0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Ниски хемоглобин
« -: Октомври 07, 2010, 17:12:20 pm »
Момичета, бях при следващи преглед при гинеколог и вече е време за изследвания, направих всички необходими изследвания и има само един проблем - хемоглобин ми е низок (113) при норма 120-160. Следваще посещение при лекар (по схема) на 09.11. Лекар каза (на предишен планов преглед),че ако изследвания не са в норма (лоши са) - мога и да дойда при него (без запис) и по рано, моите изследвания (урина и кръв) са отлични, само хемоглобина е низок,да отида ли при лекар пак да покажа резултати или да чакам до следваща планова среща с него (на 09.11). И бих искала да знам дали този резултат на хемоглобина е ужасен? Майка ми каза,че не е чак толкова лошо, че трябва да ям месо и нар и повече време на съм на улица, да диша свеж въздух :P
I am from Russia!!

Re: Ниски хемоглобин
« Отговор #1 -: Октомври 07, 2010, 21:23:03 pm »
Какви са стойностите на Кръвната картина на отделните показатели?
Колко е СУЕ?
*
« Отговор #2 -: Октомври 07, 2010, 21:26:13 pm »
Доколкото помня, не е фатално и по-нисък да е. Моят също по едно време беше под нормата, но ме успокоиха че при бременни долната граница е около 105.

Не ти пречи да ядеш месо, червено цвекло и т.н.
« Отговор #3 -: Октомври 07, 2010, 22:06:36 pm »
Момичета, мерси за отговори!!!!
Аз общувам с лекари от Русия + майка ми работи в клиника в Русия, и руски лекари са в паника,че мой хемоглобин е ужасен направо,че е низок и е фатално. Не знам, може в Русия предават таково значение, но не мисля,че е фатално.

СУЕ при мен и 22 (при норма до 25)
HCT също понижен 32,4 (при норма 35,5-54)(предполагам,че той върви някак си с хемоглобина)

+ не ми правих Креатинин и Коагулограма (само правих клиничен анализ на кръв + урина, всичко показатели са в норма, освен хемоглобина и HCT),резус-фактор и група крови и на Васерман и на Сифилис ми направих (всичко е отрицателно :P) и това е. Няма иследвания на хормони (макар,че това е много важно) и няма на Креатинин и Коагулограма и майка ми сега вика,че това е ужасно, защо няма? И че без тези иследвания има/може да има проблем и тн.

Какво да мисля? Какво да правя?

I am from Russia!!

*
« Отговор #4 -: Октомври 08, 2010, 07:51:57 am »
Моят беше паднал на 95-95 вземах желязо и го качих на 100 и така до края. Родих здраво, голямо дете.

[/url]
« Отговор #5 -: Октомври 08, 2010, 09:40:57 am »
Пусни си и биохимия, това ще рече Креатинин, Урея, ASAT,ALAT, Глюкоза, Холестерол-общ и отделно полезен и лош, Триглицериди.
СYE ти е завишено, но все пак различните лаборатории имат различни гранични стойности, но по принцип нормално за жени е до 12-16 максимум.
Ако Креатинина и Урея(те показват работата на бъбреците, защото ако при тях има проблем от там също се полува нисък хемоглобин) са ти добре, то няма нищо притеснително, и най-вероятно става въпрос за лека анемийка, която може да оправиш със силна храна с месо и отделно може малко желязо да пийнеш или пък хубави мултивитамини.
*
« Отговор #6 -: Октомври 08, 2010, 11:12:35 am »
Бебониа, не ти е нисък хемоглобинът. При бременни долната граница е 100. Моят е 103 и докторът ми каза да не пия нищо. Иначе както е казала Сиа, яж месо, червено цвекло и зеленчуци. Ако искаш да ти предпишат да пиеш желязо,макар че то не се усвоява добре от хапчета - най-добре е с храната. Успех!

« Отговор #7 -: Октомври 08, 2010, 12:00:31 pm »
Момичета, мили, благодаря ви много!!!!!
Аз ви написох КАКВИ иследвания ми правиха, друго (биохимия) лекар НЕ МИ КАЗА, аз питах "ще бъде ли нещо друго? Хормони поне", той каза "не".

А своя холестерол знам много добре (правих биохимия ини месец и преди).

Лекар ми каза да дойда да му покажа иследвания АКО не са добре. Според мен не е чак толкова лошо. Следваще посещение при мен е на 09.11. Значи сега няма да дойда ли при лекар да му кажа за Хемоглобин?

