0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #180 -: Декември 16, 2010, 11:28:19 am »
Нас ни пратиха след навършване на един месец на ортопед. Деавит, Вигантол - не давам! Има опастност от бързо затваряне на фонтанелата така, което също не е хубаво. Замених две кърмения с АМ, в който има вит.Д и така+разходки си набавяме вит. Д. педиатърът каза, че много хубаво се затваря фонтанелата...тя не знае, че не давам вит.Д :)
Доколкото съм чела преглед при ортопед трябва на 1 месец и на 6 месеца, когато започват да се втърдяват костите и връзките между тях. На нас не ни дадоха за 6 месеца направление де, когато проходи казаха, че ще дадат.

Уф...аз се чудя с какво да мажа бузките. Постоянно избиват едни ситни пъпчици от вятъра, от постоянното мляскане на бузите...хем искам да има чиста кожа,хем не мога да се сдържа да го целувам постоянно. Мажем вечер с Мустела, мием лицето с измиващ гел и това е.
[/url][/url]
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #181 -: Декември 16, 2010, 11:51:18 am »
Даването на вит Д е допустимо в рамките на нужната дневна доза- тоест около 800- 900Е дневно, вземайки пред вид и съдържащото се в АМ.
Мненията за нужното количество Вит Д се менят непрекъснато - последно бе увеличено нужното дневно количество от 400-500Е на 800-900Е дневно ( вземайки пред вид и това,което се съдържа в АМ).
Но не хиляди единици, както правят в Бг!

Добра парктика е УЗ на тазобедрени стави да се прави във възраст 6 седмици на ВСИЧКИ деца.
Особено проблемни са деца, родени в седящо предлежание!! За тези деца се налага на възраст 6м допълнително:
* рентгенография на тазобедрените стави в т.нар "жабешка позиция- фас и профил ( тоест- две рентгенографии).

Носенето на "профилактични гащички" е нечуван Бг "патент", равен по глупост на даването ка Калциев глюконат пер ос.
« Последна редакция: Декември 16, 2010, 12:02:04 pm от Birdie »
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #182 -: Декември 16, 2010, 16:28:41 pm »
Жасмин_вени, аз мажа с колд крем на Авен, бебешкия. Преди него бях взела на Бюбхем крем за студ и вятър, но бузките и  изпръхваха. Сега всичко е наред.

« Отговор #183 -: Декември 16, 2010, 19:14:07 pm »
Момичета, привет!
Дайте съвет:с какво мазахте крустите на главичката? :ask:

« Отговор #184 -: Декември 16, 2010, 22:36:16 pm »
Велина, намазах ги с олио за тяло, след 15 мин. изресах с гребенче, после измих с шампоан+четка за коса.
После всеки ден четках с четката и шампоан.
[/url][/url]
*
« Отговор #185 -: Декември 16, 2010, 23:46:35 pm »
За суахта и изрината кожичка на лицето -мажа с  колд крем бебе на Клоран .Кожата беше изпръхнала,грапава и като ан лишейчета на места.Сеаг всичк ое ок.Мисля ,че на Мустела Колд крема е същият или поне със същото действие.

« Отговор #186 -: Декември 16, 2010, 23:49:10 pm »
Велина, за крустите пробвах какво ли не- мазане с бебешко олио 30 мин преди къпане, разни мазила за крусти начело със специалния крем на Мустела, който според мен има безумен начин на приложение :) От тях ефекта беше единствено мазна коса :) На нас ни помогна единствено шампоана на А-Дерма против крусти, който ни похвали една приятелка. Не вярвах на очите си, но станалите вече кафяви петна по главата на малкия, изпадаха след 2-3 изкъпвания. Разресването с четка след къпане естествено си остава задължително :)
Успех!

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #187 -: Декември 17, 2010, 01:09:02 am »
Нашите орички пък ги оправи Мустела Стелакер.Джиджи,каква мазна косичка бе?Вечер се маже само по коричките,а сутрин се изплаква.И понеже ние си имахме направо цяла кора,овала беше колкото портокал!Миех и два три пъти седмично с шампоан,пак на Мустела против корички.И все още го ползвам,но веднъж на 10тина дни...
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #188 -: Декември 17, 2010, 09:05:00 am »
нашите корички все още си стоят.пробвахме с прословутата мустела,ефект нулев.не са цяла кора,отделни люспи са,и като че ли не ме притесняват , но явно вече е време да ги ликвидираме
« Отговор #189 -: Декември 17, 2010, 11:14:18 am »
Мерси ,момичета!
Пробвах със зехтин ,15-20 минути преди къпане,после с марличка леко избърсах.Ама ще си купя Стелакер,педиатърката  ни го препоръча.

