0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #100 -: Ноември 29, 2010, 13:36:46 pm »
Посявката вероятно НЕ е взета коректно. Нормално е когато имаме гурелчета да излиза Стафилокок.
Ако посявката от нослето е взета не от вътре, а външно, повърхностно, тогава около ноздрите е нормално да има стафилокок.

Направете посявка на урина и изследване на урина.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
*
« Отговор #101 -: Ноември 29, 2010, 13:46:36 pm »
ами то окото ,основно едното постоянно секретира зеленикав секрет,но от снощи не съм слагала капки и по малко секрет има,направи ми впечатление че след слагане на капките повече секретираше.
а за носа доктора бръкна навътре уж.

а защо урина?и за посявка стерилна ли трябва да е?
*

Birdie

• 11040
« Отговор #102 -: Ноември 29, 2010, 14:06:54 pm »
Да, стерилна.
Ако детето е със запушени слъзни каналчета, нормално е да има оцветени гурелчета. Може за това да ползвате "Тобрекс", очни капки.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #103 -: Ноември 29, 2010, 15:18:02 pm »
ами аз цяла седмица вече слагам Тобрадекс,те не са ли същите капки,но няма ефект от тях.
докторе но пак не разбрах бактерии ли ще търсим в урината?и как се взима на момиченце бебе такава?
с баткото беше лесно,а и е бил по-голям като съм му изследвала урина
*

Birdie

• 11040
« Отговор #104 -: Ноември 29, 2010, 15:21:57 pm »
Простете, Вие какъв "ефект" очаквате? слъзните каналчета се отварят към 8-12 месец. Дотогава само е нужно да поддържате чисто окото. Че ще има секрети и гурелчета е ясно, щом каналчетата са затворени.

С торбичка се взема урина в тази възраст.
Sir Alec Guinness
*
« Отговор #105 -: Ноември 29, 2010, 15:51:02 pm »
ами и аз незнам докторе ,просто си мислех че като са антибиотични и се слагат известно време трябва да спрат секретите,те все пак колко време могат да се слагат
Днес не съм слагала и оченцето не секретира толкова много.
Чела съм за тези слъзни каналчета,някой казват че се налага и оперативна намеса.
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #106 -: Ноември 30, 2010, 10:43:36 am »
Момичета, да ви питам.

На сестра ми едното момченце, на един месец са, от една седмица отказва да ака, напъва се, стене, плаче, но не може само да си свърши работата.На смесено хранене са, кърма и фризолак.
Какво да правим?

Момичета, помагайте, голям проблем е с това акане.

И двете племенничета се запичат непрекъснато.Когато са само на кърма, всичко е наред.Но проблема е, че кърмата не стига и за двете, и трябва дохранване с фризолак, след което на три дни реват ту едното, ту другото истерично, докато не им се помогне с термометъра  :oops: .
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #107 -: Ноември 30, 2010, 10:50:03 am »
Явно е от адаптираното мляко! Пробвайте да го смените - д-р Бърди препоръчва Хумана, по мои спомени! Може да се консултирате с педиатъра!
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #108 -: Ноември 30, 2010, 11:12:05 am »
Аз съм много доволна от НаН Транзит,не знам в БГ дали го има,иначе и от Нутрилон омнео съм чувала положителни отзиви :)
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
« Отговор #109 -: Ноември 30, 2010, 11:36:11 am »
А защо Фризолак? Аз дохранвах с Атпамил и един път пробвах с НАН.

Силванче, а капки някакви против колики давате ли? Когато Ники се запече му давам Био Гайа, но при условия, че повече от 3 дни не ака.
[/url][/url]
*

silvanchence

• 1971
  • Най-стимулиращият дар – надеждата.
« Отговор #110 -: Ноември 30, 2010, 11:53:18 am »
Това е изписал педиатъра.Дават капки за коликите.

