0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

хистероскопия-въпрос?
« -: Май 18, 2006, 17:22:05 pm »
Във вторник-16-ти май ми правиха диагностична хистероскопия. Което ще рече, че само ми огледаха матката без да чоплят нищо из нея. Откриха полип на шийката, който бил малък и не пречел на забременяването, затова засега няма да го закачаме. От вторник включително имам кървене и тежест ниско долу-като по време на цикъл. Притеснява ме това, че днес кървенето се засили, вместо да намалее. Въпросът ми е към преживелите хистероскопия-колко време кървихте след това? Решила съм, ако до утре кървенето не спре да се обадя до клиниката, но, ако е нещо нормално, не ми се иска да ги занимавам излишно с грижите ми.
*
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 21:27:55 pm »
Здравей момиче! Правена ми е хистеро и лапароскопия едновременно. Нормално е кървенето да продължи до 30 дни от манипулацията. При мен спря след 7-8 дни, като кървенето беше много слабо. Така, че не се притеснявай за продължителността като дни, ако обаче е обилно, ти си знаеш колко е, направи си консултация. Аз съм с двурога матка и е изрязвано част от израстъка, но след операцията ми бяха сложили-меш-това е като тампон, който да намали кръвотечението, вади се 24ч след интервенцията. Желая ти бързо възстановяване и късмет! Ако имаш други въпроси питай :balk_64:
*
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #2 -: Май 18, 2006, 22:58:54 pm »
Здравей, Riba!
В България ли ти направиха едновременно лапароскопия и хистероскопия? Би ли споделила къде и при кой лекар?
Благодаря за информацията!
*
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #3 -: Май 18, 2006, 23:53:12 pm »
Здравей Диди! В Майчин Дом-София, Д-р Тюфекчиева на 6етаж. Пациентка съм на Д-р Стаменов, той ме изпрати там, за да ме оперират по пътеката. Отстранен ми е дефекта, доколкото и е позволявало на докторката да изрязва от рога. Проблема е, че след това е започнала лапароскопията, оглед е направила само до някъде на тръбите, станало е опасно. Ако ще правиш първо се консултирай- ако е възможно най-напред да направят лапароскопията, а след това хистероскопията, за да не се получи като при мен. Двурогата матка бе открита при ренгенова снимка. Всичко добро ти желая! Пиши! :balk_602:
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #4 -: Май 19, 2006, 09:15:57 am »
Май тука трябваше да си задам въпроса!
Казаха ли ви след колко време можете до пробвате за бебе?
Матей - 1.04.2006 г
*
Re: хистероскопия-въпрос?
« Отговор #5 -: Май 19, 2006, 14:52:13 pm »
Цитат на: Momiche
Във вторник-16-ти май ми правиха диагностична хистероскопия. Което ще рече, че само ми огледаха матката без да чоплят нищо из нея. Откриха полип на шийката, който бил малък и не пречел на забременяването, затова засега няма да го закачаме. От вторник включително имам кървене и тежест ниско долу-като по време на цикъл. Притеснява ме това, че днес кървенето се засили, вместо да намалее. Въпросът ми е към преживелите хистероскопия-колко време кървихте след това? Решила съм, ако до утре кървенето не спре да се обадя до клиниката, но, ако е нещо нормално, не ми се иска да ги занимавам излишно с грижите ми.

Мисля, че е добре да позвъниш на лекаря си! Доколкото ми е известно е нормално кървенето да продължи до два дни. При мен дори беше само ден...

*
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #6 -: Май 20, 2006, 00:49:18 am »
Венус-Мелена, бебе може да се прави от следващия месец след лапароскопията, така са ми казвали докторите.
 Трима лекари ми казаха, че кървене може да има до 30дни, но не и обилно, само прецапване. А най-добрият вариант е - търси лекар! Аз ходих 3 пъти за 10 дни след операцията и все ме беше страх от кръвоизлив! Няма място за неудобство! Пиши как си?
Късмет на всички Ви момичета!
*
хистероскопия-въпрос?
« Отговор #7 -: Май 22, 2006, 22:21:57 pm »
Здравей Момиче! Как върви възстановяването? Мисля си за теб! Пиши! :a_cat_05: