0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #140 -: Декември 08, 2010, 20:22:05 pm »
Докторе, бихте ли коментирал това клипче, според педиатърката трябва да започна с този масаж и гимнастика от понеделник и ще съм благодарна на мнението ви - http://www.vbox7.com/play:a74d684c

« Отговор #141 -: Декември 08, 2010, 21:42:32 pm »
Здравейте, имам нужда от съвет, вече съм много притеснена и отчаяна. Ситуацията е следната. Имаме батко на 2,5 г., ходи на ясла, от 2 месеца е с кашлица, ту отшумява, ту се появява, изпили сме всички сиропи, приложили сме всички лечения,предисани ни от педиатъра,  вкл. и мед на гърдите, от 7 дни аугметин-резултат, отново кашля. Имаме си и две бебета на 2 месеца точно. Преди 10 дни почна кашлица, веднага отидохме на лекар,започнахме с коларгол, витамин С и калций, момиченцето вдигна темература, момченцето само кашляше. Почнахме зиант,еуреспал,витамин С. Момиченцето като че ли се оправя, но момченцето е със силна кашлица. Днес рентген, няма пневмония, педиатърката каза, на ръба сте за болница, бронхиолит най вероятно. Утре-кръвни изследвания. И двете бебета са от 7 дни на зинат, продължаваме го заедно с еуреспала,витамин С и калций, капки адреналин в носа.Въппросът ми е да разделя ли двете бебета в отделни стаи, тъй като момиченцето няма бронхиолит? Отопляваме се на климатик, да сменя ли ел.уреда? Баткото е отделен от тях, и не ходи на ясла. Да си го прибирам ли? Да го пускам ли на ясла? Изобщо какво е най добре да направя...
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #142 -: Декември 09, 2010, 09:38:28 am »
Охх,направо не си за завиждане! Искрено ти съчувствам!
Моите съвети са:
1. смени сиропа. От Еуреспала моето дете кашля много. Спрях го по съвет на педиатъра, дадох само билковия Тусавит и за 2 дни кашлицата спря! Все пак обсъди го и с лекар, бебчетата са малки!
2. ако е по силите ти НЕ пускай баткото на ясла! Обратното ще е омагьосан кръг. По този начин ще си спестиш постоянното боледуване и на малките.
3. За отоплението - често проветрявай, ако е сух въздуха слагай влажна пелена вечер!
4. Капки адреналин - никога не съм слагала. А Коларгола направо изгаря лигавицата. Много са мънички за такива неща. Бърди съветваше по-нагоре една майка да слага само физиологичен разтвор. Моето дете беше толкова малко и направо го повръщаше. 
5. Ако баткото не е контактен и се е лекувал с антибиотик мисля, че няма проблем да си го прибереш!
Дано има кой да ти помага! Много сили ти пожелавам! Бързо оздравяване!
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 09:44:03 am от yana-v »
« Отговор #143 -: Декември 09, 2010, 10:15:39 am »
Благодаря ти много за съветите, ще се възползвам. Проблемът е, че баткото въпреки че не е контактен, лекуван 7 дни с антибиотик и какво ли още не, отново е с хрема и кашля без да е ходил на ясла. Сега отивам при педиатърката и ще и кажа да смени сиропа. При нас във Варна обратното-въздуха е влажен. И тъй като гледам отвсякъде да се застраховам, децата сега са на конвекторен радиатор, уж да избегнем микробите от климатика.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #144 -: Декември 09, 2010, 10:39:59 am »
 :D и ние сме във Варна, ама вътре каквото и да е отоплението изсушава въздуха!

Много съм доволна от д-р Шивачев във Варна. Той работи в терапията, но преглежда и в медицинския център на ул.Гурко №1! Ако е по силите ти да плащаш може да го имаш предвид!
Племеницата ми се наложи снощи да я приемат в Терапията и се оказа, че няма места! :( Трябваше да я сложат в спешното при дете с Рубиола! 8O
По-добре е да сте си в къщи ако не се усложнят нещата!
Бързо оздравяване!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #145 -: Декември 09, 2010, 10:48:15 am »
Дано мила да ти е свестен доктора и да ви помогне,че много сериозно звучат нещата.Аз като майка те съветвам да не си оставяш децата в отделни стаи!Прибери ги при себе си в стаята и ги наблюдавай нощем,дишане и всичко!Бронхиолита не е НЕВИННО заболяване!!!Взимете си и овлажнител за въздух,ако имате възможност.Живея в държава където влажността е над 70% а у дома пак е под 40% и се налага да включвам овлажнител за въздух :?
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #146 -: Декември 09, 2010, 11:31:36 am »
И какво според теб ще направи овлажнителя  8O
моля ви, не раздавайте лекомислени съвети
кашлица, Т и сополи не се хващат от сух въздух, много ви моля
Мариета- спри баткото от ясла, след като спрях Стефания от ясла не се разболя нито веднъж, докато не тръгна на градина
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #147 -: Декември 09, 2010, 11:40:13 am »
Мини, при запушено носле е по-добре да не е сух въздуха в стаята това исках да кажа!
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #148 -: Декември 09, 2010, 11:46:59 am »
мда, разбира се- това не го отричам
но просто едно редовно проветряване върши перфектна работа
особено в град с висока влажност
влага=мухъл и плесен- айде кажете кое е по-доброто
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*
« Отговор #149 -: Декември 09, 2010, 13:29:03 pm »
Съгласна съм с Мини.Наскоро някъде ми се мерна,че и Бърди отрича овлажнителите,а препоръчва редовно проветряване.

