0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Какво мислите?
« -: Октомври 11, 2010, 14:05:26 pm »
Здравейте,момичета  Бихте ли ми помогнали,малко се пообърках от толкова инфо за днес  Ситуацията е следната:цикълът ми винаги си идва на 28-я ден,но миналия месец ми дойде на 30-я ден,как се отразяват тези два дни на овулацията,т.е. дали е настъпила на 14-я ден или два дни по-късно,на 16-я ден?И тази късна,евентуално,овулация може ли да доведе и до по-късно отчитане на бременност с уринарен тест?Предварително ви благодаря
Нищо не е такова,каквото изглежда...
*
Re: Какво мислите?
« Отговор #1 -: Октомври 11, 2010, 14:30:17 pm »
Здравей,аз мисля,че просто някоя от 3 фази : фоликуларна, овулаторна и лутеална се е удължила с 1-2 дни и си е напълно нормално.
Овулацията и при 28 дневен цикъл не е 100% сигурно ,че настъпва на 14 ден.
Пробвай с тестове за овулация и мерене на базална температура от около 9-10 ден поне на цикъла.
Ако овулацията е настъпила по-късно,съответно и теста и за бременност и за оввулаци я ще отчитат по-късно.
Успех!

« Отговор #2 -: Октомври 11, 2010, 16:00:54 pm »
nikid,благодаря за отговора.Днес е 30-я ден,нямам цикъл,направих уринарен тест за бременност и отчете положителен резултат,но втората чертияка беше малко по-бледа от първата.Ако има бременност,това значи ли,че след 48ч. тази втора чертичка ще е в по-наситен цвят?Притеснявам се да не би да е имало имплантация и тя да е приключила и сега теста да отчита "+" резултат,защото при ин витрото,което правих се получи точно така-първо слаба втора чертичка и след 48ч. тя вече беша изчезнала
« Отговор #3 -: Октомври 11, 2010, 19:04:57 pm »
Каталина, най-добре да направиш кръвен тест (ЧХГ). Той ще даде най-ясна представа какво се случва с бременноста.

По принцип би трябвало и при уринарния тест тестовата черта да стане по-наситена след няколко дни, но за това може да са нужни и повече от 48 часа (зависи от чувствителността на теста, както и от индивидуалните нива на ЧХГ-то).
Докато при кръвния тест дори и при по-ниски нива на хормона засече ли се двойно покачване на стойностите след 48 часа се смята, че всичко е ок.

Много късмет :P
Спермограма се прави само в клиника по стерилитет от ембриолог!
Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

« Отговор #4 -: Октомври 13, 2010, 15:49:40 pm »
След още един положителен уринарен тест отново с бледа линийка,днес сутринта,отидох до близката лаборатория и си пуснах ЧХГ,което е 270.6.Обадих се на лекаря ми,казах му всичко и другия четвъртък съм на преглед,но ми каза,че това били малко ниски стойности  :( Тъжно ми е,защото минала година преживях много тежък аборт в шестия месец,преди два месеца имах и неуспешно ин витро...така се надявам да се е получило,че ми идва да си изплача очите :balk_145:
« Отговор #5 -: Октомври 13, 2010, 15:54:22 pm »
Каталинка успокой се мила сълзите няма да помогнат  :bighug:
кой ден ти е след уволация та да е казал лекаря че е ниско чхг?

Вярвам!!!!
*
« Отговор #6 -: Октомври 13, 2010, 16:07:42 pm »
Каталина, спокойно! Не мисля, че ти е ниско ЧХГ-то. Моето беше 35 на 13-ти ден след доказана овулация при преглед, а на 15-тия ден беше 105, при това в матката при първия преглед се видяха 2 точици. Овулацията ми беше много късна - на 31-ви ден от цикъла. При положение, че не е сигурно кога ти е била овулацията, никой не може да каже дали е ниска стойността на ЧХГ. Забелязала съм, че гинеколозите са много скарани с математиката (дори с елементарните действия по събиране и изваждане), те си приемат, че цикълът ти трябва да е 28-30 дни и овулацията да ти е на 14-15 ден и всичко приравняват към това. Аз съм едно щастливо изключение от правилото им, пожелавам ти го и на теб!
« Отговор #7 -: Октомври 13, 2010, 16:13:32 pm »
Кателина успокой се  :cuddle:

Направи още един кръвен след 48 часа и ако резултата се е удвоил значи всичко е ок.
Както са казали момичета може просто да е късна овулация и затова нивата да са ниски, а и това също е едно от много неща които са си строго индивидуални.

Между традиционното АГ и специалист по стерилитет има голяма разлика, не я пренебрегвайте!

*
« Отговор #8 -: Октомври 13, 2010, 16:15:43 pm »
Каталина не хаби нерви! Защо не пуснеш още един кръвен вместо да чакаш до другия четвъртък. Може да използваш и този калкулатор http://www.zachatie.org/index.php?Itemid=82&id=542&option=com_content&task=view
« Отговор #9 -: Октомври 13, 2010, 16:20:00 pm »
Момичета,благодаря ви за милите думи,утре смятам да отида на преглед и след това да си пусна отново ЧХГ... :(
*
« Отговор #10 -: Октомври 13, 2010, 16:22:45 pm »
Рано ти е за преглед, нищо няма да видят преди ЧХГ да е стигнало 1000. Пусни 2-ри кръвен, сигурна съм, че стойността ще нараства osi_9.
« Отговор #11 -: Октомври 13, 2010, 16:26:26 pm »
Каталинка успех мила,повтори чхг-то ако се е удвоило значи всичко е наред  :goodluck: :cuddle:

Вярвам!!!!
« Отговор #12 -: Октомври 13, 2010, 16:30:59 pm »
Ще го повторя,благодаря ви :bighug: :bighug:
« Отговор #13 -: Октомври 13, 2010, 16:38:22 pm »
Рано ти е за преглед, нищо няма да видят преди ЧХГ да е стигнало 1000.
Подкрепям!
Най-много да се стресираш още повече.
Най-доброто в случая е да повториш теста, а резултата със сигурност ще се е удвоил :)

« Отговор #14 -: Октомври 13, 2010, 17:16:45 pm »
Благодаря за инфото,в такъв случай в петък ще пусна отново ЧХГ  :goodluck:
« Отговор #15 -: Октомври 15, 2010, 17:02:18 pm »
Здравейте отново,момичета!Днес си пуснах ЧХГ и резултата е 450.5...не се удвоило,но това,че се покачва е добър знак,поне така мисля.А на лекар съм на 21.10.2010г.,по-рано да ходя няма смисъл.Това е за сега от мен.Късмет на всички  :party:
*
« Отговор #16 -: Октомври 15, 2010, 17:12:34 pm »
Браво Каталина това е чудесна новина!  :party:
« Отговор #17 -: Октомври 15, 2010, 17:16:58 pm »
Дано,ileini,дано :thankyousign:
*
« Отговор #18 -: Октомври 15, 2010, 17:18:48 pm »
Пази се много. Без горещи душове, физически натоварвания, намали кофеина и чакай 21.10  :P Наслаждавай се!
« Отговор #19 -: Октомври 15, 2010, 17:32:31 pm »
Благодаря ти за съвета :bighug: А относно кафетата,аз пия само едно сутрин,проблем ли е?