0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

clunce

slyz
« -: Май 18, 2006, 15:48:05 pm »
Zdraveite momi4eta! Moje li nqkoi da mi kaje  koq slyz ozna4ava 4e e nastupila ovylaciq , beltukopodobnata ili kremoobraznata.Molq vi ako znaete mi kagete!

Пиши на кирилица!
*

Lexi

slyz
« Отговор #1 -: Май 18, 2006, 15:49:27 pm »
Белтъкоподобната.
slyz
« Отговор #2 -: Май 18, 2006, 16:07:00 pm »
При мен е единствено кремообразна.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #3 -: Май 18, 2006, 16:09:12 pm »
Цитат на: wassilena
При мен е единствено кремообразна.

Защо?
Това не е нормално.

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
slyz
« Отговор #4 -: Май 18, 2006, 16:15:20 pm »
Защо бе Денис. Къде го прочете, че не е нормално? Дай да почета. Защото аз това, което съм срещала е, че е нормално.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #5 -: Май 18, 2006, 16:22:25 pm »
Защо бе Денис. Къде го прочете, че не е нормално? Дай да почета. Защото аз това, което съм срещала е, че е нормално.

http://www.familyplanning.net/scientific.htm

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
slyz
« Отговор #6 -: Май 18, 2006, 16:25:21 pm »
А при мен през целия цикъл е белтъкообразна, дори по време на м... Мислех си, че просто аз не ги различавам нещата, но вече двама гинеколози с леко смутен вид казват:"Ми тя слузта като при ову!", пък ову-то на съвсем друга дата.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #7 -: Май 18, 2006, 16:33:00 pm »
В дните около овулация ЦС има микрофибриларна структура. Нишките се подреждат успоредно на оста на ЦКанал, което улеснява сперматозоидният транспорт.Водното съдържимо на тази слуз е около 95% (след овулация спада на  85-92%)
Кремообразната ЦС е негостоприемна за сперматозоидите, те немогат да преживяват в нея.
Ето как се подреждат успоредно нишките:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
slyz
« Отговор #8 -: Май 18, 2006, 16:35:48 pm »
Не съм споменала, ако има значение, че това ми е слузта, която наблюдавам по бельото или като се избърша. Не си проверявам слузта вътре.

*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #9 -: Май 18, 2006, 16:38:22 pm »
Цитат на: Lan
А при мен през целия цикъл е белтъкообразна, дори по време на м... Мислех си, че просто аз не ги различавам нещата, но вече двама гинеколози с леко смутен вид казват:"Ми тя слузта като при ову!", пък ову-то на съвсем друга дата.

Естрогените са причина за тази белтъкоподобна ЦС.Нивото им нормално се повишава средно 37 часа преди О(пика на естрогените) /1-2 дена преди О./ Те имат и втори пик , но по-малък , когато е пика на прогестерона.
Ако си склонна да образуваш кисти (това значи че имаш високи нива на естрогени) ще имаш такава слуз и извън дните на О.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #10 -: Май 18, 2006, 16:41:41 pm »
Не съм споменала, ако има значение, че това ми е слузта, която наблюдавам по бельото или като се избърша. Не си проверявам слузта вътре.

Васи , това ако е вярно е проблем. Една от причините за стерилитет  е именно ЦС, ако там има проблем ,неможе да стане зачеване.
Посткоитален тест правили ли сте?
Цитат
Цервикални фактори

При нормалния овулаторен менструален цикъл, естрогените синтезирани от т.нар. гранулозни клетки увеличават количеството на цервикалния мукус и променят неговата характеристика. Това позволява на сперматозоидите лесно да се движат и да навлезнат в репродуктивния тракт на жената.

Отклонения:
Върху качеството на цервикалния мукус оказват въздействие вродени дефекти на маточната шийка, лечение на маточната шийка в следствие на абнормални резултати при РАР тест (крио лечение, лазер лечение, конизацио) и прилагане на специфични медикаменти.

Тестове:

* Пост-коиталният тест (РСТ) има за цел да оцени взаимодействието между цервикалния мукус и семенната течност. Пациентката посещава клиниката след осъществяване на полов акт. При този тест се изолира цервикален мукус от цервикалния канал и се оценява под микроскопско наблюдение.
    * рН на цервикалния мукус е важен фактор за преживяемостта на сперматозоидите. Ниските рН стойности не позволяват на сперматозоидите да преминат тази първа физиологична преграда в женската репродуктивна система.
Лечение: Прилагат се различни хормонални и нехормонални методи:
    * Заобикаляне на цервикалния мукус чрез вътрематочна инсеминация;
    * Консервативно лечение, чрез прекратяване на досега прилаганите медикаменти и прилагане на други такива. Например: заместване на СС (clomiphenе citrate) с aromatase inhibitor при индукция на овулацията

от: http://www.ivf.bg/?p=61

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
slyz
« Отговор #11 -: Май 18, 2006, 16:43:21 pm »
Щом цервикалната слуз се влияе от нивата на прогестерона е логично да се забележе такава и около 6 - 7 ден след овулацията, т.е в дните около импалнтацията.

