0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
С пожелание за здрави деца и спокойно майчинство!

Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част І
Re: Помагаме си взаимно: Бебета от 0 до 12 месеца. Част ІI
« Отговор #1 -: Октомври 15, 2010, 22:38:37 pm »
И аз се присъединявам към пожеланието за здрави деца и спокойно майчинство. 
Момичета колко дни изчаквате децата си да се изакат  :? Криско днес му е 4ти ден без да ака и ме наплашиха че е много опасно и да вземам бързи мерки  :?

Не търси сила и увереност извън себе си, защото те идват отвътре."
« Отговор #2 -: Октомври 15, 2010, 22:48:59 pm »
На 5 ден изакваш.
« Отговор #3 -: Октомври 15, 2010, 23:10:17 pm »
Как?Едни ми казват-сапунче и термометър другите казват нее.Съвет и за дуфалак имам.Вече незнам кое е правилно.

*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #4 -: Октомври 15, 2010, 23:12:07 pm »
бебе на изключително кърмене може да не ака веднъж на 10 дни, или по 10 пъти на ден
ако е на Ам, може би причината е в марката, ако даваш капки против колики може те да го запичат
първо потърси причина за това, след това я отстрани
на теб няма да ти е приятно да ти бъркат в дупето, убедена съм  :wink:
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #5 -: Октомври 16, 2010, 00:04:29 am »
Напълно съм съгласна с mini... и ето още един + в полза на кърменето.

« Отговор #6 -: Октомври 16, 2010, 09:09:13 am »
Мини съгласна съм по въпроса с термометрите....но и аз се чудя как да му помогна.Не кърмя за съжаление  :? изцяло на Аптамил е, но на това АМ си е постоянно.Не давам капки за колики мноого отдавна.Съгласна съм че трябва да се потърси причината ,но колко мога да изчаквам...Принципно ака веднъж на ден.Случвало се е да не ака по 2-3 дни на няколко пъти.И аз бях против всякакви "намеси" от моя страна...и той  се изхождаше самичък на 3-4 ден примерно.Но толкова като сега не се е бавел и затова се притесних.Видимо не ми се вижда да има нужда да се изака...нито се напъва нито е крив.Единственото което забелязах е че от вчера сякаш по-малко хапва.Имах един пакет ЛактанаБио и тази сутрин му направих от нея.Ако проблема е в млякото кога ли би подейсйтвало новото  :?

*
« Отговор #7 -: Октомври 16, 2010, 11:46:50 am »
Елина, моята мома ака на 10-12 дни веднъж, но тя е изцяло на кърма. Когато за пръв път ми направи такъв интервал, отидох при педиатъра и тя изпиза Лактулоза MIP. Ако искаш пробвай и това. А за термометрите - когато отидохме тогава при лекарката, така зверски и бърка в дупето с термометъра, че щях да и избия зъбите. А то, горкото, даже не се напъва.

*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #8 -: Октомври 16, 2010, 11:55:14 am »
Увеличете количеството изпивано АМ и ще преодолеете проблема.
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #9 -: Октомври 17, 2010, 09:32:43 am »
Благодаря ти Дани за съвета.Д-р Бърди и на Вас благодаря-но как да му увелича количеството като той не иска..Откакто започна да изяжда по 150 АМ веднага започнах да правя 180 защото понякога се сърдеше че не му стига.Но само 1-2 пъти изяжда 180.Като не иска какво да правя.
Ние се изакахме..незнам обаче кое помогна.Вечерта дадох Дуфалак понеже вече доста се притесних-първо че изплю  една част от него и второ като го вдигнах след храната да се оригне повърна.И в крайна сметка незнам дали изобщо нещо остана от дуфалака.На сутринта му направих от Лактаната(четох че действа разхлабмащо УЖ) и на следващата смяна на памперса доста го потормозих като му натисках крачетата към коремчето.Е изака се милото-беше си нормалната за него консистенция и цвят(редички и зеленикави-този цвят от много време стана постоянен но педиатъра каза че не е проблем  :?-вие какво мислите )Благодаря за съветите на всички.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
« Отговор #10 -: Октомври 17, 2010, 17:17:51 pm »
Аз въобще не знам каква е логиката с термометъра. Бебето не е запечено, защото акото му пак е меко, но просто червата му се движат по-бавно. Как термометъра трябва да помогне на това не ми е ясно.

Б

*
« Отговор #11 -: Октомври 18, 2010, 22:33:28 pm »
Аз въобще не знам каква е логиката с термометъра. Бебето не е запечено, защото акото му пак е меко, но просто червата му се движат по-бавно. Как термометъра трябва да помогне на това не ми е ясно.

