Сигурно се сещаш за клиниката.Бях с много силна стимулация и двата пъти и доплатих извън фонда по 4000 лв.
Мисля, че се сетих веднага
Твоят случай само затвърждава убеждението ми, че поне в един опит е добре да се изчака до бластоцисти и че това е добър тест за качеството на клиниката.
Аз съм голям противник на силните стимулации, но... да не захващам и тази нишка, защото вече ще ме изгонят, че спамя темата
plumeria , много малко са момичетата, които са успели от първия път.
Ох,
Мецани, знам, разбира се... Закачката ми беше за тези, които смело ме убеждават да си вярвам на лекаря и на методът на клиниката, защото те са успели от първи опит. Аз също имам доверие и за мое щастие, до сега съм имала късмет с избора на лекари, но това никак не означава, че не трябва да мисля - на късметът трябва да му се помага
и мнението им не зависи непременно от това дали имат подходящи условия за отглеждането на бластоцист, както предполага plumeria
gallardo, ако си ме разбрала така, значи не съм се изразила правилно!
Не казах "непременно", а "понякога". Очевидно е, че този фактор играе роля. Също има и обратното - клиники, които не могат да отглеждат добре бластоцисти (нямат опит, условия и т.н.), но се напъват да го правят и се кълнат, че това ги прави по-веклики от другите.
Точно това ми се иска - да мога да забележа разликата, кога някоя клиника изповядва една от двете школи по научни причини и кога по... не особено научни.
Аз говоря предимно за българските клиники и няколко съседни, защото наблюденията ми са върху тях. Интересно е това, което споделяш за Германия. Мислех, че в Европа и Щатите пректикуват по-често с бластоцисти, защото първите няколко момичета за които навремето разбрах, че са успели извън Бг., бяха все с бластоцисти....
И естествено, че ембриолозите решават и идея не ми е минавала да им се бъркам в работата