0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

slyz
« Отговор #20 -: Май 19, 2006, 14:16:36 pm »
Цитат на: Tania79
Щом цервикалната слуз се влияе от нивата на прогестерона е логично да се забележе такава и около 6 - 7 ден след овулацията, т.е в дните около импалнтацията.

Таня, това е много интересно, можеш ли да намериш материал и да пратиш линк. И аз забелязах такава слуз на 8 ден след О и се озадачих!!
Дано слънчо огрее и моят дом ...
*
slyz
« Отговор #21 -: Юни 09, 2006, 12:45:38 pm »
Когато си определил овулация само по външни симптоми-Цс и болки, и тази ЦС продължи повечко време-т.е вече 5-6 ден след евентуалната овулация?На какво се дължи това?
Четох статията за ЦС, от нея е това:
"След овулацията количеството на естроген рязко се снижава и цервикалната слуз започва да се променя: тя става по-гъста и доста бързо се стига до сухост."
Аз вече 5 ден имам фертилна ЦС.Чудих се, защото вчера вечерта вече беше кремообразна,но днес пак е белтъкообразна.
Както и това:
"Последния ден на хлъзгавата и влажна слуз се нарича ден “пик”, което означава, че овулацията е близка или току що е минала. След деня пик слузта става все по-гъста и суха. Ако използвате метода за определяне на цервикалната слуз, то обикновено пиковия ден е един или два дни преди овулацията. След деня пик следващите 3 дни и нощи, които са сухи са вече много надеждни за забременяване. "
При симтоми около 15/16 ден от цикъла-ЦС и болки-тогава съм определила овулацията...болките може ли да са лъжливи и да са ме подвели и всъщност овулацията да предстои с тази поява пак на фертилна ЦС?За съжаление този месец не меря температура-нямам възможност.
*
slyz
« Отговор #22 -: Юни 09, 2006, 13:01:35 pm »
Не, става въпрос за фертилна цервикална слуз-тя е такава, когато е белтъкообразна, а не кремообразна....
*

naha

• 1474
  • За всяко нещо си има Време, Път и Надежда!
slyz
« Отговор #23 -: Юни 09, 2006, 15:25:48 pm »
Абе Денис аз теб те засичам доста често тука из форума, а не си спомням при теб какъв е проблема. До къде си стигнала с решаването му???
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #24 -: Юни 09, 2006, 15:30:57 pm »
тите и на мен ми се случи този месец беше около 3 дена белтъкообразна( което за мен е доста дълго време) после два дни си беше почти до суха и след това стана пак еднократно белтъкообразна и то бая  и на същия ден следобяд пак се сгъсти.убииме нямам представа защо стана така :wink:
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #25 -: Юни 09, 2006, 17:28:09 pm »
Абе жено ти четеш ли изобщо я в първи клас веднага :wink: ( по нашите тематики) цервикални са всичките типове слузи тази което ти е белтъкообразната е фертилната слуз другите не са подходяща среда за спермата.през месечния ти цикъл в зависимост от периода в които си тя е различна и като вид и като консистенция . Бялото течение за което ти пишеш а сигорно имаш впредвид кандида тя може да е с друг цвят и определено ще понамирисва , а и сърбежи ще имаш. аиде моля ти се почети малко преди да пишеш.и следващия път да напишеш защо се казва Цервикална? за домашно. :)
*

Anonymous

slyz
« Отговор #26 -: Юни 09, 2006, 18:41:50 pm »
Дайте по-сериозно де :D , някой нагоре беше писал, че ЦС се влияе от нивата на прогестерона и е нормално  6-7 ден след овулация да я има пак...ама фертилна ли, каква?Пък и аз не съм стигнала 6 дена, днес уж е 5-ти... :o
*
slyz
« Отговор #27 -: Юни 09, 2006, 18:49:52 pm »
госта съм аз...
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #28 -: Юни 10, 2006, 11:37:57 am »
Абе инъче сега погледнах календара си и за това белтъкообразно изживяване  :wink: не е било съвсем както съм казала. Значи имах два нормални дни ( което за мен  е нещо необичайно ) с белтъкообразна цервикална после последвани от Три без или по скоро сгъстена вече и на четвъртия пак видях еднократно и то не малко белтък на същия ден следобяд се сгъсти и от тогава имам но вече кремообразна. Много странно най-много още 1-2 пъти да ми е ставало така.Та си мисля ако се дължи на пик-а на прогестерона и като се вземе на изпредвид , че  е на 7-ми ден как стана при мен на 4-ти ден  :roll: има ли вариянт да е се случи по ранен пик??
*
slyz
« Отговор #29 -: Юни 12, 2006, 09:49:32 am »
Аз изясних моето състояние-късна овулация като миналия месец.Потвърдена с два теста събота и неделя, за съжаление неоползотворени.
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #30 -: Юни 12, 2006, 11:41:01 am »
Абе моето ще си остане едно от неизяснените неща. Явно! Що ли изобщо се вглеждам?
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #31 -: Юни 15, 2006, 11:24:00 am »
На мен след 1- 2 дни трябва да ми доиде вече трети ден съм с бяла, но течна и леко разтеглива цс  е това на какво се дължи???
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
slyz
« Отговор #32 -: Юни 15, 2006, 11:32:14 am »
Naha,

както преди М., така и по време на бременност влагалищната секреция се увеличава:)
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #33 -: Юни 15, 2006, 12:15:14 pm »
Ми Рали знам за при бременност, но при мен за преди м-то явно не е валидно това правило защото за първи път ми се случва.
*

naha

• 1474
slyz
« Отговор #34 -: Юни 16, 2006, 14:35:55 pm »
А добре можеш ли да ми обясниш защо е по-обилна цс преди менструация????
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
slyz
« Отговор #35 -: Юни 22, 2006, 20:18:03 pm »
Защото освен кръвта от матката, секретира и влагалището. Това е особеност на женския организъм - да се отчиства сам. Мое си обяснение, незнам доколко е вярно.