :)
Имам въпрос към майките на момиченца, а ако д-р Бърди се включи ще съм благодарна :)
Въпросът ми е свързан с гърдичките на дъщеря ми. Трябва ли да се правят компреси с реванол или това е отживелица? Спомням си с каката, че правихме, въпреки че не ми се струваше чак толкова наложително. Не мога да преценя дали са подути, колко е нормално да са подути и т.н.
Моля за съвет по този въпрос!

Ако става въпрос за детето на 2 седмици- НИЩО не е нужно да правите, ако се касае за т.нар. "хормонална криза". Ако е инфекция обаче- нещата са различни.

Да д-р Бърди, става въпрос за дъщеря ми която е на 2 седмици. Няма инфекция. Става въпрос за "хормоналната криза". Благодаря Ви за бързия отговор. :)
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #221 -: Декември 27, 2010, 16:05:35 pm »
Не слагайте "компреси", не слагайте "риванол".
Това нещо си минава само. Само обикновената хигиена.
Не мажете цялото тяло със зехтини и други "неща".
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #222 -: Декември 27, 2010, 18:02:57 pm »
Момичета, имам един въпрос-онзи ден като къпах бебка напипах нещо като уплътнение (или малка бучица) точно под дясната и гърдичка. Много се изплаших.
Четох в нета, че при бебета, особено при момиченцата се получава понякога така от хормони и после изчезвало само.
Вие знаете ли нещо по въпроса?
Малката е на 4.5мес. и е на АМ откакто се е родила.
« Отговор #223 -: Декември 28, 2010, 05:34:19 am »
Д-р Бърди благодаря пипах ушите не я болят даже се смее. Афти няма но как да разбера ако има гъбички??? Промяна в цвета на лигавиците????
« Отговор #224 -: Декември 28, 2010, 10:26:01 am »
Д-р Бърди, това за гърдичката на дъщеря ми според Вас хормонално ми е?
*
« Отговор #225 -: Декември 28, 2010, 11:20:19 am »
Здравейте д-р Бърди.лекувам гъбичките както казахте,езичето се изчисти общо взето,но ми е трудно да преценя кога точно са излекувани и оттам да мажа още 3 дни!видимия бял налеп го няма,но все си има един лек бял слой по езика.През нощта не я мажа,само през деня,като не след всяко ядене,защото тя яде някой път на 2 часа.

преди време бях ви писала че от секрети от очичките и нослето беше изолиран стафилокок ауреус,по антибиограма слагах Офтакуикс и очите и в носа,Очите се оправиха,нослето уж също.Но още последните дни ,в които слагах Офтакуикса пак почна да се запушва,и от тогава насам,т.е. вече 20 дни все има сополки,слагам физиологичен р-р,пръскам Марплюс,слагам клеева тинктура,дърпам с помпичката,намаляват и после пак се увеличават.някой път са по зелени,повечето пъти са прозрачни и бели.Възможно ли очите да се излекуваха ,а в носа да не е излекуван стафилокока?
Как се предава стафилокока от човек на човек,от близък контакт ли?
на баткото скоро лекувахме стафилококи с антибиотик и Бактробан в носа,но май още ги има.Аз лично не съм се изследвала,защото и да е + резултата как ще пия АБ като кърмя???

Началото на януари трябва да й слагат първи прием на Пентаксим и Синфлорикс,сополите ще са проблем ли?четох ваше мнение,че ако има бактерии ня трябва да се слагат ваксини,защо???
Тази ваксина Синфлорикс според вас ефективна ли е ?на баткото не е слагана такава ваксина и не сме имали проблеми,тя за  какво е по-точно?нашия педиатър ги слага двете ваксини  в един ден 8O
Малката имаше и един упорит обрив на дупето ,който мазах с какви ли не кремчета против подсичане,но не минаваше,и накрая педиатъра изписа Тридерм ,като каза че му прилича на смесена инфекция-гъбички и друго,и от него се излекува,но пак се опитват да се появяват някоя и друга пъпчица.Намажа ги 1,2 пъти с тридерма и изчезнат.
Направо в чудо се видях-гъбички,бактерии още от малка