Б

Мими беше така - акото е меко, но акаше рядко. Ползвах Дуфалак и съм доволна. За няколко месеца тя го израстна - сега си ака всеки ден, въпреки че сме на пюрета.
« Отговор #12 -: Октомври 18, 2010, 23:42:08 pm »
След като започнах да давам Лактана Био забравих за трудното изхождане на детето преди това.
*

Birdie

• 11040
  • Sviatoslav Richter (1915-1997) - Just listen!
« Отговор #13 -: Октомври 18, 2010, 23:47:20 pm »
Как сте?
"Failure has a thousand explanations. Success doesn't need one."
"I live in my own little world. But everyone there knows me"
Sir Alec Guinness
Mistakes are the secret of my success.
« Отговор #14 -: Октомври 19, 2010, 13:41:01 pm »
Благодаря ви, ако питате за нас. Днес видях, че му избива един от последните четири кътника и с това си обясних нервността и капризността на детето през последните дни. Вече кашлица няма. Много е енергичен. Температурата на моменти е нормална, на моменти 37,2. Преди под 37 не бях я виждала. Като имам резултати от изследвания ще ви обезпокоя отново.
*
« Отговор #15 -: Октомври 21, 2010, 10:42:34 am »
Първо да се похваля, че от 10тина дни Диляна не плаче като я къпем  :D
Даже започва да се смее на глас като я сапунисвам по коремчето и крачетата с душ гела, защото има гъдел  :lol: :lol:

Искам да ви питам нещо друго.
Вечер Диляна заспива много трудно. От известно време си промени режима. Преди ме будеше към 7 сутринта да я храня, а вечер към 21-22 заспиваше веднага след като си изпие млякото.
Сега  я храня я към 21,30 - 22,00 часа и после до 24, 1 е будна, а определено й се спи, търка очички, нервна е...
Като започне да се унася, започва едно бясно въртене на главичката наляво-надясно и това ме притеснява ... :?

Онзи ден бяхме на консултация и казах на докторката, според нея било станало навик  :?

Сутрин като я събуждам /защото аз я будя да яде към 7,30 - 8 часа, иначе спи до 11 без да е яла сутринта и режима тотално се променя оттам нататък/, пак започва едно въртене на главичката докато се събуди.

Какво мислите вие?
« Отговор #16 -: Октомври 21, 2010, 12:48:20 pm »
Ели и Кристиянчо прави така понякога...а преди по-често.Нощем се събуждах преди да се е разбудил той съвсем, именно от това въртене-и за мен това беше знак да скачам да правя мляко докато не се е разплакал  :lol: Сега пак си се върти докато заспи и си говори-приспива се.Не мисля че е нещо притеснително.На теб като ти се спи, но не успяваш по някаква причина не се ли въртиш в леглото  :lol:

*
« Отговор #17 -: Октомври 21, 2010, 15:46:49 pm »
Не сме само ние така значи  :). Има вечери, в които откарваме и до 3ч. Но не е кисела, просто иска да я нося. Ще съм благодарна, ако някой даде идея как да се промени това. За храненето - аз не будя да яде. Но ние се кърмим и през ноща хапва по малко.

*
« Отговор #18 -: Октомври 21, 2010, 19:48:50 pm »
Ели  :)поздравления за успеха с къпането.А за въртенето на главичката при нас също е признак че е гладна но се случва за съжаление само към 4 сутринта.Но пак се консултирай с лекар защото знам че е признак и на болки в ушите,ако трябва я заведи на уши нос гърло да я прегледа.
А аз пак с моето ядене вече не знам какво да я правя това е луд рев като е будна не иска да пие АМ и това е в най добрия случай яде по 100гр в момента и то след като се е наревала здраво и вече е изморена и почти заспива.Пробвах да и дам сокчета отказва ,пробвах преди 3 дена и каша и нея отказва,пробвах и зеленчуково пюре и него не иска ,вече съм пренудена да и давам плодово пюре започнах по малко него го яде но дори и да заместя цяло хранене пак не се оправят нещата а е много малка за кисело мляко само него не съм пробвала но ме е страх да не и увредя коремчето.А и качва много малко качила е 500гр само днес бях на консултация.Давайте съвети :(
« Отговор #19 -: Октомври 21, 2010, 21:34:24 pm »
Ели, Дани ами ако ги поизморите през деня.....за да може след баня да си заспят дългия сън...В началото като се роди Крис си беше объркал режима-през деня спеше а нощем будуваше.Педиатърката ми каза че често се случва да се объркат така  :lol: и тогава съвета и беше да го будя през деня, за да се осъзнае  :lol: Носенето на ръце аз още в началото го овладях с количката вкъщи.Е и сега се разхождаме отвреме на време понеже  му писва все да лежи.
Ох Бубе с това ядене....И при нас не беше лесно.И сега има моменти в които не иска да яде.Онзиден примерно яде на обед в 12.30 и после едва го накарах към 19.00 да изяде към 60мл Но нито е крив нито дава вид на гладен....Знам ли нещо моментно може да е.Данеби да прегладнява...и затова да се нерви после и да не иска да яде.Млякото сменяла ли си?Или  шишетата...Аз много от проблемите си реших със смяна на шишето...и по-скоро биберона беше от значение.