0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Момичета, привет пак!!!
С тази тема бих искала да питам какви изследвания правят в България по закон.
Значи, сега съм в 10 г.семд.
Моя гинеколог ми даде направления на изследвания:
1. Клинически анализ на кръв:
     WBC
     LYM#
     LYM%
     MID#
     MID%
     GRAN#
     GRAN%
     RBC
     HGB
     HCT
     MCV
     MCH
     MCHC
     PLT
     MPV
     RDW-CV
     RDW-SD
     PCT
     PDW
     СУЕ/ERS
     Глюкоза/Glucose

2. Същото на урина:
     Белтък урина/Protein
     Билирубин/Billirubin
     Глюкоза/Glucose
     Кетони/Ketones
     Уробилиноген/Urobillinogen
          Бактерии/Bacteria
     Епителни клетки/Epitelia cells
     Еритроцити/Erythrocytes
     Левкоцити/Leucocytes

3. Резус фактор, група на кръв
4. Изследване за Васерман (сифилис) + RPR (пак сифилис) + HbsAg (Хепатит В)

това е

Друго НЯМА!!!!!

Лекар каза,че други изследвания не са включени по закон. Така ли?

Аз се притеснявам,че не ми взеха нито хормони, нито Креатинин, нито Коагулограма,защото това също е мноооого важно!!!

Какви изследвания са били при вас? Същи ти ли?
I am from Russia!!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
какви по-точно хормони имаш предвид?

креатинин защо?
време на съсирване защо?

тези неща не се правят рутинно на бременни, а при конкретни показания - ако лекарят вижда причина, ще ти даде направление за тях.
макар да е редно да се прави поне задължително ТСХ.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Благодаря за отговор, jam

Защо ме питаш? Защото в Русия моите приятелки им правят това нещо дополнително + правят всички хормони - Прогестерон, хормон за състояние на плод, хормон на шитовидна железа и др. А тук не ми направиха това нещо и се претесних.

Тези иследвания, които съм направила - всичко е добре. Абсолютно (малко ми е снижен хемоглобин, но разбрах,че това не е проблем).

Просто сама съм в чужда держава (моя мъж не разбира нищо от медици) и нямам близки приятели тука все още и затова пиша в вашия форум да за съм по-спокойна. Моля да ме извенете за такива вопроси.
I am from Russia!!

*

jam

• *
  • 14924
хормон на щитовидната жлеза (TSH) тук не правят рутинно на бременни, а това е голяма грешка. поискай от личния лекар направление за ендокринолог, който може да ти даде направление за това изследване - то е важно. или си го плати сама.

прогестерон е излишно да се изследва при бременни. този хормон има роля в самото начало на бременността и на повечето бременни така или иначе профилактично им изписват прогестеронови препарати.

хормон за състоянието на плода не знам какво е. може би имаш предвид тъй наречения "биохимичен скрининг", който включва изследване на 3 хормона и дава някакво предвиждане за евентуални хромозомни аномалии на плода? ако е това, то се прави в по-късна седмица на бременността, правят го в Майчин дом - София и в други големи градове, като мисля, че все още е безплатно за бременни и не ти трябва направление за него.

биохимични кръвни изследвания (като кр.захар, албумин, креатинин и др.) е хубаво всеки да си прави профилактично 1 път в годината, но здравната каса не мисли така и не дава пари за тези неща. обсъдете с личния ти лекар как може да ти се даде направление за тях - обикновено това се прави, като лекарят те насочва към специалист, който преценява, че ти конкретно имаш нужда от тези изследвания и ти дава направление.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу

хормон за състоянието на плода не знам какво е. може би имаш предвид тъй наречения "биохимичен скрининг", който включва изследване на 3 хормона и дава някакво предвиждане за евентуални хромозомни аномалии на плода? ако е това, то се прави в по-късна седмица на бременността, правят го в Майчин дом - София и в други големи градове, като мисля, че все още е безплатно за бременни и не ти трябва направление за него.

Да, това имах в предвид. На каква седмица трябва да правя това?
П.С.Аз плщам за всичко,защото нямам ЕГН и не съм български гражданин, нямам право на личен лекар първи 5 години,така че всичко за мен е платено.
I am from Russia!!

*

jam

• *
  • 14924

Да, това имах в предвид. На каква седмица трябва да правя това?
П.С.Аз плщам за всичко,защото нямам ЕГН и не съм български гражданин, нямам право на личен лекар първи 5 години,така че всичко за мен е платено.

за БХС - http://www.lmpbg.org/lab_s.html
прави се между 11-14 седмица.

*

jam

• *
  • 14924
ето една много подробна таблица за необходимите изследвания преди и след забременяване.

http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=view&id=756&Itemid=36

Благодаря, момичета!

Кажете, някой прави ли този скрининг на Даун?
I am from Russia!!

*

jam

• *
  • 14924
Благодаря, момичета!

Кажете, някой прави ли този скрининг на Даун?

ами аз ти дадох линк към лабораторията, която прави този скрининг - http://www.lmpbg.org/lab_s.html

там има линкове за всички изследвания, прочети го.

между 9-11 седмица се прави и нещо друго като изследване за Даун - ултразвуково изследване на плода. изобщо, пиши в темата на бременните, линк към която ти дадоха в тази тема - те ще те информират за всичко.

Аз разбрах за инф, сега питам, някой от вас прави ли по СОБСТВЕНО желание иследвание на Даун?
I am from Russia!!

*

jam

• *
  • 14924
а, разбирам - ами мисля, че почти всички го правят. пиши в темата на бременните.

а, разбирам - ами мисля, че почти всички го правят. пиши в темата на бременните.
къде е тази тема?
I am from Russia!!