« Последна редакция: Декември 28, 2010, 12:08:34 pm от vavka »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #226 -: Декември 28, 2010, 12:27:05 pm »
Д-р Бърди, това за гърдичката на дъщеря ми според Вас хормонално ми е?
Не знам, зависи от прегледа... .
Sir Alec Guinness
въпрос за главичката на бебо
« Отговор #227 -: Декември 28, 2010, 13:37:40 pm »
здравейте ,моето бебе е на 20 дена и от известно време постоянно дава главичката си назад прави буквата С някой има ли представа защо го прави,освен това се гърчи присвива юмручета това вероятно са колики но за главичката ми е много странно няма температура спи спокойно изяжда всичко и така.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #228 -: Декември 28, 2010, 18:15:41 pm »
Здравейте д-р Бърди.лекувам гъбичките както казахте,езичето се изчисти общо взето,но ми е трудно да преценя кога точно са излекувани и оттам да мажа още 3 дни!видимия бял налеп го няма,но все си има един лек бял слой по езика.През нощта не я мажа,само през деня,като не след всяко ядене,защото тя яде някой път на 2 часа.

преди време бях ви писала че от секрети от очичките и нослето беше изолиран стафилокок ауреус,по антибиограма слагах Офтакуикс и очите и в носа,Очите се оправиха,нослето уж също.Но още последните дни ,в които слагах Офтакуикса пак почна да се запушва,и от тогава насам,т.е. вече 20 дни все има сополки,слагам физиологичен р-р,пръскам Марплюс,слагам клеева тинктура,дърпам с помпичката,намаляват и после пак се увеличават.някой път са по зелени,повечето пъти са прозрачни и бели.Възможно ли очите да се излекуваха ,а в носа да не е излекуван стафилокока?
Как се предава стафилокока от човек на човек,от близък контакт ли?
на баткото скоро лекувахме стафилококи с антибиотик и Бактробан в носа,но май още ги има.Аз лично не съм се изследвала,защото и да е + резултата как ще пия АБ като кърмя???

Началото на януари трябва да й слагат първи прием на Пентаксим и Синфлорикс,сополите ще са проблем ли?четох ваше мнение,че ако има бактерии ня трябва да се слагат ваксини,защо???
Тази ваксина Синфлорикс според вас ефективна ли е ?на баткото не е слагана такава ваксина и не сме имали проблеми,тя за  какво е по-точно?нашия педиатър ги слага двете ваксини  в един ден 8O
Малката имаше и един упорит обрив на дупето ,който мазах с какви ли не кремчета против подсичане,но не минаваше,и накрая педиатъра изписа Тридерм ,като каза че му прилича на смесена инфекция-гъбички и друго,и от него се излекува,но пак се опитват да се появяват някоя и друга пъпчица.Намажа ги 1,2 пъти с тридерма и изчезнат.
Направо в чудо се видях-гъбички,бактерии още от малка

"Белият" слой по езика не е проблем.
Щом са изчезнали другите налепи, броите 3 дена още и спирате.

"Синфлорикс" е добра ваксина. Може да я ползвате. Ако обаче имате достъп до "Превенар 13", може да ползвате нея- тя е по-добър избор.
Sir Alec Guinness
« Отговор #229 -: Декември 29, 2010, 12:16:48 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
От няколко дни на Йоанка нослето е запушено и слагам физиологичен разтвор 3-4 пъти на ден и пръскам сутрин и вечер с RHINOMER. Отпушва се и издърпвам с аспиратора страшно много секрет, но и остава много. Дори повръща от същия секрет. Водихме я на преглед, но д-рка и каза, че няма проблем, не е зачервено гърлото. Възможно ли е от зъбките да е толкова обилен секрета от нослето или е може би е друго?
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #230 -: Декември 29, 2010, 18:46:13 pm »
Здравейте д-р Birdie. Регистрирах се и пиша за първи път. Чета редовно Вашите съвети за малките дечица. Аз съм баба на едно 3-месечно бебенце, което има здравословни проблеми. Майката няма възможност да Ви пише - ето защо аз осъществявам контакта с Вас. Детето имаше хремичка след навършване на 30-40 дни. Лекувахме го с Calcium Gluconicum, поставяхме физиологичен разтвор в нослето, капахме капчици, давахме oscillococcinum  - и така до навършване на 3 месеца. От педиатъра на детето беше отложена имунизацията на втория месец. След родилното отделение за първи път поставихме ваксина Pentaxim и ... на 22.12.2010г. Всичко беше добре, но през нощта на 25.12.2010г. детето започна да кашля. На 26.12.2010г. го отведохме в спешна помощ за преглед, където беше прегледано от дежурен лекар-педиатър, различен от нашия педиатър. След опипване на главичката запита дава ли се и как Deavit – впечатлението е, че главичката е твърда. От раждането до днес детето не е имало температура. Какво бих искала да запитам:
•   Какво е Вашето отношение към даване на Calcium Gluconicum на бебенце на тази възраст?
•   Възможно ли е настоящото заболяване на детето да е резултат /реакция/ от ваксинирането?
•   До момента сме давали Deavit по две капчици / детето се роди 3200гр., в момента е 5800гр./ - много ли е това /беше ни казано, че е било необходимо да се дава по една капчица/. Освен това Deavit-а е даван директно на езичето, а ни беше съобщено, че това е вредно за дробчетата. Необходимо е било да се разтваря в кърмата, понеже е маслено разтворим и така се избягват отрицателни старнични реакции. Детето се поти – дали това е странична реакция от Deavit-а? И дали сегашното заболяване може да е резултат от неправилно прилагане на Deavit-а? / Диагнозата е бронхит – пред бронхопневмония /
•   За да не постъпваме в болница ни е предписано да лекуваме със Zinnat – да ходим в болницата за инхалации – добре ли е при такава възраст да се прилагат?