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #190 -: Декември 17, 2010, 11:16:36 am »
Клио,а като намажеш със Стелакер,оставяш ли цяла нощ?А,на сутринта като изплакнеш и сресваш внимателно със бебешко гребенче,коричките не падат самички от крема.Казвам щото аз отначало не ги сресвах и те така си стояха,падаха само "трошички" които са се отлепили сами... :oops:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #191 -: Декември 17, 2010, 18:02:26 pm »
Кога и от какво се получават тези корички ?
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #192 -: Декември 17, 2010, 23:13:16 pm »
Momicheta,kagete mi,molia vi kakvo znaete.Pediatarkata e kazala,che ednoto plemenniche ima rahit,na dva meseca sa.Izpisala e poveche D i kalcii kapki.Pritesnitelno li e,predpolagam e popravimo tova.Po napipvane na fontanelkata e napravila tova zakluchenie.Kakvi sa simptomite?Ako triabva da doidat do Sofia,na koi lekar da se obadim,kade da otidem.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #193 -: Декември 18, 2010, 13:03:14 pm »
Силванче, в Мненията на Бърди пише за рахита по-подробно. Доколкото помня само с напипване на фонтанелата не може да се заключи. Вит Д аз не давам, риска от бързо затваряне на фонтанелата е голям за мен. Но пък ние бяхме лятно бебе и всеки ден бяхме по 4 часа навън. Сега всеки ден се извеждаме, давам два пъти АМ (в него има вит. Д) и това е.
От къде е сестра ти? София ли ви е най-близко?
[/url][/url]
« Отговор #194 -: Декември 18, 2010, 21:51:56 pm »
Запис и от мен в темата!
Искам да ви питам нещо, незнам дали е за тази тема, но се надявам да има кой да ми отговори. Вчера напипах на главичката на бебчето една подутина. Лекарката ми каза, че е подкожен хематом от раждането и че ще се разнесе до месец. Каза, че не е опасно, вие чували ли сте за такова нещо, че взех да си мисля какви ли не глупости.
*

Raissa777

• 1672
  • Засадиш ли горчиви плодове-няма да береш сладки.
« Отговор #195 -: Декември 18, 2010, 22:13:38 pm »
Чери аз някъде четох, даже май точно в тази тема, но не съм сигурна.
Но майките казваха , че с времето са се разнесли от самосебе си. Четох мнения за едно бебе с хематом на главата и едно с хематон на вратлето.
Но ако се включи някой с опит, ще ти е по-полезно.
*

power

• *
  • 1116
  • трябва да сме силни !
« Отговор #196 -: Декември 19, 2010, 06:23:12 am »
Чери, моя племеник се беше родил с много голям хематом на главата, но наистина се разнесе и няма никакви последствия от него.Сестра ми тогава се беше побъркала от притеснение и го беше водила по сумати доктори и всики й казваше,че ще си мине само.Така и стана, но не мога да ти кажа за какъв период от време стана това.
07.10.2009
« Отговор #197 -: Декември 19, 2010, 13:55:10 pm »
Райска, Пауър, благодаря за успокоението момичета.  :bighug:
Сега ще разгледам и темата по-назад да видя дали пише нещо. Но и аз се поуспоких, говорих и с други мами, на които бебчетата са имали хематоми и ми те също казаха, че не е притеснително.
*

niki78

• *
  • 26
  • http://www.facebook.com/group.php?gid=131705180195
« Отговор #198 -: Декември 19, 2010, 16:40:01 pm »
Здравейте момичета,

Искам да поставя един доста често коментиран въпрос относно храненето "на поискване". Във всички статии и коментари по тази тема се разисква храненето на по-кратки интервали от стандартните 3 часа. При нас проблемът е, че бебка,която е на 1 месец и 19 дни, иска да хапва през около 4 часа. В началото я оставях да яде когато поиска, но при първата консултация се оказа, че е наддала само 390 грама. След като разбрахме, че е наддала малко, започнах да я събуждам през 3 - 3.30 h, но тя просто няма апетит. Яде максимум по 10 минути и после си изкарва един спокоен сън. Напоследък ми се струва, започна да яде още по-малко и се притеснявам, че съвсем няма да е наддала. Моля споделете вашия опит.

« Отговор #199 -: Декември 19, 2010, 23:43:07 pm »
niki78, консултирах се с приятелка, член на ЛЛЛ.
Тези 390 гр. са грамчета вдигнати след изписването или след раждането? Защото като се родят бебетата губят процент от теглото си. Смята се от деня на изписването.
Как сте със жълтеницата? По-силно изразена ли е при вас? Това прави бебетата по-поспаливи.
На вашите месеци трябва да имате около 8-12 кърмения на денонощия.
Сигурна ли си, че бебка поема достатъчно кърма при сучене? Трябва да се чува активно гълтане, нещо като "глок" :lol:
Хубаво е да я будиш по-често, за да стимулирате кърменето. По 2 - 2.5 часа и я слагай на гърда. Опитай контакт кожа-до кожа, да я кърмиш полусънена и компресия на гърдата. Последното много помага.
Може да има и разлика в кантарите. Имаш право да отидеш в неонатологията, в болницата, в която си родила и да поискаш повторно измерване, за да видиш, дали става дума за разлика в кантарите. Тъкмо удобен момент и ти да минеш на преглед след раждането (имаш право на него).

Аз мога да ти отговоря само от дистанцията на форума.
Тук са контакти на консултанти на ЛЛЛ:
http://lalechebg.com/contacts/

Виж кой е близо до вас и се свържете при възникнали трудности.

От моя опит - първия месец е най-тегав, докато се освестят малките човечета, докато мине жълтеницата и съберат силички да сучат активно. Ники ми заспиваше на гърдата и го будих почти всеки път да си дояде, като правих и компресия на гърда за да го улесня.
[/url][/url]