Лекари в Русия казаха,че СУЕ е ок, а и в моя резултат пише,че е норма.

Мен ме претеснява само,че НЕ МИ ПРАВИХА Креатинин и Коалограма. Лекар каза,че няма нужда, а тук в форуми чета,че момичета правят такова нещо и после са на някаква аспирин-терапия.

Кажете, сега да не правя нищо друго и да живея спокойно и да се храня добре или все пак да отида на лекар да му покажа иследвания и да го помоля да ми пусне Креатинин и Коалограма??

П.С.С нормална диета вече започна, ям мясо, орехи, яблъки, ще купя и нар.

МЕРСИ!!!!!!!!!!!!!
I am from Russia!!

*

!!!

• 1495
  • Най стимулиращият дар? Надеждата
« Отговор #8 -: Октомври 08, 2010, 12:22:29 pm »
Bebonia не се претиснявай толкова за хемоглобина!
Моят вчера се оказа че е 101 и при предписаха да пия таблетки желязо!
113 не е лош резултат за бременни и момичетата правилно са ти казали да набрелгнеш на месо, цвекло и други храни които съдържат желязо.
« Отговор #9 -: Октомври 08, 2010, 13:16:05 pm »
Bebonia не се претиснявай толкова за хемоглобина!
Моят вчера се оказа че е 101 и при предписаха да пия таблетки желязо!
113 не е лош резултат за бременни и момичетата правилно са ти казали да набрелгнеш на месо, цвекло и други храни които съдържат желязо.
БЛАГОДАРЯ МНОГО!!!!!!!! Спокойна съм и ям вече орехи и мясо. Просто се претесних за други иследвания, които не ми правиха.
I am from Russia!!

*
« Отговор #10 -: Октомври 08, 2010, 14:00:48 pm »
СУЕ по време на бременност може да стигне и трицифрено число без това да е индикация за проблем.
Няма никакъв проблем с резултатите на СУЕ и Хемоглобина в изследванията ти. Изчакай си спокойно следващия преглед.
« Отговор #11 -: Октомври 08, 2010, 14:46:58 pm »
СУЕ по време на бременност може да стигне и трицифрено число без това да е индикация за проблем.
Няма никакъв проблем с резултатите на СУЕ и Хемоглобина в изследванията ти. Изчакай си спокойно следващия преглед.
Да, така и направя. Благодаря ви!!!!! :oops: :P
I am from Russia!!

« Отговор #12 -: Октомври 08, 2010, 15:02:27 pm »
Моят хемоглобин беше много нисък, даже щяха в болница да ме взимат. Беше 80. Но с хапчета, инжекции малко го вдигнах /но малко/. Проблем за детето нямаше, живо и здраво е, въпреки ниския хемоглобин.
Имам таласемия...

"Бъди благодарен за това, което имаш. Накрая ще имаш повече.
Ако се концентрираш върху това, което нямаш, никога няма да имаш достатъчно."
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #13 -: Октомври 08, 2010, 15:34:54 pm »
Момичета, мерси за отговори!!!!
Аз общувам с лекари от Русия + майка ми работи в клиника в Русия, и руски лекари са в паника,че мой хемоглобин е ужасен направо,че е низок и е фатално. Не знам, може в Русия предават таково значение, но не мисля,че е фатално.

ох, извинявай, ама какви са тия руски лекари и клиники, за които хемоглобин 113 при бременна жена е "ужасен и фатален" и са в паника? това просто е безумно. сигурна ли си, че проблема не е в прекалено тревожната майка? всеизвестно е, че при бременността хемоглобинът се понижава, това е т.н. анемия на бременността, следят се нещата, твоят си е добре. българският ти лекар нали не е изразил тревога?

на аспиринова терапия са бременни, които страдат от проблеми със съсирването на кръвта - разни автоимунни синдроми и генетични мутации, които водят до повишена съсирваемост. ти имаш ли такива?

« Последна редакция: Октомври 08, 2010, 15:38:37 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #14 -: Октомври 08, 2010, 16:04:46 pm »

на аспиринова терапия са бременни, които страдат от проблеми със съсирването на кръвта - разни автоимунни синдроми и генетични мутации, които водят до повишена съсирваемост. ти имаш ли такива?

аз не знам, не съм правила това иследвание, а трябва ли?
I am from Russia!!