Извинете за дългото писмо и многото въпроси, но 3 месеца разсъждаваме правилно ли постъпваме и дали не допускаме грешки при лечението. Тонусът на детенцето е добър, смее се, контактува. Днес за първи път има температура 37.3º . При поставяне по очи и слушане на гръбчето се чуват хрипове. Даваме му: Зинат по 2ml на 12 часа; сироп Биотикстини – може би не се пише точно така – 2 пъти по 1.5ml; Дактарин – мазане в устата 3 пъти; Отипакс капки за ушичките – 3 пъти по две капки; Тобрекс – 4 пъти по 3 капки и Vit C – сутрин на гладно. Детето се храни само с кърма.
Ще бъда много благодарна да споделите Вашето мнение и евентуално на базата на написаното да дадете Вашия съвет.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #231 -: Декември 29, 2010, 18:55:32 pm »
Цитат
•   Какво е Вашето отношение към даване на Calcium Gluconicum на бебенце на тази възраст?
Забранено е да се дават Калциеви препарати на деца, освен по много редки и специални показания.

Цитат
•   Възможно ли е настоящото заболяване на детето да е резултат /реакция/ от ваксинирането?
Не. Това вероятно е или инфекция ( ако хремата се е дължала на недиагностицирана инфекция и хронично носителство ( на Пневмокок, например) или бронхиолит. Това е най-честото. Не че няма и други причини за случващото се... .

Цитат
•   До момента сме давали Deavit по две капчици / детето се роди 3200гр., в момента е 5800гр./ - много ли е това /беше ни казано, че е било необходимо да се дава по една капчица/. Освен това Deavit-а е даван директно на езичето, а ни беше съобщено, че това е вредно за дробчетата. Необходимо е било да се разтваря в кърмата, понеже е маслено разтворим и така се избягват отрицателни старнични реакции. Детето се поти – дали това е странична реакция от Deavit-а? И дали сегашното заболяване може да е резултат от неправилно прилагане на Deavit-а? / Диагнозата е бронхит – пред бронхопневмония /
Дозирайте до максимум 800-900Е Вит. Д / дневно. И то по причина че детето е изключително кърмено. Всичко над това е хиперболичен подход. Не знам какво е сегашното заболяване на детето, за съжаление, и не мога да кажа за вероятна "връзка".

Цитат
•   За да не постъпваме в болница ни е предписано да лекуваме със Zinnat – да ходим в болницата за инхалации – добре ли е при такава възраст да се прилагат?
Без преглед нищо не мога да кажа за лечението и диагнозата. По Вашето описание само споменавам най-честото в практиката. Не че не може да има и други възможности... .