Това го бях чела и някъде другаде.

В този цикъл го наблюдавах и при мен - имах малко количество белтъкообразна цервикална слуз на 6-ти ден след овулация.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
*
slyz
« Отговор #12 -: Май 18, 2006, 16:44:26 pm »
Еми сега съм си с киста, може би от нея да е. Пусти доктори, защо не обясняват човешки...
Благодаря за разяснението , denis!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
slyz
« Отговор #13 -: Май 18, 2006, 16:50:31 pm »
Лан,
аз също съм с фоликулярна киста от няколко месеца, която не се пука - 24мм. е, но имам ЦС-белтъкообразна само в дните около овулацията.
Денис,
а знаеш ли защо някои от момичета със СПКЯ са със завишен тестостерон при положение, че склонността към образуване на кисти говори за високи нива на естрогените, нещо не ми се връзва.
И още един въпрос,
възможно ли е от наличието на фоликулярна киста, нивото на ФСХ да е по-високо от обичайното - изследван на 3ти ден - о/о и 7?
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #14 -: Май 18, 2006, 17:23:53 pm »
Цитат на: rally_g
Лан,
аз също съм с фоликулярна киста от няколко месеца, която не се пука - 24мм. е, но имам ЦС-белтъкообразна само в дните около овулацията.
Денис,
а знаеш ли защо някои от момичета със СПКЯ са със завишен тестостерон при положение, че склонността към образуване на кисти говори за високи нива на естрогените, нещо не ми се връзва.
И още един въпрос,
възможно ли е от наличието на фоликулярна киста, нивото на ФСХ да е по-високо от обичайното - изследван на 3ти ден - о/о и 7?

СПКЯ е само съвкупност от симптоми (затова се нарича синдром), но за да може да се постави категорично се изискват някои допълнителни симптоми (не само един или два) .Например: това че образуваш кисти не означава че имаш СПКЯ.
Но ако имаш
-съотношение на ЛХ/ФСХ >1,5
-естрадиол на долна граница,
-увеличени общи естрогени
-висок пролактин
-висок тестостерон
Това вече говори за СПКЯ.
За всеки хипофизарен хормон, хипоталамуса отделя по един стимулиращ и един инхибиращ (подтискащ) фактор.Доста е сложно за обяснение и едва ли ще го разбереш.Има 2 типа обратна връзка на неврохормоналната верига ,чрез която се освобождават хормоните. Най-общо казано, ако има проблем в някое от звената на тази верига, това се отразява и на другите.
При СПКЯ нивото на ЛХ е високо, не на ФСХ.

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*
slyz
« Отговор #15 -: Май 18, 2006, 17:35:02 pm »
denis,
моного те моля, ако някой ден имаш време и ти се пише или пък има място в нета, където мога да прочета подробно, моля те, пиши ми! Много искам да разбера. Въобще всичко за хормоните искам да разбера, кой за какво отговаря, къде се прозивежда, как си влияят един на друг. Всичко!
*

rally_g

• 959
  • Искам да бъда добра!
slyz
« Отговор #16 -: Май 18, 2006, 17:36:19 pm »
Денис,
аз категорично нямам поликистоза, просто питам, дали е възможно фоликулярната киста да е причина за по-висока стойност на ФСХ (в сравнение с месеци, които не е била налице такава киста)? Ако знаеш, ще съм ти благодарна за отговора
ЗА КООРДИНАТИТЕ НА ИЗПИТАНИ СПЕЦИАЛИСТИ ПО РЕПРОДУКЦИЯ ВИЖТЕ http://www.zachatie.org/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=6
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
slyz
« Отговор #17 -: Май 18, 2006, 18:01:02 pm »
Цитат на: rally_g
Денис,
аз категорично нямам поликистоза, просто питам, дали е възможно фоликулярната киста да е причина за по-висока стойност на ФСХ (в сравнение с месеци, които не е била налице такава киста)? Ако знаеш, ще съм ти благодарна за отговора

Мисля че не. Но не съм специалист :wink:

Виж тук...
МЦ - Ендометриум
*

piera

• 896
  • Keen on boots
slyz
« Отговор #18 -: Май 18, 2006, 20:28:46 pm »
Момичета,извинявам се че не тук е мястото да попитам,но за да не отварям тема-бихте ли ми казали колко дена най-рано след ову кръвният тест за бременност може да отчете резултат?
slyz
« Отговор #19 -: Май 19, 2006, 10:13:27 am »
Цитат на: piera
Момичета,извинявам се че не тук е мястото да попитам,но за да не отварям тема-бихте ли ми казали колко дена най-рано след ову кръвният тест за бременност може да отчете резултат?

Отвори си по-добре нова тема или потърси, наскоро имаше подобна.