С какво мляко може да се замени, какви са цените на млеката.
[/url[url=http://bg-mamma.com]

Да имаш кураж не значи да не се страхуваш,а да си господар на страха си - Марк Твен
09.04.2009 г.
« Отговор #111 -: Ноември 30, 2010, 12:37:28 pm »
Аптамил Комфорт е към 18лв. 400 гр., обикновения е 28 лв. 800 гр.
Нан е към 9-10 лв.
За тези знам.
[/url][/url]
*

yana-v

• 1207
  • Ще порасна голяма!!!
« Отговор #112 -: Ноември 30, 2010, 12:44:48 pm »
Виж в предните теми, д-р Бърди е писал за АМ.

Цената на млеката е най-добре да видиш в някой голям магазин за млека и пюрета. Сестра ми купуваше млека от Метро, там бяха на добри цени!
« Отговор #113 -: Декември 01, 2010, 07:11:33 am »
jasmin_veni  Аптамила е кутия от 900гр.Аз давам аптамил 1.Преди седмица споделих с педиатърката ни че Крис на два пъти се "задави" доста- незнам с какво даже и не бих казала задавяне-не си поемаше дъх  :? и доста често час след хранене постоянно му се връща сякаш нещо в устата и преглъща-храна ли е слюнка ли незнам....И тя ме посъветва да пробвам с Аптамил АР Взех го-и наистина сякаш спря да му се връща.Обаче-много е гъсто това мляко бе.И май започна да се запича-постепенно за седмица акото му се втвърдява и вчера изака ако като пластелин  :? Чудя се какво да правя.Да мина ли пак на Аптамил1 или дали е допустимо да ги смесвам Аптамил1+АптамилАР И ако може да се смесват дали това ще оправи и двата проблема-с връщането и със евентуалния запек?Ще съм благодарна ако дадете съвет!

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #114 -: Декември 01, 2010, 10:23:18 am »
Елина, познавам майки, които смесваха двата Аптамила. Две лъжички комфорт+една обикновен примерно. Най-вероятно това за което говориш е рефлукс.
[/url][/url]
« Отговор #115 -: Декември 01, 2010, 12:39:52 pm »
Аз давам НАН 1, доволна съм, нямаме запек или нещо подобно.Баткото също отгледах с НАН - никакви забележки.Но все пак се консултирай ако искаш, цената му е 15.60 за опаковка от 2х400 гр в кутия.Успех.
*
« Отговор #116 -: Декември 01, 2010, 13:45:33 pm »
Елина, аз бих те посъветвала да не сменяш млеката безраборно, без нужда, хаотично. Ние бяхме с рефлук. Оправихме се благодарение на съветите на д-р Бърди. Преди това смених какви ли не млека, доста хаотично, но винаги по съвет на педиатърът ни. Това беше голяма грешка, рефлуксът се задълбочи от този пълен хаос с млека. Мисля, че не трябва да експерементираш със смяна на млеката, млякото е гъсто, но точно това е целта, а и мисля че трябва време за да свикне стомахчето с него. Незная от колко време сте на АР мляко, но все пак за дни не може да се очаква много.
« Отговор #117 -: Декември 01, 2010, 13:50:06 pm »
За запека. Моята педиатърка каза, че ако се дават повече капки за колики може да получи запек. Спрете малко капките и вижте какво ще стане.
« Отговор #118 -: Декември 01, 2010, 14:20:59 pm »
Благодаря ви за съветите.
Млека безразборно не сменям.Досега бяхме на Аптамил1 и минахме на Аптамил АР по съвет на педиатърката.Сякаш съм доволна от него но ми се струва че започва да се запича затова се чудех дали да върна единицата...или да ги смесвам.Капки за колики не давам мнооого тодавна.
tan би ли споделила съветите на Д-р Бърди,защото сигурно до гуша му е дошло да дава подобни съвети постоянно.Може и на лични.

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #119 -: Декември 02, 2010, 06:29:50 am »
Момичета, на моята дъщеричка тази вечер и станаха много силно червени бузите. Чудя се дали може да е алергия, но пък нищо ново не е имало нито в храната и, нито в околната среда. Вчера и биха ваксина, но след ваксината нямаше нищо, а не съм чувала алергична реакция от ваксина да отнема цели 36 часа да се прояви. Няма температура и е в добо настроение т.е. не се чувства некомфортно. Някой да знае каквчо е това чудо?

Боби