Цитат
Даваме му: Зинат по 2ml на 12 часа; сироп Биотикстини – може би не се пише точно така – 2 пъти по 1.5ml; Дактарин – мазане в устата 3 пъти; Отипакс капки за ушичките – 3 пъти по две капки; Тобрекс – 4 пъти по 3 капки и Vit C – сутрин на гладно.
Не ми е ясно, простете, как ще дадете толкова неща на едно толкова малко дете... . За какво например слагате капки в ушите, щом давате орален АБ??  Защо мажете с "Дактарин"??  Къде слагате "Тобрекс"? и защо, щом детето е на АБ лечение?
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 19:06:05 pm от Birdie »
Sir Alec Guinness
« Отговор #232 -: Декември 29, 2010, 19:25:51 pm »
Толбрекс за нослето, Дактарин за зачервено гърло и Отипакс за ушичките са предписани не от педиатъра, а от специалист уши, нос, гърло. След приемане на Зинат тази вечер в 18:30ч. температурката е спаднала на 37.3. според Вас каква стойност е обезпокоителна и трябва да се приложи медикамент за намаляване - въпросът ми е продиктуван от това, че следващия прием на АБ ще бъде утре сутринта в 6:30ч и ако през нощта се покачи температурата как да се реагира.
*

Birdie

• 11040
« Отговор #233 -: Декември 29, 2010, 19:32:48 pm »
Дактарин е антигъбичков препарат... не се дава за "зачервено гърло". Ако  давате АБ пер ос, за какво Ви са капки за ушички- АБ покрива вероятен отит... нещо не разбирам "замисъла" във всичко това.
Всяка температура при деца е алармираща- нужна е коректна диагноза и адекватно лечение.
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #234 -: Декември 29, 2010, 19:36:26 pm »
Здравейте, д-р Бърди!
От няколко дни на Йоанка нослето е запушено и слагам физиологичен разтвор 3-4 пъти на ден и пръскам сутрин и вечер с RHINOMER. Отпушва се и издърпвам с аспиратора страшно много секрет, но и остава много. Дори повръща от същия секрет. Водихме я на преглед, но д-рка и каза, че няма проблем, не е зачервено гърлото. Възможно ли е от зъбките да е толкова обилен секрета от нослето или е може би е друго?
не, няма връзка със "зъбки" това.
Може би вирусно, може би синузит, може би има и отит? заедно с всичко останало... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #235 -: Декември 29, 2010, 19:58:59 pm »
Благодаря за бързия отговор, докторе!
Утре ще я заведем педиатърката да я види. Какви други симптоми трябва да има, ако е синузит или отит?
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 20:06:24 pm от Kremkaramel »
Ако се появят препятствия по пътя Ви - сменете посоката, а не крайната цел...

БЛАГОДАРЯ ВИ, Д-Р СТАМЕНОВ!
« Отговор #236 -: Декември 29, 2010, 20:01:42 pm »
Явно имам някакви проблеми с интерфейса на сайта - не съм се ориентирала добре. Изпратих още едно запитване, но не се публикува. Споделих, че преди години, когато отглеждах моите деца, бях посъветвана от един възрастен педиатър при хремички и неразположение при бебетата да поставям камфор на кристали на възглавничката на бебето и в тензухче на гърдичките за инхалация. Освен това /в съответствие със стари български традиции/ правех масаж на цялото телце с мас и счукан в нея аспирин. Какво е Вашето мнение за камфора - в смисъл на такъв начин на употреба.
« Последна редакция: Декември 29, 2010, 20:03:33 pm от meet »
*

Birdie

• 11040
« Отговор #237 -: Декември 29, 2010, 20:06:14 pm »
Явно имам някакви проблеми с интерфейса на сайта - не съм се ориентирала добре. Изпратих още едно запитване, но не се публикува. Споделих, че преди години, когато отглеждах моите деца, бях посъветвана от един възрастен педиатър при хремички и неразположение при бебетата да поставям камфор на кристали на възглавничката на бебето и в тензухче на гърдичките за инхалация. Освен това /в съответствие със стари български традиции/ правех масаж на цялото телце с мас и счукан в нея аспирин. Какво е Вашето мнение за камфора - в смисъл на такъв начин на употреба.

8O  8O
Sir Alec Guinness
*

Birdie

• 11040
« Отговор #238 -: Декември 29, 2010, 20:07:04 pm »
Благодаря за бързия отговор, докторе!
Утре ще я заведем педиатърката да я види. Какви други симптоми трябва да има, ако е синузит или отит?
Вашите симптоми. В повечето случаи... .
Sir Alec Guinness
« Отговор #239 -: Декември 29, 2010, 20:14:47 pm »
Разбрах отговора... Много благодаря за отзивчивостта Ви. Утре вероятно ще Ви безпокоя отново. Желая Ви хубава вечер!