*

fibo

• 2168
« Отговор #150 -: Декември 09, 2010, 13:33:36 pm »
Да,но не винаги става с проветряване!!!При нас влажността спада когато проветря,много просто защо! Защото парното се усилва понеже спада ст.температура!И никой не твърди,че овлажнител лекува!Но помага,много!А,нощно време едва ли можеш да държиш отворено посред зима!И с едно проветряване сутрин едва ли си решаваш проблема с въздуха за цял ден,а колко пъти на ден можеш да си позволиш да отваряш за по 10 мин,и къде си дяваш детето през това време,ако отопляваш само една стая?Айде малко да помислим!И има студени овлажнители които не натоварват въздуха със топла пара.А едно пускане нощем за 2-3ч не докарва мухъл,вяравй ми Мини!И много ясно,че е нужно всекидневно проветряване,то е задължителна част от здравословнта среда за едно същество.
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 13:43:12 pm от fibo »
Борко Бърборко
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #151 -: Декември 09, 2010, 14:30:07 pm »
Фибо, моля те- спри се
от кога имаш дете с астматични пристъпи, че да си толкова веща
айде да говорим неща, които сме изпитали на собствен гръб, ам
пожелавам ти никога да не разбереш
защо ли пращат децата с астма за рехабилитации и профилактика в Трявна и Сандански
а не например на Влас или Китен
« Последна редакция: Декември 09, 2010, 14:35:51 pm от mini »
*

fibo

• 2168
« Отговор #152 -: Декември 09, 2010, 14:52:20 pm »
Я-я,кой скача?
Нямам дете с астма,опазил Бог,но - да от опит казвам.И тук коментираме кашлица,а не такива сериозни заболявания.Мини,ако имаш мнение - сподели го,още едно никога не е излишно!Но ако някое друго не ти допада,моля те не нападай така стръвно,само защото мислиш инак!
Борко Бърборко
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #153 -: Декември 09, 2010, 14:55:20 pm »
кашлица с Т и сополи, за което на детето е назначено Аб
мислете с главите си  8O
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #154 -: Декември 10, 2010, 05:41:19 am »
Права е Фибо. Как ще държиш висока влажността през зимата, когато навън е студено, а в къщи бачка някакво отопление? При мен е същото. Ако проветря, климатика се усилва и  изсушава въздуха още повече. 
Аз до колкото разбирам никой не твърди, че това ще ги излекува. На детето лечение се назначава от лекар, но тук хората се опитват да помогнат за симптомите до колкото могат.

Б.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #155 -: Декември 10, 2010, 08:59:16 am »
Боби, само тук не се беше намесила  8)
и как точно да обясня, че при 20 градуса влажността ще е една, а при 25 съвсем различна
Разбира се, че ще е права Фибо, трябва да е влажно в домовете, за да са здрави децата  yahoo_33
« Отговор #156 -: Декември 10, 2010, 09:47:37 am »
Да споделя извода от нашата сага. Отидохме в терапията спешен кабинет-вирусно,не било необхдимо дори лечение с антибиотици, та камо ли прием в болницата. Хайде по един урбазон на двумесечните ми бебета, днес по още един. Правилно ли е или не...така явно лекуват притеснението на майките. Баткото няма да ходи на ясла-тя е огнището явно,язък за хубавите песнички и стихчета.Относно отоплението вкъщи-в спалнята на конвекторен радиатор,уж той не изсушавал въздуха,често проветряване. Върти ми се идея в главата за Михаил Костадинов хомеопата, моля някоя майка от Варна ако има наблюдения да сподели или изобщо може ли хомеопатия да се прилага на толкова малки бебета. Как да избегна повторение на кошамара от изминалите две сецмици?
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #157 -: Декември 10, 2010, 12:21:09 pm »
За този хомеопат се чака с месеци! Мои познати ходят при д-р Капинчева и са доволни. 
Ако спреш баткото мисля, че няма да има повторения на екшъна.
Хубаво е децата да ходят на ясла, но аз без да имам малки бебета я спрях, не се издържаше просто да е постоянно болна и с АБ.
*

Lisko

• *
  • 5448
  • Липсваш ми Бари:)
« Отговор #158 -: Декември 10, 2010, 13:01:24 pm »
Мариета, когато Никол направи бонхиолит също бяхме на ръба от влизане в болница. Личната ни изписа урбазон (2 дози) и след приема му заедно с вентолин и зинат, нещата се нормализираха и за 10 дни отшумяха. Оттогава пак са се разболявали но слава богу не сме имали повторение. Нямам по-голямо дете и честно казано немога да преценя за баткото, но аз бих послушала съветите на момичетата и на педиатъра (ако му имаш доверие).
Дано се оправяте по-скоро.
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #159 -: Декември 10, 2010, 14:10:04 pm »
Боби, само тук не се беше намесила  8)
и как точно да обясня, че при 20 градуса влажността ще е една, а при 25 съвсем различна
Разбира се, че ще е права Фибо, трябва да е влажно в домовете, за да са здрави децата  yahoo_33

Мини, не знам от къде тази жлъчност. Аз пиша общо в 2 -3 теми, та този коментар освен, че е излишен е и невярен и си е чисто заяждане.

Сега по повод здравите деца -  защото не прочетеш какво съм писала, за да не се повтаряме излишно? Коментарите ти сякаш не са към моят пост, понеже аз никъде не съм писала нищо за лечение.  Защо да се чувстват гадно децата, ако може да имат някакво облекчение, докато боледуват? Къде видя да твърдя, че от сухото са се разболяли и от влагата ще се излекуват? Това е смешно. Тук има майки, които твърдят, че от студено се разболяват ( което също е невярно), от климатици се разболяват, от какво ли не - мен няма да ме чуеш да говоря подбни неща. Моето бебе е на климатик от както се е родило ( т.е. на сухо).

Б.
« Последна редакция: Декември 10, 2010, 14:14:48 pm от Bobbie »